spoleczny_forumowicz 04.08.07, 13:44 Waszym zdaniem od ilu lat powinien być dozwolony sex , tak aby emocjonalnie być do tego przygotowanym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
viviene Re: Od ilu lat dozwolony sex? 04.08.07, 15:50 Emocje to śliska sprawa,w kazdym wieku może byc niewypał ale napewno cos w tym jest,ze im pózniej tym lepiej.. Odpowiedz Link Zgłoś
pumbcia Re: Od ilu lat dozwolony sex? 04.08.07, 17:08 Glupi watek. Bez sensu. Ta sprawa nie podlega dyskusji. O indywidualnych sprawach sie nie dyskutuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozdrawiam Re: Od ilu lat dozwolony sex? IP: 195.117.232.* 04.08.07, 17:38 Nie chodzi chyba o to, żeby ustalic optymalny wiek dla całej ludzkości, tylko jakiś wiek minimlany, poniżej którego wszyscy się zgodzą, że jest za wceśnie. Trzeba tu uwzglednic nasze uwarunkowania kulturowe, społeczne i biologiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierząca Re: Od ilu lat dozwolony sex? IP: *.chello.pl 04.08.07, 18:04 aj,aj, Polska kraj katolicki i takie wątpliwości??? PO ŚLUBIE !!!! I niech nikt w postach nie pisze, że to bzdura. Co niedziela /i nie tylko/ widzę, jak całe rodziny maszerują na mszę. Dzieci chodzą w szkole na religię, do spowiedzi i do komunii. Więc chyba żyją tak jak ksiądz uczy. Więc kiedy seks? PO ŚLUBIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teo.fil Re: Od ilu lat dozwolony sex? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 20:26 > Więc kiedy seks? PO ŚLUBIE. a jak ślubu nie ma to i seksu też, jest tylko kapłaństwo albo zakon... ale co z masturbacją, czy to też jest seks ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Od ilu lat dozwolony sex? IP: 217.153.84.* 04.08.07, 18:10 słuchajcie właśnie skończyłam podstawówke, a słyszałam, że każda porządna zaczynająca się uczyć w gimnazjum swój pierwszy raz ma jż za sobą a ja nie chcę być gorsza w tej chwili mam 14 lat od prawie dwóch tygodni spotykam się chłopakiem co ma 24 lata, on właśnie wyszedł z więzienia i mówi mi, że sie we mnie zakochał no i chce ze mną uprawiać seks, ja na razie zrobiłam mu parę razy loda jak myślicie mam z nim iść do łóżka? aha, on jest bardzo porządny chłopak bo w więzeniu nie siedział za jakieś mordersto albo gwałt, tylko za jakieś pobicie i kradzież, no i w sumie jest bardzo przystojny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fe Re: Od ilu lat dozwolony sex? IP: *.chello.pl 04.08.07, 18:31 fe, Chłopak bardzo "porządny" uprawia cznnosci seksualne z małolatą. A czy to /dla niego/ nie jest karalne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtw witaj gajowy!!! IP: 212.2.101.* 04.08.07, 18:51 ile jeszcze głupawych wątków założysz???? Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: witaj gajowy!!! 04.08.07, 20:59 za moich czasów jak panienka miała nogę grubszą od ch..a-mozna było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol_pol Re: witaj gajowy!!! IP: *.chello.pl 04.08.07, 21:45 billy.the.kid napisał: > za moich czasów jak panienka miała nogę grubszą od ch..a-mozna było. Co można było? Przywalić nogą w ch..ja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: witaj gajowy!!! IP: *.uznam.net.pl 04.08.07, 22:20 ty czternastoletnia smarkulo to moze lepiej najpier szkole skoncz a nie pisz bzdur o robieniu loda.... ten przystojniak powinien zgnic w wiezieniu.... slow brak jaka glupia jestes.MOj Corka taz ma 14 lat .Chyba dlugo by na zadku nie usiadla gdybym dowiedziala sie ze spotyka sie z 24 letnim kryminalista.Nigdy dzieci nie bije ale za takie cos oberwalaby .Gdzie sa twoi rodzice.Wspolczuje twoim rodzicom ze nie udalo im sie ciebie nauczyc szanowac siebie.... Odpowiedz Link Zgłoś
uyu Re: witaj gajowy!!! 05.08.07, 00:05 a switakowi przednie lapki odpadly od zawijania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crimson Re: witaj gajowy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 23:39 człowieku, nie widzisz że to podpucha? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inteligentne dziec Zalezy IP: *.dip.t-dialin.net 05.08.07, 04:33 Jezeli dziecko jest inteligentne, to od 8 - w przeciwnym razie od 18. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj Re: Od ilu lat dozwolony sex? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 18:15 85 lat i zgoda obojga rodziców Odpowiedz Link Zgłoś
purpurat_z_fioletowym_nosem Re: Od ilu lat dozwolony sex? 05.08.07, 18:22 Ptaszkami to my siem bawimy juz w seminarium i dotykamy sobie nabrzmiale czesci intymne. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Od ilu lat dozwolony sex? 05.08.07, 18:24 spoleczny_forumowicz napisał: > Waszym zdaniem od ilu lat powinien być dozwolony sex , tak aby emocjonalnie > być do tego przygotowanym? Od momentu kiedy potafi sie poprawnie napisać to słowo. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Od ilu lat dozwolony sex ? 05.08.07, 18:25 wikul napisał: > spoleczny_forumowicz napisał: > > > Waszym zdaniem od ilu lat powinien być dozwolony sex , tak aby emocjonaln > ie > > być do tego przygotowanym? > > > Od momentu kiedy potafi sie poprawnie napisać to słowo. pl.wikipedia.org/wiki/Seks Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoleczny pracowni Re: Od ilu lat dozwolony sex ? IP: *.pools.arcor-ip.net 05.08.07, 22:17 dla ciekawych, polecam przeczytanie. www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=kraj&name=2948 Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: Od ilu lat dozwolony sex? 05.08.07, 22:40 Trudne pytanie- jakby brać pod uwagę tylko rozwój emocjonalny to niektórzy do późnych lat pozostawli by w przymusowej czystości cielesnej;) Jednak lepiej, ze to fizjologia wiedzie tutaj prym;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antypapista Re: Od ilu lat dozwolony sex? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.07, 22:51 Od chwili poczęcia aż do naturalnej śmierci.Hahahahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re: niezależność IP: *.chello.pl 06.08.07, 11:48 Może do czasu osiągnięcia dojrzałośći: społecznej, emocjonalnej...A przede wszystkim >dojrzałości< ekonomicznej, czyli możliwości utrzymania siebie, ewntualnie wspólmałżonka i dziecka/dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: niezależność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 15:23 Oj to niektórzy musieliby całe życie być abstynentami sex. haha :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re: niezależność IP: *.chello.pl 06.08.07, 15:51 > Gość portalu: Maja napisał(a): > Oj to niektórzy musieliby całe życie być abstynentami sex. haha :))< Jestem za tym:) Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Jeżeli dochodzi do seksu, znaczy że jest dozwolony 06.08.07, 14:12 Bo to natura decyduje. Problem jest inny, chodzi nie o to, żeby dozwalać, czy nie, ale żeby przygotować na to co wcześniej czy później zostanie przez naturę dozwolone. Ale do tego potrzebna jest, przez wielu tak wyklinana, edukacja seksualna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re: Jeżeli dochodzi do seksu, znaczy że jest dozw IP: *.chello.pl 06.08.07, 15:54 > Ale do tego potrzebna jest, przez wielu tak wyklinana, edukacja > seksualna.< Zgoda na edukację. Trzeba się >dogadać< i to szybko co do założeń. Potrzebna powazna debata. Tyle, ze nie wiem kiedy doczekamy się powagi w debatach:(( Odpowiedz Link Zgłoś