Dodaj do ulubionych

Od ilu lat dozwolony sex?

04.08.07, 13:44
Waszym zdaniem od ilu lat powinien być dozwolony sex , tak aby emocjonalnie
być do tego przygotowanym?
Obserwuj wątek
    • niedo-wiarek Re: Od ilu lat dozwolony sex? 04.08.07, 13:45
      od 30 :)
      • viviene Re: Od ilu lat dozwolony sex? 04.08.07, 15:50
        Emocje to śliska sprawa,w kazdym wieku może byc niewypał ale napewno cos w tym
        jest,ze im pózniej tym lepiej..
        • pumbcia Re: Od ilu lat dozwolony sex? 04.08.07, 17:08
          Glupi watek.
          Bez sensu.
          Ta sprawa nie podlega dyskusji.
          O indywidualnych sprawach sie nie dyskutuje.
          • Gość: pozdrawiam Re: Od ilu lat dozwolony sex? IP: 195.117.232.* 04.08.07, 17:38
            Nie chodzi chyba o to, żeby ustalic optymalny wiek dla całej ludzkości, tylko
            jakiś wiek minimlany, poniżej którego wszyscy się zgodzą, że jest za wceśnie.
            Trzeba tu uwzglednic nasze uwarunkowania kulturowe, społeczne i biologiczne.
            • Gość: wierząca Re: Od ilu lat dozwolony sex? IP: *.chello.pl 04.08.07, 18:04
              aj,aj, Polska kraj katolicki i takie wątpliwości??? PO ŚLUBIE !!!!
              I niech nikt w postach nie pisze, że to bzdura. Co niedziela /i nie tylko/
              widzę, jak całe rodziny maszerują na mszę. Dzieci chodzą w szkole na religię, do
              spowiedzi i do komunii. Więc chyba żyją tak jak ksiądz uczy. Więc kiedy seks?
              PO ŚLUBIE.
              • Gość: Teo.fil Re: Od ilu lat dozwolony sex? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 20:26
                > Więc kiedy seks? PO ŚLUBIE.

a jak ślubu nie ma to i seksu też, jest tylko kapłaństwo albo zakon... ale co z
                masturbacją, czy to też jest seks ?
    • Gość: agata Re: Od ilu lat dozwolony sex? IP: 217.153.84.* 04.08.07, 18:10
      słuchajcie właśnie skończyłam podstawówke, a słyszałam, że każda porządna
      zaczynająca się uczyć w gimnazjum swój pierwszy raz ma jż za sobą a ja nie chcę
      być gorsza
      w tej chwili mam 14 lat od prawie dwóch tygodni spotykam się chłopakiem co ma
      24 lata, on właśnie wyszedł z więzienia i mówi mi, że sie we mnie zakochał no i
      chce ze mną uprawiać seks, ja na razie zrobiłam mu parę razy loda
      jak myślicie mam z nim iść do łóżka?
      aha, on jest bardzo porządny chłopak bo w więzeniu nie siedział za jakieś
      mordersto albo gwałt, tylko za jakieś pobicie i kradzież, no i w sumie jest
      bardzo przystojny
      • Gość: fe Re: Od ilu lat dozwolony sex? IP: *.chello.pl 04.08.07, 18:31
        fe, Chłopak bardzo "porządny" uprawia cznnosci seksualne z małolatą. A czy to
        /dla niego/ nie jest karalne?
        • Gość: gtw witaj gajowy!!! IP: 212.2.101.* 04.08.07, 18:51
          ile jeszcze głupawych wątków założysz????
          • billy.the.kid Re: witaj gajowy!!! 04.08.07, 20:59
            za moich czasów jak panienka miała nogę grubszą od ch..a-mozna było.
            • Gość: pol_pol Re: witaj gajowy!!! IP: *.chello.pl 04.08.07, 21:45
              billy.the.kid napisał:

> za moich czasów jak panienka miała nogę grubszą od ch..a-mozna było.

Co można było? Przywalić nogą w ch..ja?
              • Gość: ewa Re: witaj gajowy!!! IP: *.uznam.net.pl 04.08.07, 22:20
                ty czternastoletnia smarkulo to moze lepiej najpier szkole skoncz a nie pisz
                bzdur o robieniu loda.... ten przystojniak powinien zgnic w wiezieniu.... slow
                brak jaka glupia jestes.MOj Corka taz ma 14 lat .Chyba dlugo by na zadku nie
                usiadla gdybym dowiedziala sie ze spotyka sie z 24 letnim kryminalista.Nigdy
                dzieci nie bije ale za takie cos oberwalaby .Gdzie sa twoi rodzice.Wspolczuje
                twoim rodzicom ze nie udalo im sie ciebie nauczyc szanowac siebie....
                • uyu Re: witaj gajowy!!! 05.08.07, 00:05
                  a switakowi przednie lapki odpadly od zawijania
                • Gość: crimson Re: witaj gajowy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 23:39
                  człowieku, nie widzisz że to podpucha?
    • Gość: inteligentne dziec Zalezy IP: *.dip.t-dialin.net 05.08.07, 04:33
      Jezeli dziecko jest inteligentne, to od 8 - w przeciwnym razie od 18.
      • dunajec1 Re: Zalezy 05.08.07, 05:34
        Ja byl glupi i zaczalem po 70-ce
    • Gość: oj Re: Od ilu lat dozwolony sex? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 18:15
      85 lat i zgoda obojga rodziców
      • purpurat_z_fioletowym_nosem Re: Od ilu lat dozwolony sex? 05.08.07, 18:22
        Ptaszkami to my siem bawimy juz w seminarium i dotykamy sobie nabrzmiale czesci
        intymne.
    • wikul Re: Od ilu lat dozwolony sex? 05.08.07, 18:24
      spoleczny_forumowicz napisał:

> Waszym zdaniem od ilu lat powinien być dozwolony sex , tak aby emocjonalnie
      > być do tego przygotowanym?

Od momentu kiedy potafi sie poprawnie napisać to słowo.
      • wikul Re: Od ilu lat dozwolony sex ? 05.08.07, 18:25
        wikul napisał:

> spoleczny_forumowicz napisał:
        >
        > > Waszym zdaniem od ilu lat powinien być dozwolony sex , tak aby emocjonaln
        > ie
        > > być do tego przygotowanym?
        >
        >
        > Od momentu kiedy potafi sie poprawnie napisać to słowo.

pl.wikipedia.org/wiki/Seks
        • Gość: spoleczny pracowni Re: Od ilu lat dozwolony sex ? IP: *.pools.arcor-ip.net 05.08.07, 22:17
          dla ciekawych, polecam przeczytanie.
          www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=kraj&name=2948
    • monia145 Re: Od ilu lat dozwolony sex? 05.08.07, 22:40
      Trudne pytanie- jakby brać pod uwagę tylko rozwój emocjonalny to niektórzy do
      późnych lat pozostawli by w przymusowej czystości cielesnej;)
      Jednak lepiej, ze to fizjologia wiedzie tutaj prym;)
    • Gość: antypapista Re: Od ilu lat dozwolony sex? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.07, 22:51
      Od chwili poczęcia aż do naturalnej śmierci.Hahahahaha.
    • Gość: Maja Niezmiennie od 18stu n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 00:32
      • Gość: ferment Re: niezależność IP: *.chello.pl 06.08.07, 11:48
        Może do czasu osiągnięcia dojrzałośći: społecznej, emocjonalnej...A przede
        wszystkim >dojrzałości< ekonomicznej, czyli możliwości utrzymania siebie,
        ewntualnie wspólmałżonka i dziecka/dzieci?
        • Gość: Maja Re: niezależność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 15:23
          Oj to niektórzy musieliby całe życie być abstynentami sex. haha :))
          • Gość: ferment Re: niezależność IP: *.chello.pl 06.08.07, 15:51
            > Gość portalu: Maja napisał(a):

> Oj to niektórzy musieliby całe życie być abstynentami sex. haha :))<

Jestem za tym:)
    • piwi77 Jeżeli dochodzi do seksu, znaczy że jest dozwolony 06.08.07, 14:12
      Bo to natura decyduje. Problem jest inny, chodzi nie o to, żeby dozwalać, czy
      nie, ale żeby przygotować na to co wcześniej czy później zostanie przez naturę
      dozwolone. Ale do tego potrzebna jest, przez wielu tak wyklinana, edukacja
      seksualna.
      • Gość: ferment Re: Jeżeli dochodzi do seksu, znaczy że jest dozw IP: *.chello.pl 06.08.07, 15:54
        > Ale do tego potrzebna jest, przez wielu tak wyklinana, edukacja
        > seksualna.<

Zgoda na edukację. Trzeba się >dogadać< i to szybko co do założeń. Potrzebna
        powazna debata. Tyle, ze nie wiem kiedy doczekamy się powagi w debatach:((
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka