Dodaj do ulubionych

Konstytucja!!!!

12.04.07, 19:17
Wydawalo sie, ze Konstytucje utworzono, by uregulowac pogarszajaca sie
sytuacje wewnetrzna i miedzynarodowa. Tym czasem obecnie stara sie tak
zmienic zapisy w Konstutucji, by nie poprawiac, ale dzielic i jeszcze
bardziej pogarszac. Czy tym ma byc Polska Konstytucja? Malo juz sie nasza
wladza osmieszyla w kraju i na arenie miedzynarodowej? Zreszta nie tylko
siebie osmieszyla, ale nas wszystkich.
Jutro to wlasnie politycy beda decydowac o zmianach w Konstutucji. Wielka
szkoda, bo znowu wydawalo sie, ze Konstutucja dotyczy wszystkich obywateli,
wiec kazdy powinien sie wypowiedziec na ten temat. Politycy zas traktuja
Konstutucje, jak swoja wlasnosc, poprzez ktora chca calemu spoleczenstwu
NARZUCAC SWOJE OPINIE. Mam nadzieje, ze ludzie wszelkiej nacji (roznych
patrii), ktorzy nie sa z pierwszych stron gazet (jest ich wiecej, ich glosy
sie licza), sa ludzmi myslacymi, a nie slepymi owieczkami guru Giertycha i
Kaczynskiego. Mam nadzieje, ze nie dadza sie wplatac w ta wojne ideologii,
ktorej skutki oczywiscie tylko inni, my, spoleczenstwo- bedziemy odczuwac.
Nie mozemy zmusic spoleczenstwa, by uzywalo do smarowania Manuella, bo
Giertychowi sie podoba reklama.
Pomyslcie wy, niech i pomysla poslowie. Dajcie glos w tej sprawie na
fachowych stronach poswieconych calemu zdarzeniu.

Obserwuj wątek
    • Gość: Ali przekonałeś mnie IP: 195.175.37.* 12.04.07, 19:26
    • nessie-jp Re: Konstytucja!!!! 12.04.07, 19:34
      Ponoć pani Fotyga zacieśnia stosunki z Watykanem, żeby konsultować wszelkie
      kwestie stosunku Polski do konstytucji *Unii Europejskiej*
      • jszhc Re: Konstytucja!!!! 12.04.07, 19:55
        Niestety, ale Kosciol juz od dawien dawna wtraca sie w sprawy Panstwa,
        polityki, aczkolwiek zazwyczaj ich wtracanie nie przynosi korzysci obywatelom.
      • Gość: Jurek Re: Konstytucja!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.07, 20:02
        Ta wypowiedź aż kipi fanatyzmem!!! Jak łatwo innych nazywać fanatykami, a nie
        widzieć tego u siebie:(
        cyt:"Przeklęty niech będzie dzień, w którym powstało PANSTWO Watykan." świadczy
        nie tyle o przekonaniach ile właśnie o fanatyzmie.
        • nessie-jp Re: Konstytucja!!!! 12.04.07, 20:07
          Gość portalu: Jurek napisał(a):

> Ta wypowiedź aż kipi fanatyzmem!!! Jak łatwo innych nazywać fanatykami, a nie
          > widzieć tego u siebie:(
          > cyt:"Przeklęty niech będzie dzień, w którym powstało PANSTWO Watykan." świadczy
          >
          > nie tyle o przekonaniach ile właśnie o fanatyzmie.

A co, na bycie fanatykiem teraz trzeba mieć zgodę Watykanu? Jak na używanie
          znaku firmowego? :)))
          • Gość: Jurek Re: Konstytucja!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.07, 20:14
            masz jedną nóżkę bardziej :)))
            Już teraz rozumiem Twoją sygnaturkę :)
            • nessie-jp Re: Konstytucja!!!! 12.04.07, 20:17
              Gość portalu: Jurek napisał(a):

> masz jedną nóżkę bardziej :)))
              > Już teraz rozumiem Twoją sygnaturkę :)

Otóż to. Z tym, że ja mam bardziej tę nóżkę centralną!
              • Gość: Jurek Re: Konstytucja!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.07, 20:29
                Fanatyzm to fanatyzm, nawet z bardziej centralną nózką.
                Dobrze, ze to jest tylko forum. W realu fanatyzm jest o wiele groźniejszy.
                Z fanatykami nie da się dyskutować...
                • Gość: 99 i 1/2 RP marek? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.04.07, 23:05
                  • Gość: Jurek Re: marek? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.07, 23:41
                    dobre. Bardzo dobre :)))ale nie
          • mg2005 Re: Konstytucja!!!! 13.04.07, 08:41
            nessie-jp napisała:

> A co, na bycie fanatykiem teraz trzeba mieć zgodę Watykanu?

To miłe ,że przyznajesz się do fanatyzmu... Przynajmniej szczerze.
      • Gość: brum Re: Konstytucja!!!! IP: *.chello.pl 12.04.07, 23:25
        nessie-jp napisała:

> Przeklęty niech będzie dzień, w którym powstało PANSTWO Watykan.

Zmień proszki, te aktualne nie działaja, bredzisz jak potłuczona.
        Idiotyczne decyzje podejmuje nasz rząd, na czele z p. Fotygą, i to oni godni są
        napiętnowania i to oni sa za nie odpowiedzialni.
        Widzę jednak, że nie potrafisz już racjonalnie myślec i ślepa nienawiść do KK, a
        teraz tez do Watykanu dyktuje ci te piramidalnie głupie opinie.
        Opamietaj sie kobito, jeszcze nie jestes taka stara, może da sie jeszcze ciebie
        wyleczyc!!!
        • nessie-jp Re: Konstytucja!!!! 13.04.07, 00:14
          > Zmień proszki, te aktualne nie działaja, bredzisz jak potłuczona.

Brumie drogi, czy znane ci jest pojęcie literackie 'hiperbola'? Jeżeli nie, to
          sprawdź proszę w słowniku terminów literackich i nie podniecaj się już tak.
          • Gość: brum Re: Konstytucja!!!! IP: *.chello.pl 13.04.07, 00:54
            nessie-jp napisała:

> Brumie drogi, czy znane ci jest pojęcie literackie 'hiperbola'? Jeżeli nie, to
            > sprawdź proszę w słowniku terminów literackich i nie podniecaj się już tak.

Nessie skarbie,
            tak się składa, że znam pojecie hiperboli i matematyczne i literackie. Jeśli
            myslisz, że tym zdaniem o Watykanie spotęgowałaś ekspresję, lub wywarłas mocne
            wrażenie, to sie niestety mylisz. Mogłaś to uzyskac stosując inne środki wyrazu,
            np obnażając głupotę naszego miłosciwie nam panującego rządu i samonakręcającej
            się spirali głupoty, by nie powiedzieć kretynizmu.
            Operując bezsensownym zdaniem, zakrawającym o bezczelność, osiągasz efekt
            odwrócony o 180 st.

Stosowany dla wywarcia mocnego wrażenia, spotęgowania ekspresji.
            • nessie-jp Re: Konstytucja!!!! 13.04.07, 01:20
              > myslisz, że tym zdaniem o Watykanie spotęgowałaś ekspresję, lub wywarłas mocne
              > wrażenie, to sie niestety mylisz.

Noo, na TOBIE jednak wywarłam mocne wrażenie! Przyznaj, aż się spociłeś! :))

Ah, jak ja lubię drażnić :)
              • Gość: brum Re: Konstytucja!!!! IP: *.chello.pl 13.04.07, 01:35
                nessie-jp napisała:

> Noo, na TOBIE jednak wywarłam mocne wrażenie! Przyznaj, aż się spociłeś! :))

Twój facet sie poci? Widac słaby cuś, może biedaczek potrzebuje witaminek na
                wiosnę :) A może zbyt go eksploatujesz, babo bez serca :)

Rzeczywiście wywołałaś mocne wrażenie, tyle, że pejoratywne. Szkoda, myślałem,
                że jestes mądrą kobitką, inteligentną, czasami o pogmatwanych pogladach,
                rozchwianych emocjach, ale interesującą...
                Nie wiem czemu, ale oczyma wyobraźni kojarzyłem cie z artystyczną duszą, a tu
                ...zawód, prawie miłosny :)
                • Gość: jszhc Re: Konstytucja!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 09:56
                  Skonczie to, chcecie bawic w naszych politykow, ktorzy mimo iz niby wyksztalceni
                  (a przynajmnie znaczana wiekszosc ma mature;p), to nie grzesza zbytnia
                  inteligencja.
                  • Gość: brum Re: Konstytucja!!!! IP: *.chello.pl 13.04.07, 10:26
                    Gość portalu: jszhc napisał(a):

> Skonczie to, chcecie bawic w naszych politykow...

Tak jest obywatelu cenzorze!

PS Masz dziś muchy w nosie? Nie chcesz, nie czytaj. Mnie to bawi...

• Gość: jszhc Re: Konstytucja!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 15:31
                      Much na pewno nie mam, zbyt czesto sie myje ;p....ale przynajmniej nie mam
                      problemow z partnerami w tancu jak 33 letni prawiczek;)
                      • Gość: brum Re: Konstytucja!!!! IP: *.chello.pl 13.04.07, 15:37
                        Gość portalu: jszhc napisał(a):

> Much na pewno nie mam, zbyt czesto sie myje ;p

Muchy w nosie, to metafora...jakby ktoś pytał.

PS Bardzo ładnie z twojej strony, że dbasz o higienę, bardzo ładnie...trójka minus.
                        • Gość: jszhc Re: Konstytucja!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 15:41
                          Komus sugerujesz co jest metafora, a sam nie potrafisz czytac miedzy
                          wierszami;p...no no:)
                          • Gość: brum Re: Konstytucja!!!! IP: *.chello.pl 13.04.07, 15:50
                            To się porobiło, panie...cuda niewidy.
    • Gość: piekielnica1 Re: Konstytucja!!!! IP: 83.168.96.* 12.04.07, 19:45
      > Pomyslcie wy, niech i pomysla poslowie. Dajcie glos w tej sprawie na
      > fachowych stronach poswieconych calemu zdarzeniu.

Właśnie wczoraj oglądałam wywiad z Sylwią żoną króla Szwecji, chodziło o
      dziedziczenie tronu przez Viktorię.
      By mogła dziedziczyć tron trzeba było zmienić Ustawę Zasadniczą.
      By ją zmienić musiały na to wyrazić zgodę dwa kolejne Parlamenty.
      Takie proste i zniechęcające do majstrowania przy Konstytucji przez niszowe
      partyjki.
    • nelsonek Re: Konstytucja!!!! 12.04.07, 20:05
      Jszhc: Jutro to wlasnie politycy beda decydowac o zmianach w Konstutucji. Wielka szkoda, bo znowu wydawalo sie, ze Konstutucja dotyczy wszystkich obywateli, wiec kazdy powinien sie wypowiedziec na ten temat.

Nelsonek: Proponowanych zmian w konstytucji nie popieram, jednak proponuje lekture artykulu 235 ustawy zasadniczej. Polskie spoleczenstwo zgodzilo sie na ten zapis. I sadzisz, ze jesli proponowane zmiany "przejda" to nie beda one dotyczyc wszystkich obywateli?
    • wdakra Re: Konstytucja!!!! 12.04.07, 21:18
      Przeciwników zmian w Konstytucji zapraszam na wiec
      stopfanatykom.blox.pl/html
      • mg2005 Fanatycy przeciw fanatyzmowi ?... :)) 13.04.07, 08:42
        wdakra napisała:

> Przeciwników zmian w Konstytucji zapraszam na wiec
        > stopfanatykom.blox.pl/html
        • obraza.uczuc.religijnych To miło zę przyznajesz 13.04.07, 15:52
          że tzw żartobliwie "ochrona życia" to fanatyzm.
      • Gość: jszhc Re: Konstytucja!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 09:54
        Chetnie bym poszla, ale w przeciwienstwie do Giertycha ja mam wazne rzeczy na
        glowie niz zajomawie sie wojnami ideologicznymi, ktore ani troche nie poprawia
        obecnej sytuacji w Polsce oraz bytu rodakow.
        • Gość: left Re: Konstytucja!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 10:03
          Wszystko będzie postawione na głowie dopóki Ojdyr będzie miał rząd dusz i
          realny wpływ na głosy swoich wyznawców.Tak naprawdę w tej licytacji wcale nie
          chodzi o dzieci poczęte, ale o to, kto zdobędzie więcej punktów u Rydza
          Niepokalanie Poczętego.Jest to walka o życie, ale o życie LPR. Obok jest wątek
          o Karcie Praw Rodziny (czy jakoś tak), za chwilę LPR wyskoczy z jakimś kolejnym
          oszołomstwem. Jedyny plus to to, że w tej sytuacji Sejm nie ma czasu, żeby coś
          spieprzyć w gospodarce.
    • hymen Re: Konstytucja!!!! 13.04.07, 11:32
      Konstytucja jest aktem nadrzędnym i zawsze będzie narzucać obywatelom i twórcom
      prawa określone zasady. Dopóki LPR i spółka trzyma się zasad wyznaczonych w
      konstytucji, zasad, na które wcześniej wszyscy się zgodzili, Twoje pretensje są
      nieuzasadnione. Jeśli wykażesz, że to co chce zrobić LPR jest niezgodne z
      wyznaczonymi w tej konstytucji zasadami przeprowadzania zmian, wtedy będziesz
      miała rację. Jeśli nie, pozostaje Tobie, ale również i mnie, merytoryczna
      dyskusja nad proponowanymi zmianami i sprzeciw w formach dopuszczalnych
      konstytucyjnie. Sejm ma swoje prawo, Ty również. Proponowane poprawki są
      efektem hipokryzji i konkretnej polityki LPR, która ma bardzo niskie poparcie
      społeczne. O tym należy głośno mówić. Przy rozłamie w PIS i braku poparcia
      innych partii, poprawki w tym zakresie nie wejdą. Konstytucja jest niedoskonała
      i jest wiele rzeczy, które można byłoby zmienić.
      • jszhc Re: Konstytucja!!!! 13.04.07, 16:07
        Pewne osoby starają się poprzez Konstytucje narzucic nam swoja opinie. Wiadomo,
        ze np. ideologia Giertycha nie znajduje wielkiego poparcia, wiec chca, on i
        jemu podobni, wprowadzic zmiany w Konstytucji (dokumencie prawnie
        obowiazujacym). To daloby im przewage i zapewnilo przetrwanie ich poglądom (ich
        partią).
        ....A czy wszyscy zgadzaja sie na proponowana Konstytucje (na zmiany)....? Ja
        na pewno nie.

"My, naród Stanów Zjednoczonych, w celu tworzenia bardziej doskonałej unii,
        ugruntowania sprawiedliwości, zapewnienia spokoju wewnętrznego, umożliwienia
        wspólnej obrony, popierania ogólnego dobra i zagwarantowania wolności dla nas
        samych i dla naszych potomków uchwalamy i ustanawiamy niniejszą
        Konstytucję ..." - my raczej nie mozemy powiedziec, by Nasza Konstytucja
        zapewniala nam spokoj, wolnosc i dobro....gdyz dzieki zwyklej grze politycznej,
        manipulacji obywatelom jest coraz gorzej.

Jest jednak mala szansa, ze Konstutucja nie zostanie zmieniona;), i ze moze w
        koncu nasi 'kochani' politycy zajmna sie tym co naparwde wazne, czyli
        gospodarka, szkolnictwem, zapewnieniem bytu obywatelom i pomoca mlodym ludzia,
        ktorzy chca rozpoczac samodzielnie zycie....bo jesli mloda dziewczyna pracuje
        na 2 etaty (jak moja kolezanka), by bylo ja stac chocby na podstawowe
        utrzymanie, no to kiedy ma ona myslec o slubie i ZROBIENIU SOBIE DZIECKA (a tak
        politycy pragna przyrostu). Zmuszjac kobiety do rodzenia, m.in. poprzez
        absurdalne poprawki do Konstutucji, zamiast zapewnic im odpowiednie zaplecze
        socjalne, do nieczego nie dojda.
    • Gość: jszhc Re: Konstytucja!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 18:02
      Na cale szczescie zmian nie bedzie....mam nadzieje, ze "apelacji" takze;p

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka