noormalny 15.04.07, 19:12 Dlaczego nie może być zakazana? Jeżeli inne zboczenia są zakazane i nikt się nie bulwersuje, to w czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bevote Re: Kazirodztwo i zoofilia są zakazane, a sodomia 15.04.07, 19:42 Spales kiedys w klasztorze? Odpowiedz Link Zgłoś
noormalny Re: Kazirodztwo i zoofilia są zakazane, a sodomia 15.04.07, 21:13 bevote napisała: > Spales kiedys w klasztorze? Nie, a co? Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Kazirodztwo i zoofilia są zakazane, a sodomia 15.04.07, 20:02 W języku polskim sodomia oznacza zoofilię. Co chciałeś nam przekazać? Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Kazirodztwo i zoofilia są zakazane, a sodomia 15.04.07, 20:05 Chyba to ,że bardzo to lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
noormalny Re: Kazirodztwo i zoofilia są zakazane, a sodomia 15.04.07, 21:12 xtrin napisała: > W języku polskim sodomia oznacza zoofilię. > Co chciałeś nam przekazać? Mylisz się. Sodomia to pedalstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Kazirodztwo i zoofilia są zakazane, a sodomia 15.04.07, 22:05 noormalny napisał: > Mylisz się. Sodomia to pedalstwo. Nie, to Ty się mylisz. Sięgnij do jakichkolwiek źródeł. Choćby najprostszego - słownika: sjp.pwn.pl/lista.php?co=sodomia Odpowiedz Link Zgłoś
noormalny Re: Kazirodztwo i zoofilia są zakazane, a sodomia 16.04.07, 13:07 A ty sięgnij do Bilblii. Tam wyraźnie jest napisane, że sodomia do walenie w kakao. Chyba nie powiesz, że Biblia się myli? Nie ośmieszlisz się. Odpowiedz Link Zgłoś
troche_inny Re: Kazirodztwo i zoofilia są zakazane, a sodomia 17.04.07, 14:15 Nowe slowniki mozecie przerabiac do woli.. na szczescie historii tak szybko nie uda sie zmienic.. www.slownik-online.pl/kopalinski/a048a9714934966dc125658f00059d69.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kix Idąc za tą definicją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 15:01 Mamy zakazać ROZPUSTY? ))) Pachnie mi to posłem Bosakiem i jego innowacyjnymi pomysłami "opodatkowującymi" kolejne śluby i rozwody ))) Odpowiedz Link Zgłoś
troche_inny Re: Idąc za tą definicją 17.04.07, 21:23 Tu chodzi tylko o rownosc pomiedzy roznymi.. to modne slowo "dewiacjami" :P Odpowiedz Link Zgłoś
lena575 Oj (nie)normalny .... 15.04.07, 22:30 ... nieciekawie się wygląda gdy zaczyna się "poważną dysputę" a nie ma się podstawowej wiedzy. Tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
crax normalny, ale inaczej... 15.04.07, 23:03 Tkwi językowo (i mentalnie) w XIX wieku. Albo wcześniej :/ W tamtych czasach rzeczywiście homoseksualizm określany był terminem "sodomia". Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: normalny, ale inaczej... 15.04.07, 23:10 Wcześniej, raczej w średniowieczu :). Odpowiedz Link Zgłoś
lena575 Re: normalny, ale inaczej... 15.04.07, 23:10 Obawiam się,że "sodomia i gomoria" :) Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: normalny, ale inaczej... 16.04.07, 01:46 Właściwie to wszyscy mają rację.Biorąc to pod uwagę uważam, że noormalny powinien zerżnąć barana, kozła lub w oststeczności kota i będzie miał swoją sodomię. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: normalny, ale inaczej... 16.04.07, 11:53 > lub w oststeczności kota i będzie miał swoją > sodomię. Zwariowałaś? Wypluj to słowo! Stanowczo sprzeciwiam się okrucieństwu wobec kotów, nawet jeżeli noormalny ma ekwipaż akurat rozmiaru kociego tyłka. :/ Nie wolno narażać zwierzątek na takie traumatyczne i obrzydliwe przeżycie jak kontakt z noormalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
noormalny Re: normalny, ale inaczej... 16.04.07, 13:14 crax napisał: > Tkwi językowo (i mentalnie) w XIX wieku. Albo wcześniej :/ W tamtych czasach rz > eczywiście homoseksualizm określany był terminem "sodomia". Przynajmniej wtedy anzywano rzeczy po imieniu. A teraz liberałowie chcą to nazwać "kochaniem inaczej" czy jakoś tak. Chore. Odpowiedz Link Zgłoś
noormalny Re: Oj (nie)normalny .... 16.04.07, 13:12 lena575 napisała: > ... nieciekawie się wygląda gdy zaczyna się "poważną dysputę" a nie ma się > podstawowej wiedzy. Tragedia. Ja nie mam wiedzy? To ty próbujesz zmienić niewygodny dla siebie temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raul w nl wszystko jest dozwolone, a szczegolnie to IP: 195.175.37.* 16.04.07, 02:12 co gdzie indziej jest zabronione. Odpowiedz Link Zgłoś
noormalny Re: w nl wszystko jest dozwolone, a szczegolnie t 16.04.07, 13:10 Gość portalu: Raul napisał(a): > co gdzie indziej jest zabronione. Bo ten naród jest opentany przez diabła. I prędzej czy później będzie się zmażył w piekle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raul Re: w nl wszystko jest dozwolone, a szczegolnie t IP: 195.175.37.* 16.04.07, 17:16 też im tego życzę, ale raczej wcześniej niż później. Odpowiedz Link Zgłoś
troche_inny Re: w nl wszystko jest dozwolone, a szczegolnie t 17.04.07, 14:18 To w holandii chca wprowadzic teraz ta eutanazje dla uposledzonych dzieci do 10 roku zycia? :) Coz za rewelacyjny przyklad :P Odpowiedz Link Zgłoś
nancyboy Re: w nl wszystko jest dozwolone, a szczegolnie t 17.04.07, 14:24 Bzdura. Odpowiedz Link Zgłoś
troche_inny Re: w nl wszystko jest dozwolone, a szczegolnie t 17.04.07, 14:38 Widze kolego postepowy, ze nie sledzimy doniesien ze swiata na biezaco.. oj.. :\ Odpowiedz Link Zgłoś
nancyboy Re: w nl wszystko jest dozwolone, a szczegolnie t 17.04.07, 14:59 Nie my nie śledzimy, tylko Ty nie śledzisz :-) serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34174,2507915.html?nltxx=1721538&nltdt=2005-01-24-03-05 Odpowiedz Link Zgłoś
troche_inny Re: w nl wszystko jest dozwolone, a szczegolnie t 17.04.07, 21:22 nie o to mi chodzilo pozatym staram sie nie korzystac z tego mozgotrzepa jako zrodla informacji.. rozmijaja sie zazwyczaj z pojeciem rzetelnej informacji.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
nancyboy Re: Kazirodztwo i zoofilia są zakazane, a sodomia 16.04.07, 09:23 Bzdura. Gerontofilia jest przykładem zboczenia, które nie tylko, że nie jest w Polsce zakazane, a wręcz można zawrzeć legalne związki małżeńskie gerontofilskie, także w kościele. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Kazirodztwo i zoofilia są zakazane, a sodomia 16.04.07, 12:51 nancyboy napisał: > Gerontofilia jest przykładem zboczenia, Kiedyś zapytałem "najmądrzejszą w całej wsi" xtrin, czy gerontofilia jest zboczeniem, ale nie umiała odpowiedzieć... Może w międzyczasie znalazła odpowiedź... Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Problem fundamentalistów liberalizmu... 16.04.07, 12:59 -jeśli popierają zakaz kazirodztwa i zoofilii, to popadają w sprzeczność... Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Zakaz Kazirodztwa ?... :)) 16.04.07, 13:01 Jeśli to zakaz kopulacji z Kazią, to jestem 'za' !!... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
nancyboy Re: Zakaz Kazirodztwa ?... :)) 16.04.07, 13:04 > Jeśli to zakaz kopulacji z Kazią, to jestem 'za' !!... :)) Kazirodztwo oznaczałoby raczej zakaz rodzenia Kazi. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Zakaz Kazirodztwa ?... :)) 16.04.07, 18:43 nancyboy napisał: > Kazirodztwo oznaczałoby raczej zakaz rodzenia Kazi. Tym bardziej jestem 'za' !!!... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
nancyboy Re: Problem fundamentalistów liberalizmu... 16.04.07, 13:08 > -jeśli popierają zakaz kazirodztwa i zoofilii, to popadają w sprzeczność... Odpowiedz najpierw na zarzut o błogosławieniu przez kościół związków gerontofilskich. Odpowiedz Link Zgłoś
noormalny Re: Problem fundamentalistów liberalizmu... 16.04.07, 13:09 nancyboy napisał: > > -jeśli popierają zakaz kazirodztwa i zoofilii, to popadają w sprzeczność. > .. > > Odpowiedz najpierw na zarzut o błogosławieniu przez kościół związków > gerontofilskich. A co to jest ta gerontofilia? Odpowiedz Link Zgłoś
nancyboy Re: Problem fundamentalistów liberalizmu... 16.04.07, 13:14 "Gerontofilia to parafilia polegająca na osiąganie satysfakcji seksualnej w związku z osobami w wieku starczym." Odpowiedz Link Zgłoś
noormalny Re: Problem fundamentalistów liberalizmu... 16.04.07, 13:16 nancyboy napisał: > "Gerontofilia to parafilia polegająca na osiąganie satysfakcji seksualnej w > związku z osobami w wieku starczym." Rozumiem, że dla ciebie starszy człowiek to nie człowiek? Najlepiej poddać go eutanazji? Odpowiedz Link Zgłoś
nancyboy Re: Problem fundamentalistów liberalizmu... 16.04.07, 13:23 Rozumiem, że dla Ciebie człowiek tej samej płci to nie człowiek? Najlepiej poddać go eutanazji? Odpowiedz Link Zgłoś
noormalny Re: Problem fundamentalistów liberalizmu... 16.04.07, 20:59 nancyboy napisał: > Rozumiem, że dla Ciebie człowiek tej samej płci to nie człowiek? > Najlepiej poddać go eutanazji? Człowiek tej samej płci nie jest do walenia. Jakby Pan Bog chcial inaczej, to by dal mezczyznie druga dziure. Odpowiedz Link Zgłoś
nancyboy Re: Problem fundamentalistów liberalizmu... 17.04.07, 09:02 W drodze wyjątku zniżę się do Twojego poziomu wypowiedzi: 1. A staruszka jest do walenia? Czy będą z tego dzieci? 2. Nie interesuję się mitologią. Odpowiedz Link Zgłoś
noormalny Re: Problem fundamentalistów liberalizmu... 17.04.07, 22:22 nancyboy napisał: > W drodze wyjątku zniżę się do Twojego poziomu wypowiedzi: > 1. A staruszka jest do walenia? Jak ktos lubi czemu nie? > Czy będą z tego dzieci? W Rumunii 62 letnia baba urodzila dziecko > 2. Nie interesuję się mitologią. Czym? Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Problem fundamentalistów liberalizmu... 16.04.07, 22:29 nancyboy napisał: > Odpowiedz najpierw na zarzut o błogosławieniu przez kościół związków > gerontofilskich. Czy ja jestem Papieżem ?... :) Odpowiedz Link Zgłoś
nancyboy Re: Problem fundamentalistów liberalizmu... 17.04.07, 09:04 > Czy ja jestem Papieżem ? Tego nie wiem :-) A nawet jeśli nie jesteś, to i tak interesuje mnie Twoja opinia a nie jego. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Problem fundamentalistów liberalizmu... 17.04.07, 12:25 nancyboy napisał: > A nawet jeśli nie jesteś, to i tak interesuje mnie Twoja opinia a nie jego. Ja nie mam opinii, bo ta kwestia mnie nie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
noormalny Re: Problem fundamentalistów liberalizmu... 16.04.07, 13:08 mg2005 napisał: > -jeśli popierają zakaz kazirodztwa i zoofilii, to popadają w sprzeczność... No właśnie. Ale normalni ludzie tego problemu nie mają, bo zboczenie to zboczenie. Nie ma lepszych i gorszych zboczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
nancyboy Re: Problem fundamentalistów liberalizmu... 16.04.07, 13:21 Nie ma lepszych i gorszych zboczeń? Czyli np. osiąganie satysfakcji seksualnej z gwałtu nie jest gorsze niż noszenie przez faceta w tymże celu damskiej bielizny? Odpowiedz Link Zgłoś
noormalny Re: Problem fundamentalistów liberalizmu... 16.04.07, 20:57 nancyboy napisał: > Nie ma lepszych i gorszych zboczeń? > Czyli np. osiąganie satysfakcji seksualnej z gwałtu nie jest gorsze niż noszeni > e > przez faceta w tymże celu damskiej bielizny? Każdy gwałt jest sprowokowany przez "ofiarę". Ona podświadomie zresztą to lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Problem fundamentalistów liberalizmu... 16.04.07, 20:59 noormalny napisał: > Każdy gwałt jest sprowokowany przez "ofiarę". > Ona podświadomie zresztą to lubi. Puknij się kretynie w łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
noormalny Re: Problem fundamentalistów liberalizmu... 16.04.07, 21:00 xtrin napisała: > noormalny napisał: > > Każdy gwałt jest sprowokowany przez "ofiarę". > > Ona podświadomie zresztą to lubi. > > Puknij się kretynie w łeb. A tobie chyba nikt dawno nie dogodzil Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Problem fundamentalistów liberalizmu... 16.04.07, 21:17 noormalny napisał: > A tobie chyba nikt dawno nie dogodzil Nie wiem, czy rzeczywiście masz tak niewiarygodne poglądy, czy tylko prowadzisz durne prowokacje. I nie ma to znaczenia, takich rzeczy nie pisze się nawet w żartach. Jesteś zwykłym idiotą, istotą niezdolną do grama refleksji, zwykłą ludzką gnidą. Brzydzę się tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
noormalny Re: Problem fundamentalistów liberalizmu... 17.04.07, 08:21 Na co sie tak oburzasz? Na fakty? Odpowiedz Link Zgłoś
lena575 Re: Problem fundamentalistów liberalizmu... 17.04.07, 14:25 Na jakie fakty? Na to,że ofiara sama gwałtu chciała? Zgwałcił cię ktoś? A może jednak dogodził ci jakiś chłoptaś bo sam chciałeś ale krygowałeś się,ze zboczonych rzeczy to ty nie robisz. I teraz masz probel sam ze sobą ... Coś mi się wydaje,ze podyskutujesz sobie tu na forum a potem pójdziesz dać się zgwałcić :) bez tego nie wychodzi ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
noormalny Re: Problem fundamentalistów liberalizmu... 17.04.07, 19:05 lena575 napisała: > Na jakie fakty? Na to,że ofiara sama gwałtu chciała? Zgwałcił cię ktoś? A może > jednak dogodził ci jakiś chłoptaś bo sam chciałeś ale krygowałeś się,ze > zboczonych rzeczy to ty nie robisz. I teraz masz probel sam ze sobą ... Coś mi > się wydaje,ze podyskutujesz sobie tu na forum a potem pójdziesz dać się > zgwałcić :) bez tego nie wychodzi ?????? Mnie nie, ale nie miałbym nic przeciwko, jakby mnie zgwalciła jakas fajna laseczka. Odpowiedz Link Zgłoś
lena575 Re: Problem fundamentalistów liberalizmu... 17.04.07, 19:29 Sądząc z tego co piszesz to raczej dogodziłby ci facet ... czego ci serdecznie życzę. Jesli nie chciałbyś (troszkę zachety z jego sprony złamałby twój opór) to na pewno i tak chciałbyś tylko jeszcze o tym nie wiesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
alexanderson Re: 16.04.07, 19:34 To naprawdę proste: dozwolone jest wszystko, co nie wiąże się z krzywdą drugiej istoty. Dlatego zakazana jest pedofilia, bo to w istocie gwałt na dziecku, zoofilia, bo to gwałt na zwierzęciu, nekrofilia, bo to zbeszczeszczenie zwłok (które zgody na seks nie udzielą), a akt homoseksualny jest współżyciem za obopólną zgodą i nikogo nie krzywdzi, dlatego nie jest karalny. Na tej samej zasadzie możesz palić papierosy w domu (twój wybór), ale nie w zamkniętym miejscu publicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 21:17 Zaraz zaraz, a kogo się krzywdzi przy nekrofilii?? Zwłoki już nie czuja, a zbeszczeszczenie może być tylkow etdy jak ktokolwiek o tym się dowie, bo ktoś musi być tym aktem obrażony, zbulwersowany, skrzywdzony. Trochę się twoja teoria kupy nie trzyma :) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: 16.04.07, 21:32 > Zaraz zaraz, a kogo się krzywdzi przy nekrofilii?? Rodzinę zmarłego. Pomyśl, zanim coś napiszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: 16.04.07, 22:23 nessie-jp napisała: > Rodzinę zmarłego. A jak nie ma rodziny ?... )) A jeśli przed śmiercią wyraził zgodę (za stosowną gratyfikację finansową) ?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 23:04 Rodzina zmarłego musi się o tym dowiedzieć aby poczuć się skrzywdzona a myślisz ze nekrofile radośnie jej to oznajmiają??? Pomyśl zanim coś napiszesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: 16.04.07, 23:31 Gość portalu: Majka napisał(a): > Rodzina zmarłego musi się o tym dowiedzieć aby poczuć się skrzywdzona a myślisz > ze nekrofile radośnie jej to oznajmiają??? Pomyśl zanim coś napiszesz :) Czyli Twoim zdaniem nie ma mowy o krzywdzie w przypadku gwałtu na osobie nieprzytomnej? Przecież nikt się nie dowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 09:04 To ciekawe że nie widzisz różnicy między nieprzytomnym a zmarłym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 09:08 A tak w ogóle to dla mnie te praktyki sa obrzydliwe to nie ulega wątpliwości i powinny być karane, ale nie widzę tu kryterium czyjejś tylko krzywdy. Po prostu sa to zachowania zwyrodniałe, za takie je uważa nasza kultura i dlatego tepi. Podobnie jest ze zwierzętami. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: 17.04.07, 12:24 Gość portalu: Majka napisał(a): > A tak w ogóle to dla mnie te praktyki sa obrzydliwe to nie ulega wątpliwości i > powinny być karane, ale nie widzę tu kryterium czyjejś tylko krzywdy. Po prostu > sa to zachowania zwyrodniałe, za takie je uważa nasza kultura i dlatego tepi. > Podobnie jest ze zwierzętami. Oczywiście, ale dla liberalnych fundamentalistów (takich jak nasza "Najmądrzejsza" :)) - 'norma kulturowa' nie jest żadnym argumentem. Dlatego ,popierając zakaz zoofilii, nekrofilii, kanibalizmu ,kazirodztwa.itd., popadają w sprzeczność ze swoim liberalizmem... W kwestii krzywdy: parę lat temu dwóch niemieckich pederastów umówiło się, że jeden drugiego zabije i zje - co faktycznie nastąpiło... Konsumpcję rozpoczął od... penisa partnera, którego zdążyli jeszcze skonsumować wspólnie... Czy tu była 'krzywda' ?... Dla fanatyków liberalizmu - nie. Niestety, niemiecki sąd okazał się mało "liberalny" i skazał zboczeńca na wieloletnie więzienie. Odpowiedz Link Zgłoś
nancyboy Re: 17.04.07, 13:11 > Oczywiście, ale dla liberalnych fundamentalistów (takich jak > nasza "Najmądrzejsza" :)) - 'norma kulturowa' nie jest żadnym argumentem. Dla mnie też nie jest. Przykłady: Nasza norma kulturowa zawiera picie wódki na wszelakich imprezach (chrzest, komunia, prywatka). Ja uważam to generalnie za złe i argument normy kulturowej nie ma tu znaczenia. Podobnie, zbieranie psich kup po z chodników po swoich zwierzątkach do naszej normy kulturowej nie należy. A mimo to, uważaj, że jest to coś dobrego. Co do zjadania się i krzywdy. W niektórych przypadkach naprawdę nie wiemy, czy dzieje się krzywda czy nie. Czy ktoś łapiąc w ostatniej chwili samobójcę skaczącego z mostu robi mu krzywdę czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: 17.04.07, 18:11 nancyboy napisał: > Dla mnie też nie jest. Przykłady: > Nasza norma kulturowa zawiera picie wódki na wszelakich imprezach (chrzest, > komunia, prywatka). Nie wiem czy to dobry przykład. Norma społeczna to zachowanie powszechnie akceptowane. > Ja uważam to generalnie za złe i argument normy kulturowej > nie ma tu znaczenia. Można norme kulturową krytykować (np. obrzezanie w kulturze żydowskiej i muzułmańskiej :) - ale ignorowanie jej to liberalny fanatyzm. > Co do zjadania się i krzywdy. W niektórych przypadkach naprawdę nie wiemy, czy > dzieje się krzywda czy nie. Czy ktoś łapiąc w ostatniej chwili samobójcę > skaczącego z mostu robi mu krzywdę czy nie? Decyzja tych dwóch 'homo' nie była impulsem chwili, była długo planowana i przygotowana w pełni świadomie. Czy w pełni świadoma decyzja może być krzywdą ? Wg liberałów - nie. A więc powinni żądać uniewinnienia tego dewianta. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: 17.04.07, 10:14 Gość portalu: Majka napisał(a): > To ciekawe że nie widzisz różnicy między nieprzytomnym a zmarłym. To ciekawe, że nie rozumiesz sensu porównania. Wróć... wcale nie ciekawe, należało się spodziewać. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: A co to jest sodomia? 16.04.07, 22:25 To jest to, co lubisz robić... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kix Lanie po pysku kolegi MG? ))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 08:31 > To jest to, co lubisz robić... :) Czyli sodomia to jest lanie po pysku MG2005? ))) (bo to lubimy robić) Odpowiedz Link Zgłoś