Dodaj do ulubionych

Jak znaleźć osobę?????...............

13.07.06, 13:57
Mam pytanie, nie mam pojęcia, czy dobre forum wybrałam. Moja przyjaciółka
poszukuje swojego przyrodniego brata, który mieszka gdzieś w Polsce, nie
widziała go 12 lat próbowałyśmy już w internecie, na informacajach
telefonicznych ....żadnego śladu. Sprawa jest o tyle pilna, że ojciec
przyjaciółki jest cięzko chory... i chciałybyśmy odnaleźć brata zanim będzie
za późno...Możecie coś poradzić????
Obserwuj wątek
    • Gość: depresyjka4 Re: Jak znaleźć osobę?????............... IP: *.toya.net.pl 13.07.06, 14:03
      facet najwyraźniej ma rodzinkę gdzieś, więc nie wiem po co go szukać, jego
      wybór, jego strata bedzie jak ktoś z rodziny odejdzie na tamten swiat nie
      pożegnawszy się z nim. pozdro
    • skorpionica11 Re: Jak znaleźć osobę?????............... 13.07.06, 14:05
      w kazdym miescie jest archiwum tzn szpital przekazuje akta urodzenia
      dowiedz sie gdzie jest takie archiwum , i tam zobaczysz gddzie byl zamelodowany
      i moze jeszcze pod tym adresem on mieszka lub ktos z jego rodziny.

Tez jest tutaj forum poszukuje krewnych
      • jonal Re: Jak znaleźć osobę?????............... 13.07.06, 14:20
        dzięki:)
      • Gość: ****ek Re: Jak znaleźć osobę?????............... IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 13.07.06, 17:55
        To się nazywa Urząd Stanu Cywilnego. Ale co on ma wspólnego z zameldowaniem? To Ty chyba tylko wiesz :)

I pomyśl, choć wiem że masz z tym problemy: jak ktoś mieszka poza miejscem swojego urodzenia, to co mu da poszukiwanie jego aktu urodzenia (w "archiwum" :) )?

****ek
    • fan.giertycha zadzwoń na 997 13.07.06, 17:18
    • Gość: ****ek Poprzez BEL (Biuro Ewidencji Ludności) IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 13.07.06, 17:53
      Przejdź się do swojego Urzędu Miasta do Wydziału Ewidencji Ludności. Tam otrzymasz druk, na którym kierujesz zapytanie do Biura Ewidencji Ludności (do Centrali). Oni szukają osoby w oparciu o własne bazy danych (bazy meldunkowe na terenie całej Polski) i informacje, które zamieszczasz we wniosku (druku).

I to wszystko. Aha... na odpowiedź czeka się do 30 dni i... niestety ale nie jest to usługa bezpłatna. Jak ja korzystałem (kilka lat temu), to kosztowało to równo 50 PLN.

****ek
      • Gość: Matylda Re: Poprzez BEL (Biuro Ewidencji Ludności) IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 00:26
        A teraz jest posunięta do absurdu ochrona danych osobowych i wcale nie jestem
        pewna czy z BEL można uzyskać takie dane.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka