aneczka_1980 22.03.07, 23:08 No właśnie, jetem w trudnej sytuacji materialnej a muszę jak najszybciej się wyprowadzić od teściów, a nie chce płacić dużych sum za wynajem. Możę mi coś mi poradzicie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cytadela panx ok Re: W jaki sposób można dostać mieszkanie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 23:16 1.Niech mąż jedzie do angli i w rok zarobi na mieszkanie.(opcja długa) 2.Skoro nie masz pieniędzy na wynajem to zmień pracę.(opcja wymgająca wysiłku) 3.zamieszkaj w przytyłku dla bezdomnych(opcja minimum formalności) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: W jaki sposób można dostać mieszkanie??? IP: 85.112.196.* 22.03.07, 23:19 Dostać? Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka_1980 Re: W jaki sposób można dostać mieszkanie??? 22.03.07, 23:22 Mam na myśli dostać coś od miasta, może ktoś mi coś mi poradzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cytadela panx ok Re: W jaki sposób można dostać mieszkanie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 23:44 Musisz zarejestrować się w urzędzie miasta jako bezdomna i na podstawie ostatniego stałego zamieszkania gmina wpisze Cie na liste oczekujących na socjalne lokum. Skąd jesteś,bo w różnych regionach,różna jest długość oczekiwania. Znajoma wieczna studentka,jogginka,feministka,nieszczęśliwie zakochana córka żołnierza zawodowego wpisała się na taką listę,i jest przekonana,że za 20 lat dostanie od miasta mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teofil Re: W jaki sposób można dostać mieszkanie??? IP: *.sti.net.pl 22.03.07, 23:55 mozesz dostac ale kopa w dupe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student_1985 Re: W jaki sposób można dostać mieszkanie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 23:57 "Coraz więcej studentek sprzedaje swoje ciało za... darmowe mieszkanie. Studiują na renomowanych uczelniach i w mniej prestiżowych szkołach. Nie mają oporów - liczy się tylko metraż. Przekonaliśmy się, że są gotowe na wszystko. A seks za mieszkanie to już zjawisko masowe. " dlaczego.korba.pl/stale_dzialy/raport/1,30958,24,art.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cini minis Re: W jaki sposób można dostać mieszkanie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 23:50 Myślę, że dostałaś tak głupie odpowiedzi, jak głupie bylo Twoje pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: W jaki sposób można dostać mieszkanie??? IP: *.net.autocom.pl 23.03.07, 18:39 Ja nadal nie rozumiem co to znaczy DOSTAĆ mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
donella Re: W jaki sposób można dostać mieszkanie??? 23.03.07, 22:14 Matylda, ja Ciebie nie poznaję! Tyle byków ortograficznych to nawet mistrzowie w tej dziedzinie nie robią ostatnio co Ty. Taka jesteś w tym temacie zdenarwowana??? P.s. mieszkania się nie dostaje- mieszkania się kupuje. Czekam jutro na długi skok Adama M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: W jaki sposób można dostać mieszkanie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 00:24 TBSy, wynajem w tańszej dzielnicy i niewielkiego mieszkania, wynajem na spółkę z kimś, wynajem pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Z TBSami nie tak hop hop 23.03.07, 00:30 gazeta.wm.pl/?main=15&c=118,3,19999 Gość portalu: Majka napisał(a): TBSy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIWA Re: Z TBSami nie tak hop hop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 17:36 przeczytałam wszystkie posty i stwieredzam,ze żaden nie pomaga Ani-wręcz każdy z nich jest po prostu cyniczny a ona być może potrzebuje pomocy,porady.Jeśli nie chcecie pomóc a tylko dokopać - nie wysilajcie się i nie piszcie. Np. radząc mieszkanie za sex-to jakieś chore dawać takie rady.Każdy kto ma trudną sytuację materialną a jeśli ma dzieci tym bardziej- może ubiegać się o mieszkanie komunalne, które powinna zapewnić rodzinie gmina.Pójdź do wydziału spraw lokalowych właściwego dla twojego miejsca zameldowania, złóż podanie o przyznanie mieszkania, udokumentuj swoje trudne położenie i pytaj jakie masz szanse na przydział mieszkania.Być może są jakieś pustostany czy może jakieś lokoum do remontu w twojej gminie, a może będzie coś w przyszłości.Musisz przede wszystkim złożyć pismo, na które dostaniesz odpowiedź z urzędu.Może sama wskażesz pustostan i zapytasz czy możesz to wyremontować i mieszkać? Wszystko to powiedzą ci w wydz. spraw lokalowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: WAWA IP: 85.112.196.* 23.03.07, 17:54 No i poradziłaś Ani. Tylko nie wiem co Ona z tą wiedzą zrobi. Mieszkań komunalnych brakuje dla ludzi, którzy stracili dach nad głową w wyniku pożaru, zawalenia domu i innych losowych przypadków. Ludzie czekają po 10 lat! To, że ktoś pokłócił się z teściową i doszedł do wniosku, iż dłużej nie wytrzyma nie jest argumentem. Takie oczekiwanie to strata czasu. Podoba mi się rada kogoś, kto podpowiedział wyjazd zarobkowy. Trudno, nie ma sensu siedzieć i grzebać patykiem w wysychającej kałuży kiedy za plecami jest cały ocean. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: Z TBSami nie tak hop hop 23.03.07, 18:58 Gość portalu: WIWA napisał(a): Jeżeli normalną informację uważasz za cynizm. No cóż po prostu WIWA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głupia Re: Z TBSami nie tak hop hop IP: *.160.unknown.vectranet.pl 24.03.07, 11:32 Jesteś taka sama"bidulka" jak ta Twoja autrka postu.Cała filizofia życia to siedzieć na d...i opowiadać o swojej biedzie,płakać i oczekiwać na darmochę.Jak ja nienawidzę takich darmozjadów.Mam ich w bloku coraz więcej.Kupa bachorów,z kilkoma facetami/bezrobotnymi oczywiście/a ona taaka biedna bo żyja z dostawania/alimentów,zasiłków,mieszkań/.MY JESTEŚMY GŁYPIE,CZY ONA? Odpowiedz Link Zgłoś
seth.destructor Re: Z TBSami nie tak hop hop 24.03.07, 14:26 ...ale co mozna napisac komus, ktory myslami jest w komunie i wydaje mu sie, ze dostanie cos za darmo? Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico Aneczko! 23.03.07, 18:20 Po przeczytaniu Twojego pierwszego postu pomyslalam ze jestes trollem, ale chyba jednak sie pomylilam ...jestes poprostu glupia... dostac? dlaczego niby cos ci sie nalezy? :-)))) i nie chcesz placic za wynajem :-))) dobrze ci ktos poradzil...za granice, zmienic prace lub inne wg uznania.Ale to niestety (dla ciebie) wymaga wysilku :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka_1980 Re: Aneczko! 23.03.07, 21:02 Hmm dziękuje tym którzy coś próbowali mi poradzić. No więc ani "trollem" ani "głupia" nie jestem, nie chce płacić za wynajem ponieważ 1000 zł + opłaty to jest moja nie cała wypłata, no niestać mnie na to (jak juz pisałam, ale chyba tego nie doczytałaś). Płace podatki tak jak każdy, więc jakaś pomoc tak jak każdemu z nas powinna sie należeć, nie jestem w temacie jeśli chodzi o sprawy urzędowe, więc chciałam sie tylko was poradzić. Wyjechać za granice też nie moge w tej chwili, ponieważ studiuje i mam dwójkę małych dzieci. A ktoś tam jeszcze napomknął o kłótni z teściową, teściowa może nie jest zbyt fajna, ale to nie o nią chodzi, jej matka ma się wprowadzić więc jeden pokój musimy jej oddać, a mój nie jest zbyt duży żeby zmieścić dwójkę dzieci, dlatego też musze sie wyprowadzić. Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka_1980 Re: Aneczko! 23.03.07, 21:21 Jestem sama, zaraz pewnie ktoś napisze "to wprowadż się do rodziców" nie mogę się wprowadzić bo mają mieszkanie jedno-pokojowe. Odpowiedz Link Zgłoś
kot_behemot8 Re: Aneczko! 23.03.07, 21:27 Realnie nie masz szans na mieszkanie komunalne. Wiem, ze masz nadzieję, że ktoś ci powie co innego ale sama zdecyduj co wolisz - miło brzmiące kłamstwo czy przykrą prawdę. Zostaje ci wynajem czegoś tańszego od 1000 zł - wyjazd do mniejszej miejscowości i wynajem kawalerki. Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico Re: Aneczko! 23.03.07, 22:07 trolll!!!!!!!!!!!!!!sama jestes i u tesciow mieszkasz?trol albo kombinatorka! Odpowiedz Link Zgłoś
seth.destructor Komuna, komuna 24.03.07, 14:28 Płace podatki tak jak każdy, więc jakaś pomoc tak > jak każdemu z nas powinna sie należeć Podatki to nie jest oplata, to jest haracz. Nic ci sie nie nalezy, bo placisz podatki. A co do tytulu: polecam nawiazanie znajomosci z jakas komuna ludzi, ktorzy zyja razem na jednej kupie, tego typu ludki zakwateruja cie za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bietka Re: W jaki sposób można dostać mieszkanie??? IP: *.kosson.com 23.03.07, 22:43 Dziewczyno czasy PRL-U się dawno skończyły. Obudź się !! Dzięki takim jak ty mamy teraz rządy Pisuaru. Wybrali go ci, którym wydaje się ,że im się należy. Teraz to nastały czasy, w których trzeba samemu na wszystko ciężko zapracować, a nie łapkę wyciągać po darmochę!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cytadela panx ok Re: W jaki sposób można dostać mieszkanie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 22:49 Trzeba także umieć zaopiekować się tymi którzy z przyczyn od siebie niezależnych tego nie potrafią zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico Re: W jaki sposób można dostać mieszkanie??? 23.03.07, 22:56 hahahhahahahahahahahha a dwoje dzieci z nieba spadlo...zanim pomysli sie o przychowku trzeba pomyslec o zapewnieniu sobie i dzieciom jakiegos bytu! ale pewnie becikowe skusilo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cytadela panx ok Re: W jaki sposób można dostać mieszkanie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 23:02 No dobra,nie ma szans na mieszkanie,niech lepiej stara się o zniżki za przedszkole i zasuwa na dwie zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico Re: W jaki sposób można dostać mieszkanie??? 23.03.07, 23:06 przeciez ma rodzicow i tesciow wiec przedszkole chyba nie jest koniecznoscia... Jak widze posty takie jak ten to nie wytrzymuje...samo pytanie "w jaki sposob mozna DOSTAC mieszkanie" odp :np bierze sie kredyt jesli nie posiada sie gotowki lub mieszka katem (trudno) Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico Aneczko to gdzie sie mezulek ukrywa? 23.03.07, 23:13 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=567&w=21655059&a=35674969 troll i wyludzacz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cytadela panx ok Re: Aneczko to gdzie sie mezulek ukrywa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 23:57 Widać aneczce do głowy by nie przyszło iść do pracy bo cały czas robił to tatuś a aneczka tylko pieniążki potrafiła wydawać i teraz rodziców nie stać na kupno mieszkanka.A oczywiście aneczce się należy bo spłodziła dwie dziewczynki. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_koczkodan Re: Aneczko to gdzie sie mezulek ukrywa? 24.03.07, 00:10 O, znaleźli wypowiedź z forum sprzed ponad roku i wiedzą jaką dziewczyna ma teraz sytuację! Z mężami różnie bywa, porzucają, umierają i milion nieszczęść może się przytrafić. Z pracami też. Raz człowiek ma pracę, raz nie. Nie dziwię się też, że dziewczyna mieszkając na kupie z tyloma osobami chce się wyprowadzić. I owszem, jeżeli mieszka w jednym mieszkaniu tyle osób, to ona, jako samotna matka, ma szanse na mieszkanie komunalne. Odwalcie się od niej i przestańce oceniać, nie znając jej sytuacji. Jak nie będzie się kwalifikować, to miasto jej mieszkania nie da i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka pracująca Re: Aneczko to gdzie sie mezulek ukrywa? IP: *.160.unknown.vectranet.pl 24.03.07, 11:37 Do schroniska dla samotnych matek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głupia Re: W jaki sposób można dostać mieszkanie??? IP: *.160.unknown.vectranet.pl 24.03.07, 11:35 Ale przy komputerze siedzieć i marnować czas potrafisz?Też masz go z biedy,czy może w godzinach pracy,za którą bierzesz pobory.Spadaj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozia Re: W jaki sposób można dostać mieszkanie??? IP: *.chello.pl 24.03.07, 00:11 Zawsze możesz starać się o mieszkanie do remontu<z zasobów gminy>-jeśli spełnisz kryteria lub o lokal socjalny.Bozia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matkapracujaca Re: W jaki sposób można dostać mieszkanie??? IP: *.160.unknown.vectranet.pl 24.03.07, 11:39 Boziu-napisz,jakie podanie napisać do Ciebie,bo zdaje się rozdajesz biednym wg.potrzeb a ja mam baaaaardzo duże potrzeby! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozia Re: W jaki sposób można dostać mieszkanie??? IP: *.chello.pl 24.03.07, 11:56 Każdego człowieka ,który jest inny tak traktujesz.Fakt pomagam paru osobą ,ale to nie grzech.Matko pracująca ,a czego Ci potrzeba chyba uśmiechu-więc życzę go na każdy dzień tygodnia.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico no to ja tez :-)) 24.03.07, 13:44 hmmmm mnie sie marzy jakis ladny poszlachecki dworek...stylowo urzadzony w pieknej okolicy...las, łąki, rzeczka moze jakis staw.... gdzie mam zlozyc podanie ...bo chyba mi sie NALEZY? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozia Re: W jaki sposób można dostać mieszkanie??? IP: *.chello.pl 24.03.07, 13:53 Mylisz pojęcia.POmoc,a opieka to dwie różne sprawy.Osoba ,której wystarczy pomóc a stanie na nogi<chociażby przez danie lokalu socjalnego>lub osoba ,która potrzebuje pomocy ,bo nie jest w stanie sama egzystować.Oblicza biedy w POlsce mają różne oblicza i należy otym pamiętać. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: W jaki sposób można dostać mieszkanie??? 24.03.07, 14:06 Oblicza mają różne oblicza, istotnie. Na przykład oblicze "jak można dostać... lepiej płatną pracę?" Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Wygrać albo wygrać pieniądze 24.03.07, 15:04 Najlepiej w teleturnieju. Najlepsza była Wielka Gra, bo człowiek wiedział na czym stoi, ale ją zlikwidowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cytadela panx ok Re: Zamieszkaj na skłocie nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 19:00 Tak,tam wystarczą zrzuty na wodę i prąd. Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico a o kim tutaj kombinatorko piszesz? 25.03.07, 11:56 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=566&w=55263948&a=56652384 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzywa PROStaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 11:06 Boże, jakie prostaki! Nadęte dzieci bogatych rodziców, którzy nie potrafią zrozumieć że są ludzie, którzy nie potrafią sobie poradzic sami. I nie dlatego że są leniwi, że spłodzili za dużo dzieci, ale z wielu, nawet nie wyobrażacie sobie jak liczynych czasami, powodow. Sa ludzie, którzy sa kompletnie SAMI. Nie mają bogatych mniej lub bardziej rodziców, którzy zawsze powiedzą ci: "jakoś damy radę, nie martw się". Bez satłego zameldowania a czasem nawte beż ŻADNEGO bo włąsćiciele mieszkan nie zgadzaja sie czesto na zameldowania, nie mogą znaleźć legalnej pracy. Bez jakichkolwiek pieniędzy nie moga dalej się rozwijac by moc ewentualnie poszerzyc swoje kwalifikacje. Ich życie było zyciem w takiej a czasem nawet gorszej biedzie i to nie oni, ale czesto po prostu rodzice ponosza za to odpowiedzialnosc. A nawet jesli autorka postu narobila sobie dzieci, ma normalnych rodzicow i ma małe szanse po prostu na znalezienie lepiej platnej pracy, CO WAS TO OBCHODZI?????????????????????? Mieszkanie dostac mozna, a nawet pansttwo jest do tego zobowiazane prawnie. Fakt, ze malo kto jest takim szczesciarzem, ale zdarza sie. Ale sprowadzanie tyc ludzi do obiboków, pijaków i pań z gromadką dzieci na lewo- JEST PO PROSTU PROSTACTWEM i wyraźnym brakiem empatii. Bo wam pewnie (tym którzy pisza takie posty) jest w zyciu o wiele latwiej. Coz, glodny sytego nie zrozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
kot_behemot8 Re: PROStaki 27.03.07, 11:15 Po prostu ci którzy się oburzają wiedzą, że mieszkanie dla Ani byłoby opłacane z ich pieniędzy. A wyobraź sobie, ze nie każdy to lubi. Ja np niczego od państwa nie dostałam, na mieszkanie a później dom zarabiałam sama z mężem i wcale mi sie podoba pomysł, żebym to własnie ja miała płacić żeby komuś kogo nawet nie znam było łatwiej niż mnie. Jeśli ty jesteś szlachetniejsza ode mnie, to może po prostu sfinansuj sama mieszkanie dla Ani? Odpowiedz Link Zgłoś
lindi02 miasto moze. dac.... 27.03.07, 11:16 Miasto moze dac ci mieszkanie komunalne/chyba tak sie to nazywa/. Maja sporo pustostanow w starych kamienicach czy blokach. Moje trzy znajome takie dostaly.Moze nie tak latwo bo jedna zyla w b.trudnych warunkach z trojka dzieci ale po latach pisania podan ,prosb obylo sie bez lapowki dostala wymarzone calkiem spore ale niestety z wysokim czynszem , jest szczesliwa bo sie udalo.Niekazdego stac na kupno wlasnosciowego. Pozostale dwie znajome tez chcialy cos dostac bo rowniez ciasno mialy w pare osob w niewielkim metrazu i po pisaniu podan bezskutecznie wiec musialy "posmarowac" po czym dostaly szybciutko i to calkiem niezle. Zycze powodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRZYWA ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 13:10 Jasne, "każdemu wedle jego pracy", tak? To, że ci ludzie dostają te mieszkania nie oznacza, że im jest łatwiej niż Tobie, która musiala na to mieszkanie zarobic. Własnie taka jest idea takiej pomocy- by tym, ktorym zycie nie szczedzilo bolu i nieszczesc, niekoniecznie z ich winy, bylo wreszcie torche latwiej. A to, ze ja jej bronie nie oznacza, ze jej to mieszaknie mam sfinansowac. Po prostu i tak bede placic te podatki, czy tak i wole by poszly one na potrzebujacych ludzi niz na politykow czy do zapychania dziury budzetowej. Zreszta, wiem troche na temat dzialalnosci pomocowej panstwa z racji kierunku moich studiow i powiem ci, ze gdybys wiedziala jak bardzo ( i to nie jest ironicznie) panstwo pomaga takim ludziom- biednym, rodzinom wielodzietnym, narkomanom itd, to szlag by cie trafil. Lepiej nie wiedziec, bo przestaniesz placic podatki. Taka dzialalnosc panstwa ma swoja idee- przede wszystkim taka, by te rodziny patologiczne (dla przykladu) mialy szanse zmienic swoje zycie. Bez pomocy panstwa tego by nie zrobily i powstawalo a raczej szerzyloby sie "chore" spoleczenstwo. To moze byc dobry star- te mieszkania i wiele innych rzeczy, podejmowanych przez panstwo w tym kierunku. Poznalam wielu ludzi, ktorym to uratowalo zycie- ze pewnego dnia los sie do nich usmiechnal, wiec oni usmiechneli sie do lustra i postanowili zmienic swoje zycie. Kto wie, gdyby nie to, musielibysmy borykac sie z jakimis psychopatami, przestepcami, matkami zabijajacymi swoje dzieci, którzy nie poradziliby juz sobie sami z codziennymi problemami, znacznie powazniejszymi, niz mogloby sie wydawac. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: ... 27.03.07, 14:51 Pretensje, droga Krzywo, nie są o to, że autorka jest w biedzie. Pretensje są o to, że z marszu pyta "jak dostać" zamiast, być może "jak zarobić". O to, że uważa, że skoro jest w trudnej sytuacji, to jej się należy. Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico Re: PROStaki 27.03.07, 13:53 smiesza mnie takie teksy jak twoje typu "dzieci bogatych rodzicow"...a skad wiesz? Prostacki jest twoj post i twoje podejscie do tematu. Na wszystko co mam zapracowalam sobie SAMA i nikt mi nie pomagal...wiec nie widze powodu aby inni tez nie mogli jakimis wyrzeczeniami do czegos dojsc...ale coz wychowanie przyzwyczajenia sa takie ze zamiast ruszyc sie i cos ze swoim zyciem zrobic lepiej usiasc ponazekac i wyciagnac reke. Odpowiedz Link Zgłoś
confite LOTTO 27.03.07, 14:25 Prawdopodobieństwo, że wygrasz jest takie samo, jak to, że dostaniesz mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
lindi02 Mieszkanie powinnas otrzymac... 27.03.07, 15:56 Jesli masz dzieci i mieszkacie w niewielkim metrazu to powinnas sie starac jak najbardziej :) Nie przejmuj sie tym co pisze towarzystwo powyzej.Nie znaja sytuacji ,nigdy nie byli w podobnych okolicznosciach nie majac tego typu problemow nigdy cie nie zrozumieja ani tym bardziej nie pomoga a jeszcze nawyzywaja od najgorszych. Napisz po prostu podanie do wydzialu lokalowego w danej dzielnicy i chodz tam do skutku . jeszcze raz zycze powodzenia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka18 Re: Mieszkanie powinnas otrzymac... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 16:06 Rodzice nie muszą pomagać finansowo. Wystarczy że SĄ a już jest lżej, że wspierają, a już wszystko wydaje się bardziej kolorowe i łatwiej się jest zawziąźć i uwierzyć, że wszystko się ułoży. Wiem to bo kiedy miałam 16 lat, moja mama umarła, a ojciec przestał się już dawno mną interesować, więc tak jakby go nie było. Też staram się o mieszkanie, co nie oznacza, że jestem debilem, czy leniem. Nie życzę nikomu by był w tak ciężkiem sytuacji by musiał starać sie o mieszkanie komunalne. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka_1980 Re: Mieszkanie powinnas otrzymac... 03.04.07, 22:48 to co spotkało mnie nie życzę nikomu. Moja siostra wzięła kredyt na siebie i straram się o mieszkanie w TBSach(chyba mi się uda). gato.domestico jakie masz prawo do tego żeby mnie obrażać wcale mnie nieznając. Nie uważasz że najpierw trzeba się spytać jaką ktoś ma sytuacje a potem wypowiadać się na dany temat. Wyciągając mój jeden z post zrobiłaś mi wielką przykrość bo to był mój najlepszy okres, ale życie moje nie jest proste jak twoje i nie kiedy jest tak że szczęście nie pęka jak bańka mydlana. Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico Re: Mieszkanie powinnas otrzymac... 03.04.07, 23:24 wspaniale ze podzielilas sie z nami ta informacja...zycze szczescia :-))))))))))) kazdy ma prawo wypowiedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Mieszkanie powinnas otrzymac... 04.04.07, 11:52 >żeby mnie obrażać wcale mnie nieznając Tekst "nie chcę płacić za wynajem" coś o tobie mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teresa DO aneczka_1980 IP: *.255.98-84.rev.gaoland.net 04.04.07, 12:09 Jesli to pytanie to nie chwyt, to musze przynac, ze masz wielka odwage pisac bezsposrednio , ze szczegolami o swojej sytuacji, zadawac szczegolowe pytania nie obawiajac sie, ze ktos moze wyzawac Cie od glupkow czy innych nienormalnych.Na forum nie brak takich, co lubia dogadac, wyzwac, starajac sie udowodnic ze drugi czlwoiek jest zerem. Wydaje mi sie ze Ci ludzie lecza swoje kompleksy nizszosci urzywajac obrazliwych slow zeby pokazac ze ktos drugi jest kompletnym matolem. A szczerze nie wydajesz sie byc az tak naiwna zeby isc po porade na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico Re: DO aneczka_1980 04.04.07, 17:11 nazywasz to "leczeniem kompleksow"? :-))) no to mam kompleks :-) wg ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś