Dodaj do ulubionych

Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32:-)

14.08.06, 09:11
Powtarzajmy każdego dnia przy porannej, pachnącej kawie:

Jesteśmy zdrowi, wypoczęci, pełni energii i zapału;
nie odczuwamy mijających lat;
nie mamy zmartwień, a problemy rozwiązujemy od ręki;
realizujemy się w ulubionym zajęciu;
spełniamy marzenia, aby zrobić miejsce dla nowych;
kochamy i jesteśmy kochani;
nasi bliscy są zdrowi, pogodni i odnoszą sukcesy;
otaczają nas równie samo przyjaźni i serdeczni ludzie, jak my sami;
czujemy się bezpieczni w naszym domu, w naszym kraju;
wierzymy w mądrość ludzi, od których zależy nasza przyszłość;
mamy poczucie dobrej stabilizacji;
optymistycznie i z ufnością oczekujemy każdego następnego dnia;
cieszymy się życiem:-)

Kochani Prześwietni – tego nam wszystkim życzę bez szczególnej okazji.

Dobrego dnia:-)

Obserwuj wątek
    • bbetka Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 14.08.06, 09:37
      Witaj Spinkoo!

Reaktywacja jest super!
      Mantra codzienna jeszcze lepsza ;-) Tego nam wszystkim potrzeba.
      Melduję sie na posterunku przy kompie
      Miło jest znowu zobaczyć nasz wątek :-)

Od razu poprawił mi się humor w ten pracowity poniedziałek
      uśmiechy
      betka
      • bbetka Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 14.08.06, 09:39
        Aha,
        uprzejmnie donoszę, że kawę właśnie piję baaardzo pachnącą, bo zaszaleliśmy i
        mam ekspres, który mieli kawę bezpośrednio przed zaparzeniem i ten
        zapach...super

betka
        • kynos2 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 14.08.06, 13:34
          Dlaczego mam takie dziwne wrazenie, ze ten topik napisala wierna wyznawczyni
          religii "Mckwacza" i jego giermkow.
          -------------------
          Strange days
          • filut Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 14.08.06, 14:04
            kynos2 napisał:
            > Dlaczego mam takie dziwne wrazenie, ze ten topik napisala wierna wyznawczyni
            > religii "Mckwacza" i jego giermkow.

Poddaj się psychoanalizie, może twa podświadomość ci odpowie na to [dla ciebie]
            istotne pytanie:))
            • spinkaa Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 15.08.06, 09:42
              Dzień zapowiada sie naprawde piękny, totez gdziekolwiek
              kto przebywa i cokolwiek robi, niech cieszy się łaskawością
              aury:-)

Betko - zazdroszczę Ci tego ekspresu. Wprawdzie mam podobne
              urządzenie w pracy i rzeczywiście kawa jest wysmienita
              (taka z prawdziwa pianką), to jednak ten ekspres kawy nie
              nie mieli - to juz wyzszy poziom dążenia do doskonałości:-)

Filu - dzis jesteś takze na dyzurze wnusiowym?
              Jakis spacere, rower albo cos w tym rodzaju?

Dobrego dnia Prześwietni:-)
              • spinkaa Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 15.08.06, 09:46
                kynos2 napisał:
                > Dlaczego mam takie dziwne wrazenie, ze ten topik napisala wierna wyznawczyni
                > religii "Mckwacza" i jego giermkow.

Dlaczego masz takie wrażenie, nie wiem.
                Ja z kolei mam wrażenie, że intuicja Cie w tym przypadku mocno zawiodła.

Tak czy inaczej - zapraszam do naszego prześwietnego towarzystwa.
                Tutaj jest naprawde sympatycznie:-)

Pozdrawiam:-)
                • bbetka Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 15.08.06, 10:07
                  Witaj Spinkoo i wszyscy Prześwietni!

U mnie na zachodzie pogoda zdecydowanie inna niż w "centrumie"...
                  Jest baaardzo pochmurno, jeszcze nie pada, ale prognozy nie dają nam szans.
                  Wygoniłam męża żeby się zajął swoim nowym hobby (motor!!!) i pojeździł póki nie
                  pada. I tak go pewnie zmoczy, ale będzie szczęśliwy zamiast biadolić cały
                  dzień, że leje...

Idę robić kawę, z pianką ;-)

Jeszcze tu wrócę
                  Miłego dnia
                  betka
    • magosiaa Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 15.08.06, 13:44
      O, jak miło, witajcie :))) U mnie dość słonecznie. Nasza rodzina powiększyła
      się o kotkę, która ostatnio nosi imię Irasiad ;))).
      Pozdrawiam słonecznie, czekam na Chochlika, M.
      • spinkaa Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 15.08.06, 16:44
        Witaj, Małgosiu:-)))
        Gratuluję kociego przychówku. A imię jest super!
        Takie... wyrafinowane i na czasie;-)

Chochliku, odezwij się:-)
        Moniko, Trudi, Yoolciu, Zbyszku
        i wszyscy Przyjaciele Prześwietni - czekamy:-)))
        • monikate Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 15.08.06, 17:53
          Witam! :)))
          A do chochlika będzie trzeba zadzwonić... ucieszy się z reaktywacji wątku!
          • bbetka Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 16.08.06, 09:02
            Dzień dobry, dzień dobry wszystkim!
            Polaka zachodnia już na nogach i przy robocie ;-)
            Dziś zapowiada się słoneczny dzień. Wczoraj lało zgodnie z prognozami niestety.
            A może i "stety", bo udało mi się zabrać za uzupełnianie zdjęć w albumach
            (zaległości mam, że ho, ho) i wykonać przeciery pomidorowe.

uśmiechy
            betka
            • spinkaa Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 16.08.06, 13:00
              W centralnej (chociaz lepiej by rzec: środkowej,
              bo centrale generalnie źle się kojarzą)Polsce rano było
              pochmurno, ale teraz bardzo łądnie się wypogodziło i chyba
              na deszcz sie nie zanosi. Temperatura idealna do pracy,
              co nie oznacza jakiegoś nadmiernego entuzjazmu do tejże;-)

Jest dobrze, a jeśli nie, to będzie. Bedzie lepiej, chociaż
              niektórzy twierdzą, że już było;-)

Betko - przypomniałaś mi o moich "nieodrobionych lekcjach",
              czyli braku porządku w fotografiach. Jakoś nie mam czasu i stale
              obiecuję sobie, ze w tym roku to już na pewno, na urlopie wezmę
              się za to. I tak co roku...

Tymczasem - dobrego dnia:-)
    • olajosz Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 16.08.06, 13:40
      Czterdzieści z plusem to okres,w którym człowiek łagodnieje,i jeśli nie ma
      tendencji do męczenia otoczenia,jest całkiem interesującym człowiekiem.Nie ma
      już nic większego do roboty,nikomu już niczego nie zazdrości,nikomu niczego nie
      obiecuje,zazwyczaj nie posiada długów,i w ogóle powinien żyć i nie umierać!
      • filut Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 16.08.06, 16:32
        olajosz napisała:
        > ... w ogóle powinien żyć i nie umierać!

I masz absolutną rację:)
        B. żałuję, że na emeryturę nie przeszedłem 30 lat temu! Jedynym mankamentem
        byłby brak wnusia, gdyż 30 lat temu mój syn, a ojciec wnusia, miał dopiero 6
        lat:))
        • olajosz Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 16.08.06, 20:20
          Wnuki to osobny rozdział.Człowiek głupieje,choć niby taki już mądry.Pięknie
          jest być potrzebnym a wnuki nam to gwarantują.
          • Gość: chochlik Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: IP: *.lublin.mm.pl 16.08.06, 20:38
            Witam Prześwietnych. Dzięki za zastzyk optymizmu. Bardzo mi jest potrzebny.
            Serdecznie pozdrawiam.
            • olajosz Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 16.08.06, 20:44
              Optymiści żyją dłużej.Ja też w chwili obecnej nie mam specjalnie powodów do
              radości ale się nie daję.Pozdrawiam wszystkich Prześwietnych.
    • magosiaa Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 16.08.06, 21:03
      Wszystko się zgadza z wyjątkiem długów i wnuków. Pierwsze niestety posiadam, a
      drugich na szczęście jeszcze nie ;))))
      W tym roku byłam na dłuuuugich wakacjach w Italii. Jeździliśmy samochodem i tu
      i tam na południu Włoch, od Adriatyku po morze Jońskie. Morze Jońskie ma
      zupełnie inny kolor od Adriatyku, jest błękitne, aż granatowe i przezroczyste,
      jest też chłodniejsze. Ogólnie przejechaliśmy 6000 km i szczęśliwie dotarliśmy
      do domku.
      • olajosz Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 16.08.06, 21:19
        Po takich wojażach też chyba miałabym długi ale napewno warto było.Dla każdego
        co innego jest szczęściem a dla mnie szczęście to brak nieszczęścia czego
        Prześwietnym również życzę.
        • zbyszek07 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 17.08.06, 07:12
          Witam!
          Spinko,
          zaczelas nowy watek zanim doszedlem do piecdziesiatki!!!
          uff...
          zmiescilem sie w Czterdziestoletnich
          ;p
          U mnie bz, niedziela kajaki,
          pare kilometrow z pradem i pod prad,
          przez rzeke i jeziora,
          trzcinowiska jak las...
          Swiateczny wtorek siatkowka potem zagle do nocy...
          Dzis szantujemy nad Łyna...
          i tak jakos leci...
          Witam i pozdrawiam!
          :-)
          • Gość: chochlik Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: IP: *.lublin.mm.pl 17.08.06, 15:32
            Mam dwóch bezrobotnych syna i wnuka. Kiedy coś znajda nie wiem, bo nieliczne
            oferty nie do przyjęcia. Bede szczęsliwa, jak sie gdzie zaczepią. Na dodatek
            synowi wstrzymali rentę. Sprawa w Sądzie Pracy. Musimy uzbroic sie w
            cierpliwość. Pozdrawiam, mimo wszystko z nadzieją.
    • magosiaa Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 17.08.06, 21:06
      Witajcie Chochliku i Zbyszku :)))
      Chochliku, faktycznie, brak pracy jest straszny i to zarówno ze względów
      finansowych jak i psychicznych, wiem coś o tym bo mój ślubny jest teraz w
      podobnej sytuacji. My spróbujemy podziałać na własny rachunek, może twoi
      mężczyźni też coś wymyślą? Wiem, że to nie jest proste i koszty składek też
      tego nie ułatwiają, ale może mogą jakąś swoją pasję wykorzystać? Może warto
      rozejrzeć się za dofinansowaniem ze środków unijnych itp? W każdym razie
      trzymam kciuki i będę wspierać wirtualnie jeżeli będzie taka potrzeba.
      Zbyszku, dobrze, że u ciebie nic nowego :)))) i oby tak zostało. Przynoś nam tu
      wieści z pól, lasów, jezior i rzek bo bardzo to lubię.
      Ja próbuję powoli wracać do dawnej aktywności, ale muszę przyznać, że idzie mi
      to ciężko, no ale życie toczy się nadal i trzeba z tego korzystać.
      Pozdrawiam, M
      • spinkaa Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 18.08.06, 08:30
        Chochliku - i ja przesyłam dobre mysli, choc pewnie realnej sytuacji
        Twoich bliskich to nie poprawi. Jedyna pociecha w tym, że moze rynek
        pracy drgnie po wakacjach.

Olajosz - absolutnie sie z Toba zgadzam: szczęściem jest juz brak
        nieszczęścia, z czego nie zawsze i nie wszyscy zdaja sobie sprawe.
        A w ogóle - witaj z nami:-)))

Wróciło lato! Szkoda tylko, że urlop nie chce powrócic...
        Ale nic to, słońce dodaje energii i mimo wszystko nastraja
        optymistycznie, a zatem - zycze Wam dnia pełnego dobrych spraw
        i pozytywnych myśli:-)))
        • bbetka Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 18.08.06, 09:05
          Rzeczywiście, nawet u mnie dziś słońce świeci:-)

I zamierzam dziś leniuchować, a nawet powygrzewać się na słoneczku-w nagrodę!
          Bo udało mi się skończyć taki beznadziejny kawałek pracy, który myślałam, że
          już nigdy go nie skończę...no to chyba dzień lenistwa mi się należy?

Miłego dnia
          betka
        • olajosz Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 18.08.06, 11:35
          Dziękuje za miłe powitanie!Jestem rzeczywiście nowa nie tylko na tym Forum ale
          od miesiąca mam komputer i internet i jeszcze wiele rzeczy to dla mnie czarna
          magia.Komputer dostałam w prezencie od swoich dzieci w momencie przejścia na
          emeryturę.Widzę tu bratnie dusze i dlatego się dołączyłam,może mnie
          zaakceptujecie.
          • Gość: chochlik Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: IP: *.lublin.mm.pl 18.08.06, 13:13
            Oczywiscie ze nie tylko akceptujemy, ale zapraszamy do daktywnego udziału w
            naszym watku. Przeswietni, bardzo mi Was brakowało i cięszę się z Waszej
            krzepiacej obecności. pozdrawiam serdecznie.chochlik
            • olajosz Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 18.08.06, 13:38
              Miło mi.Chochliku,wiem,że Ci ciężko na sercu ale trzeba mieć nadzieję bo po
              deszczu przychodzi słońce.Mnie też nie lekko bo walczę z ZUS-em o wysokość
              emerytury /byłam 13 lat na rencie/.Przyznano mi jakąś chyba symboliczną kwotę
              za którą nie da rady przeżyć.
    • spinkaa Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 19.08.06, 13:45
      Pusciłam totolotka za 4 złote. Na chybił-trafił.
      Od rana siedze przy komputerze i pracuję, ale tak
      sobie co jakis czas przypominam tego totolotka i przez
      głowe mi przelatuje: co bym zrobiła, gdybym rzeczywiście
      trafiła te szóstkę. I nie chodzi mi juz nawet o to, jak
      porządziłabym sie tymi milionami, tylko czy natychmiast
      przerwałabym to, co aktualnie robię, a musze skończyć do
      poniedziałku, czy też dokończyłabym "dzieło", a dopiero
      później zaczęłabym cieszyć z daru losu?
      Nie wiem i pewnie sie nie dowiem. Bo nie wygram.
      Ale przynajmniej do wieczora mam o czym mysleć...

Pogodę dzisiaj mamy niezłą, mimo ze coś wisi w powietrzu.
      Ale nie ma upału i jest zdecydowanie lepiej niż wczoraj.

Pozdrawiam Was serdecznie:-)
    • magosiaa Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 19.08.06, 15:34
      Od wczoraj jestem zła, wsciekła, rozżalona, zła i zła ;))) Wszystko to
      oczywiście z powodu pracy, a w szczególności osób zarządzających. Chętnie sama
      ufundowałabym niektórym jakieś kursy z zarządzania zasobami ludzkimi i
      motywowania pracowników tylko nie jestem pewna czy coś by dotarło do tych
      ograniczonych głów promujących tylko i wyłącznie krewnych i znajomych królika,
      co z tego, że bez kwalifikacji.
      No, trochę mi ulżyło, ale jeszcze nie jestem pewna czy nie rzucę
      tego "przyjaznego" miejsca. Popatrzyłabym z uciechą jak szukają kogoś na moje
      miejsce bo działka jest specyficzna, wymaga uprawnień i nie ma nikogo takiego w
      firmie.
      Na to konto poszłam dziś do fryzjera, zmieniłam kolor i fryzurę, byłam u
      kosmetyczki i jest w miarę ok. Dobrze także, że mam wsparcie bliskich bo wtedy
      wszystko wygląda dużo lepiej.
      Pogoda u mnie taka więcej na deszcz, ale ciepło. Może jutro wybierzemy się na
      grzyby bo rosną na potęgę.
      Pozdrawiam, M.
      • Gość: chochlik Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: IP: *.lublin.mm.pl 19.08.06, 16:38
        Okazuje sie ze humor psują nam urzędy (osoby)od których zalezy nasz los, a
        które naprawdę nie wiedzą co czynią bo to co czynią wielokrotnie pozbawione
        jest sensu. Majgorsze jest to ze zapatrzoni w siebie są swiecie przekonani, że
        mają rację i że tylko oni sa upoważnieni do poprawiania swiata, czy ten swiat
        tego chce, czy nie. Mimo to mam nadzieje, że przyjdzie czas opamiętania i los
        sie do nas użmiechnie, czego sobie i Wam zyczę. chochlik
        • zbyszek07 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 20.08.06, 07:06
          Staram sie omijac takie smutki szerokim lukiem,
          a jesli mnie dopadnie sluzbowa przykrosc
          to zalatwiam szybko, skutecznie i bez wielkiego zalu,
          po to zeby znowu o tym nie myslec...
          Podoba mi sie forma "pocieszek" Malgosi...
          To dziala!
          Wczoraj kupilem dwa nowe wrzosy do ogrodu,
          i juz smuteczki znikly,
          dzis plaza, siatkowka, zeglowanie
          (jesli bedzie wialo)
          co tam smuteczki...
          Milego dnia.
          Pozdrawiam!
          • bbetka Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 20.08.06, 11:15
            Witajcie kochani,

Wczorajszy -naprawdę piękny dzień- spędziłam na plaży nad morzem, po raz
            pierwszy od dłuższego czasu (bo mam za blisko ;-) i z duużą przyjemnością.
            dzisiaj świecę świeżutką (umiarkowaną oczywiście) opalenizną i to poprawia mi
            humor zdecydowanie. W perspektywie mam dwa dni na zamku nad jeziorem-podobno
            ma padać nieustająco, ale "białym damom" to zdaje się nie przeszkadza?

Szczęśliwie problemów pracowych chwilowo brak (głównie dlatego, że dla
            studentów to "martwy sezon"), za to jak zwykle pojawiają się problemy rodzinne.
            Głównie z komunikacją myślę...Właśnie wyjechał mój brat z rodziną (mieszkają za
            granicą), przez tydzień byli na wakacjach w Polsce, od wczoraj w moim mieście.
            Nie odezwał się do mnie ani razu...Jest mi przykro, co dodatkowo wzmaga fakt,że
            w części na mnie spada opieka nad bratankami(corocznie i bez żadnych ustaleń),
            jak przez miesiąc są zostawione u dziadków (mieszkających w mieście w 40
            metrowym mieszkaniu), bo rodzice mają już coraz mniej siły, możliwości i
            pomysłów...

Nie smęcę, ale tak sobie ulżyłam, bo do męża nie mogę nic powiedzieć (uważa, że
            mnie wykorzystują)...

Idę nacieszyć się moimi kwiatkami na balkonie, póki świeci słońce. A miało lać
            bez przerwy!

Uśmiechy
            betka
            • Gość: chochlik Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: IP: *.lublin.mm.pl 20.08.06, 12:44
              W jakim wieku sa bratankowie? Czy nie ma na nich innego sposobu?
              • bbetka Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 20.08.06, 12:52
                13 i 9, od 7 lat za granicą. Nie mają tu kolegów ani znajomych,a na dodatek są
                odcięci od komputera i internetu...
                • Gość: chochlik Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: IP: *.lublin.mm.pl 20.08.06, 13:03
                  A Jakbu znaleźć sprawdzone prywatne kolonie gdzieś blisko, żeby można
                  przeprowadzić inspekcję. To chyba byłoby mniej kłopotliwe niż osobiste
                  oprowadzanie po ciekawych dla takich młodych chłopaków miejscach. Rodzice ich
                  okazuje się sa okrutni dla swych synków i ich dziadków oraz ciotki.
                  Zaproponowałabym buy ci sprytni tata z mamą kupili dziadkom znacznie
                  obszerniejsze mieszkanie i na czas pobytu pociech w kraju zaangażowali jakiegoś
                  studenta pedagogiki zainteresowanego turystyką.
                  • bbetka Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 20.08.06, 13:38
                    Chochliku,
                    ja to wszystko teoretycznie wiem. Tylko jakoś trudno to wprowadzić w praktyce...
                    • Gość: chochlik Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: IP: *.lublin.mm.pl 20.08.06, 18:07
                      Radzę zawiadomić beztroskich rodziców. Poprostu napisz do nich że dziadkowie
                      nie maja siły i Ciebie wbrew Twojej woli i mozliwosciom czasowym obarczaja
                      opieką nad ich pociechami. Napisz, ze nie uprzedzona w planie zajęć nie
                      przewidziałaś czasu na opiekę nad bratankami Niech ich zabierają. Niech troche
                      samodzielnie pomyślą. A oni nawet nie raczyli spotkać sie z Tobą i poprosić o
                      azyl dla ich pociech. Trzeba ich wychować. Widzisz jak Ciebie buntuję. Ale jak
                      się ktos nie ma wyobraźni to trzeba mu po polsku wytłomaczyć. Serdecznie
                      pozdrawiam.
    • magosiaa Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 21.08.06, 18:34
      Niestety często sprawdza się stare porzekadło, że z rodziną to się wychodzi
      najlepiej na zdjęciu i to w środku żeby nie wycieli ;)))) Ja i mąż też mamy
      taką część rodziny, że im dalej tym lepiej, niestety.
      Powoli zaczyna pachnieć jesienią. Uwielbiam tę porę roku, oczywiście gdy jest
      pogodna. Grzyby, jesienne kolory lasu, jarzębiny. Chyba wolę jesień niż lato.
      Jesień i wiosnę.
      • Gość: chochlik Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: IP: *.lublin.mm.pl 21.08.06, 18:54
        Jestem, poczytałam i życzę cierpliwości, wytrwałości i nadziei.
        • bbetka Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 23.08.06, 11:49
          Witajcie Kochani Prześwietni!

Chochliku, chętnie bym tak zrobiła jak radzisz, ale a) zostałabym wyrodną
          córką, która nie chce (li tylko z wygodnictwa) pomóc bratu, b)Rodzice już nigdy
          nie poprosiliby mnie o pomoc i szarpali się z tym wszystkim sami, a nie o to mi
          chodzi...Miałam nadzieję, że spotkam się z bratem i pewne rzeczy spokojnie
          wyjaśnię, co otworzy mu oczy i zmieni swoje postępowanie (opytmizm mnie nie
          opuszcza). Wydaje mi się, że nie jest to sprawa na telefon ani list, bo nie
          chodzi mi o to aby się poróżnić "na wieki" (a nawet na krócej), ale dogadać się
          z korzyścią dla rodziców... Do następnych wakacji rok-może mi się uda;-)

Spędziłam dwa dni na wspaniałym zamku nad jeziorami i naprawdę było cudnie!
          Grzybów w lesie musi być mnóstwo, bo przy drodze sprzedają wiadrami kozaki i
          prawdziwki-mniam, mniam.

Zabieram się teraz do pracy, która jakoś nie chce się robić sama...

Uśmiechy
          betka
    • mataharii Re: radość życia 23.08.06, 19:07
      spinkaa napisała:

> Jesteśmy zdrowi, wypoczęci, pełni energii i zapału;
      > nie odczuwamy mijających lat; ....
      > kochamy i jesteśmy kochani;
      > nasi bliscy są zdrowi, pogodni i odnoszą sukcesy;
      > otaczają nas równie samo przyjaźni i serdeczni ludzie, jak my sami;
      > czujemy się bezpieczni w naszym domu, w naszym kraju;
      > wierzymy w mądrość ludzi, od których zależy nasza przyszłość;
      > mamy poczucie dobrej stabilizacji;
      > optymistycznie i z ufnością oczekujemy każdego następnego dnia;
      > cieszymy się życiem:-)
      >
      > Kochani Prześwietni – tego nam wszystkim życzę bez szczególnej okazji.
      >
      > Dobrego dnia:-)

I tak być powinno, radość życia mimo wszystko!!!
      Więcej optymizmu, słonko się do nas uśmiecha i my się do siebie lepiej odnośmy
      A nie ciągłe narzekanie, skrzywienie...
      i co mnie zastanawia, to młodzi ludzie , zdrowi , powinni być pełni marzeń,
      zapału. Mają dużo lepszy start.
      Życzę-Radości na każdy dzień
      • filut Re: radość życia 23.08.06, 21:13
        spinkaa z mataharii wspólnie napisały:
        > > Jesteśmy zdrowi, wypoczęci, pełni energii i zapału;
        > > nie odczuwamy mijających lat; ....
        > > kochamy i jesteśmy kochani;
        > > nasi bliscy są zdrowi, pogodni i odnoszą sukcesy;
        > > otaczają nas równie samo przyjaźni i serdeczni ludzie, jak my sami;
        > > czujemy się bezpieczni w naszym domu, w naszym kraju;
        > > wierzymy w mądrość ludzi, od których zależy nasza przyszłość;
        > > mamy poczucie dobrej stabilizacji;
        > > optymistycznie i z ufnością oczekujemy każdego następnego dnia;
        > > cieszymy się życiem:-)

> I tak być powinno, radość życia mimo wszystko!!! ....

Tak to tylko w Erze ..... :))))
        Ja jestem w Plusie, to mam to wszystko ale nie jednocześnie :)))

Przyjemnych snów życzy
        Fil
        • bbetka Re: radość życia 24.08.06, 11:04
          Filu, Tobie jak zwykle nie brakuje humoru;-) Ja też w Plusie więc tylko plus
          przy 40 mi rośnie;-)))

W sobotę wybieram się w Twoje strony, bo na zakończenie wakacji
          zamierzamy "popromować" trochę po Bałtyku, a początek podróży wypada w Gdańsku.
          Mam nadzieję, że wiatr będzie dla mnie łaskawy, bo po zeszłorocznym
          sztormie "bujało" mnie na lądzie przez kilka tygodni (a na wodzie 2 dni...) i
          dopiero farmakologia w dużym stężeniu mi pomogła ;-)

Miłego dnia
          betka
        • mataharii Re: radość życia 24.08.06, 13:03
          filut napisał:
          Tak to tylko w Erze ..... :))))
          > Ja jestem w Plusie, to mam to wszystko ale nie jednocześnie :)))

to wielka szkoda, jak widać u ciebie ten plus jest minusem
          Ale głowa do góry, zawsze miej nadzieję, że będzie lepiej
          Dużo słonka życzę
          • Gość: chochlik Re: radość życia IP: *.lublin.mm.pl 24.08.06, 14:11
            W przypływie dobrego samopoczucia wziełam sie za sprzatanie i nieopatrznie
            podniosłam wiadro do połowy wypełnione wodą. Gwałtownie zbuntowały sie korzonki
            i dobry humor prysnał. Ketoprom tak reklamowany w TV nie spełnił moich
            oczekiwań. Muszę troche odpuscić. Przy komputerze na szczęście nie boli.
            Serdecznie pozdrawiam.
            • spinkaa Re: radość życia 25.08.06, 09:21
              Małgosiu - widze, że chyba u wszystkich relacje rodzinne nie
              do końca sa idealne. I u mnie część rodziny jakoś tak przez wiele
              lat zawsze brała, nigdy nie dając. Boleje nad tym, bo dziś kontaktu
              nie ma, pomimo wielokrotnie wyciąganej ręki. Obrazili się za
              kilka słów gorzkiej prawdy. Odwrócili sie w najdramatyczniejszym
              momencie naszego zycia, kiedy właśnie oczekiwalismy ich wpsarcia
              i obecności. Ale cóz, tak to bywa.

Witaj, Matahari - ciesze się, ze jesteś z nami:-)))

Bbetko - koniecznie zdaj nam relacje po powrocie.
              I... spokojnych oraz umiarkowanych wiatrów:-)

Filu - w mojej idei, a własciwie orange tez byłoby wszystko,
              gdyby owo orange chciało. Ale ONO nie wyciaga wniosków z
              działalności konkurencji, a szkoda....

Chochliku - sama wiesz, że wszystkie te ketopromy i inne
              reklamowane cuda, to znane nam od lat specyfiki, tyle ze
              pod innymi nazwami i w innych opakowaniach. Pomaga na chwilę,
              ale pokazywanych cudownych działań ozdrowieńczych na pewno nie ma.
              Uważaj na siebie zdrówka Ci życzymy:-)))
              No i oczywiście nieustającej pogody ducha, chociaż u Ciebie
              akurat nie ma z tym wiekszego problemu.

U nas dzień wstał piekny, rześki, więc - bez względu na
              wszystko - chce sie zyć!
              • spinkaa Re: radość życia 26.08.06, 11:11
                Tymczasem biegne do swoich zajęc, ale tzw. mimochodem
                podciagam watek, zeby nie zapadł sie zbyt głęboko.

Serdeczności sobotnie:-)

PS - czy ogladacie "Szkło kontaktowe" na TVN 24?
                • mataharii Re: radość życia 28.08.06, 12:19
                  Pozdrawiam wszystkich cieplusio i życzę miłego tygodnia
                  Cieplusio, bo się ochłodziło, a mnie nieco przeziębiło.
                  Za długo spacerowałam z piesiulkiem :-)
    • magosiaa Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 27.08.06, 21:58
      W sobotę byliśmy na grzybach, polecam :)) Urodzaj wielki. Wprawdzie chodziliśmy
      po lesie coś ok. 2 godzin, bo ulewa nas przegnała, ale dwa pełne kosze i tak
      zebraliśmy.
      Szkło kontaktowe oglądam, ale już sama nie wiem czy się śmiać czy płakać.
      Jakieś straszne to wszystko się robi :((. I nie mogę uwolnić się od wrażenia,
      że to wszystko już było, tylko ustrój inaczej się nazywał.
      Chochliku, a kapsiplastry nakleiłaś? Ja zawsze się nimi wspomagam.
      Pozdrawiam, M.
      • zbyszek07 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 28.08.06, 07:06
        Sobotni wystep Mazowsza wspanialy...
        wedrowka przez Polska ziemie
        z tancem i spiewem...
        W dzien dla odprezenia wypad do lasu na grzyby,
        swoje wiaderko nazbieralem,
        ale spacer wazniejszy...
        Wczorajszy koncert w amfiteatrze
        z roznych polek...
        Wszyscy dobrzy wykonawcy,
        ale kazdy w innym stylu.
        Wspominkowy, 25 letni. Babsztyl,
        Nowy Pod Buda z wspanialym glosem Mai Sikorowskiej,
        Pozytywnie rowny wystep Anity Lipnickiej z Porterem...
        Warto wybrac sie w miasto...
        Telewizji nie ogladam,
        chce byc zdrowy i usmiechniety
        ;p
        Pozdrowka!
    • Gość: wesoła Re: to mili ludzie IP: *.aster.pl 29.08.06, 18:34
      Od razu mi lepiej jak czytam wasze pogodne wypowiedzi
      • zbyszek07 Re: to mili ludzie 30.08.06, 06:57
        Olsztyn pelen deszczu,
        ale co tam deszcz...
        "...najwazniejsza jest ta pogoda,
        ktora mamy w sobie..."
        ze zacytuje znana szante...
        • bbetka Re: to mili ludzie 30.08.06, 09:27
          Witajcie Kochani,
          Jestem z powrotem. Sztkholm mnie naprawdę zachwycił! To wyspiarskie położenie,
          w dodatku na baardzo górzystym terenie, który bez dynamitu (za wcześniejsze
          doświadczenia w wyniku których wyleciało w powietrze kilka niezamierzonych
          obiektów, rodzina Noblów została "wyproszona" poza mury miasta;-) nie mógłby
          wyglądać tak pięknie i funkcjonanie, mnóstwo zieleni-zabudowa to tylko 1/3
          miasta (1/3 zieleń, 1/3 woda)-coś urzekającego. O cenach nie napiszę, bo coś
          musi równoważyć te zachwyty ...

Na promie bujało umiarkowanie, za to przypomniałam sobie moją zgubną namiętność-
          automaty do gry...Jak one lubią pieniądze...:-)))

Maagosiu "Szkło kontaktowe" ogladam rzadko, bo podobnie do Ciebie mam takie
          wrażenie, że tu już nie ma się z czego śmiać, bo robi się tylko straszno i
          straszno, a śmieszno wcale. Zdaje się, że przestawię się na opcję Zbyszka-
          izolacja od świata polityki i zajmowanie się tylko "swoim podwórkiem".

Grzybów w lasach musi być mnóstwo, bo przy drodze sprzedają całe tony, głównie
          prawdziwki, kozaki, kurki-mniam, mniam

Matahari-"odziębiłaś się"?

Chochliku, jak zdrowie?

Miłego dnia, uciekam do obowiązków
          betka
          • mataharii Re: radość życia 30.08.06, 14:49
            Pozdrawiam wszystkich,
            Jak to miło, że o mnie pamiętasz Betko
            Jeszcze jestem pociągająca
            w Wa-wie leje od rana i zimno w domu,
            ale jak was czytam to ,,...co mi tam barwy świata ..."
            Jak pada zawsze przypomina mi się historia:
            Dawno temu...
            Byłam nieco młodsza i zakochana
            przyszłam do pracy, a tu koleżanki nie w sosie.
            mówię do nich -Co wy takie skrzywione?
            -Taki piękny dzień się zaczyna.
            One: - Jaki piękny?! Zimno i od rana leje!!!
            Spojrzałam w okno...
            i sama zdziwiona , mówię: -O! faktycznie, nie zauważyłam????
            Śmiałyśmy się wszystkie i tym sposobem rozładowałam złe nastroje
    • magosiaa Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 30.08.06, 18:07
      Masz rację Matahari, najważniejsza jest ta iskierka w nas, która pozwala
      inaczej patrzeć na świat, chociaż czasem jest to bardzo trudne.
      Leje, pada i znowu leje :((( Kot śpi, pies spi, mąż śpi.... nie mąż nie śpi,
      ale niewiele mu do tego brakuje ;))
      No, mam nadzieję, że wybaczycie bo nie mogę się powstrzymać. Chodzi mi o Jacka
      Kuronia. Przed chwilą przeczytałam w serwisie, że jacyś ........... z LPR
      domagają się odebrania mu Orderu Orła Białego. I jest tak: z jednej strony
      pewnie zdrowiej jest sobie "odpuścić" ten cały cyrk polityczny, a z drugiej
      strony przecież jak będą wszyscy milczeć, nie reagować na podłość (to i tak za
      słabe słowo), obłudę i zwykłe chamstwo, którym już na codzień raczą nas
      politycy to będzie wyglądało, że własnie oni mają rację. Dlaczego nasze
      społeczeństwo jest takie bezwolne, zastraszone, bez inicjatywy, czy to wciąż
      daje znać 50 lat przeszłego ustroju? A przecież wtedy potrafiliśmy powiedzieć
      nie. No, buntuję się przeciwko temu co się teraz dzieje, bo sama brałam udział
      i w strajkach studenckich i później w zakładaniu Solidarności, a teraz widzę,
      że jedynymi prawdziwymi patriotami są, przepraszam za wyrażenie: Ziobro,
      Zawisza, Kurski itp. A Bartoszewski, Kuroń, Michnik i inni to zdrajcy. To jest
      straszne i nie zgadzam się na taką rzeczywistość, a co ;)))
      • zbyszek07 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 31.08.06, 07:09
        Przejrzyj historie powojennej Polski...
        Zawsze tak bylo...
        jednego dnia na piedestale innego zdrajca...
        Polityka to wredna pani...
        Mie chce brac udzialu w tych przepychankach,
        i nie biore.
        Zal mi tylko ze kazdy dziennik,
        wszystkie wiadomosci
        to jakies takie brudy,
        tak jakby nie bylo nic co daje nadzieje...
        Telewizor dlatego przestal dla mnie istniec...
        Szukam radosci gdzie indziej,
        a nie u politykow ktorzy...
        szkoda gadac....

Czasem zaluje ze wlasnie w tym kraju przyszlo mi zyc.
        Gdzie tyle piekna wkolo i tyle brudow we wladzach...
        • magosiaa Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 31.08.06, 18:51
          No własnie Zbyszku, tak się zaczęłam zastanawiać, czy jak wszyscy myślący, czy
          jak chce LD "wykształciuchy" udamy się na wewnętrzną emigrację to czy ten
          biedny kraj ma szanse na normalność? Ja mam chyba jakąś skazę genetyczną ;))),
          ale nie mogę spokojnie patrzeć na chamstwo, zakłamanie i robienie ludziom wody
          z mózgu. Przecież gdyby kiedyś wszyscy zajmowali się swoimi sprawami to być
          może nie dane by nam było tu pisać. Ja również wolę zajmowac się swoimi
          sprawami i wolę robić rzeczy przyjemne bo mam świadomość, że życie gna do
          przodu, ale z drugiej strony rzeczywistoś przybrała tak karykaturalny obraz, że
          wywołuje to we mnie ogromny sprzeciw. Chciałabym żyć w kraju , z którego
          mogłabym być dumna, a jakoś nie mogę.
          • spinkaa Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 31.08.06, 22:39
            Mam coraz częściej wrażenie, że to wszystko, co się dzieje
            wokół nas, o czym czytamy w mediach, czym żyje nasz kraj
            (w sumie nieprawda, bo "kraj" żyje swoim prawdziwym życiem,
            nie polityką), i jak kształtuje się nasza dzisiejsza, polska
            rzeczywistość - to jest sen nieleczonego schizofrenika!

I nie mogąc się oprzeć niegdysiejszym fascynacjom literackim,
            a przecież znajdując odniesienie do dzisiejszej Polski, pozwolę sobie
            zacytować ponadczasowego C.K. Norwida.

Coś ty Atenom zrobił, Sokratesie,
            Że ci ze złota statuę1 lud niesie,
            Otruwszy pierwéj...

Coś ty Italii zrobił, Alighiery,
            Że ci dwa groby stawi lud nieszczery,
            Wygnawszy pierwéj...

Coś ty, Kolumbie, zrobił Europie,
            Że ci trzy groby we trzech miejscach kopie,
            Okuwszy pierwéj...

Coś ty uczynił swoim, Camoensie,
            Że po raz drugi grób twój grabarz trzęsie,
            Zgłodziwszy pierwéj...

Coś ty, Kościuszko, zawinił na świecie,
            Że dwa cię głazy we dwu stronach gniecie,
            Bez miejsca pierwéj....

Coś ty uczynił światu, Napolionie,
            Że cię w dwa groby zamknięto po zgonie,
            Zamknąwszy pierwéj.....

Coś ty uczynił ludziom, Mickiewiczu?...
            . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
            . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Więc mniejsza o to, w jakiej spoczniesz urnie,
            Gdzie? kiedy? w jakim sensie i obliczu?
            Bo grób twój jeszcze odemkną powtórnie,
            Inaczej będą głosić twe zasługi
            I łez wylanych dziś będą się wstydzić,
            A lać ci będą łzy potęgi drugiej
            Ci, co człowiekiem nie mogli cię widziéć...

Każdego z takich, jak ty, świat nie może
            Od razu przyjąć na spokojne łoże,
            I nie przyjmował nigdy, jak wiek wiekiem,
            Bo glina w glinę wtapia się bez przerwy,
            Gdy sprzeczne ciała zbija się aż ćwiekiem
            Później... lub pierwéj.

--
            GG 7223313
            jakby co, jestem też brzoza:-)
            • zbyszek07 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 01.09.06, 07:05
              To nie jest emigracja wewnetrzna.
              Po prostu po tylu latach uwazam ze nie warto brac sie za rzeczy na ktore
              i tak nie mam wplywu.
              Bo wplyw jako wyborcy to tez bzdura.
              Mam grono zaprzyjaznionych ludzi,
              mam swoje radosci, troski, zmartwienia i nadzieje,
              ale walczyc z wiatrakami nie mam zamiaru,
              bo mi czasu i zdrowia szkoda.
              Przykro tylko patrzec ze te wszystkie przepychanki
              sa za pieniadze biednych ludzi,
              ktorzy moga tylko za swoje podatki popatrzec co politycy wyprawiaja.
              Pozdrawiam!
              • filut Zbyszku, jesteś mądrym człowiekiem! 01.09.06, 07:34
                Niestety, tylko głupcy i nerwicowcy popychają świat do przodu ;)
                • filut Re: Zbyszku, jesteś mądrym człowiekiem! 01.09.06, 10:22
                  filut napisał:
                  > Niestety, tylko głupcy i nerwicowcy popychają świat do przodu ;)

To taki skrót myślowy :)))
                  • bbetka Re: Zbyszku, jesteś mądrym człowiekiem! 02.09.06, 11:35
                    Rozumiemy Filu, rozumiemy ;-)

Dziś taki piękny dzień, że tylko na powietrze, do lasu i wdychać resztki lata,
                    albo nawet grzyby pozbierać!
                    Co zamierzam zaraz wprowadzić w czyn, jak tylko fachowiec skończy naprawiać mój
                    cieknący kaloryfer...

uśmiechy
                    betka
                    • monikate Re: Zbyszku, jesteś mądrym człowiekiem! 02.09.06, 19:53
                      Z przykrością informuję, że chochlik b. chory jest... niemniej prosiła, aby
                      przekazać pozdrowienia Prześwietnym. Najpierw zmogły ją bóle kręgosłupa i
                      unieruchomiły w łóżku, dodatkowo astma zaczęła dawać znać o sobie. Dzisiaj
                      chochlik wylądowal w szpitalu, trzymajmy kciuki za szybki pwrót do zdrowia.
                      • magosiaa Re: Zbyszku, jesteś mądrym człowiekiem! 03.09.06, 00:19
                        Chochliku, trzymaj się, mam nadzieję, że szybko cię w tym szpitalu postawią na
                        nogi. Pozdrawiam bardzo ciepło, czekamy, M.
                        • spinkaa Re: Zbyszku, jesteś mądrym człowiekiem! 03.09.06, 11:44
                          Chochliku - trzymamy kciuki, abys jak najszybciej (ale bez przesady,
                          bo doktory wiedzą, co robią) wyszła z tego szpitala i zaklikała do
                          nas. Wspieramy Cię nie wirtualnie z całych sił!

Serdeczności:-)))
                          • spinkaa Re: Zbyszku, jesteś mądrym człowiekiem! 03.09.06, 14:22
                            spinkaa napisała:
                            >Wspieramy Cię nie wirtualnie z całych sił!

Oczywiście miało być: NIE TYLKO wirtualnie!
                            Sens jednak ten sam: czekamy na Ciebie:-)))
                            • zbyszek07 Przeswietni Czterdziestoletni z Plusem ..32 :-) 04.09.06, 07:18
                              Ja juz tez po remontach,
                              zrobilismy wspolnymi silami trzy mieszkania...
                              Kazdy u kazdego, trzyosobowa ekipa,
                              i wszyscy maja ladnie odnowione.

Teraz szykuje sie na tradycyjne wrzesniowe zagle.

Zdrowka potrzebujacym zycze,
                              i dobrego humoru wszystkim!
                            • mataharii Re: Zbyszku, jesteś mądrym człowiekiem! 04.09.06, 08:18
                              Gratuluję Zbyszku, życzę miłego wypoczynku,
                              a wszystkim prześwietnym pogody ducha
                              • zbyszek07 Przeswietni Czterdziestoletni z Plusem...32 :-) 06.09.06, 06:59
                                Dzieki!
                                Nad pogoda zewnetrzna juz pracuje,
                                od 16,09 zamowilem.
                                Wewnetrznej nie brakuje.
                                Pozdrowka!
                                • ktos2104 Re: Przeswietni Czterdziestoletni z Plusem...32 06.09.06, 07:38
                                  mogę potwierdzic;p:)
                                  tą pogodę wewnętrzną;)
                                  i jeszcze zaraża nią nas dookoła..:)
                                • olajosz Re: Przeswietni Czterdziestoletni z Plusem...32 06.09.06, 11:34
                                  Jesteście szalenie sympatyczną grupą i lubię od czasu do czasu poczytać co tam
                                  u Was.Pozdrawiam Chochlika.Sądząc po wypowiedziach,to dobra i ciepła
                                  osoba.Wierzę,że szybko wróci do zdrowia i na forum. Ja i mój mąż nie mamy
                                  przyjaciół,bo ci o których w ten sposób myśleliśmy postawili na inne wartości w
                                  życiu i dlatego cieszę się,że Was znalazłam i mogę pooddychać Waszym
                                  powietrzem.Raduje się moje serce,że jeszcze są tacy ludzie. Pozdrawiam
                                  wszystkich a najcieplej Zbyszka.
                                  • spinkaa Re: Przeswietni Czterdziestoletni z Plusem...32 06.09.06, 12:03
                                    zbyszek07 napisał:
                                    > Ja juz tez po remontach,
                                    > zrobilismy wspolnymi silami trzy mieszkania...
                                    > Kazdy u kazdego, trzyosobowa ekipa,
                                    > i wszyscy maja ladnie odnowione.
                                    >

Jaka szkoda, Zbysiu, że te Wasze ekipy tak daleko, bo chętnie
                                    dołączyłabym ze swoim mieszkaniem.... i oczywiscie z ekipą:-)

Ktosiu - pilnujcie się na tych żaglach, coby nie zawiało, i nie
                                    przewiało za mocno. I trzymamy kciuki za "załatwioną" pogodę.
                                    Oczywiście za jakieś foto z wyprawy nie obrazimy się!

Witaj z nami Olajosz:-)))) Bywaj z nami częściej, bo tutaj rzeczywiście
                                    mozna odpocząc od paskudztwa i skundlenia dzisiejszego świata. Szczególnie
                                    przy takim Zbyszku...:-)

Moniczko - czy masz jakiś kontakt z Chochlikiem? Jak Ona się czuje?
                                    Oczywiście, jeśli możesz, przekaż Jej nasze nieustające pozdrowienia
                                    i życzenia rychłego powrotu do zdrowia:-)

Dobrego dnia, Prześwietni:-))
                      • zloty_delfin Monikate! 06.09.06, 16:11
                        Proszę serdecznie pozdrowić Chochliczkę również ode mnie! Już od jakiegoś czasu
                        zbieram się żeby się z nią skontaktować, a tu nagle taka przykra wiadomość...
                        Niech wraca szybko do zdrowia, ma jeszcze tyle do opowiedzenia...

Przepraszam za to że zakłócam rytm wątku, jako ktoś komu do stania
                        się "czterdziestoletnią z plusem" brakuje jeszcze około dwóch dekad. Swoją
                        drogą to uroczy wątek, Prześwietni!
                        • monikate Re: Monikate! 06.09.06, 19:37
                          Przekazałam pozdrowienia. Chochliczka leży w szpitalu pod kroplówką, ale czuje
                          się już lepiej.
                          • zloty_delfin Uff... :) 06.09.06, 21:00
                            Dziękuję bardzo!
                            Wysyłam w jej stronę mnóstwo serdecznych myśli, wierzę, że dotrą do Adresatki:)
                            • monikate Re: Uff... :) 07.09.06, 23:38
                              Dzisiaj byłam u chochlika w szpitalu i jeszcze raz pozdrowienia przekazałam.
                              Chochliczka lepiej wygląda, bo i czuje się znacznie lepiej. Prosiła, aby
                              wszystkim Prześwietnym przekazać serdeczności!
                              • zbyszek07 Re: Uff... :) 08.09.06, 06:58
                                Dziekujemy i nawzajem...
                                Niech wraca do zdrowia i na forum.
                                • zloty_delfin Re: Uff... :) 09.09.06, 16:46
                                  > Niech wraca do zdrowia i na forum.
                                  > :-)

Właśnie:)
                                  • monikate Re: Uff... :) 10.09.06, 18:54
                                    Dzisiaj znowu odwiedziłam chochlika, poprawa postępuje!
                                    • ktos2104 Re: Uff... :) 10.09.06, 20:04
                                      To cieszy:)
                                      Duuuużo zdrówka:)
                                      i uśmiechu..on też leczy:)
                                      • zbyszek07 Re: Uff... :) 11.09.06, 07:03
                                        Zapowiada sie piekny, sloneczny czas...
                                        Zamowiona pogoda na urlop,
                                        zagle juz drza z niecierpliwosci...
    • spinkaa Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 13.09.06, 07:27
      Ostatnie dni znowu mam intensywne, dlatego wpadam na chwilke
      jedynie, aby pozdrowić Prześwietnych i serdeczności przekazać
      Chochlikowi.
      POgoda jest przepiekna (podobno w całym kraju), co cieszy chyba
      wszystkich - chyba w przyszłym roku wezme urlop własnie we
      wrześniu. Tymczasem udalo mi się "zorganizować" trzy dni urlopu
      i jutro wyjeżdzam szukac słońca w lesie...:-)
      Czego i Wam zycze (i tego słońca, i lasu - jesli ktos lubi)
      :-)))

PS - dzisiaj trzynasty, jesli ktoś ma alergię na ten dzień,
      radzę uważać;-)
      • zbyszek07 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 13.09.06, 15:10
        Dzis pierwszy dzien urlopu...
        Trzy tony wegla do piwnicy,
        bo lubie miec rezerwe gdyby z gazem byly problemy,
        wyrwalem z korzeniami kilkunastoletnia grusze...
        tez mi dala w kosc,
        moze nawet bardziej niz wegiel...
        i teraz wreszcie czuje sie jak po pracy
        ;p
        Pierwszy dzien urlopu...
      • ktos2104 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 13.09.06, 16:00
        spinkaa napisała:

Tymczasem udalo mi się "zorganizować" trzy dni urlopu
        > i jutro wyjeżdzam szukac słońca w lesie...:-)
        > Czego i Wam zycze (i tego słońca, i lasu - jesli ktos lubi)
        > :-)))

jasne ktos lubi:)
        i słońce:) i las:)
        ze tam jeszcze nie ma nas;p:)
        miłego dnia:)
    • magosiaa Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 13.09.06, 17:16
      Ja też od poniedziałku na urlopie :))) Pogoda piękna, grzyby rosną, nic więcej
      do szczęścia nie potrzeba.
      Co tam u naszego Chochlika, mam nadzieję, że już szykuje się do domu.
      • zloty_delfin Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 13.09.06, 18:33
        > Co tam u naszego Chochlika, mam nadzieję, że już szykuje się do domu.

Ja też:)
        • bbetka Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 14.09.06, 08:48
          Przyłączam się do pytań o zdrowie Chochlika, może jest już w domu w dobrym
          zdrowiu!

Uczciwie zazdroszczę tym co na urlopach ;-) Życzę pięknego wypoczynku "jak kto
          lubi", bo faktycznie aura sprzyja jak nigdy!
          Ja chyba też dzisiaj dam się zabrać po południu na "motorowe przejażdżki" i
          odetchnę trochę w lesie, bo jakoś tak zrobiło mi się ostatnio "pod górkę"...
          Dlatego rzadko bywam, żeby nie smęcić...

Słoneczne uśmiechy dla wszystkich-dla Chochlika specjalne!
          betka
          • zbyszek07 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 15.09.06, 21:18
            Jutro z samego rana kierunek Ruciane.
            Jacht juz czeka,
            trzeba zaczac wrzesniowe tradycyjne zeglowanie.
            Tam gdzie cisza, woda, las i grzyby od rana do nocy,
            a noca dla odmiany jelenie beda ryczaly przez sen...
            Nasz sen rzecz jasna...
            Mam nadzieje ze nie podepcza jachtu tak jak kiedys na Kaczorze...
            a jakie tam byly kanie...
            Ciekawe co nas czeka w tym rejsie.
            Plyniemy Nidzkie, Beldany, Talty.
            z tym ze to ostatnie jezioro odwiedzam ostatnio jakos mniej chetnie,
            hotele, pensjonaty i wszechobecny:
            "teren prywatny"...
            Nie ma to jak ciche Nidzkie...
            Pozdrowka dla tych co na ladzie!
            Zdrowia zycze.
            • monikate Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 16.09.06, 18:37
              Chochlik nadal w szpitalu, ale naprawdę w coraz lepszej formie i zdrowiu.
              Dobrze, że tam wylądowała, bo ją kompleksowo badają i przeleczą. Przesyła
              wszystkim pozdrowienia!
              • bbetka Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 19.09.06, 08:46
                Jak tam urlopowicze? Wypoczęci?
                U nas pogoda chwilowo pozwala na przerwę urlopową ;-) Zachmurzyło się i może
                nawet będzie padać-przyrodzie się to przyda z pewnością! Mnie też, bo kiedyś
                trzeba popracować, a ten letni upał kompletnie mnie do tego nie nastrajał...

Co tam u Chochlika? Mam nadzieję, że coraz bliżej do domowych pieleszy.

Zbyszku, czekamy na wrażenia z jachtowania

Uśmiechy
                betka
                • bbetka Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 20.09.06, 10:32
                  Ciągnę nas do góry, bo spadamy...

uśmiechy
                  betka
    • magosiaa Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 20.09.06, 11:37
      Urlopuję, jutro na grzyby :))) bo trochę popadało. Poza tym remont mieszkania,
      bo Młody postanowił nieodwołalnie opuścić rodzinne gnazdo :((( Zostaje nam
      pies, kot i rybki ;). Taka jest kolej rzeczy, ale trochę mi dziwnie.
      • bbetka Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 20.09.06, 11:52
        Ło matko! w razie czego zostanie mi tylko kot...Ale moja córcia ma dopiero 13
        to chyba mam jeszcze trochę czasu?

Grzybów zazdroszczę, ja chwilowo przerabiam brzoskwinie-na działce, która
        pojawiła się w rodzinie, zaowocowały trzy drzewka tak obficie, że wszyscy nic
        nie robią od tygodnia tylko przerabiają je na kompoty, dżemy i ciasto z
        owocami, a ich nie ubywa...

betka
        • magosiaa Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 20.09.06, 12:08
          No, masz trochę czasu, jednak mniej niż się spodziewasz ;). Brzoskwinie też są
          fajne, możesz ich trochę wirtualnie podrzucić, chętnie przyjmę ;)).
          Chochliku, pozdrawiam ciepło, mam nadzieję, że już niebawem nas odwiedzisz.
          • bbetka Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 21.09.06, 12:22
            Podrzucam wirtualnie wiaderko brzoskwiń-wystarczy? W zamian poproszę o troszkę
            grzybów-najlepiej od razu w formie konsumpcyjnej;-)

Wiem, że czasu do wyfrunięcia z domu latorośli mam pewnie mniej niż myślę, za
            to moja połowa już spekuluje jak to on się urządzi w zwolnionym pokoju ;-)))
            Kino domowe, brud i bałagan i w ogóle nareszcie będzie u siebie;-)

uśmiechy
            betka
            • bbetka Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 22.09.06, 11:49
              Do góry!

Czy Chochlik już zdrów?

Jak tam plany weekendowe prześwietnych?
              Ja łączę konieczne z przyjemnym, czyli wrześniowe egzaminy poprawkowe z wiatrem
              we włosach podczas jazdy na jednośladzie;-)

Uśmiechy
              betka
              • spinkaa Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 23.09.06, 08:46
                Wreszcie i ja się zjawiam, choć wróciłam już dni kilka temu.
                Ale, wiadomo, coś za coś w tym życiu, więc każdą nieobecność
                należy później odrobić z nawiązka, bo sprawy (i rodzina!!!)
                nie odpuszczą.

Jesień zaczyna się pięknie, co widać szczególnie poza miastami.
                Kolory, zapachy, a przede wszystkim zupełnie inne klimaty, tempo
                życiu i... natężenia dźwięku.
                Grzybów było tyle, że nawet ci na co dzień niezbierający
                cieszyli się, że i oni potrafią coś w lesie dostrzec.
                Wprawdzie już się kończą (te grzyby), bo i sucho, i noce chłodne
                (tak donoszą moi leśni korespondenci), ale chyba jeszcze nadejdzie
                czas tych późnojesiennych, np. zielonek (różnie w różnych regionach
                są nazywane).
                www.grzyby.pl/gatunki/Tricholoma_portentosum.htm
                www.nagrzyby.pl/gatunek.php?id=410
                Są znakomite w occie albo smażone jak np. kurki lub
                kanie. Z kaniami oczywiście trzeba ostrożnie, ale według mnie
                o pomyłkę jest bardzo trudno, jeśli ktoś uważnie się przygląda
                i po prostu zna grzyby. Są pyszne.

W każdym razie, Betko, podrzucam Ci tymczasem (szkoda, że tylko wirtualnie)
                solidny słoiczek marynowanych podgrzybków i koźlaczków. Mniam, mniam w
                długie wieczory jesienne....

Chochliku – wracaj do nas szybko, bo przecież i Ty musisz nam opowiedzieć
                o najsmaczniejszych owocach jesieni, chyba że nie lubiłaś się bawić w te
                wszystkie przetwory, słoiczki i susze, wszak nie każdy musi...:-))

I oczywiście czekamy na pożaglowe relacje Zbyszka i Ktosi, już chyba niedługo
                spłyną na ląd twardy:-))

Dobrego dnia, Przeswietni:-))

Jeszcze rutynowe pytanie: gdzie jest Fil?
                • spinkaa Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 24.09.06, 07:59
                  Zapowiada sie piekny, słoneczny dzień.
                  Niby jak letni, ale juz zdecydowanie jesienny.

Dobrego dnia Przeswietni:-)))
                  • bbetka Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 24.09.06, 18:52
                    Witaj Spinkoo!

Dzięki za pyszne grzybki, mniam mniam. No, kanie z patelni są tak pyszne, że od
                    razu ślinka mi leci...Ale już nie pamiętam kiedy je jadłam ;-(

U nas dzień kompletnie letni, prawie 19 godzina, a za oknem upał stoi w
                    najlepsze i nie chce odpuścić. Dzisiaj udalo mi się wymienić część roślin
                    balkonowych na wersję jesienną-wrzosy chryzantemy- ale pelergonie są w pełnym
                    rozkwicie i zdaje się, że znowu planują kwitnąć, aż śnieg je zasypie.

Byłam też pospacerować po osiedlu, bo jakoś dawno "bliższej" okolicy nie
                    wizytowaliśmy. No i zmian dużo, na szczęście na lepsze-nasze osiedle stale
                    pięknieje!

Nazbierałam sobie kasztanów -i w łupinkach i bez- bo je bardzo lubię nosić po
                    kieszeniach i torebkach. Oczywiście bez łupinek ;-)

Przyłączam się do apelu Spinkii-Filu odezwij się!

Uśmiechy
                    betka
                    • spinkaa Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 25.09.06, 15:07
                      Betka wczoraj zaliczyła setny post w naszym reaktywowanym wątku,
                      a zatem czas juz pomyslec o kolejnym.
                      Tym razem jednak wstrzymam się dni kilka, aby poczekać na
                      wszystkich chwilowo nieobecnych, ktorych zameldowania w tym
                      wątku oczekujemy.
                      Podoga wciąż rewelacyjna, choć widzę ją jedynie przez okno,
                      ślipiąc od rana w komputerze przy robocie.

Betko - zazdroszczę Ci tych wrzosów balkonowych:-)) Na moim
                      nic nie kwitnie, jeśli nie liczyć jeszcze niedawno ocieplających
                      budynek robotników. Istny horror (nie robotnicy, a to ocieplanie).
                      Na szczęście juz remont prawie poza nami, ale tez i na kwiatki
                      nieco za późno, bo wszystkie skrzynki sa zdemontowane.

Kto wie - co można jeszcze zrobic z kasztanami, poza upychaniem
                      ich po kieszeniach i robieniem ludzików dla dzieci?

Podrówka:-)))
    • magosiaa Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 25.09.06, 21:11
      Bbetko, dzieki za brzoskwinie ;)) Ponieważ Spinkaa obdarowała cię słoiczkiem
      grzybków, ja dorzucam woreczek suszonych, na zdrowie :))
      Dziś pierwszy dzień po urlopie w pracy :(( A jesień taka piekna i niech tak
      będzie jak najdłużej. Dzis mam n-ta rocznicę 18 urodzin :)) Jak ten czas leci i
      dzieci strasznie szybko się starzeją.
      Chochliku, my tu czekamy!
      Filu nie udawaj, że ciebie nie ma, wiem, że jesteś ;))
      • spinkaa Dla małgosi - sto lat:-))) 25.09.06, 21:49
        Małgosiu - dużo zdrówka i słoneczka z okazji tych 18. urodzin:-)))
        I jeszcze żeby tak koło fortuny losu zawsze ocieralo sie o Ciebie,
        a i z całą resztą poradzisz sobie wtedy bez problemu.

Buziaki (nie tylko z tej okazji) :-))))
        z mojej starej jabłonki. Pachną równie pieknie, jak najpiekniejsze kwiaty:-))
        • bbetka Re: Dla małgosi - sto lat:-))) 25.09.06, 22:11
          Maagosiu,
          same słoneczne, jesienne, cudne uśmiechy z okazji kolejnej 18-stki!
          Im dalsza ta 18 tym fajniejsza! Wg mnie oczywiście!

za grzybki dziękuję, zjem ze smakiem w zupce grzybowej, albo bigosiku, albo
          pierożkach... Rozmarzyłam się kulinarnie;-)

betka
        • spinkaa Re: Dla Małgosi - sto lat:-))) 26.09.06, 06:51
          Napisałam wczoraj:
          > Buziaki (nie tylko z tej okazji) :-))))
          > z mojej starej jabłonki. Pachną równie pieknie, jak najpiekniejsze kwiaty:-))
          >

He.. he...
          Oczywiście miało być inaczej: "a zamiast kwiatków, przesyłam Ci woreczek
          suszonych jabłek z mojej starej jabłonki. Pachną....itd."
          Coś mi pożarło całe zdanie i wyszło na to, że przesyłam Ci urodzinowe
          buziaki z mojej starej jabłonki!

Wszystkiego dobrego:-))))
      • filut Filut jest i .... filuje :)) 26.09.06, 06:55
        magosiaa napisała:
        > Filu nie udawaj, że ciebie nie ma, wiem, że jesteś ;))

Jestem, ale niewiele mam do powiedzenia :(
        Od połowy czerwca do września zajmowałem się wnusiem, co daje wiele radości ale
        jest dosyć uciążliwe/wyczerpujące psychicznie. Nie miałem też czasu na dbanie o
        własną kondycję i dopiero teraz ją odbudowuję, korzystając z jednośladu z
        napędem 2 nożnym.
        Ostatnio, w lesie, ćwiczyłem pad w przód [przez ramę] z przewrotem. Ćwiczenia
        te były efektem nagłego rozstania się z siodełkiem, bo rower bez uprzedzenia
        wyhamował w dołku znajdującym się w przydrożnym zboczu. Stwierdzam, że w
        lądowaniu, tatami jest przyjemniejsza niż asfalt z cienką warstwą żwiru :)
        Udokumentowanie tego poglądu, w formie kresek różnej szerokości, mam na
        kończynach przednich i tylnych.

A teraz wstawka o wnusiu ...
        Podczas spaceru wnusio, jak zwykle, mnie pouczał na tematy różniaste. W pewnym
        momencie przerwał wywód, a ja stwierdziłem:
        - Kubusiu, chyba zgubiłeś wątek.
        Po chwili Kubuś:
        - Niestety ............ zgubiłem wątek :)))
        Jak na 4 latka, sformułowanie nietypowe:)
        • zbyszek07 Przeswietni Czterdziestoletni + 26.09.06, 10:21
          Melduje powrot do portu: Olsztyn.
          Pogoda na Mazurach wspaniala,
          wialo w miare,
          woda ciepla,
          kapalismy sie jeszcze wczoraj w Nidzkim,
          jak codzien zreszta.
          Grzyby byly juz wyrosniete,
          mlodych malo,
          ale swoje zaplanowane nazbieralismy,
          przyplynely z nami w sloikach i suszone,
          beda nam zima przypominaly zeglowanie....
          Kan za to bylo sporo przez caly czas:
          kanie na sniadanie...
          ;p
          Na jeziorach juz malo zagli,
          mniej z kazdym dniem,
          zielen drzew tez juz poprzetykana barwami jesieni...
          Pozdrowka!
          • spinkaa Re: Przeswietni Czterdziestoletni + 28.09.06, 08:06
            Dobrze, że znowu jestescie z nami:-)
            Zbyszku - jakas dokumentacja foto bedzie?
            Filu - podrzucaj nam więcej wnusiowych refleksji,
            od razu bedzie nam lepiej.

Martwię sie o nasz kraj....:(

Dobrego dnia:-)
            • zbyszek07 Re: Przeswietni Czterdziestoletni + 29.09.06, 07:04
              Zdjec jak zwykle troche jest...
              najwiecej grzybow i pajakow
              ;p
              ale i zeglarskie tez sie trafia,
              tylko czasu wiecznie brak.
              Duzo sie dzieje,
              nie ma czasu usiasc...
              ;p
              Pozdrowka!
              • bbetka Re: Przeswietni Czterdziestoletni + 30.09.06, 09:35
                Wczoraj miałam lecieć samolotem (bo nie sama, a z wyższymi rangą, ja tylko przy
                okazji;-) do Krakowa na ważną konferencję. Z przesiadką w W-wie, ale Spinkaa
                (skąd się o tym dowiedziała?!!) tak nachuchała, że Okęcie było wyłączone z
                ruchu z powodu mgły ;-)))) My odsiedzieliśmy na naszym lotnisku 3 godziny i
                zrezygnowaliśmy...Przy okazji się przeziębiłam i teraz kicham, prycham i
                charczę więc uciekam się kurować, zeby nikogo tu nie zarazić;-)

Filu fajnie, że jesteś, żarty które przesyłasz w poczcie czytam i śmieję się
                regularnie.

Zbyszku, to gdzie te pająki można zobaczyć?

Czy ktoś wie co z naszą Chochliczką?

Uśmiechy dla wszystkich
                betka
                • zbyszek07 Re: Przeswietni Czterdziestoletni + 30.09.06, 21:18
                  Witam!
                  Nie potrafie sam wklejac zdjec,
                  moze nie mam mozliwosci technicznych,
                  a moze po prostu nie potrafie...

moze uda mi sie wkleic jedno ze swoich zdjec ktore forumowiczka zamiescila:

majenka.strefa.pl/Foto/Grzyb_z_%20kolekcji_%20Zbyszka_jez_Nidzkie.jpg
                  Tak bylo nad Nidzkim na wrzesniowym rejsie...
                  ech...

Pajaki moze tez bede mogl pokazac...

Pozdrowka!

• zbyszek07 Re: Przeswietni Czterdziestoletni + 30.09.06, 21:23
                    a te pajeczynki robilem w ubieglym roku...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=708&w=29225270&v=2&s=0
                    • bbetka Re: Przeswietni Czterdziestoletni + 01.10.06, 08:34
                      Dzięki Zbyszku!

Pajęczynki (o świcie?) są przecudne, a grzybek wspaniały!

Może nauczę się wklejać zdjęcia do netu, bo chyba też miałabym co pokazać ze
                      swoich wędrówek.

uśmiechy
                      betka
                      • spinkaa Re: Przeswietni Czterdziestoletni + 02.10.06, 07:18
                        Zbyszku - przepiękne są te Twoje foto-impresje z podróży.
                        Zawsze z niecierpliwością czekam na kolejną ich porcję:-)
                        I w ogóle bardzo lubie odglądać zdjęcia.
                        Betko - jak znajdziesz chwilke, to podrzuc także swoje:-)
                        Sama rzadko robię, gdyż nie mam dobrego sprzętu
                        pożyczam od córki), a póxniej czasu na ich komputerowa obróbkę.
                        Tym bardziej, że i ja nie jestem nazbyt biegła "w tym temacie".

Dzisiaj ważny dla mnie dzień - moja córcia rozpoczęła pierwszy
                        rok akademicki, a zarazem nowy etap w swoim życiu.
                        Ależ ten czas leci....

Serdeczności na cały dzień dla wszystkich Prześwietnych,
                        a szczególnie ciepłe dla Chochlika:-))))
                        • bbetka Re: Przeswietni Czterdziestoletni + 02.10.06, 16:59
                          Witamy nowych studentów! ;-)
                          Spinkoo gratulacje dla córki i Ciebie!

Kolejny rok akademicki przede mną-na razie tydzień inauguracji wszelakich
                          (dygresja-siedząc na lotnisku miałam przed sobą tablicę reklamową "wszelaki
                          wybór prasy krajowej i zagranicznej", dziwowałam się nad nią cały czas i nadal
                          nie wydaje mi się poprawna...), a później to już standardowa praca.

Ja zdjęcia robię maniacko od czasów pradawnych i aparatów Zorka czy Smena oraz
                          własnoręcznego wywoływania filmów i robienia odbitek ,do obecnej lustrzanki
                          cyfrowej z którą jestem dość zaprzyjaźniona. Natomiast nadal nie umiem (a może
                          nie chcę?) "obrabiać zdjęć" komputerowo. Brak odczuwam jedynie w kwestii
                          umiejętności zamieszczenia zdjęć w necie. Pewnie się jednak nauczę ;-)

Uśmiechy
                          betka
                          • zbyszek07 Re: Przeswietni Czterdziestoletni + 03.10.06, 06:59
                            W domu mam z dziesiec aparatow...
                            od tych najdawniejszych,
                            juz zabytkowych,
                            np Agfa na szerokie filmy,
                            Start, oczywiscie Smiena,Zorki 4, Olympus, trzy Zenithy E, ET, 12XP,
                            tymi robilem zdjecia najczesciej...
                            a teraz robie starym i slabym w sumie aparatem
                            o jedynie 1,3 mln pixeli...
                            ale daje rade je jakos poukladac
                            ;p
                            • ktos2104 Re: Przeswietni Czterdziestoletni + 03.10.06, 08:55
                              i nieźle nawet to wychodzi..
                              nie równam sie z tym aparatem;p
                              nawet go nie wyciągam;p
                              jak ten Twój wyłapuje pikselki w sieci..:)

rok akademicki:)
                              nowy czas..:)
                              nowe doswiadczenia..:)
                              człowiek
                              zdaje sobie sprawę..
                              z mijajacego czasu..
                              a wcale sie nie czuje..że mu przybywa lat;)
                              powodzenia:)
                              • zbyszek07 Re: Przeswietni Czterdziestoletni + 04.10.06, 15:10
                                Znowu trzeba bylo isc do szkoly...
                                Lubie te nasze pogrywania w siatkowke w LO...
                                wieczorowa pora,
                                po pracy...
                                przed snem...
    • zloty_delfin Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 04.10.06, 15:54
      Co z Chochliczką? Jak się miewa? Kiedy wraca?

P.S. Pozdrowienia dla Wszystkich.
      • bbetka Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 08.10.06, 22:51
        Hop, hop,
        Gdzie się podziali Prześwietni???

Bo nasz wątek już w otchłani...

Może Spineczkoo jednak nowy założyć. Przynajmniej każdy przybędzie się
        odmeldować ;-) ...

uśmiechy
        betka
        • zbyszek07 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 09.10.06, 07:02
          Przydalby sie nowy watek,
          dlugo sie ten juz otwiera...
          Zagladam tu czasem,
          ale przeciez trzeba sie tez odzywac a nie tylko zagladac.
          a sam z soba pisac to chyba nie ma sensu,
          tym bardziej ze mam tez inne zajecia.

Zdrowia potrzebujacym zycze.

Milego calkiem nowego tygodnia!
    • magosiaa Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.32: 09.10.06, 21:49
      Melduję się, że jestem :)) Chwilowo bardzo zaabsorbowana remontem mieszkania i
      oczywiście potyczkami z "fachowcami". I jeszcze wybieraniem: glazury,
      terrakoty, armatury i tysiąca rzeczy ;((, a jesień taka piękna...
      Jak zdrowie Chochlika?
      Dla Marka Grechuty (*)
      • Gość: marysia a mnie puzon sie zesral ... IP: 195.226.230.* 09.10.06, 21:52
        • zbyszek07 Re: a mnie puzon sie zesral ... 10.10.06, 06:56
          wspolczuje...
          ;p
          • zbyszek07 Przeswietni Czterdziestoletni + 32 :-) 10.10.06, 06:58
            Poranne mgly zapowiadaja dzis ladna pogode,
            drzewa nabieraja barw...
            jesien nadchodzi,
            nie ma rady na to.
            • spinkaa Re: Przeswietni Czterdziestoletni + 32 :-) 10.10.06, 15:50
              Bardzo zabiegana ostatnio jestem, ale pamietam o nowym
              wątku i jak tylko znajdę dziesięć minut skupienia, natychmiast
              go uruchomię.
              Teraz biegnę dalej, buziaki dla wszystkich:-)
              • filut Re: Przeswietni Czterdziestoletni + 32 :-) 10.10.06, 16:39
                spinkaa napisała:
                > ... Teraz biegnę dalej ...

No to uważaj na siebie w czasie tego biegania!!!!
                Ja nie uważałem podczas jazdy po lesie gdzie niespodziewanie drogę mi zastąpiła
                dorodna sosna. W efekcie trochę straciłem na urodzie :)))
                Od tego spotkania zastanawiam się, czy nie kupić kasku.
                • monikate Re: Przeswietni Czterdziestoletni + 32 :-) 10.10.06, 20:13
                  Chochlik ma się dużo lepiej, w tym tygodniu wychodzi ze szpitala.
                  • zloty_delfin Re: Przeswietni Czterdziestoletni + 32 :-) 10.10.06, 21:49
                    Najwyższy czas. Dużo czasu tam spędziła.
                    Pozdrawiam:)
                    • zbyszek07 Re: Przeswietni Czterdziestoletni + 32 :-) 12.10.06, 07:00
                      Bywa niestety...
                      Zdrowka zycze!
                      • bbetka Re: Przeswietni Czterdziestoletni + 32 :-) 12.10.06, 11:40
                        Super, że Chochlikowi lepiej i do nas niedługo wróci!

Za to Spinkaa biega tak szybko, że tylko migamy jej jak krajobraz za oknem
                        superekspresu ;-)))

Ja staram się zwolnić. Ale to nie jest łatwe...
                        Czasami jednak odnoszę sukcesy;-) Mam nadzieję, że będzie ich coraz więcej-nie
                        poddam się! Bo tego ciągłego biegu mam po dziurki w nosie.

Uśmiechy słoneczne dla Prześwietnych
                        betka
                        • zbyszek07 Re: Przeswietni Czterdziestoletni + 32 :-) 13.10.06, 06:59
                          Dziekuje,
                          nawzajem!

Wszystkiego najlepszego uczacym dzieci, mlodziez i doroslych,
                          z okazji Dnia Nauczyciela!
                          • bbetka Re: Przeswietni Czterdziestoletni + 32 :-) 14.10.06, 09:45
                            Dziękuję Zbyszku :-) Studenci nie traktują nas w kategorii "nauczycieli" więc
                            dawno o tym święcie (w stosunku do siebie) zapomniałam ...
                            Dziwi mnie natomiast, że w gimnazjum u mojego dziecka wczoraj mieli dzień
                            wolny ??? A żadne obchody dnia nauczyciela nie zostały przewidziane...Podobno
                            duży minister tak zadecydował...

Udanego weekendu-ja niestety muszę ukończyć pracę pisarską, bo już baaardzo
                            przeterminowana. Na szczęście pogoda mi sprzyja-mgliście, zimno i mokro

Spineczkoo, nowy wątek please bardzo

uśmiechy
                            betka
                            • spinkaa Re: Przeswietni Czterdziestoletni + 32 :-) 15.10.06, 20:46
                              Rzeczywiście, juz jesień puka coraz natarczywiej...

Betko - mimo stosunku studentów do belferskiego ciała,
                              a i naszych doświadczeń rozmaitych w tej materii,
                              na Twoje ręce składam życzenia tym wszystkim, którym zawdzieczamy
                              naprawdę bardzo wiele. Bo chyba każdy z nas ma jakiegoś na zawsze
                              schowanego w pamieci nuczyciela, który miął wpływ na jego zycie.
                              Jednym słowem: pomyślności i.... cierpliwości:-))))

Chochliku - wracaj!!!
                              • spinkaa Re: Przeswietni Czterdziestoletni + 32 :-) 15.10.06, 20:53
                                I zapraszam do nowego wątku:-)

--
                                www.e-detektyw.pl/
                                • Gość: chochlik Re: Przeswietni Czterdziestoletni + 32 :-) IP: *.lublin.mm.pl 25.10.06, 11:32
                                  Wróciłam do domu wczoraj. Miałam szpitala po dziurki w nosie. Serdeczne dzieki
                                  za miłe, przyjazne słowa pamięci i zyczliwosci, które przeczytałam z okresu
                                  mojej nieobecności wśród dysponujacych swym czasem. Wypisali mnie z zaleceniem
                                  chodzeniem na czterech nogach, ale mam nadzieje że to tylko czasowa
                                  niedyspozycja i że po pewnym czasie znajdę sie wsród dwunoznych. Serdecznie
                                  pozdrawiam wszystkich czterdziestolatków niezaleznie od wieku. Bardzo mi Was
                                  brakowało.
                                  • filut Re: Przeswietni Czterdziestoletni + 32 :-) 25.10.06, 14:26
                                    Witaj Ozdrowiona!
                                    Cieszę się, że Cię znowu widzę/czytam:)))
                                    Nieśmiało zwracam uwagę, że aktualny wątek ma nr 33 :)
                                    • filut Re: Przeswietni Czterdziestoletni + 32 :-) 25.10.06, 14:27
                                      To tu:
                                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=50385372

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka