Dodaj do ulubionych

Opętanie - przypadek Anneliese Michel

20.02.07, 23:06
Historia:

prawica.net/node/6260
Więcej zdjęć:

www.redemptiondenied.com/2006/08/202.php
Nagranie z egzorcyzmów:

tinyurl.com/245o6v
Obserwuj wątek
    • Gość: ... opętana przez Chrystusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 02:14
      ufoarea.ovh.org/Opetanie%20Anneliese%20Michael.html :

była wierzącą i praktykującą katoliczką, która w jednym z listów pisała: „Boga
      zawsze stawiam na pierwszym miejscu w moim życiu!”.

Pod datą 24.10.1975 w dzienniczku Anneliese czytamy: „Zbawiciel powiedział:
      Będziesz wiele cierpieć w zastępstwie innych i znosić cierpienia już teraz.
      Twoje cierpienie, twój smutek i opuszczenie służą mi do tego, by zbawiać dusze”.
      I dalej: „Moje krzyże są największymi podarunkami. (…) Wszystko jest podarunkiem
      mojej wielkiej miłości do ciebie”

Ks. Ernst Alt, kierownik duchowy Anneliese Michel, którego wtajemniczała w swoje
      największe sekrety, opowiada, że dziewczyna dobrowolnie przyjęła na siebie
      cierpienia związane z opętaniem jako pokutę za grzechy innych ludzi.

Szczególnie wymowne jest nagranie dokonane 1 lutego 1976 r., gdy Anneliese mówi:
      „Nigdy bym nie pomyślała, że to jest tak straszne. Ciągle sobie myślałam, że
      chcę cierpieć także za innych ludzi, żeby nie poszli na wieczne zatracenie, ale
      nie sądziłam, że jest to aż tak bolesne, tak straszne, tak okropne!”

Ks. Alt wspomina, że w czasie egzorcyzmów złe duchy zachowywały się nietypowo.
      Zwykle nie chcą opuścić opętanego, ale nakaz egzorcysty zmusza je do tego. W
      przypadku Anneliese było odwrotnie – głosy krzyczały: „Chcemy wyjść! Chcemy
      wyjść!”, ale słowa egzorcysty nie były ich w stanie wypędzić. „Nie wolno nam z
      niej wyjść” – wyjaśniały. Ks. Alt uważa, że Anneliese więziła i pętała w sobie
      aż sześć demonów, które dzięki temu nie mogły grasować po świecie i niszczyć
      innych ludzi.
      • syla026 Re: opętana przez Chrystusa 21.02.07, 22:40
        Przepraszam a jaki z tego morał??
        • onlyoner Re: opętana przez Chrystusa 22.02.07, 10:11
          Morał z tego taki że do opętania nie jest wcale konieczne zapoznanie się z
          treścią Biblii Szatana i uczestnictwo w satanistycznych obrzędach. Wystarczy
          samo Pismo Święte i szczera miłość do Chrystusa oraz specyficzne zdolności
          aktorskie.
          Ale to tylko moja opinia, autorka artykułu z prawica.net jest przekonana że
          opętanie nastąpiło jednak z woli Szatana.
          • mg2005 Re: opętana przez Chrystusa 22.02.07, 12:21
            onlyoner napisał:

>Ale to tylko moja opinia,

Dodam, że "mądra-inaczej"... :)

• onlyoner Re: opętana przez Chrystusa 23.02.07, 17:54
              opętaniu nie zaszkodzą również głęboko wierzący i praktykujący rodzice, oraz
              dostęp do środków halucynogennych (np LSD)

Zbawiciel (jej) powiedział :
              Będziesz wiele cierpieć w zastępstwie innych i znosić cierpienia już teraz.
              Twoje cierpienie, twój smutek i opuszczenie służą mi do tego, by zbawiać dusze”.

kolego mg2005, napisz kto według ciebie był dla niej wzorem do naśladownictwa w
              cierpieniu, smutku i opuszczeniu ?
    • misiak38 Re: Opętanie - przypadek Anneliese Michel 24.02.07, 14:12
      ja mam takie tylko pytanie do autora wątku, co jest na tym zdjęciu obrysowane
      tą czerwoną linią? bo sie dopatrzeć nie mogę.

dzięki
      • Gość: julka Re: Opętanie - przypadek Anneliese Michel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.07, 21:51
        do autora wątku;skad masz to przerazajce naranie z egzorcyzmu>??ja jako osoba
        podatna na tego typu rzeczy nie moge teraz spac, ale to moja wina że to
        włączyłam...:/
      • Gość: julka Re: Opętanie - przypadek Anneliese Michel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.07, 21:53
        ja także nie widze co tam jest napisane, a po drugie na tych zdjęciach z niebem
        to jest Bóg??
        • princessofbabylon Re: Opętanie - przypadek Anneliese Michel 25.02.07, 14:56
          no nagranie niezłe ;), spokojnie diabeł do Ciebie raczej nie przyjdzie.
          a to zdjęciem z niebem to raczej ma diabła przedstawiać, tak mi się wydaję, z
          tego co pamietam z filmu. była taka scena gdzie owa opętana widziała w nocy na
          niebie takie cuś właśnie.:|

• onlyoner Re: Opętanie - przypadek Anneliese Michel 25.02.07, 15:08
            princessofbabylon napisała:
            > a to zdjęciem z niebem to raczej ma diabła przedstawiać

nie tyle samego diabła co jego trójpalczastą łapę, na trumnie też można się jej
            dopatrzeć.
            • Gość: tiy Re: Opętanie - przypadek Anneliese Michel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.07, 15:38
              onlyoner napisał:

> princessofbabylon napisała:
              > > a to zdjęciem z niebem to raczej ma diabła przedstawiać

W tym tekście po hiszpańsku napisali że to Matka Boska
              • princessofbabylon Re: Opętanie - przypadek Anneliese Michel 25.02.07, 19:50
                Gość portalu: tiy napisał(a):

> W tym tekście po hiszpańsku napisali że to Matka Boska

acha, no widzisz nie znam języka ;)
            • princessofbabylon Re: Opętanie - przypadek Anneliese Michel 25.02.07, 19:49
              onlyoner napisał:
              > nie tyle samego diabła co jego trójpalczastą łapę, na trumnie też można się
              jej
              > dopatrzeć.

ach taaak... dziekuję :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka