marzeka1 Re: Co gorsze - syn homo czy syn ksiądz? 05.02.07, 16:20 A jak twój syn zostanie księdzem, mimo ateistycznego chowu? To co? Wyklniesz? Zabijesz? Wydziedziczysz? Znam przypadek (pisałam na F.Dziecko) księdza z ateistycznego domu, któy ochrzcił się na studiach, po skończonej fizyce wstąpił do seminarium, jest zakonnikiem.Co ty byś zrobił? Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Co gorsze - syn homo czy syn ksiądz? 05.02.07, 16:41 No? Co byś, jajka zrobił? Naprawdę mnie to ciekawi, bo wiem, co próbowali zrobić tamci rodzice (a też słowo tolerancja nie schodziła im z ust, póki sami nie mieli się nią wykazać). Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Marzeka, a co próbowali? 05.02.07, 16:45 Temat mnie ciekawi. Znam normalnych ateistów, którym cudza wiara nie przeszkadza...No ale nie są rodzicami. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Marzeka, a co próbowali? 05.02.07, 16:50 Nie byli w stanie zaakceptować WYBORU dorosłego (bo po studiach) dziecka, od przekonywania (synku, otumanili czarni- a rodzina taka z dziada pradziada niewierząca!) po symulowanie choroby mamusi (do grobu, synku, mnie wpędzisz).Potem zerwali z nim kontakty, nawiązali po latach. Jest swietnym zakonnikiem, jednym z mądrzejszych duchownych, z jakimi się kiedykolwiek zetknęłam.Dlatego pytanie- prowokacyjne- jajka,sprowokowało mnie do zadania mu tego pytania. Gdyby to dotyczyło jego własnego dziecka, którym się tak chwali na różnych forach jako nieskażonym przez czarnych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Marzeka, a co próbowali? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 17:53 moj syn jest ochrzczony, pomimo, ze ma niewierzacych rodzicow.... Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: Co gorsze - syn homo czy syn ksiądz? 05.02.07, 19:01 Nie wiem co bym zrobił, bo nikt nie wie co będzie za 20 lat, ale sądzę że bym nic szczególnego nie robił. Na pewno bym nie wydziedziczył, nie wyrzucił z domu, nie zerwał kontaktów. Szanuję każdy wybór, który nie prowadzi do krzywdy innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: huehue Re: Co gorsze - syn homo czy syn ksiądz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.07, 08:32 No ale wg ciebie czarna kiecka od razu oznacza krzywde :/ Więc marzeka zadała celowo pytanie :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Co gorsze - syn homo czy syn ksiądz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 16:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Co gorsze - syn homo czy syn ksiądz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 16:46 syn ksiądz to brzmi jak koszmarny sen Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Co gorsze - syn homo czy syn ksiądz? 05.02.07, 16:51 Bo? Marto, może jakiś sensowny komentarz? Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Ja mam córkę. 05.02.07, 17:27 Więc trudno wyobrazić mi sobie taką sytuację:))) Ale wisi mi czy będzie lesbijką czy zakonnicą - byleby była szczęśliwa i utrzymywała ze mną kontakt (znam i zakonnice, i lesbijki o których rodzice wiedzą jedynie - że żyją. To jest akurat potworne.). Gdybym miała syna rozumowałabym podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqryku Re: Co gorsze - syn homo czy syn ksiądz? IP: *.chello.pl 05.02.07, 17:28 miałem kiedyś w dalszej rodzinie zakonnicę. jej 'powolanie' wzięło się z tego że było ich tzn tego drobiazgu w wiejskiej chałupie z 10-ro no i chcąc nie chcąc poszła do tego zakonu. p.s. czasami zaczepiam grzecznie na ulicy itp miejscach młodego księdza czy tez młodą zakonnicę. pytam ich czy nie szkoda im zmarnować życia (brak rodziny ,dzieci)dla biurokratycznej piramidy ? w pierwszym momencie są dosyć zdziwieni. ale potem widzą że pytam grzecznie (z uśmiechem) więc się trochę rozkręcają. po 2-3 min kulturalnie się rozchodzimy. myślę że niejednemu rozmówcy zasiałem ziarno zwątpienia w to co oni robią które z czasem zakiełkuje. i o to mi chodzi. taka moja ,mała dywersja ideologiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Re: Co gorsze - syn homo czy syn ksiądz? 05.02.07, 17:30 "miałem kiedyś w dalszej rodzinie zakonnicę. jej 'powolanie' wzięło się z tego że było ich tzn tego drobiazgu w wiejskiej chałupie z 10-ro no i chcąc nie chcąc poszła do tego zakonu." To smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re: Co gorsze - syn homo czy syn ksiądz? IP: *.chello.pl 05.02.07, 17:34 > sir.vimes napisała: > "miałem kiedyś w dalszej rodzinie zakonnicę. jej 'powolanie' wzięło się z tego > że > było ich tzn tego drobiazgu w wiejskiej chałupie z 10-ro no i chcąc nie chcąc > poszła do tego zakonu." > > To smutne.< Co jest smutne? Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Re: Co gorsze - syn homo czy syn ksiądz? 05.02.07, 17:44 Takie "powołanie". Pięknie by było gdyby osoby duchowne rzeczywiście miały inne motywacje brak lepszego pomysłu na życie. Ale ciebie nie musi to smucić przecież. Nie przejmuj się, jak nie rozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re: Co gorsze - syn homo czy syn ksiądz? IP: *.chello.pl 05.02.07, 17:51 > sir.vimes napisała: > Takie "powołanie". > > Pięknie by było gdyby osoby duchowne rzeczywiście miały inne motywacje brak > lepszego pomysłu na życie. > > Ale ciebie nie musi to smucić przecież. Nie przejmuj się, jak nie rozumiesz.< Mnie nie smuci. Ja wiem, że powołanie może trafić i pod strzechy:) A ocena cudzego powołania to już nie do mnie należy. Może i nie do Ciebie:( Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Re: Co gorsze - syn homo czy syn ksiądz? 05.02.07, 18:29 Nie wiem co ma na celu twoja wypowiedż. I nie wiem cóż znaczy - "i pod strzechy"? Że pod strzechami to jacyś gorsi, którym powołanie się trafia jak ślepej kurze ziarno? Dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re: Co gorsze - syn homo czy syn ksiądz? IP: *.chello.pl 05.02.07, 19:13 > sir.vimes napisała: > Nie wiem co ma na celu twoja wypowiedż. > > I nie wiem cóż znaczy - "i pod strzechy"? Że pod strzechami to jacyś gorsi, > którym powołanie się trafia jak ślepej kurze ziarno? > > Dziwne.< Dziś strzechy mają przeważnie bogaci, podobno drogie sa. napisałem pod strzechy, by wykazać, że nie tylko z biedy ludzie poświecają swe zycie Bogu. Co ktos wcześniej sugerował, a nawet był smutny. Jeszcze jest dziwne? Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Re: Co gorsze - syn homo czy syn ksiądz? 05.02.07, 19:18 Owszem. To że ktoś jedynie z biedy "poświęca się Bogu" jest i dziwne, i smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re: Co gorsze - syn homo czy syn ksiądz? IP: *.chello.pl 05.02.07, 17:33 > myślę że niejednemu rozmówcy zasiałem ziarno > zwątpienia w to co oni robią które z czasem zakiełkuje. i o to mi chodzi. taka > moja ,mała dywersja ideologiczna.M Toś Ty myśliciel i do tego misjonarz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggryku Re: Co gorsze - syn homo czy syn ksiądz? IP: *.chello.pl 05.02.07, 17:37 myślę że niejednemu rozmówcy zasiałem ziarno > zwątpienia w to co oni robią które z czasem zakiełkuje. i o to mi chodzi. taka > moja ,mała dywersja ideologiczna.M Toś Ty myśliciel i do tego misjonarz:) a tak :))) polecam to i innym :))) Odpowiedz Link Zgłoś
renebenay Re: Co gorsze - syn homo czy syn ksiądz? 05.02.07, 17:48 Kiedys jeden z moich synow zapytal mnie,co powiesz jakbym poszedl za ksiedza.Odpowiedzialem krotko ze,sie nie sprzeciwiam bo to nie jest moje zycie i uprzedzilem ze,napewno zadnej pomocy od nas nie dostanie,dodatkowo poradzilem mu aby najpierw zrobil jakis zawod a potem pomyslal o teologi bo w zyciu nic nie wiadomo jak sie potoczy.Osobiscie jestem ateista a zona bardziej juz protestanka,na pytanie co gorsze odpowiadam z czystym sumieniem ze,syn ksiadz. Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: Co gorsze - syn homo czy syn ksiądz? 05.02.07, 18:02 Nie wiem... I jedna i druga opcja wymaga mądrej miłości rodzicielskiej, dojrzałej, bo akceptującej odrębność dziecka...... Odpowiedz Link Zgłoś
twoj_aniol_stroz Re: Co gorsze - syn homo czy syn ksiądz? 05.02.07, 19:16 Dlaczego w kontekście dziecka mówimy o czymś gorszym, lub lepszym. Dziecko zawsze pozostaje moim dzieckiem, kochanym bez względu na wybór drogi życiowej, bez względu na potęgę głupoty, kótrą może się wykazać (np. będąc złodziejem, mordercą, narkomanem itp.), bez względu na swoje poglądy. Moje dziecko z samego faktu bycia nim ma prawo do poszanowania jego wyboru, ma również prawo do zmiany wyboru i do mojego uszanowania tej zmiany. A w kwstii piramidalnej głupoty, którą może zrobić dziecko to miłość rodzicielska nie usprawiedliwia tej głupoty, nie chroni przed konsekwencjami, ale pomaga wrócić do normalnego życia. Kocha się człowieka nie za coś, kocha się pomimo czegoś. Podobnie zresztą z mężem/żoną, rodzicami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzehuu Re: Co gorsze - syn homo czy syn ksiądz? IP: *.gdynia.mm.pl 05.02.07, 20:12 może być homo i moze być księdzem , ale dla potrzymania pokoleń zrobi sie dwójke dzieci :) Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Ksiądz 05.02.07, 20:29 Z prostej przyczyny - ksiądz bardziej się od rodziny oddali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marysia [...] IP: *.asianet.co.th 06.02.07, 01:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: sku..syn 06.02.07, 22:53 0golone_jajka napisał: > I ty pewnie katoliczką jesteś... Typ niezalogowany marysia jest formowym wrzucaczem - wrzuca komu się da. Ty zaś jajko jesteś żałosnym trollem. Nie umiesz się śmiać bez wyśmiewania innych. Nie wiem już, co masz nędzniejsze, umysł czy charakter. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: sku..syn 06.02.07, 22:54 kochanica-francuza napisała: > 0golone_jajka napisał: > > > I ty pewnie katoliczką jesteś... > Typ niezalogowany marysia jest formowym wrzucaczem - wrzuca komu się da. I nic innego nie robi, zwłaszcza zaś nie deklarował swego wyznania. Twoja sugestia jest więc podłym, prostackim i chamskim nadużyciem. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: sku..syn 06.02.07, 22:55 kochanica-francuza napisała: > 0golone_jajka napisał: > > > I ty pewnie katoliczką jesteś... > Typ niezalogowany marysia jest formowym "forumowym" oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jajko Re: sku..syn IP: *.acn.waw.pl 07.02.07, 23:44 I znów słowotoku dostałaś... Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: sku..syn 08.02.07, 22:38 Gość portalu: Jajko napisał(a): > I znów słowotoku dostałaś... I znów prostactwo i chamstwo... Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: sku..syn 08.02.07, 22:38 Gość portalu: Jajko napisał(a): > I znów słowotoku dostałaś... Brak argumentów... Prędzej utniesz sobie ogolone jajka niż przyznasz do błędu. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: sku..syn 08.02.07, 22:39 Gość portalu: Jajko napisał(a): > I znów słowotoku dostałaś... A ty jajcotoku. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: i kolejny ślinotok :D 08.02.07, 23:21 0golone_jajka napisał: > relanium łyknij :)) Chamidło jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Wiesz, jajko, może na to nie wpadłeś 08.02.07, 23:23 ale to JA podałam marysię do wywalenia. Następnym razem tego nie zrobię, niech cię każdy obrzuca jakim chce gównem. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Wiesz, jajko, może na to nie wpadłeś 08.02.07, 23:23 kochanica-francuza napisała: > ale to JA podałam marysię do wywalenia. Następnym razem tego nie zrobię, niech > cię każdy obrzuca jakim chce gównem. Sam prowokujesz - zbieraj tego owoce. Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka łomatko, i znów trzy chlapnięcia 09.02.07, 15:29 nie możesz raz a dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: łomatko, i znów trzy chlapnięcia 09.02.07, 23:19 0golone_jajka napisał: > nie możesz raz a dobrze? Nie, bo tak mi się podoba. Wolność jest. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: w końcu się udało! Moje gratulacje 10.02.07, 21:30 Wsadź je sobie wiesz gdzie, dobra? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zły syn debil IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.07, 08:29 zadajesz idiotyczne pytania Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: syn debil 06.02.07, 08:34 Wcale nie takie idiotyczne jak by się mogło na pierwszy rzut oka wydawać. Niezbadane sa ścieżki pana, ale nie każdy rodzic jest gotów wychowywać geja czy księdza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zły.parafianin Re: syn debil IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.07, 09:55 debila możesz wychować zawsze :D to jest jak dla mnie największy obciach :) Odpowiedz Link Zgłoś
b-beagle Re: Co gorsze - syn homo czy syn ksiądz? 06.02.07, 08:46 Syn kretyn jest najgorszy ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majeczka Re: Co gorsze - syn homo czy syn ksiądz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 08:51 b-beagle napisała: > Syn kretyn jest najgorszy ;)) Brawo... Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Co gorsze - syn homo czy syn ksiądz? 06.02.07, 09:08 Część osób nie zrozumiała chyba pytania :). Tudzież samo połączenie słów "homo" i "ksiądz" w jednym zdaniu działa na nich jak płachta na byka :). Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Co gorsze - syn homo czy syn ksiądz? 06.02.07, 09:59 uczciwy ksiadz ma sex sam ze soba ,homoseksualista z partnerem , kazdy robi co najlepsze ze swej sytuacji . optymalne wyjscie ,to ksiadz - homo ,albo homo - ksiadz polaczenie zawodu z opcja seksualna ,bez watpliwosci co lepsze a co gorsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Co gorsze - syn homo czy syn ksiądz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 17:20 W zyciu, jak to w zyciu, nieszczescia chodza parami i zazwyczaj bycie ksiedzem oznacza rowniez bycie homo. Mam nadzieje, ze Twoj problem jest czysto teoretyczny (chociaz jesli syn jest tylko homo to ok, jezeli bedzie zyl w miare normalnym srodowisku to nie zniszczy to jego zycia). Odpowiedz Link Zgłoś
kamajkore Re: Co gorsze - syn homo czy syn ksiądz? 06.02.07, 21:08 brrr jak pomyslę ze mogłobby zostac ksiedzem/zakonnicą to mi ciary chodzą po plecach. homo mnie ani ziębi ani grzeje. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Najgorzej mieć ogolonego jajka za syna 06.02.07, 22:55 co tam wszelkie inne przypadki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re: Najgorzej mieć ogolonego jajka za syna IP: *.chello.pl 06.02.07, 23:13 Tak, to ciekawe, jak czują się rodzice mając za syna ogolone... Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Najgorzej mieć ogolonego jajka za syna 07.02.07, 13:32 Byle nie sfermentowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re: fermentacja ważna jest1! IP: *.chello.pl 08.02.07, 11:43 > xtrin napisała: > Byle nie sfermentowane.< A co, sfermentowane gorsze? Nie wyrzekaj się zbyt pospoiesznie fermentacji:) > Odpowiedz Link Zgłoś
kruszyna1234 Re: Co gorsze - syn homo czy syn ksiądz? 07.02.07, 12:56 co gorsze??? zapewniam cię ze syn nieszcześliwy!!!! troszkę tolerancji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e proboszcz : "leż psie bo cię zastrzele" IP: *.chello.pl 08.02.07, 17:55 interwencja.interia.pl/news?inf=868546 Odpowiedz Link Zgłoś