Dodaj do ulubionych

Wiceminister eduk. :Poradzimy sobie bez tolerancji

14.10.06, 09:02
serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,3684136.html
Szok! Cały wywiad to po prostu szok. Przeczytajcie. Czy chcecie żeby tacy ludzie byli odpowiedzialni za edukację naszych dzieci???
Obserwuj wątek
    • miriam11 Re: Wiceminister eduk. :Poradzimy sobie bez toler 14.10.06, 09:10
      "Może dlatego, że był wegetarianinem i zabrakło mu ognia wewnętrznego."

Buahahahahaha, no comments.
    • Gość: miesiekido Re: Wiceminister eduk. :Poradzimy sobie bez toler IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 09:16
      proponuję na to stanowisko wstawić Lepera - niby się nic nie zmieni ale
      zwiekszymy produkcję "unijnych buraków'
    • Gość: ??? co to za dureń ten Orzechowski??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 09:23
      Mirosław Orzechowski: Powiedziałem, że teoria ewolucji to kłamstwo. Mam
      przekonanie, że to pomyłka, którą zalegalizowano jako obowiązującą prawdę. Dla
      mnie to opowieść o charakterze literackim, mogłaby np. stać się kanwą filmu
      science fiction.
      • 0golone_jajka Re: co to za dureń ten Orzechowski??? 14.10.06, 09:27
        Pomyłka to to co zrobili z nim jego rodzice! Jak można tak okaleczyć człowieka??
        • Gość: re sam się okaleczył auto-lobotomią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 09:30
          jw
        • pia.ed Re: co to za maniak ten Orzechowski??? 14.10.06, 09:54
          " ... A gdzie miejsce na tolerancję światopoglądową?

- O, świat sobie już radził bez tolerancji i poradzi sobie dalej.
          Nie może być tak, że kilku maniaków będzie decydowało o losach cywilizacji ..."
          • Gość: re zdymisjonować durnia - to skandal!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 10:02
            po co płacić takim wałom z naszych pieniędzy!
      • mandaryna65 Re: co to za dureń ten Orzechowski??? 14.10.06, 14:08
        Gość portalu: ??? napisał(a):

> Mirosław Orzechowski: Powiedziałem, że teoria ewolucji to kłamstwo. Mam
        > przekonanie, że to pomyłka, którą zalegalizowano jako obowiązującą prawdę. Dla
        > mnie to opowieść o charakterze literackim, mogłaby np. stać się kanwą filmu
        > science fiction.

powiedział głośno to, co zauważa każde bardziej rozgarnięte dziecko. Przecież
        ta "teoria" przeczy zdrowemu rozsądkowi. Owszem , warto ją poznać jako pewną
        ciekawostkę, kuriozum.
        • Gość: *** Re: co to za dureń ten Orzechowski??? IP: *.escom.net.pl 14.10.06, 14:58
          Zapomniałem, że zdrowemu rozsądkowi nie przeczy teoria wymalowania świata pędzlem w 6 dni :)

Mandaryna, uważam Cię za skończonego osła.

koń

PS. A dlaczego nie wierzysz w trolle, krasnoludki, elfy? To równie zgrabne bajki co dziadek z brodą malujący pędzlem świat.

Co za ciemnogrodzki kraj, otumaniony przez kler. Bleeee....
        • Gość: re mandaryna po co głupkowi dają komputer? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 23:30
          żeby mógł się chwalić swoją głupotą - jak to robisz ty...
          • maniek.27 Re: re po co chamom dają komputer? 15.10.06, 18:22
            Po to, żeby mógł się swoim chamstwem na forum chwalić- jak to robisz ty...:)
    • mg2005 Re: Wiceminister eduk. :Poradzimy sobie bez toler 14.10.06, 10:10
      0golone_jajka napisał:

> Cały wywiad to po prostu szok.

Nie cały. Dla mnie szokiem są poglądy na ewolucję, natomiast słuszny jest
      sprzeciw wobec propagowania w szkołach ideologii zboczeńców (nie na tym polega
      tolerancja).
      • Gość: *** Re: Wiceminister eduk. :Poradzimy sobie bez toler IP: *.escom.net.pl 14.10.06, 10:20
        >natomiast słuszny jest
        >sprzeciw wobec propagowania w szkołach ideologii zboczeńców (nie na tym polega
        >tolerancja).

Już kruchciany łebku czytać Cię nie mogę. Miłosierny obsrany katoliku.

koń
        • Gość: Cham i prostak Re: Wiceminister eduk. :Poradzimy sobie bez toler IP: *.acn.waw.pl 14.10.06, 10:23
          No to kolega lekko przesadzil...
          • Gość: czytelnik Re: Wiceminister eduk. :Poradzimy sobie bez toler IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 10:28
            nie pierwszy i z pewnością nie ostatni raz
        • mg2005 Re: Wiceminister eduk. :Poradzimy sobie bez toler 14.10.06, 14:43
          Gość portalu: *** napisał(a):

> Już kruchciany łebku czytać Cię nie mogę. Miłosierny obsrany katoliku.
          >

Właśnie pobiłeś swój własny rekord chamstwa...
          Potrafisz tylko pluć jak gó..arz. Żałosny wsiowy gó..arzu...
          • Gość: *** Hipokryto! IP: *.escom.net.pl 14.10.06, 14:54
            >słuszny jest
            >sprzeciw wobec propagowania w szkołach ideologii zboczeńców (nie na tym polega
            >tolerancja).

A ja mam w czterech literach co sobie myślisz o mojej kulturze osobistej. Wyraziłem w sposób zdecydowany sprzeciw wobec Twojej nienawiści do osób o homoseksualnej orientacji. Ja nie mienię się miłosiernym katolikiem. Ty czynisz to co krok. Niech więc to ja będę chamem. Twoje chamstwo jest tylko bardziej zawoalowane, bo nie piszesz "obsrany" tylko "zboczeńcy".

Miej jednak świadomość, że Twoja sekta jest coraz mniej liczna właśnie przez tak ekstremalne postawy, które Ty prezentujesz. Mówiąc kolokwialnie: srasz we własne gniazdo, choć wydaje Ci się że czynisz dobro.

amen
            • Gość: ferment Re: kolokwialnie nie oznacza prostacko IP: *.chello.pl 15.10.06, 12:31
              >Mówiąc kolokwialnie: srasz we wła
              > sne...<

To nie jest kolokwializm to jest brak kultury
            • mg2005 Wsiowy matołku ! 15.10.06, 17:25
              Czy potrafisz zrozumieć, że nie należy obrażać rozmówców - czy jesteś na to za
              głupi?...

>Wyraz
              > iłem w sposób zdecydowany sprzeciw wobec Twojej nienawiści do osób o
              homoseksua
              > lnej orientacji.

Widzę, że tobie trzeba tłumaczyć jak matołkowi:
              nie ma w tym nienawiści i nie ma obrazy zboczeńców. Chodzi o zboczenie
              (odchyłkę) sprzeczne z normą społeczno-kulturowo-obyczajową.
              W dodatku bezczelne homo-łobuzy chcą narzucić społeczeństwu akceptację ich
              zboczonej ideologii, i perfidnie chcą indoktrynować dzieci ( bo są łatwiejszym
              celem dla indoktrynacji)

> Ja nie mienię się miłosiernym katolikiem.

> Miej jednak świadomość, że Twoja sekta jest coraz mniej liczna

Powtarzam ci kolejny raz: idź się leczyć do psychiatry, bo cierpisz na
              katofobiczną obsesję i manię prześladowczą. Obsesyjnie nazywasz mnie katolikiem.
              Czy ty jesteś pederastą - tylko dlatego, że podzielasz ich poglądy?...
            • maniek.27 Hipokryto! 15.10.06, 18:26
              Gość portalu: *** napisał(a):

> Miej jednak świadomość, że Twoja sekta jest coraz mniej liczna właśnie przez
              tak ekstremalne postawy, które Ty prezentujesz.

Ta część wypowiedzi jest sprzeciwem wobec wypowiedzi wiceministra: "poradzimy
              sobie bez tolerancji"?:)

• Gość: re czy mg to kolejna mandaryna lub sam??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 23:32
        ilu jeszcze moherów jest na tym forum??? Rydzyk rozdawał kiedyś zestawy
        satelitarne, teraz widać rozdaje te internetowe
        • Gość: ferment Re:jestem moher IP: *.chello.pl 15.10.06, 12:33
          > Gość portalu: re napisał(a):

> ilu jeszcze moherów jest na tym forum??? <

Nie wiem ilu. Ja jestem. Masz jakąś sprawę do mnie mohera?
    • eeela Re: Wiceminister eduk. :Poradzimy sobie bez toler 14.10.06, 11:45
      Nie wierzylam, ze ten trend do nas przyjdzie. Wiem, wszystkie znaki na niebie i
      ziemi wskazywaly na to, ale wciaz nie wierzylam.
      Jeszcze wciaz mam wiele do nauczenia sie o bezmiarze ludzkiej glupoty, a
      myslalam, ze malo co jest w stanie mnie juz dzis zaskoczyc ;-)
    • mandaryna65 warto było głosować na PIS!! 14.10.06, 14:05
      ja również jestem w szoku! Oczywiście pozytywnym!

• Gość: *** Re: warto było głosować na PIS!! IP: *.escom.net.pl 14.10.06, 14:56
        Kolejna miłośniczka bliźniaczej więzi z Zakładu Opieki Społecznej?

Ciekawe, że miłośnicy PiS-u tylko wirtualnie przyznają się do swej miłości, w świecie realnym takich odważnych brakuje.

koń
      • id_czy_ego Mandaryna, jeśli nie robisz sobie z nas "jaj", to: 15.10.06, 13:25
        zajrzyj i odpowiedz, OK ?
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=50322195&a=50365176
        Ale jednak myślę, że sobie robisz jaja :-)
    • akasha75 Re: Wiceminister eduk. :Poradzimy sobie bez toler 14.10.06, 14:47
      No to jeszcze czekamy na obwieszczenie że ziemia jest płaska. W sumie, sie było
      za lasem i sie widziało, że tam też sie nic nie zagina.
      • Gość: logik Re: Wiceminister eduk. :Poradzimy sobie bez toler IP: *.chello.pl 14.10.06, 23:36
        A ja czekam na zakaz wydawania w IV RP "Ucieczki od wolności" Ericha Fromma.
        Pędźcie do bibliotek, póki jeszcze czas (głównie ci, którzy nie czytali -
        znający tę książkę też zresztą mogą sobie odnowić znajomość owej lektury,
        bowiem już niedługo...).
    • acorns I znów wojna dwóch skrajności. 14.10.06, 14:53
      Nie chcę supertolerancyjnej szkoły, ani nie chcę też szkoły pana
      Orzechowskiego. Chcę szkołę, która nie będzie nauczała jedynej słusznej prawdy
      w kwestiach, które nie są do końca jasne (jak choćby ewolucja). Jak uczą o
      powstawaniu świata, to niech będzie mowa o ewolucji, o kreacjonozmie, o teorii
      stworzenia życia na ziemi poprzez obcą cywilizację, a PRZEDE WSZYSTKIM niech to
      będzie dyskusja, niech uczniowie się zastanawiają sami jak to mogło wszystko
      powstać. Taka lekcja raczej nie wyjaśni powstania świata, ale na pewno da sporo
      do myślenia. Samodzielnego. Bo samodzielne myślenie jest dużo ważniejsze niż
      teoria Darwina.

Chcę szkoły, która nie będzie mówiła co jest dobre a co złe w kwestiach
      zależnych od sumienia i tolerancji konkretnego człowieka (ja choćby temat
      orientacji seksualnych). I chcę szkoły, która będzie nauczała prawdy w
      kwestiach, które są naukowo wyjaśnione Czyli na przykład miłość dorosłego
      mężczyzny i w pełni rozwiniętej płciowo dwunastolatki to nie pedofilia, tylko
      efebofilia. A gdyby ww. dwunastolatka dopiero dojrzewała płciowo, byłaby to
      nimfifilia. Pedofilia byłaby dopiero wtedy, gdyby ta dziewczyna jeszcze nie
      rozpoczęła dojrzewania płciowego. I o tym zdecydowana większość ludzi nie wie,
      ponieważ w "Fakcie" o tym nie piszą. Niech więc uczą się o tym w szkole, bo to
      jest być może niewygodne dla obrońców moralności, ale za to naukowo prawdziwe.
      I w tym kontekście jak najbardziej słuszne jest stwierdzenie pana
      Orzechowskiego, że "nie może być tak, że kilku maniaków będzie decydowało o
      losach cywilizacji".
      • Gość: braat1 Re: I znów wojna dwóch skrajności. IP: *.centertel.pl 16.10.06, 10:18
        Jest tylko jedna roznica miedzy TE, a kreacjonizmem i "powstaniem zycia za
        pomoca obcych" Na TE sa jako takie dowody, a na potwierdzenie pozostalych
        dwoch "teorii" nie ma zadnych dowodow tylko gdybanie, ze tak mogloby byc.
    • Gość: Sam caly twoj poyebany swiatek sie przewrocil IP: 63.211.140.* 14.10.06, 15:20
      powies sie, a zrobisz dobry uczynek
      pyebie
    • maniek.27 Teoria ewolucji Darwina??? 15.10.06, 18:18
      Słyszałem wypowiedź kilka lat temu jakiegoś naukowca, że teoria Darwina jest
      nieprawdziwa ale nikt jej nie wycofuje bo byłyby z tym związane duże koszty.
      Uprzedzam, ze była to wypowiedź na Discovery Chanel bo za chwile jakiś pajac
      wyskoczy z RM:)
      Tak więc opanujcie swoje podniety:).
      MEN nie wzbudza mego uznania ale facet ma prawo do swego zdania i teorii.
      • id_czy_ego Re: Teoria ewolucji Darwina??? 15.10.06, 19:47
        maniek.27 napisał:

> Słyszałem wypowiedź kilka lat temu jakiegoś naukowca, że teoria Darwina jest
        > nieprawdziwa ale nikt jej nie wycofuje bo byłyby z tym związane duże koszty.
        Maniek, a poczytałeś coś sam o ewolucjonizmie? Wiesz, to nie jest łatwa nauka, jak każda nauka ścisła.
        Czy na któreś z pytań w poście:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=50322195&a=50365176
        potrafisz odpowiedzieć twierdząco?
        • maniek.27 Re: Teoria ewolucji Darwina??? 15.10.06, 23:53
          Odpowiem tak. Nigdy się teorią ewolucji nie interesowałe. Napisałem tylko o
          programie który oglądałem i w którym wypowiadało się kilku naukowców. Z tego co
          część z nich mówiła teoria Darwina jest błędna a nie jest wycofywana ze względu
          na koszty.
          • id_czy_ego Re: Teoria ewolucji Darwina??? 16.10.06, 10:36
            > Odpowiem tak. Nigdy się teorią ewolucji nie interesowałe.
            ** Szkoda. Poczytaj, proszę :-). To duży kawał wiedzy. Naprawdę duży. Trudno o
            niej rozmawiać, nie wiedząc o co chodzi.

>
            > część z nich mówiła teoria Darwina jest błędna a nie jest wycofywana ze
            względu na koszty.
            ** Dziwny pogląd. Jakie koszty ? Czyje :-)
    • Gość: tysiąc_wiewiórek znaczy co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 18:48
      nie poradzimy sobie bez tolerancji? ale tolerancji jako "nie zgadzam sie z tym ale twoja wola co ze sobą robisz", czy tej drugiej, nowoczenej "popieram. za jestem. tylko że akurat ja tak nie robie, bo wole panie"?
      serio pytam.

>Czy chcecie żeby tacy ludzie byli odpowiedzialni za edukację naszych dzieci???

ich dieci mnie nie obchodzą, ale nie chciałbym, żeby moje uczyło państwo - ktokolwiek nim włada - katolewica czy postsolidarnościowaprawica. to sie nie godzi. niech mi oddadzą mój chajs, to zaczne składać na szkołe prywatną i sam wybiore co berbać ma wiedzieć i od kogo. tak jak normalni ludzie. albo Giertych czy iiny Miller :P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka