Dodaj do ulubionych

Kaczorowa Międzynarodówka,ale bez drugiej zwrotki

30.09.05, 19:22
"Motto"
Nie nam wyglądać zmiłowania
Z wyroków bożych, z pańskich praw.
Z własnego prawa bierz nadania
I z własnej woli sam się zbaw!
Niech w kuźni naszej ogień bucha,
Zanim ostygnie -przekuj stal!
By łańcuch spadł z wolnego ducha,
A dom niewoli zniszcz i spal!
Ref. Bój to jest nasz ostatni.....

Taka jest treść drugiej zwrotki Międzynarodówki,która jest pominięta w
kampanii na prezydenta,wielkiego dekomunizatora Kaczora.Jak można śpiewać
komunistyczną Międzynarodówkę w swojej kampanii,będąc jednocześnie wrogiem
komuny i zwolennikiem dekomunizacji.Trzeba mieć tupet.Chociaż jestem
zwolennikiem ustroju socjalistycznego to na pewno nie zagłosuję na tego,
bezczelnego,kurdupla.Najpierw mówi"Spieprzaj dziadu" a teraz,wykorzystując
Międzynarodówkę,chce aby ten dziad oddał na niego swój głos.Wyjątkowa z niego
kanalia.

Obserwuj wątek
    • deltalima Re: Kaczorowa Międzynarodówka,ale bez drugiej zwr 30.09.05, 19:30
      przecież każdy zwolennik socjalizmu to złodziej, który chce żyć za cudze.
      • po_godzinach a Piłsudski ? 30.09.05, 19:33
        • supaari Re: a Piłsudski ? 30.09.05, 19:38
          A Piłsudski - jak pamiętam z forum - był protestantem. A może hinduistą?
          "Na stos
          Rzuciliśmy
          Nasz życia los.
          Na stos, na stos".
          • po_godzinach Re: a Piłsudski ? 30.09.05, 19:49
            no tak, protestanci, a tym bardziej hinduiści muszą być konserwatywnymi
            liberałami

no, bo przeciez nikt nie powie, że był socjalistą, czyli (święty Boże)
            złodziejem (?)
            • supaari Re: a Piłsudski ? 30.09.05, 19:51
              był znanym etnografem i lingwistą!
            • supaari Re: a Piłsudski ? 30.09.05, 19:52
              A poza tym nie był złodziejem, a rabusiem!
              • po_godzinach Re: a Piłsudski ? 30.09.05, 19:53
                źródła jakos tego nie podają ......

piszą zaś, że był Wodzem

... chyba tego konika to nie ukradł ?
                • po_godzinach Re: a Piłsudski ? 30.09.05, 19:55
                  ... bo to by znaczyło, ze był tez Cyganem.
                  • supaari Re: a Piłsudski ? 30.09.05, 19:56
                    Nie cyganił ani trochę?
                • supaari Re: a Piłsudski ? 30.09.05, 19:56
                  ...i Marszałkiem, i Naczelnikiem.
                  A Kasztankę na własnej piersi wychował!
                  • po_godzinach Re: a Piłsudski ? 30.09.05, 20:04
                    to czemu antypapista pisze, że on złodziej ?
                • supaari Re: a Piłsudski ? 30.09.05, 20:00
                  I jeszcze GISZ-em był
                  • po_godzinach Re: a Piłsudski ? 30.09.05, 20:02
                    oj, Supaari ...

niby poważny człowiek, a tu takie rzeczy ...
                    • supaari Re: a Piłsudski ? 30.09.05, 20:04
                      Też go miałem za poważnego człowieka, ale jak został GISZ-em...
                      • po_godzinach Re: a Piłsudski ? 30.09.05, 20:05
                        jak miał wąsy, to musiał nim zostac - nie ma rady
                        • supaari Re: a Piłsudski ? 30.09.05, 20:06
                          Wąsy zapuścił, żeby zostać Brygadierem.
                          • po_godzinach Re: a Piłsudski ? 30.09.05, 20:14
                            to prawie, jak Wałęsa

ciekawe, czy Wałęsa tez jest socjalistą, czyli złodziejem

(albo jak Krzys Krawczyk)
                            • supaari Re: a Piłsudski ? 30.09.05, 21:34
                              Ci dwaj zapuścili wąsy z powodu "przejściowych trudności w zaopatrzeniu na
                              froncie żyletek". Ty, jak sądzę, nie wiesz co to znaczy golić się polsilver lub
                              iridium super... Szczęściara!
                              • po_godzinach Re: a Piłsudski ? 30.09.05, 23:03
                                Ale to dziwne - te zyletki tylko pod nosem będąc szkodziły? A podbródki ?
                                No i - czy to ma sie tak do socjalizmu, jak nadmiar owłosienia do niedoboru
                                dobrej stali?
                                • supaari Re: a Piłsudski ? 30.09.05, 23:07
                                  Górna warga jest najbardziej wrażliwa!
                                  W sprawie związków, to powiem tak - socjalizm ma się do niedoboru dobrej stali
                                  (i innych produktów), jak "to" do nadmiaru owłodienia.
                                  • po_godzinach Re: a Piłsudski ? 30.09.05, 23:34
                                    nie no, widac gołym okiem, że socjalizm jest do bani )

(chocby dlatego, że zmusza ludzi do bycia zbyt owłosionymi - co sie nijak nie
                                    kalkuluje - przez to, iz socjaliści pokradli całą dobrą stal)

i wszystko jasne
                                    • supaari Re: a Piłsudski ? 30.09.05, 23:38
                                      I wyszło, że socjaliści to złodzieje! QED
                                      A stal sprzedali na złom, żeby huty miały co robić
                                      • po_godzinach Re: a Piłsudski ? 30.09.05, 23:42
                                        tak. Antypapista miał rację, co zostało udowodnione.

"> A stal sprzedali na złom, żeby huty miały co robić"

zapomniałes o jeszcze jednym ogniwie - złomiarzach, którzy sa posrednikami
                                        handlowymi, nie sa socjalistami, tylko kapitalistami, bo nie kradna, tylko
                                        uczciwie pośredniczą między socjalista a hutą (tylko czyja jest huta?)

• supaari Re: a Piłsudski ? 30.09.05, 23:48
                                          Zatem są paserami! Już się dziś pojawił wątek o kupowaniu kradzionego...
                                          Antycypowali nas?
                                          • po_godzinach Re: a Piłsudski ? 30.09.05, 23:56
                                            Podejrzenie o antycypację może świadczyc o naszej pysze - a tak przeciez nie
                                            jest, więc - byc może, w tamtym wątku nie wystepowali socjaliści, tylko zwykli
                                            złodzieje?
                                            • supaari Re: a Piłsudski ? 01.10.05, 00:02
                                              ...i pijacy! "Bo każdy pijak to złodziej!"
                                              • po_godzinach Re: a Piłsudski ? 01.10.05, 00:04
                                                Wiadomo. Musi za cos pić, przeciez darmo nie dają.
                                          • po_godzinach teraz dopiero zauważyłam fragment 01.10.05, 00:02
                                            "Niech w kuźni naszej ogień bucha,
                                            By łańcuch spadł z wolnego ducha,"

czyzby to tyczyło tego łańcucha, do którego przywiązane były długopis i kartka ?

Wszystko dziwnie przeplata sie ze soba ...
                                            • supaari Re: teraz dopiero zauważyłam fragment 01.10.05, 00:08
                                              Nie ustaliliśmy jeszcze, kto był wówczas łańcuchem. Może ipekakuana? Chyba tak,
                                              bo jak nie, to pozostaje... brzydkie słowo.
                                              Poza tym pojawia się jeszcze "duch". Brakuje tylko filmu i wilka!
                                              • po_godzinach Re: teraz dopiero zauważyłam fragment 01.10.05, 00:10
                                                Pomysle o tym w podróży, w jaką wybieram sie jutro )

Zanotuję i opowiem.

To wszystko wiąże sie ze soba w sposób podejrzany, ja myslę, że to jakiś spisek.
                                                • supaari Re: teraz dopiero zauważyłam fragment 01.10.05, 00:12
                                                  A jak spisek - to długopis i kartka!
                                                  Udanej podróży, miłych snów, do zobaczenia i serdeczne dzięki!
                                                  • po_godzinach Re: teraz dopiero zauważyłam fragment 01.10.05, 00:14
                                                    Dziękuję i dobranoc ))
                                            • supaari Re: teraz dopiero zauważyłam fragment 01.10.05, 00:11
                                              A ponieważ, co ponad wszelką wątpliwość ustaliliśmy, długopisem na łańcuchu był
                                              Doom, to oryginalne brzmienie fragmentu było takie:

"Niech w kuźni naszej ogień bucha,
                                              By łańcuch spadł z wolnego ducha
                                              I Doom nie odszedł w siną dal"

To socjaliści zakuli Dooma!!!
                                              Ale on się wyrwał!
                                              Brawo, Doom!
                                              • po_godzinach Re: teraz dopiero zauważyłam fragment 01.10.05, 00:14
                                                Heh ))))))

I jeszcze zabrał ze soba łańcuch. Na handel )

• Gość: antypapista Re: Kaczorowa Międzynarodówka,ale bez drugiej zwr IP: *.sieroszewice.sdi.tpnet.pl 30.09.05, 21:48
        Złodziej czego? Za cudze to żyją kapitaliści,są złodziejami ludzkiej pracy,za
        którą by chcieli płacić w formie "Bóg zapłać".Ty widocznie do nich należysz.
        Czy dzisiejsze przypadki,domagania się ludzi zaległych wypłat za pracę
        (sięgających nawet pół roku) to nie jest złodziejstwo?Uważasz baranie jeden,że
        domaganie się należnego wynagrodzenia za pracę to jest chęć bytowania za cudze?
        Za tzw.komuny nie było do pomyślenia,żeby nie zapłacano ludziom za pracę.Ale
        w dzisiejszej demokracji takie przypadki są na porządku dziennym ale Ty tego
        nie zauważasz,co? Pewnie,baran jak każdy baran,operujący swoją twardą głową,
        nie może tego zauważyć.

• supaari Re: Kaczorowa Międzynarodówka,ale bez drugiej zwr 30.09.05, 21:51
          Choć pytanie nie było do mnie, to chciałbym zauważyć, że "przypadki,domagania
          się ludzi zaległych wypłat za pracę (sięgających nawet pół roku) to nie jest
          złodziejstwo". To słuszne roszczenia! Ty zdajesz się sądzić inaczej?
          • Gość: antypapista Re: Kaczorowa Międzynarodówka,ale bez drugiej zwr IP: *.sieroszewice.sdi.tpnet.pl 30.09.05, 23:19
            Masz rację,są to słuszne roszczenia,tak właśnie myślę,tylko źle napisałem.Nie
            wiem dlaczego tego nie zauważyłem.Miało to brzmieć mniej więcej tak:
            "Czy nie płacenie ludziom pensji(sięgających nawet pół roku),których ludzie
            domagają się w formie protestów,nie jest złodziejstwem?" Jestem pewien,że tak
            to zrozumiałeś i dlatego,słusznie mi dowaliłeś tym ostatnim zdaniem"Ty zdajesz
            się sądzić inaczej?"Wiedziałeś,że tak nie sądzę.Dziękuję za tę uwagę.

• abaddon_696 Re: Kaczorowa Międzynarodówka,ale bez drugiej zwr 30.09.05, 23:42
          Uważasz baranie jeden,że
          > domaganie się należnego wynagrodzenia za pracę to jest chęć bytowania za
          cudze?

Prawiczek na to odpowie, że nic się nie należy, poza tym, co Bozia i rodzina
          dała:)))
      • abaddon_696 Re: Kaczorowa Międzynarodówka,ale bez drugiej zwr 30.09.05, 23:38
        > przecież każdy zwolennik socjalizmu to złodziej, który chce żyć za cudze.

Czyli wg tej definicji kapitalista to socjalista:)))
        • po_godzinach Re: Kaczorowa Międzynarodówka,ale bez drugiej zwr 30.09.05, 23:45
          Kapitalista nie może być socjalistą? Przeciez to nie jesgo wina, że ma kapitał.

A Engels, który utrzymywał swego przyjaciela Marksa ?
          • abaddon_696 Re: Kaczorowa Międzynarodówka,ale bez drugiej zwr 30.09.05, 23:52
            Jasne, ale mój prawicowy przedmówca zdefiniował socjalistę jako kogoś, kto żyje
            z cudzej pracy. Więc wg tej definicji właściciele firm to też socjaliści, bo
            przecież sami czerpią zysk z pracy zatrudnionych pracowników.
            Pozdrawiam
            • po_godzinach Re: Kaczorowa Międzynarodówka,ale bez drugiej zwr 30.09.05, 23:59
              Oczywiście, bo bycie socjalistą zalezy od tego, czy sie jest włascicielem
              (czerpiesz zysk z przcy innych), czy pracownikiem (czerpiesz zysk z kapitału
              właściciela).

Zawsze więc jest sie socjalistą.

Tak podejrzewałam.
      • heureka7 "kazdy zwolennik socjalizmu to zlodziej" 01.10.05, 09:18
        buhahahahah

ales sie popisal, "intelygiencie" - coz za wnikliwa analiza :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka