Dodaj do ulubionych

Społeczeństwo forum gazeta.pl

16.04.07, 08:35
Kogo jest tu najwięcej? Śmiem twierdzić że liberałów różnej maści od konserwatywnych po socjal.Moge się mylić więc może mały teścik.:) Mnie wyszło żem liberał a najbardziej pasuje mi Bill Clinton (niestety zabawa dotyczy USA).
tiny.pl/d72x
Obserwuj wątek
    • nessie-jp Re: Społeczeństwo forum gazeta.pl 16.04.07, 11:59
      Ja nie mam zielonego pojęcia. W Polsce określenia 'liberał', 'socjalista',
      'prawicowiec', 'radykał', 'lewicowiec' są zasadniczo płynne i definiowane
      przeważnie negatywnie - przez to, z czym się w tych opcjach nie identyfikujemy.

Nie jestem liberałem, bo nie wierzę w zdolność narodu do zdycyplinowania samego
      siebie bez stosownych przepisów i sankcji, regulujących nawet drobne sprawy; nie
      jestem socjalistą, bo nie wierzę w narzucanie pracownikom takich 'przywilejów'
      jak horrendalne składki na ubezpieczenia społeczne czy zakaz pracy w określone
      dni w tygodniu; nie jestem prawicowcem, bo żądam rozdziału kościołów od państwa,
      jestem przeciwna fundamentalizmom wszelkiej maści i najchętniej zakazałabym
      księżom występowania w mediach publicznych; nie jestem radykałem, bo nie
      podkładam bomb ani nie przywiązuję się łańcuchem do drzewa; nie jestem
      lewicowcem bo pamiętam przerośnięte rakowato struktury PRL, gdzie koszty
      świadczenia opieki społecznej przekraczały wymiar samej tej opieki, a promowane
      było przede wszystkim nieróbstwo i mierność. Nie jestem demokratą, bo uważam, że
      durna i omamiona przez różne wpływowe kręgi większość nie zawsze ma rację. Nie
      jestem konserwatystką, bo nie podoba mi się to, co jest...

I tak dalej... :)
      • apollyon6 Re: Społeczeństwo forum gazeta.pl 16.04.07, 13:55
        Kogo tu jest najwięcej?? To Proste!! LEWAKÓW!!!!!!

Wszawego lewactwa, którego zaraza toczy współczesny świat niczym rak, wygryzając
        zachodni styl życia od środka, zamieniając go w papkę, podając ją jednocześnie
        na talerzu wszelkiej obcej swałoczy, w imię światłości, równości i tolerancji....

Pokolenie Gazeta.pl- pokolenie skończonych kretynów, którym nic się nie da
        wytłumaczyć, gdyż jedynymi argumentami jakie do nich dochodzą to "gazeta
        wyborcza napisała"... próby zrozumienia racji innych spełzają na niczym,
        wystarczy nazwać ich katolem, nazistą- synonimami słowa "Debil"-, by uznać
        argument za odparty...
      • Gość: :))) nessie-jp jest malkontentką :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.07, 14:45
        No i wszystko jasne:) Jesteś malkontentką. Nic Ci nie pasuje.
        • yoma Re: nessie-jp jest malkontentką :) 16.04.07, 14:50
          Inaczej - Nessie jest Nessie. Jedyna :)
          • Gość: Matylda Re: nessie-jp jest malkontentką :) ja chyba też IP: 85.112.196.* 16.04.07, 16:43
            No to ja też jestem malkontentką, jak Nessie bo mogę się podpisać pod tym co
            napisała. Sama bym tego lepiej nie ujęła. W każdej opcji czegoś mi brakuje ale
            we wszystkich zdrowego rozsądku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka