Dodaj do ulubionych

Po co ludzie chodzą w garniturach do kościoła?

11.03.07, 22:14
Czy to jest jakaś specjalna okazja?
Ja chodzę w garniturze na wesele albo do pracy i to tylko wtedy, gdy mam
jakieś spotkanie z ludźmi z zewnątrz. A taka łajza idzie w garniturze i
krawacie do kościoła, rozdziawi kurtkę, pokaże krawat i stoi dumnie jak paw.
Ja tam chodzę do kościoła w swetrze i skórzanej kurtce i dobrze mi z tym, bo
nie muszę się przed nikim chwalić nie wiadomo czym. I co ciekawe, im kto ma
większy pustostan w głowie, tym bardziej wystrojony chodzi do kościoła. A
potem stoi taki czesiek w garniturze pod sklepem i pije wino z żulami.
Najlepsi są statusiali wąsacze, zwykle kierowcy golfów ewentualnie skód,
którzy zawsze udają elegancików, a w głowie pusto.
Nie na darmo funkcjonuje określenie "wystroił się jak stróż w Boże Ciało".
Obserwuj wątek
    • Gość: grzehuu Re: Po co ludzie chodzą w garniturach do kościoła IP: *.gdynia.mm.pl 11.03.07, 22:59
      to jest indywidualna sprawa, kazdy chodzi w tym co chce , czyż nie ??
    • Gość: gruby Re: Po co ludzie chodzą w garniturach do kościoła IP: *.icm.edu.pl 11.03.07, 23:19
      Żeby się dowartościować
    • jorge.martinez Re: Po co ludzie chodzą w garniturach do kościoła 11.03.07, 23:24
      Dzieciom na religii tłomaczą, że jak się idzie w gości (tu do domu bożego), to
      się lza ładnie ubrać.

I do mnie to przemawia.

Ps. raz widziałem w kościele gościa, który na goły tors założył skąpą kamizelkę.
    • andrzej.strzelba Re: Po co ludzie chodzą w garniturach do kościoła 11.03.07, 23:58
      ja wiem, że to trochę nie na temat ale gardzę kościołem katolickim i ludźmi do
      niego należącymi
    • Gość: ktos Re: Po co ludzie chodzą w garniturach do kościoła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 00:04
      wydaje mi sie, ze nie wazne w czym, tylko po co? a po co Ty chodzisz do
      kosciola? bo wg. mnie jak wiekszosc, po to zeby obgadywac kto w czym przyszedl:)
    • pochodnia_nerona Re: Po co ludzie chodzą w garniturach do kościoła 12.03.07, 00:09
      Mnie się wydaje, że to nawyk ze starych czasów, kiedy człowiek musiał się
      pokazać, panny się prezentowały chłopcom, a w ogóle to raczej wiejski chyba
      obyczaj.
    • laura9971 Re: Po co ludzie chodzą w garniturach do kościoła 12.03.07, 02:02
      fedzio napisał:

> Czy to jest jakaś specjalna okazja?
      > Ja chodzę w garniturze na wesele albo do pracy i to tylko wtedy, gdy mam
      > jakieś spotkanie z ludźmi z zewnątrz. A taka łajza idzie w garniturze i
      > krawacie do kościoła, rozdziawi kurtkę, pokaże krawat i stoi dumnie jak paw.
      > Ja tam chodzę do kościoła w swetrze i skórzanej kurtce i dobrze mi z tym, bo
      > nie muszę się przed nikim chwalić nie wiadomo czym. I co ciekawe, im kto ma
      > większy pustostan w głowie, tym bardziej wystrojony chodzi do kościoła. A
      > potem stoi taki czesiek w garniturze pod sklepem i pije wino z żulami.
      > Najlepsi są statusiali wąsacze, zwykle kierowcy golfów ewentualnie skód,
      > którzy zawsze udają elegancików, a w głowie pusto.
      > Nie na darmo funkcjonuje określenie "wystroił się jak stróż w Boże Ciało".
      Spytaj się tych co w tych garniturach chodza do kościoła najlepiej przed mszą:)
      • hotdog1 Re: Po co ludzie chodzą w garniturach do kościoła 12.03.07, 02:30
        spytaj sie ich .... to ci ryja obija !!
        • pocoo Re: Po co ludzie chodzą w garniturach do kościoła 12.03.07, 07:29
          Co za mowa-trawa.Dokądkolwiek idziesz,należy się ubrać stosownie.Czy na zakupy
          idziesz w smokingu? Jeżeli idziesz z wizytą to należy się ubrać elegancko.
          • fedzio Re: Po co ludzie chodzą w garniturach do kościoła 12.03.07, 08:10
            Z jaką znowu wizytą?
            • pocoo Re: Po co ludzie chodzą w garniturach do kościoła 12.03.07, 12:01
              fedzio napisał:

> Z jaką znowu wizytą?
              Jeżeli jesteś katolikiem to wiesz ,że do Boga i Jezusa a i do Najświętszej
              Panienki.
              • fedzio Re: Po co ludzie chodzą w garniturach do kościoła 12.03.07, 13:08
                To nie jest żadna wizyta tylko zwykłe zebranie towarzyskie.
        • fedzio Re: Po co ludzie chodzą w garniturach do kościoła 12.03.07, 08:12
          hotdog1 napisał:

> spytaj sie ich .... to ci ryja obija !!

Katolicy, ryja, obiją ...?
    • camel_3d gajowy? 12.03.07, 08:12

• zwykly_kierowca Re: gajowy? 12.03.07, 09:29
        przeciez gajowy nie może zakladac wszystkich wątków... :-)))
    • Gość: re Żeby się lansować? n/t IP: *.tpnet.pl 12.03.07, 10:07
    • nessie-jp Re: Po co ludzie chodzą w garniturach do kościoła 12.03.07, 13:55
      A po co idą w garniturze do opery, do teatru, do restauracji? Przecież to żadna
      okazja, w kółko się to robi, to po co się odwalać jak stróż w Boże Ciało? Nie
      lepiej przyjść do tej opery w skórzanej kurtce i swetrze, i móc poświęcić cały
      swój czas na obserwację cudzych krawatów i plucie jadem w skrytości ducha?
      • fedzio Re: Po co ludzie chodzą w garniturach do kościoła 12.03.07, 14:10
        Róznica jest taka, że w teatrze czy operze zdejmujesz kurtkę, a w kosciele nie.
        Poza tym do kościoła idziesz w sprawach duchowych i nie powinno byc dla ciebie
        ważne jak jesteś ubrany, byle nie smierdziec i nie zakłócać innym modlitwy.
        • Gość: rggeg Re: Po co ludzie chodzą w garniturach do kościoła IP: 81.19.200.* 12.03.07, 15:52
          jakiej kurtki? wiosna idzie sie w garniturze ..bez kurtki:D

> Poza tym do kościoła idziesz w sprawach duchowych i nie powinno byc dla ciebie
          > ważne jak jesteś ubrany,

ja tam do teatru tez oide w sprawach duchowych i fajnie sie czuje w ganiturze:)

>c i nie zakłócać innym modlitwy.

np..wystajacymi z jeansow stringami:D

• Gość: Gość Re: Po co ludzie chodzą w garniturach do kościoła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 14:01
      > Ja tam chodzę do kościoła w swetrze i skórzanej kurtce i dobrze mi z tym, bo
      > nie muszę się przed nikim chwalić nie wiadomo czym.

Teraz wiem skąd sie wzięło powiedzenie" wystroił się jak szczur na otwarcie
      kanału".;)))

A swoją drogą to ty chodzisz do kościoła pokaz mody oglądać czy się modlić?.Co
      cię to obchodzi jak sie kto ubiera,patrz na ołtarz baranie a nie na boki,i nie
      przeszkadzaj innym!
      • fedzio Re: Po co ludzie chodzą w garniturach do kościoła 12.03.07, 14:12
        Gość portalu: Gość napisał(a):

> > Ja tam chodzę do kościoła w swetrze i skórzanej kurtce i dobrze mi z tym,
        > bo
        > > nie muszę się przed nikim chwalić nie wiadomo czym.
        >
        > Teraz wiem skąd sie wzięło powiedzenie" wystroił się jak szczur na otwarcie
        > kanału".;)))
        >
        > A swoją drogą to ty chodzisz do kościoła pokaz mody oglądać czy się modlić?.Co
        > cię to obchodzi jak sie kto ubiera,patrz na ołtarz baranie a nie na boki,i nie
        > przeszkadzaj innym!

Dlatego właśnie mnie to smieszy, te eleganciki rozdziawiające kurtkę specjalnie,
        żeby pokazać, że sa w krawacie.
        • Gość: Gość Re: Po co ludzie chodzą w garniturach do kościoła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 14:41
          A czego ty sie patrzysz po męskich torsach?.Masz kompleksy z powodu małej
          klaty?Zboczony jesteś,jakiś czy co?:)))
          Oj coś mi sie gajowy widzi,że ci chyba wiosna zaszkodziła.
    • Gość: Tomek Re: Po co ludzie chodzą w garniturach do kościoła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.07, 14:14
      Czy to wazne jak sie chodzi? Mozesz przyjsc w spodenkach, wazne co masz w sercu
      i stosunek z jakim idziesz tam.
      W garniturze ludzie chodza bo chca wygladac elegancko, czy ma to jakies
      znaczenie dla Boga? Nie wiem, ale nie sadze by mialo.
      Bog chce widziec nasze serca a nie ubiur bo tak jak i cialo to tylko namiot
      duszy i ducha :)
    • Gość: mary Re: Po co ludzie chodzą w garniturach do kościoła IP: *.core.lanet.net.pl 12.03.07, 14:26
      Ja tam chodzę do kościoła w swetrze i skórzanej kurtce i dobrze mi z tym, bo
      > nie muszę się przed nikim chwalić nie wiadomo czym.
      ale do jakiego ty "kościoła" chodzisz ??
      bo katolik chce założyć garnitur po to aby uczcić wizytę w Domu Boga i w ten
      sposób wyrazić szacunek dla Gospodarza a ty ubierasz się jak na zebranie to idź
      na plac bo ja tam widzę ludzi w swetrach i skórach,
      inną sprawą jest to że garnitur do kurtki nie powinien być zakładany,

• Gość: Tomek Re: Po co ludzie chodzą w garniturach do kościoła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.07, 14:49
        Domu Boga? wiesz ze kosciol tworza ludzie? i to ludzie sa Domem Boga. Jesli
        chcesz sie chwalic ubierajac sie w garnitur to rob tak dalej nasladujac
        faryzeuszy i ich frędzle modlitewne...
        Jesli zakladasz garnitur zeby wygladac dobrze to ok, ale czy nie mozna dobrze
        wygladac w sfeterku czy w koszulce?
    • beretelwi Re: Po co ludzie chodzą w garniturach do kościoła 12.03.07, 14:46
      Ja natomiast nie rozumiem dlaczego ludzie chodza do pracy w garniturach. To
      chyba jakis masochizm albo inne zboczenie. A moze to tylko zarzadzenie
      przelozonych.... Jakies to infantylne jest....
    • Gość: * Re: Po co ludzie chodzą w garniturach do kościoła IP: 213.134.181.* 12.03.07, 15:24
      ja nie wiem po co w ogłole ludzie chodzą do tego kościoła
    • yoma Re: Po co ludzie chodzą w garniturach do kościoła 12.03.07, 15:56
      Nie karmcie gajowego, wiosna przyszła, do lasu, do lasu!
    • Gość: cini-minis Re: Po co ludzie chodzą w garniturach do kościoła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 10:37
      Ja nie lubie w Kościele stać w jeansach, tylko zakladam bardziej eleganckie
      spodnie, nie na pokaz, a dlatego, ze ide jakby w "owiedziny", a nie do sklepu
      na zakupy.
    • Gość: ewager Re: Po co ludzie chodzą w garniturach do kościoła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 10:38
      Z szacunku dla Boga, pomyśl o tym!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka