Dodaj do ulubionych

Nikodem Dyzma II

18.04.06, 22:02
no i mamy za chcwile nowego Nikodema Dyzme w rzadzie, dostanie ministerstwo
rolnictwa jak ksiazkowy, tylko ze ten to prawdziwy ćwok, cham, kołek, nieuk... a
tamten choc potrafil sie w pewnym momencie wycofac, czego nie powiemy a
aktualnym Nikodemie D. jak tak dalej pojdzie to tylko sejm, senat, rzad i partie
pozostana, reszta ruszy za chlebem do unii :(

porąbany kraj, porąbany naród
Obserwuj wątek
    • supaari Re: Nikodem Dyzma II 18.04.06, 22:08
      extra_trener napisał:

> no i mamy za chcwile nowego Nikodema Dyzme w rzadzie, dostanie ministerstwo
      > rolnictwa jak ksiazkowy, tylko ze ten to prawdziwy ćwok, cham, kołek,
      nieuk...
      > a
      > tamten choc potrafil sie w pewnym momencie wycofac, czego nie powiemy a
      > aktualnym Nikodemie D. jak tak dalej pojdzie to tylko sejm, senat, rzad i
      parti
      > e
      > pozostana, reszta ruszy za chlebem do unii :(
      >
      > porąbany kraj, porąbany naród

Ja trochę nie na czasie jestem, ale... ministerstwo rolnictwa? A co z ministrem
      Jurgielem, który po łże-Rydzyka służbowy samochód z szoferem wysłał?
    • znj2 Re: Nikodem Dyzma II 18.04.06, 22:09
      Przed nim , można naliczyć jeszcze paru. Dlatego jestem zwolennikiem monarchii
      a nie dupokracji.
      • po_godzinach wolisz być szambelanem, czy koniuszym? 18.04.06, 22:11
        w tej monarchii, rzecz jasna
        • supaari Re: wolisz być szambelanem, czy koniuszym? 18.04.06, 22:12
          po_godzinach napisała:

> w tej monarchii, rzecz jasna

Heh! Nisko go cenisz! Większość zwolenników monarchii to co najmniej księżęta!
          • po_godzinach Re: wolisz być szambelanem, czy koniuszym? 18.04.06, 22:13
            teraz się zorientowałam, że to dziewczynka, więc chyba damą dworu by wolała
            zostać ...
            • supaari Re: wolisz być szambelanem, czy koniuszym? 18.04.06, 22:14
              po_godzinach napisała:

> teraz się zorientowałam, że to dziewczynka, więc chyba damą dworu by wolała
              > zostać ...

Może "podkoniuszą szambelana"?
              • po_godzinach Re: wolisz być szambelanem, czy koniuszym? 18.04.06, 22:17
                "Podkoniusza" to jak stołeczek do wchodzenia na konia - ale, jeśli chce
                być "zwykłą poddaną" - może coś jest na rzeczy ...
        • znj2 Re: wolisz być szambelanem, czy koniuszym? 18.04.06, 22:12
          zwykłym poddanym.
          • po_godzinach o! to po co ci król? 18.04.06, 22:14
            • supaari Re: o! to po co ci król? 18.04.06, 22:15
              Postaram się odgadnąć: "Pro fide, rege et lege"?
              • znj2 Re: o! to po co ci król? 18.04.06, 22:18
                Co lepsze, monarcha odpowiadający jednoosobowo, czy dupokracja, gdzie profesor
                uniewrsytetu ma 1 głos i moczymorda 1.
                A później jęki, stękania i narzekania.
                • po_godzinach Re: o! to po co ci król? 18.04.06, 22:20
                  a jakby był król (taki jednoosobowy), to nie byłoby narzekań?
                  • znj2 Re: o! to po co ci król? 18.04.06, 22:33
                    W dupokracji odpowiedzialność rozmywa się między innymi na ilość przedstawicieli
                    ludu (posłowie , senatorowie , ha..ha..ha...)natomiast ktoś kto podejmuje
                    decyzje jednoosobowo,za te decyzje odpowiada.
                    Proszę nie kojarzyć monarchii tylko ze średniowieczem.

• po_godzinach rozumiem 18.04.06, 22:35
                      w razie, jakby co - się zdetronizuje i da do wieży ...

tego króla, znaczy ...

PS. Kogo proponujesz na monarchę?
                      • znj2 Re: rozumiem 18.04.06, 22:39
                        Długo się zastanawiałem na osobą i zdecydowałem: Pan Płażyński
                        • po_godzinach Re: rozumiem 18.04.06, 22:44
                          aha

ja bym wolała kogoś bardziej "królewskiego" - na przykład pana Marcina Króla.
                          Pieczątki by nie trzeba było zmieniać: Król Marcin I.
                          I już.
                          • supaari Re: rozumiem 18.04.06, 22:52
                            po_godzinach napisała:

> aha
                            >
                            > ja bym wolała kogoś bardziej "królewskiego" - na przykład pana Marcina Króla.
                            > Pieczątki by nie trzeba było zmieniać: Król Marcin I.
                            > I już.

A może Tyranozaurus Rex?
                            A ja wciąż nie wiem jak z tą detronizacją... Rewolucja czy jakaś Rada Starszych
                            pachnąca d...kracją (przy wyborze) lub arystokracją (przy dziedziczeniu)? A
                            może ich losować? Probabistokracja? Ooooo! To może być rozwiązanie!
                            • po_godzinach Re: rozumiem 18.04.06, 22:55
                              No wiesz ... jakby już był król Marcin I, to potem by juz było dziedzicznie,
                              czyli jak Pan Bóg przykazał. Najtrudniej zacząć. No i królowę ładną jakąś
                              musielibyśmy mieć. Taką płowowłosą najlepiej.
                              • supaari Re: rozumiem 18.04.06, 23:03
                                po_godzinach napisała:

> No wiesz ... jakby już był król Marcin I, to potem by juz było dziedzicznie,
                                > czyli jak Pan Bóg przykazał. Najtrudniej zacząć. No i królowę ładną jakąś
                                > musielibyśmy mieć. Taką płowowłosą najlepiej.

Czy Ty aby jakiej prywaty nie załatwiasz???? "Płowowłosa królowa"? I czy aby
                                nie kojarzysz monarchii ze średnioweczem? W końcu mamy wiek XXI, więc przy boku
                                króla można oczekiwać "królowego"... Może być płowowłosy lu śnadolicy z kruczym
                                wąsem... A potomków by się doczekali z... adopcji. Trzeba iść z duchem czasu!!!
                                • po_godzinach Re: rozumiem 18.04.06, 23:07
                                  Nie, nie i jeszcze raz nie! Musi być królowa płowa jak się patrzy i pacholęta
                                  też. Krew z krwi. Genetycznie przebadane do szóstego pokolenia. Teraz TAK jest
                                  właśnie nowoczesnie.
                                  • supaari Re: rozumiem 18.04.06, 23:21
                                    po_godzinach napisała:

> Nie, nie i jeszcze raz nie! Musi być królowa płowa jak się patrzy i pacholęta
                                    > też. Krew z krwi. Genetycznie przebadane do szóstego pokolenia. Teraz TAK
                                    jest
                                    > właśnie nowoczesnie.

To ja zacofaniec jakiś... Ale przyjmuję, że TERAZ można do szóstego
                                    pokolenia... A nawet trzeba; i księgi parafialne nie wystarczą. Może jeszcze
                                    transmisje na żywo w telewizji publicznej z poczęcia i porodu wprowadzić? :-)
                                    • po_godzinach Re: rozumiem 18.04.06, 23:24
                                      "Może jeszcze
                                      transmisje na żywo w telewizji publicznej z poczęcia i porodu wprowadzić? :-)"

Ciepło, ciepło ... przecież videofilmy z porodów już się masowo kręci, teraz
                                      będą nagrywane poczęcia - i, jak te z porodów na rodzinnych przyjęciach
                                      pokazywane.
                                      A potem już tylko telewizja, to oczywiste. Taka rodzinna pamiątka być przecież
                                      musi. Dla potomstwa.
                                      • supaari Re: rozumiem 18.04.06, 23:31
                                        po_godzinach napisała:

> "Może jeszcze
                                        > transmisje na żywo w telewizji publicznej z poczęcia i porodu wprowadzić? :-)"
                                        >
                                        > Ciepło, ciepło ... przecież videofilmy z porodów już się masowo kręci, teraz
                                        > będą nagrywane poczęcia - i, jak te z porodów na rodzinnych przyjęciach
                                        > pokazywane.
                                        > A potem już tylko telewizja, to oczywiste. Taka rodzinna pamiątka być
                                        przecież
                                        > musi. Dla potomstwa.

A potem będą nastolatki ze sobą rozmawiać:
                                        - Ty, ile minut ma film z Twojego poczęcia?
                                        - 255!
                                        - Ale to chyba z szampanem i wnoszeniem przez próg?
                                        - Eeeee, nie! W trakcie był finał Ligi Mistrzów z dogrywką i karnymi!
                • supaari Re: o! to po co ci król? 18.04.06, 22:24
                  znj2 napisała:

> Co lepsze, monarcha odpowiadający jednoosobowo, czy dupokracja, gdzie profesor
                  > uniewrsytetu ma 1 głos i moczymorda 1.
                  > A później jęki, stękania i narzekania.

A czy odpowiada jednoosobowo przed jakimś Konwentem? Czy Ci się aby rewolucja
                  nie marzy?
                  I drugi problem - demokracja z cenzusem to wciąż demokracja?
                • meta-kris Re: o! to po co ci król? 18.04.06, 22:42
                  Żal mi ludzi zindoktrynowanych przez UPR. To gorzej niż sekta!
    • meta-kris Re: Nikodem Dyzma II 18.04.06, 22:43
      Władza jest jedynie lustrzanym odbiciem społeczeństwa. Jaki lud, taka 'wadza'...
      Nie widzicie setek, tysięcy, milionów (?) Lepperów wokół siebie?!
      • znj2 Re: Nikodem Dyzma II 18.04.06, 22:52
        Mili Państwo. Niedługo będzie lato.Może koszulki z napisem "Lubię Leppera"

• supaari Re: Nikodem Dyzma II 18.04.06, 22:53
          znj2 napisała:

> Mili Państwo. Niedługo będzie lato.Może koszulki z napisem "Lubię Leppera"
          >
          >

Nie dla mnie!!! Ja wolę dania bardziej lekkostrawne! :-)
          • extra_trener Nikodem Dyzma II 19.04.06, 08:14
            te koszulki to niezla kasa moze byc :) tylko trza DOBRĄ grafike wymyslic;) Moze
            Dyzma z piwem w jednym reku i z batem w drugiej?
        • po_godzinach czemu nie? Byłbyś pierwszym klientem ... 18.04.06, 22:56
          • znj2 Re: czemu nie? Byłbyś pierwszym klientem ... 18.04.06, 23:00
            Nie,nie byłbym, znajomi narobili by w portki ze śmiechu. Ale może to być dobry
            interes.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka