Dodaj do ulubionych

Rzeź koni

18.08.02, 15:28
Moja córka dostała właśnie materiały z organizacji Viva, czyniącej starania o
zaprzestanie eksportowi i rzezi koni. Co prawda, słyszałem o tym wcześniej,
ale się z tym nie zetknąłem. To, co zobaczyłem na zdjęciach, przyprawiło mnie
o dreszcze. Ja pierniczę! Jeśli UE to toleruje, to ja nie chcę być w takiej
Unii!!!

Marecki
Obserwuj wątek
    • Gość: Smakosz Re: Rzeź koni IP: *.dip.t-dialin.net 18.08.02, 15:30
      Konskie kabanosy sa niezle.
    • jepat Re: Rzeź koni 18.08.02, 16:56
      mkorbecki napisał(a):

> Moja córka dostała właśnie materiały z organizacji Viva, czyniącej starania o
      > zaprzestanie eksportowi i rzezi koni. Co prawda, słyszałem o tym wcześniej,
      > ale się z tym nie zetknąłem. To, co zobaczyłem na zdjęciach, przyprawiło mnie
      > o dreszcze. Ja pierniczę! Jeśli UE to toleruje, to ja nie chcę być w takiej
      > Unii!!!
      >
      > Marecki
      Najwidoczniej jesteś wzrokowcem skoro dopiero po obejrzeniu zdjęć
      zorientowałeś się ,ze zeby coś zjeść najpierw trzeba to zaszlachtować ,spuścić
      krew ,oddzielić mięso od kości .Ładnie wyglądają
      szyneczki ,kiełbaski ,wieczorowe grile ale to wszystko wcześniej chodziło i
      oddychało,rżało,beczało i kwiczało.Notabene,jesteś mięsożerca czy jarosz??
    • Gość: Doki Re: Rzeź koni IP: 195.13.26.* 18.08.02, 18:24
      Tak sobie mysle, ze to mi wyglada w popadanie w herezje antropocentryzmu.
      Czlowiek jest jedynym stworzeniem na ziemi, ktore zachowuje sie, no wlasnie, to
      jest w samym slowie, humanitarnie. Nie mam problemu, jesli zachowuje sie
      humanitarnie wobec przedstawicieli wlasnego gatunku. Natomiast absurdem jest
      wymagac humanitarnego zachowania od zwierzat i podobnie niedorzeczne jest
      przypuszczenie, ze zwierzeta oczekuja od czlowieka humanitarnego zachowania
      wobec nich. W przyrodzie takie pojecie nie funkcjonuje, podobnie jak nie ma
      moralnosci. To sa czysto ludzkie wynalazki i maja zastosowanie do ludzi.
      Niepotrzebne zadawanie cierpien jest wlasnie takie: niepotrzebne, czy cierpi
      czlowiek, czy zwierze, ale jesli chcesz zwalczac zabijanie zwierzat po to, zeby
      je zjesc, to nie jest nam po drodze.
    • Gość: Doki Re: Rzeź koni IP: 195.13.26.* 18.08.02, 18:26
    • Gość: Doki Re: Rzeź koni IP: 195.13.26.* 18.08.02, 18:27
      • jepat Re: Rzeź koni 18.08.02, 18:54
        Gość portalu: Doki napisał(a):

> Tak sobie mysle, ze to mi wyglada w popadanie w herezje antropocentryzmu.
        > Czlowiek jest jedynym stworzeniem na ziemi, ktore zachowuje sie, no wlasnie,
        to
        >
        > jest w samym slowie, humanitarnie. Nie mam problemu, jesli zachowuje sie
        > humanitarnie wobec przedstawicieli wlasnego gatunku. Natomiast absurdem jest
        > wymagac humanitarnego zachowania od zwierzat i podobnie niedorzeczne jest
        > przypuszczenie, ze zwierzeta oczekuja od czlowieka humanitarnego zachowania
        > wobec nich. W przyrodzie takie pojecie nie funkcjonuje, podobnie jak nie ma
        > moralnosci. To sa czysto ludzkie wynalazki i maja zastosowanie do ludzi.
        > Niepotrzebne zadawanie cierpien jest wlasnie takie: niepotrzebne, czy cierpi
        > czlowiek, czy zwierze, ale jesli chcesz zwalczac zabijanie zwierzat po to,
        zeby je zjesc, to nie jest nam po drodze.
        Troche to zagmatwałeś ,ja wcześniej odezwałem się w duchu" czego oczy nie
        widzą tego ciału nie żal"
    • Gość: Smakosz Re: Rzeź koni IP: *.dip.t-dialin.net 19.08.02, 19:37
      Panie Marecki niech mi Pan odpowie,czy lubi steki wieprzowe,
      sucha krakowska i takie rozne tam smakolyki????

pozd.
      • Gość: em Re: Rzeź zwierząt IP: 62.148.83.* 20.08.02, 08:17
        ale wystarczy nam, jak zeżremy 2 befsztyki i 2 kiełbasy w tygodniu zamiast 20!
        z korzyścią dla przedstawicieli wszystkich gatunków
        granica rozsądku została przekroczona, wielkoprzemysłowa hodowla i taki sam
        ubój już się mści począwszy od jakości "wyrobu" po chorobę szalonych krów

mój apetyt na mięsko znacznie zmalał, a zaczęło się od obrazków z transportu
        koni chociaż nie jadam koniny
        • Gość: Doki Re: Rzeź zwierząt IP: *.49-136-217.adsl.skynet.be 20.08.02, 08:54
          Gość portalu: em napisał(a):

> ale wystarczy nam, jak zeżremy 2 befsztyki i 2 kiełbasy w tygodniu zamiast 20!
          > z korzyścią dla przedstawicieli wszystkich gatunków

A co to ma do rzeczy? Jesli ja juz zaspokoje apetyt na miesko, to pozostaja
          jeszcze soasiedzi, znajomi itp. Bez przemyslowej hodowli w gesto zaludnionych
          krajach, np Europa Zachodnia, zapanowalby (znowu) glod.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka