tonks666 28.10.06, 00:02 coś mnie ostatnio wzięło na muzykę tamtych czasów xD jakie są najlepsze piosenki tamtych lat, wiecie??:D byłabym wdzięczna za jakieś podpowiedzi:D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dziadek Ech... IP: *.acn.waw.pl 28.10.06, 00:19 1. Świat Pop Symbole lat osiemdziesiątych to Michale Jackson i Madonna. W wersji ambitniejszej Depeche Mode. Itd, itp. Rock Oczywiście Metal, a jak metal to Metallica ;) 2. Myzyka Polska Pop Kaszana w stylu Papa Dance (to naprawdę była największa gwiazda) Franek Kimono (całkiem całkiem, jak na obciach;) Rock Lady Punk Republika Różne grupy punkowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Re: lata 80'... :) IP: *.chello.pl 28.10.06, 00:30 bardzo subiektywna odpowiedz osobiscie cenie: -devo "pop music" - nik kershaw -culture club/boy george- victims - george michael "faith", father figure", od bidy moze byc wham! oj zreszta duzo by wymieniac, oj duzo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: lata 80'... :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 09:40 Zdecydowanie italo disco ( nie mylić z siarą spod szyldu San Remo). Wpisz sobie na emulu, albo na czym tam masz ,,italo disco'' i Ci wyskoczy: Baltimora, Scotch, Savage, Den Harrow, Ken Laszlo, Silver Pozzoli i wszystko w ten deseń:) Odpowiedz Link Zgłoś
bu2m Re: lata 80'... :) 28.10.06, 15:14 Szukaj najlepiej w radiach internetowych. Np. www.club977.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: lata 80'... :) IP: *.escom.net.pl 28.10.06, 17:05 OMD, Marillion - na tym się wychowałem i słucham do dziś. koń Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilimeye Re: lata 80'... :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 17:37 Sting, Peter Gabriel, U2, Kate Bush, Eurythmics, Dire Straits, Sinead O'Connor, Mike Oldfield, Tangerine Dream W Polsce: Lech Janerka, Republika, Maanam, Perfect Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: lata 80'... :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 17:46 Gość portalu: *** napisał(a): > OMD, Marillion - na tym się wychowałem i słucham do dziś. > > koń Wiesz, Marillion to muzyka i teksty, których przekaz był jasny tylko dla wybranych. Zależy, czy autor wątku chce się po prostu trochę odmóżdżyć, czy szuka konkretów, bo oprócz Marillion można mu jeszcze polecić : Kasię Bush, Talk Talk... Z Polskich: Róże Europy, T.Love, Tilt, ,,Sztywnego'', Kobranockę. Odpowiedz Link Zgłoś