Dodaj do ulubionych

Skąd TYLE FASZYZMU w Polsce?

25.11.05, 16:59
Polacy nie mieli dosyc faszyzmu? Bo homofobia to jeden z wyrazniejszych
przejawow faszyzmu, niestety...
Obserwuj wątek
    • po_godzinach Re: Skąd TYLE FASZYZMU w Polsce? 25.11.05, 17:05
      A'propos. Wczotaj przed północą w RM (czasem słucham z powodów poznawczych -
      dobrze znać język wroga) pewien pan zwany "ojcem" wytaził taką opinię: niechby
      ci geje nosili jakies kartki, na których jest napisane, ze sa gejami, człowiek
      by wiedział, z kim ma do czynienia.

Nieodparcie nasuwa się skojarzenie z przymusem znakowania Żydów gwiazdą Dawida.
      • marysia75 Re: Skąd TYLE FASZYZMU w Polsce? 25.11.05, 19:15
        po_godzinach napisała:

> A'propos. Wczotaj przed północą w RM (czasem słucham z powodów poznawczych -
        > dobrze znać język wroga)

Aaaaaaajjajajajaj:)

• Gość: FJR Re: Skąd TYLE FASZYZMU w Polsce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 22:29
          Nie zapominajmy o niechęci RM do Żydów (jako ludzi tego pochodzenia) i żydów
          (ludzi tego wyznania). Pewnie obok homoseksualistów z kartkami, Vater Rydzyk
          chciałby zobaczyć ludzi z opaskami z gwiazdą Dawida...
      • crax Re: Skąd TYLE FASZYZMU w Polsce? 28.11.05, 10:44
        Za okupacji geje także byli "znakowani". Nosili różowe trójkąty.
    • Gość: Dlatego Re: Skąd TYLE FASZYZMU w Polsce? IP: *.sci-nnov.ru 25.11.05, 17:09
      base.google.com/base/items?oid=13771730224155340685
    • luzon13 Re: Skąd TYLE FASZYZMU w Polsce? 25.11.05, 19:12
      pyorunochron napisał:

> Polacy nie mieli dosyc faszyzmu? Bo homofobia to jeden z wyrazniejszych
      > przejawow faszyzmu, niestety...

Czy mógłbym prosić o wyjaśnienie:
      1. co rozumiesz przez pojęcie homofobia ?
      2. co ma ona wspólnego z faszyzmem ?

Luzon
      • lord_malak Re: Skąd TYLE FASZYZMU w Polsce? 28.11.05, 15:49
        No właśnie, bo z tego co wiem to faszyzm wywodzi się z nacjonalizmu i nie ma to nic do rzeczy z homoseksualizmem, bo homoseksualiści nie są żadnego rodzaju narodem. A homofobia to pojęcie fikcyjne, ono nie istnieje. Przecież fobia to podswiadomy lęk wywołujący panikę pod wpływem ścisle określonego stymulantu. Nie podoba mi się ta "walka", ale jakoś nie wpadłem jak do tej pory w panikę z tego powodu.
    • Gość: XEXEOR Faszyzm byl przez homoseksualistow wspoltworzony. IP: *.dip.t-dialin.net 25.11.05, 20:13
      Wielu czolowych nazistow bylo gejami-n.p. szef bojowek SA Ernst Röhm.
      • Gość: bdsm Czy dlatego geje lubia czarne skorzane wdzianka? IP: *.privacyshark.com 25.11.05, 21:38
        Te lateksowe ktore nosza na paradach sa chyba wzorowane na strojach SS?
        • po_godzinach pewnie z tego samego powodu, co motocykliści 25.11.05, 21:45
          • Gość: bdsm ale motocykliści nie mają pejczyków IP: 82.94.251.* 25.11.05, 21:55
            I nie wystawiają tyłków na wiatr.

P.s. nie wiem czy wiesz ale Privacyshark jest w całości utrzymywany przez ruskie
            FAPSI, poszukaj w necie - tak że 40 baksów wyrzucone w błoto :(
            • po_godzinach nie ma obowiązku oglącac czegoś, co 25.11.05, 22:01
              Ci sie nie podoba

Cos niezdrowo się podniecasz).
              • baltazarus Re: nie ma obowiązku oglącac czegoś, co 25.11.05, 22:35
                Dlaczego zatem ci "faszyści" z policji aresztują ekshibicjonistów?
                • po_godzinach Re: nie ma obowiązku oglącac czegoś, co 25.11.05, 22:37
                  ekshibicjonizm jest zakazany prawem, nie wiesz?
                  • baltazarus Re: nie ma obowiązku oglącac czegoś, co 25.11.05, 22:39
                    Propagowanie zboczeń i żądanie dla nich akceptacji również?
                    • po_godzinach Re: nie ma obowiązku oglącac czegoś, co 25.11.05, 22:40
                      Co to jest "propagowanie zboczeń"?
                      • baltazarus Re: nie ma obowiązku oglącac czegoś, co 25.11.05, 22:46
                        Jest to np. żądanie uznania swoich zboczonych praktyk za normę, uzyskania z
                        racji ich uprawiania dodatkowych praw, a nawet żądania ich afirmacji.
                        • po_godzinach Re: nie ma obowiązku oglącac czegoś, co 25.11.05, 22:50
                          coo to są "zboczone praktyki"?
                          • baltazarus Re: nie ma obowiązku oglącac czegoś, co 25.11.05, 22:55
                            To np. współżycie dwóch mężczyzn.
    • baltazarus Wśród hitlerowskich elit aż roiło się od gejów 25.11.05, 22:11
      Piszesz o faszyzmie, który był we Włoszech, ale pewnie chodzi Ci o III Rzeszę,
      a to państwo, wbrew pozorom, miało najbardziej shomoseksualizowane elity w
      historii.
      Homoseksualistami lub biseksualistami byli: Adolf Hitler, Rudolf Hess (mieli
      nawet razem współżyć), Hermann Goering, Reinhard Heydrich, Walther Funk, Baldur
      von Schirach (szef Hitlerjugend), Hans Frank, Wilhelm Brucker (adiutant
      Hitlera), Emile Maurice (kierowca Hitlera), Julius Streicher, Ernst vom Rath
      (zamordowany przez swego kochanka) i wszyscy dowódcy SA zamordowani
      podczas "nocy długich noży".
      Do obozów trafiali najczęściej pederaści, którzy zbytnio obnosili się ze swym
      homoseksualizmem lub szukano na nich "haka" z innych powodów. Nie zginęło ich
      wielu, a w obozach pełnili najczęściej funkcję kapo z racji swego wyjątkowego
      (charakterystyczne dla homoseksualistów) sadyzmu.
      • po_godzinach Re: Wśród hitlerowskich elit aż roiło się od gejó 25.11.05, 22:22
        "w obozach pełnili najczęściej funkcję kapo z racji swego wyjątkowego
        (charakterystyczne dla homoseksualistów) sadyzmu."

Sugerujesz, że ojcowie maltretujący sadystycznie swoje dzieci w Polsce
        ostatnimi czasy byli homoseksualistami?
        Sądzisz, że mężowie bijący swoje zony to tez homoseksualiści?

Smiała hipoteza.
        • baltazarus Re: Wśród hitlerowskich elit aż roiło się od gejó 25.11.05, 22:34
          "Sugerujesz, że ojcowie maltretujący sadystycznie swoje dzieci w Polsce
          ostatnimi czasy byli homoseksualistami?"
          Zagrała tutaj Twoja bujna wyobraźnia i brak logiki. Nie twierdzę, że wszyscy
          sadyści to geje, ani, że wszyscy kapo byli homoseksualni. Faktem jest, że geje
          mają szczególną skłonność do sadyzmu skierowanego do innych mężczyzn. Sama
          skłonność do stosunków analnych jest związana z tendencjami do sadyzmu.
          • po_godzinach Re: Wśród hitlerowskich elit aż roiło się od gejó 25.11.05, 22:36
            "Sama
            skłonność do stosunków analnych jest związana z tendencjami do sadyzmu."

A jeśli wystepuje ona (ta skłonność) u par hetero - to co wtedy? Bo przeciez
            występuje (choc może nie słyszałes o tym).
            • jaremax Re: Wśród hitlerowskich elit aż roiło się od gejó 25.11.05, 22:41
              HALO !!! w.s2.co z Tobą? Gdzie Twoje ''ucho'' ?
            • baltazarus Re: Wśród hitlerowskich elit aż roiło się od gejó 25.11.05, 22:43
              "A jeśli wystepuje ona (ta skłonność) u par hetero - to co wtedy? Bo przeciez
              występuje (choc może nie słyszałes o tym)."
              Nie czytasz tego co piszę. Gdzie ja napisałem, że skłonności sadystyczne
              występują tylko u homoseksualistów? Gdzie napisałem, że tylko chęć pomieszania
              komuś kału je powoduje?

• po_godzinach Re: Wśród hitlerowskich elit aż roiło się od gejó 25.11.05, 22:51
                ""Sama
                skłonność do stosunków analnych jest związana z tendencjami do sadyzmu."

Ta skłonnośc występuje u obu orientacji.
                • baltazarus Re: Wśród hitlerowskich elit aż roiło się od gejó 25.11.05, 22:57
                  "Ta skłonnośc występuje u obu orientacji."
                  Ale u całej męskiej populacji homoseksualistów. Widzisz różnicę?

• zoltan.hajdu Re: Wśród hitlerowskich elit aż roiło się od gejó 26.11.05, 02:22
            a co dupa piecze?
      • Gość: Brrr Re: Wśród hitlerowskich elit aż roiło się od gejó IP: *.spacebar.no 27.11.05, 00:31
        > a w obozach pełnili najczęściej funkcję kapo z racji swego wyjątkowego
        (charakterystyczne dla homoseksualistów) sadyzmu.

W obozach homoseksualisci mieli zazwyczaj najgorzej.
        • baltazarus Re: Wśród hitlerowskich elit aż roiło się od gejó 28.11.05, 19:20
          "W obozach homoseksualisci mieli zazwyczaj najgorzej."
          Gorzej mieli Żydzi, księża, ludzie z podziemia, polskie elity, a jak już taki
          został kapo to miał całkiem nieźle.
      • crax Zgadza się, baltazarus! 28.11.05, 10:58
        Masz rację, większość elit IV Rzeszy była homoseksualistami (Hitler, Rohm,
        Hess). A jednocześnie planowała eksterminację gejów. To jest dowód na to, co
        juz pisałem wcześniej na tym forum: największymi homofobami są ludzie sami
        posiadający skłonności homoseksualne. Mówi ci to coś, hmmmm...?
        • lord_malak Re: Zgadza się, baltazarus! 28.11.05, 15:57
          Chodziło chyba o III Rzeszę.
          To jest tak samo jak z żydowskim antysemityzmem. W tej chwili naród Izraelski jest najbardziej antysemickim narodem jaki istnieje. I prosze mi się nie pluć, że jestem jakimś Rydzykowcem, bo taka jest prawda.
          • baltazarus Re: Zgadza się, baltazarus! 28.11.05, 19:22
            A dyżurnymi antysemitami w powojennej Polsce byli/są ludzie o żydowskim
            pochodzeniu czyli B.Piasecki, Tejkowski i Bubel.
    • abc12323 Re: Skąd TYLE FASZYZMU w Polsce? 25.11.05, 23:39
      z religii

rumburak1.webpark.pl/obluda/hitler.html
      • pyorunochron Re: Skąd TYLE FASZYZMU w Polsce? 26.11.05, 14:13
        abc12323 napisała:

> z religii
        >
        > rumburak1.webpark.pl/obluda/hitler.html

Niestety chyba tak.
        • Gość: Echo A skad go tyle bylo w Niemczech? IP: 70.137.190.* 27.11.05, 16:50
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=32581696&a=32608630
          • pyorunochron Re: A skad go tyle bylo w Niemczech? 27.11.05, 22:24
            Gość portalu: Echo napisał(a):

> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=32581696&a=32608630

To bzdury. To tak, jak sie podawalo kiedys, ze faszystami byli Zydzi. I co,
            Zydzi mordowali Zydow? To zwykle chamstwo, zeby tak pisac.
    • abc12323 Re: Skąd TYLE FASZYZMU w Polsce? 27.11.05, 22:38
      www.nobeliefs.com/nazis.htm
      • Gość: Echo Re: Skąd TYLE FASZYZMU w Polsce? IP: 70.137.190.* 28.11.05, 03:25
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=32526183&a=32646294
        • marysia75 Re: Skąd TYLE FASZYZMU w Polsce? 28.11.05, 09:03
          Gość portalu: Echo napisał(a):

Twoje cytaty a odpowiada mi Echo sa nudne. Troche chrzescijanskiej pokory!:)
          • atsieta Re:FASZYZM w Polsce zawsze był,teraż jedynie 28.11.05, 10:39
            zostały szerzej otwarte dla niego drzwi.
        • crax Re: Skąd TYLE FASZYZMU w Polsce? 28.11.05, 11:21
          Echo jak zwykle nie wie co odpowiedziec i swoim zwyczajem odpowiada wymijająco.
          I co to ma niby być ten link? Nie odnosisz się w nim do powyższego linku
          dotyczącego popierania przez Kościół katolicki jednego z najbardziej
          zbrodniczych systemów w historii ludzkości. Argumentów nie mamy, co?
          • po_godzinach Re: Skąd TYLE FASZYZMU w Polsce? 28.11.05, 11:26
            Echo to dźwięk odbity, crax.

• crax Re: Skąd TYLE FASZYZMU w Polsce? 28.11.05, 11:36
              Ano tak :) Ale przyznasz, że cytowanie samej siebie to objaw hipermegalomanii.
              Stalin tak robił. Mówił: "Przeczytajcie takie to a takie dzieło tow. Stalina".
              To samo robi Echo.
              • po_godzinach Re: Skąd TYLE FASZYZMU w Polsce? 28.11.05, 11:43
                Przyznam.

Jednakowoż jeśli ktoś czuje się depozytariuszem Jedynej Prawdy - chciał, nie
                chciał musi ją głosić. I Bóg z nim - niech sobie głosi).

Świat jest pełen wojujących fundamentalistów - to forum ma swego własnego...
                • crax Re: Skąd TYLE FASZYZMU w Polsce? 28.11.05, 11:50
                  Ale uderzyło mnie jedno. To mianowicie, że Echo wypowiada się TYLKO na tematy
                  związane z: religią, homoseksualizmem, aborcją itp. Nie pisze
                  w "życiowych", "normalnych" tematach. No, chyba, że coś przeoczyłem.
                  • po_godzinach Re: Skąd TYLE FASZYZMU w Polsce? 28.11.05, 11:57
                    Też to zauwazyłam.
                    Widać na inne tematy nie ma nic do powiedzenia).

Wojujący katolicy bardzo często ograniczają swoje zainteresowania do spraw
                    związanych z seksualnością. Ciekawe, dlaczego z równym zaangażowaniem nie
                    usiłują promować na przykład prawdomówności, uczciwości itp?)
                    • crax Re: Skąd TYLE FASZYZMU w Polsce? 28.11.05, 12:03
                      Zgadza się. No ale jak pisze dziewczyna w ciąży, że z facetem jej nie wychodzi,
                      to Echo, jako miłująca bliźniego katoliczka powinna odpowiedzieć, prawda? To
                      się nazywa "duchowa pociecha" :)
                      • po_godzinach Re: Skąd TYLE FASZYZMU w Polsce? 28.11.05, 12:13
                        O, tak. Ale to zadanie nie dla wojujących - oni musza wypełniać Misję.
                        Ale tacy misjonarze-fundamentaliści, jesli nie ma w nich miłosci bliźniego,
                        podcinają własna gałąź.
                        Dla mnie najgorszy jest prezentowany przez nich relatywizm: jedną ręką
                        głaszczemy, grugą bijemy. Pogarda dla innych ludzi (inaczej myślących) jest
                        chyba grzechem, no nie?

Na szczęście są tez "normalni" katolicy - tacy od pomagania, nie od sądzenia).
                        • crax Re: Skąd TYLE FASZYZMU w Polsce? 28.11.05, 12:18
                          po_godzinach napisała:
                          "Na szczęście są tez "normalni" katolicy - tacy od pomagania, nie od sądzenia)."

Hmmmm... Są, i owszem, ale niezbyt liczni. Piszę o tych, którzy pomagają
                          BEZINTERESOWNIE, nie o Caritasie czy katolickich Domach Samotnej Matki, które
                          to instytucje służą przede wszystkim do wyciągania państwowych pieniędzy.
                          • po_godzinach Re: Skąd TYLE FASZYZMU w Polsce? 28.11.05, 12:28

> Hmmmm... Są, i owszem, ale niezbyt liczni. Piszę o tych, którzy pomagają
                            > BEZINTERESOWNIE, nie o Caritasie czy katolickich Domach Samotnej Matki, które
                            > to instytucje służą przede wszystkim do wyciągania państwowych pieniędzy.

Nie mogę się zgodzić. Zajrzyj tu: www.caritas.pl/index_pl.php

Mylisz chyba pojęcia - wszelkie organizacje pozarządowe (w tym Caritas) pracują
                            bezinteresownie - to znaczy - nie mają celu bogacenia się, wszelkie dochody
                            muszą byc przeznaczane na działalnośc statutową.

Gdyby nie organizacje charytatywne (w tym kościelne) dopiero byśmy byli nie 100
                            a 300 lat za Murzynami.
                            • crax Re: Skąd TYLE FASZYZMU w Polsce? 28.11.05, 12:48
                              po_godzinach napisała:
                              "...wszelkie organizacje pozarządowe (w tym Caritas) pracują bezinteresownie..."

POWINNY pracować bezinteresownie, co nie znaczy, że tak czynią.
                              Co do Caritasu - nie wiem, być może masz rację, chociaż nie jestem tego pewny.
                              • po_godzinach Re: Skąd TYLE FASZYZMU w Polsce? 28.11.05, 12:56

> POWINNY pracować bezinteresownie, co nie znaczy, że tak czynią.

To znaczy, że łamałyby prawo. Finanse organizacji US sprawdza bardzo
                                skrupulatnie)

• crax Re: Skąd TYLE FASZYZMU w Polsce? 28.11.05, 14:02
                                  po_godzinach napisała:
                                  "Finanse organizacji US sprawdza bardzo skrupulatnie"

Kościelnych też? Pewna jesteś? Radio Maryja nie przedstawiło do tej pory ani
                                  jednego corocznego rozliczenia finansowego, do czego jest zobowiązana każda
                                  rozgłośnia. I co? Wszechwładny Urząd Skarbowy jest bezsilny. Tak samo może być
                                  w przypadku katolickich instytucji charytatywnych (chociaż Caritas sprawozdanie
                                  złożył, nie musi ono odpowiadać prawdzie. Nikt tego nie skontroluje, bo zaraz
                                  podniesie się wrzask o "walce z Bogiem").

P.S. A skrupulatnie to US sprawdza WOŚP Owsiaka. Tego akurat jestem pewien ;)
                              • Gość: Echo Re: Skąd TYLE FASZYZMU w Polsce? IP: 70.137.190.* 28.11.05, 16:48
                                > POWINNY pracować bezinteresownie, co nie znaczy, że tak czynią.
                                > Co do Caritasu - nie wiem, być może masz rację, chociaż nie jestem tego pewny.

Tak sie rodzi POGARDA!!! Z pomowien, oczerniania etc
                        • Gość: Echo Re: Skąd TYLE FASZYZMU w Polsce? IP: 70.137.190.* 28.11.05, 16:44
                          >Pogarda dla innych ludzi (inaczej myślących) jest
                          >chyba grzechem, no nie?

Jezeli jasno widac ze "myslacy inaczej" odwoluja sie do trupow historii
                          zarzucaja wlasnemu narodowi ze jest glupi i nieswiadomy bo nie wie jak
                          glosowac (tzn. na nich), to nie pozostaje nic tylko smiech. Pogarda dla pogladow
                          jakich zanickowanych ludzi nie jest pogarda dla CZLOWIEKA.
                          • po_godzinach Re: Skąd TYLE FASZYZMU w Polsce? 28.11.05, 16:47
                            OK, więc od dziś gardzę poglądami nicka "Echo".
                  • Gość: Echo Re: Skąd TYLE FASZYZMU w Polsce? IP: 70.137.190.* 28.11.05, 16:41
                    > Ale uderzyło mnie jedno. To mianowicie, że Echo wypowiada się TYLKO na tematy
                    > związane z: religią, homoseksualizmem, aborcją itp. Nie pisze
                    > w "życiowych", "normalnych" tematach. No, chyba, że coś przeoczyłem.

Pisze gdzie rozgrywa sie wojna o przezycie naszej cywilizacji. Co moze
                    byc wazniejszego? A owszem, pisalam na inne tematy ale wy nie zauwazyliscie.
                • Gość: Echo "fundamentalizm" to epitet z braku argumentow IP: 70.137.190.* 28.11.05, 17:58
                  > Świat jest pełen wojujących fundamentalistów - to forum ma swego własnego...

Mozesz zauwazyc ze moje wejscie na to forum bylo odpowiedzia
                  na steki bredni antykatolickich. Zreszta Twoj epitet nie jest pierwszy.

Jeden z zabawniejszych to ze jestem "typowa polska katoliczka"
                  (nawet jesli rzadko mialam cos do czynienia z polskim KK).

Fundamentalista to ktos kto literalnie wierzy ze np. Ziemia ma 10,000 lat.
                  Ale husyta wam nie przeszkadza. Jakie to selektywne!!!
                  • po_godzinach po prostu tak uważam - ze jesteś fundamentalistka 28.11.05, 18:03
                    a to, czy Cię to obraża, czy nie - na to nie mam wpływu.

Nie, nie jesteś "typową polską katoliczką" - polskie katoliczki (przynajmniej
                    te znane mi osobiście) są o wiele bardziej chrzescijańskie od Ciebie - i tyle.

Ja wiem, że ciężko Ci źdźbło we własnym oku dojrzec - dlatego po chrześcijańsku
                    Ci radzę - więcej pokory.
                    • marysia75 Re: po prostu tak uważam - ze jesteś fundamentali 28.11.05, 18:13
                      Czy nie wydaje ci sie, ze ktos (moze to ONI)ja/go naslal?:)

Troche przesady idzie zniesc ale to mi za bardzo grubymi nicmi szyte.

Moze w szpitalu psychiatrycznym dostepny jest komputer?:)
                      • po_godzinach Re: po prostu tak uważam - ze jesteś fundamentali 28.11.05, 18:17
                        Nie miałam zamiarutego pisać - ale nie zdzierżyłam takiego traktwania ludzi,
                        jaki Echo nam tu prezentuje)
                        • marysia75 Re: po prostu tak uważam - ze jesteś fundamentali 28.11.05, 18:23
                          po_godzinach napisała:

> Nie miałam zamiarutego pisać - ale nie zdzierżyłam takiego traktwania ludzi,
                          > jaki Echo nam tu prezentuje)

To jest po prostu prowokacja, wynikajaca albo z choroby (paranoja z natrectwami
                          i mania przesladowcza) albo po prostu niesmaczne zarty ze wszystkich.
            • Gość: Echo Re: Skąd TYLE FASZYZMU w Polsce? IP: 70.137.190.* 28.11.05, 16:38
              > Echo to dźwięk odbity, crax.
              >
              Dalam link do MOJEJ wypowiedzi bo nie chcialo mi sie przepisywac komentarzy nt.
              tego watku i innych. Wiedzialam ze sie nie bedzie podobac
              temu grajdolkowi ktory spiewa na jedna nutke.
              • Gość: MM Re: Skąd TYLE FASZYZMU w Polsce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 16:41
                i na prawie jedna nure odrzuca twoje "madrosci"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka