Dodaj do ulubionych

australia ...

20.02.06, 21:33
troche czasu spędziłam w australii. dla mnie najlepszy kraj do życia na
świecie. strasznie tęsknie za klimatem przygodami i mentalnością
ludzi .musiałm wrócić do polski .będąc tam strasznie tęskniłam za swoją
ojczyzną.po powrocie strasznie się rozczarowałam, okropnie się żyje w polsce
ale już chyba nie wyjade na drógą półkule. czy mieliście podobnie?
Obserwuj wątek
    • markiz.de.sade Re: australia ... 20.02.06, 21:34
      Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma :(
      • Gość: Jakoja Re: australia ... IP: 203.185.255.* 20.02.06, 22:55
        I zgadzam sie z Tobe markiz.de.sade. Bo uwazam , ze byc tam pare miesiecy i
        myslec , ze jest to wszystko takie piekne to lekka przesada. Na wakacjach to
        dobrze byc.
        Trzeba pomieszkac w miejscu przez parenascie lat , sprobowac znalezc prace, a
        tak , tak , znalezc i to zycze wielkiego powodzenia, nastepnie popracowac i
        dopiera zabierac glos, jaka to Australia jest piekna. Powodzenia dla tych co
        chca.
        • Gość: kolczatka Re: australia ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 08:41
          Bardzo interesuje mnie Australia, Austarlijczycy, ich mentalność, język
          (austaralijski angielski). Napisz coś Gosiu na ten temat, bardzo proszę.
    • gosia.tor Re: australia ... 21.02.06, 12:07
      w australi byłam pare lat. dużo pracowałam i uczyłam się .poznałam dużo ludzi i
      chyba mam prawo pisać jak pisze.
      to będzie tylko moje zdanie więc nie wszyscy muszą się z nim zgadzać.
      imałam się różnych zajęć byłam pokojówką ,kosmetyczką ,kelnerką.
      australia jest zupełnie innym krajem niż te europejskie. nie ma takiej pogoni
      za pieniędzmi, dużo czasu poświęca się na sporty a przede wszyskim odpoczynek i
      rozrywki np mają darmowe grille[elektryczne] na plażach ,darmowe pola golfowe i
      korty tenisowe. jest wiele miejsc żeby się pobawić do dobrego klubu[jest ich
      wiele] stoją grzecznie ,wieczorami kolejki żeby się tam w końcu
      dostać .większość australijczyków jest bardzo przyjazna i baaardzo tolerancyjna
      nikt nie zwraca uwgi że ledwo mówisz po angielsku tylko bardzo chcą cię
      zrozumieć nitk nie patrzy jak piszesz oby troche zrozumiale. oni kochają swój
      kraj ponad wszysko a rząd i urzędy[co ważne]odwdzięczają się tym samym. nikt
      nie STOI W KOLEJKACH np w skarbówce żeby oddać swój podatek itp .mają wszędzie
      w urzędach miejsca dla matek z dziećmi, toalety[czyste]i dywany. wszystko jest
      inne bardzo. mili kierowcy w autobusach np wyjdą z autobusu nawet żeby
      wytłumaczyć ci droge .jest wiele radości w oczach australijczyków i mają
      powody. mogłam bym jeszcze pisać i pisać ale najlepiej samemu się przekonać.
      niestety mimo wszysko nie jestem w stanie żyć tam gdzie się nie urodziłam i
      tu mam rodzine. pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka