Dodaj do ulubionych

Remont mieszkania w Boze Narodzenie/Wielkanoc. OK?

08.05.08, 11:31
Mysle ze normalnym, komfortowym do zycia krajem jest tam gdzie mozna
swobodnie, chodzic w krotkich spodenkach nawet w lutym, robic remont
mieszkania w najwieksze swieta; Boze Narodzenie itd/ Wielkanoc. A
Mezczyznie nosic na glowie perulke w stylu Ludwika XIV, jesli tylko
to wlasnie odpowiada jego gustom. Lub gdzie widok dwoch mezczyzn lub
dwie kobiety trzymajace sie za rece albo calujace sie w srodku
ruchliwej promenady nikomu zbytnio nie przeszkadza.

Z perspektywy zycia w wielokulturowym kraju; USA, Japoni i innych
zauwazam roznice w mentalnosci ludzi za granica i w Polsce. Nie da
sie ukryc ze wiele z powyzszych zachowani bylyby nie do
zaakceptowania dla zdecydowanej wiekszosci Polakow. Czy to jest ta
wolnosc o ktora walczylo wiele pokolen Polakow? Wielu ludziom wydaje
sie ze walczyli o Polske katolicka, inni o Polske krwiopijcza
Kaptialistyczna.
Obserwuj wątek
    • Gość: drakkainen Re: Remont mieszkania w Boze Narodzenie/Wielkanoc IP: 213.25.20.* 08.05.08, 11:48
      Rozumiem, że jak pojadę do USA i zacznę robić remont w Święto
      Dziękczynienia, to mój redneckowski sąsiad wykaże sie tolerancją.

• polska_potega_swiatowa Re: Remont mieszkania w Boze Narodzenie/Wielkanoc 08.05.08, 11:58
        Gość portalu: drakkainen napisał(a):

> Rozumiem, że jak pojadę do USA i zacznę robić remont w Święto
        > Dziękczynienia, to mój redneckowski sąsiad wykaże sie tolerancją.

Moze zdziwi sie ze ktos maluje mieszkanie w Thanksgiving jesli
        rzeczywiscie jest redneckiem i nie bardzo orientuje sie w obcych
        kulturach, ale raczej nie bedzie ciebie "prostowal" tak jak wielu
        Polakow/ek w Polsce.
        • Gość: drakkainen Re: Remont mieszkania w Boze Narodzenie/Wielkanoc IP: 213.25.20.* 08.05.08, 12:05
          Zakłócanie spokoju sąsiadom w dni wolne od pracy jest zwykłym
          chamstwem

Jak mi ktoś zacznie robic remont nad głową w niedzielę, to pójdę
          go "naprostować". Jestem ateistką, ale niedziela jest dniem wolnym i
          mam prawo w ten dzień odpocząć.

Tak się składa, że pod moimi oknami chodzi porocesja w Boze Ciało.
          Tego dnia nie wieszam prania na balkonie.
          • polska_potega_swiatowa Re: Remont mieszkania w Boze Narodzenie/Wielkanoc 08.05.08, 12:28

> Zakłócanie spokoju sąsiadom w dni wolne od pracy jest zwykłym
            > chamstwem
            > Jak mi ktoś zacznie robic remont nad głową w niedzielę, to pójdę
            > go "naprostować". Jestem ateistką, ale niedziela jest dniem wolnym
            > i mam prawo w ten dzień odpocząć.

Chyba dobrze sobie zdajesz z tego sprawe ze spora czesc ludzi jest
            zmuszona pracowac w nocy, weekendy, i nawet swieta. Czy ty bierzez
            pod uwage to ze dla twojego sasiada dzien to noc, albo poniedzialek
            lub sroda to dzien wolny od pracy?

> Tak się składa, że pod moimi oknami chodzi porocesja w Boze Ciało.
            > Tego dnia nie wieszam prania na balkonie.

Czyli jednak przyznajesz ze wielu ludzi nie darowaloby tobie gdybys
            powiesila swoje majtki pomiedzy swietymi obrazkami w oknach twoich
            sasiadow.. :)
            • Gość: drakkainen Re: Remont mieszkania w Boze Narodzenie/Wielkanoc IP: 213.25.20.* 08.05.08, 12:36
              > Czyli jednak przyznajesz ze wielu ludzi nie darowaloby tobie
              gdybys
              > powiesila swoje majtki pomiedzy swietymi obrazkami w oknach twoich
              > sasiadow.. :)

Nieczego takiego nie przyznaje, po prostu jako osoba kulturalna
              zachwouje jakieś minimum zasad współżycia społecznego

> Chyba dobrze sobie zdajesz z tego sprawe ze spora czesc ludzi jest
              > zmuszona pracowac w nocy, weekendy, i nawet swieta. Czy ty bierzez
              > pod uwage to ze dla twojego sasiada dzien to noc, albo
              poniedzialek
              > lub sroda to dzien wolny od pracy?

To nie tłumaczy, że można walić mołtem i ryć wiertarką udarową w
              Boże Narodzenie.

• Gość: Bilbo Re: Remont mieszkania w Boze Narodzenie/Wielkanoc IP: *.chu-charleroi.be 08.05.08, 12:37
                A w szabas mozna? Albo Chinski Nowy Rok?
              • polska_potega_swiatowa Re: Remont mieszkania w Boze Narodzenie/Wielkanoc 08.05.08, 12:45

> To nie tłumaczy, że można walić mołtem i ryć wiertarką udarową w
                > Boże Narodzenie.

a jeski ktos nie jest Katolikiem? Przeciez Polska to nie Vatykan...
                Poza tym dziwi mnie ze procesja Bozego Ciala przechodzi przez twoje
                osiedle po stronie balkonowej...W moim rodzinnym miescie w dzielnicy
                w ktorej mieszkalem bylo to zawsze od strony ulicy, gdzie nie bylo
                balkonow...
                • Gość: drakkainen Re: Remont mieszkania w Boze Narodzenie/Wielkanoc IP: 213.25.20.* 08.05.08, 12:55

> To nie tłumaczy, że można walić mołtem i ryć wiertarką udarową w
                  > Boże Narodzenie.

a jeski ktos nie jest Katolikiem? Przeciez Polska to nie Vatykan...

Odróżniasz wolność o wolnoamerykanki?

25 i 26 grudnia są dniami ustawowo wolnymi od pracy. Juz rozumiesz
                  dlaczego nalezy obyć sie bez młota i wiertarki. Tak jak napisłam
                  wczesniej jestem ateistką o mogę sonie Wigilii nie obchodzić, co nie
                  znaczy że urządzam wtdy huczna imprezę z tancami w domu.

To się nazywa kultura osobista.

>Poza tym dziwi mnie ze procesja Bozego Ciala przechodzi przez twoje
                  >osiedle po stronie balkonowej...W moim rodzinnym miescie w
                  dzielnicy
                  w ktorej mieszkalem bylo to zawsze od strony ulicy, gdzie nie bylo
                  balkonow

Nie wszędzie jest tak jak w twoim rodzinnym mieście. Akurta w moim
                  balkony są od ulizy. Trudno żeby procesja popylała po trawniku i
                  placu zabaw od strony "niebalkonowej"

No tak, ale ciebie wogóle dziwi, że gdzieś może być nie tak jak w
                  twoim rodzinnym mieście, w USA i wogóle, że ludzie myślainaczej niż
                  ty
                  • Gość: Bilbo Re: Remont mieszkania w Boze Narodzenie/Wielkanoc IP: *.chu-charleroi.be 08.05.08, 13:12
                    > 25 i 26 grudnia są dniami ustawowo wolnymi od pracy. Juz rozumiesz
                    > dlaczego nalezy obyć sie bez młota i wiertarki. Tak jak napisłam
                    > wczesniej jestem ateistką o mogę sonie Wigilii nie obchodzić, co nie
                    > znaczy że urządzam wtdy huczna imprezę z tancami w domu.

Pierwszy maja to tez dzien ustawowo wolny od pracy. Nie znam nikogo, kto by
                    wtedy nie imprezowal. Jesli nie jestem katolikiem, to moge urzadzic impreze; W
                    koncu to dla mnie dzien wolny ZWYKLY.

Tolerancja zas, to nie jestpozwalanie katolikom na decydowanie kto co ma robic
                    ze swoim dniem wolnym, tylko tolerowanie tego stanuu rzeczy, ze ja mam impreze,
                    a sasiad zasiada do kolacji wigilijnej.
                    • ibelin26 Re: Remont mieszkania w Boze Narodzenie/Wielkanoc 08.05.08, 13:23
                      Na prawdę nie rozumiesz różnicy między 25 grudnia i 1 maja?

Ze swoim wolnym dniem możesz zrobić co zechcesz. Minimum szacunku
                      dla drugiego człowieka wymaga aby mu nie przeszkadzać kiedy zasiada
                      on do kolacji wigilijnej.
                      • Gość: Bilbo Re: Remont mieszkania w Boze Narodzenie/Wielkanoc IP: *.chu-charleroi.be 08.05.08, 13:27
                        Oooo..; A moze minim szacunlu oznacza, zeby mi nie przeszkadzal podczas imprezy?

A jak w Boze Cialo wywiesze gatki na balkonie to co? Tez nie bede mial szacunku?
                        A jak zrobie sobie wtedy impreze urodzinowa? To co? BRak tolerancji i szacunku...

Katolicka tolerancja oznacza chyba , ze wszyscy musza tolerowac ich
                        szarogesienie sie i mowienie innym co maja robic (vide zamkniecie slepow w
                        swieta koscielne i w niedziele).

Wybacz dla mnie ten sasiad nie ma dla moich obyczajow szacunku. Wymaga, zebym
                        dostosowal sie do jego.
                        • ibelin26 Re: Remont mieszkania w Boze Narodzenie/Wielkanoc 08.05.08, 13:30
                          Zawsze możesz dołączyc do Waldusia, nie będziesz musiał wtedy
                          tolerowac katolików.
                          • Gość: Bilbo ???? IP: *.chu-charleroi.be 08.05.08, 13:32
                            ibelin26 napisała:

> Zawsze możesz dołączyc do Waldusia, nie będziesz musiał wtedy
                            > tolerowac katolików.
                            >

Wybacz. Nie ogarniam Twojej cietej (chyba) riposty.
                            • ibelin26 Re: ???? 08.05.08, 14:05
                              >Katolicka tolerancja oznacza chyba , ze wszyscy musza tolerowac ich
                              >szarogesienie sie i mowienie innym co maja robic (vide zamkniecie
                              >slepow w swieta koscielne i w niedziele).

>Wybacz dla mnie ten sasiad nie ma dla moich obyczajow
                              >szacunku.Wymaga, zebym dostosowal sie do jego.

Skoro nie odpowiada ci tolerancja w wersji opisanej przez ciebie,
                              wyjedź do USA, tam tolerancja jest większa, będziesz móg imprezować,
                              remontowac kiedy tylko zapragniesz. I gatki też będziesz mógł
                              wieszać gdzie chcesz.
                              • Gość: Bilbo Re: ???? IP: *.chu-charleroi.be 08.05.08, 14:45
                                Po co mam sie ruszac z Belgii?? Tutaj nikt mii nie mowi, kiedy mam robic zakupy,
                                kiedy wieszac gatki, kiedy imprezowac.

Zaden kosciol. Nie musze jechac do USA.
                                • ibelin26 Re: ???? 08.05.08, 14:50
                                  To o co ci chodzi?

Co cie obchodzi Boże Narodzenie w Polsce?
                                  • Gość: Bilbo Re: ???? IP: *.chu-charleroi.be 08.05.08, 15:02
                                    Udzielam sie w dyskusji. To forum ogolnodostepne.

Interesowac mnie moze z prostego powodu. Przyjade do moich NIEKATOLICKICH
                                    znajomych w grudniu i jakis moher bedzie mnie molestow z powodu swojej kolacji;
                                    • gringo68 Re: ???? 08.05.08, 15:07
                                      co ty chcesz pokazać tymi postami? swoją głupotę??? kolejny gniewny
                                      malolat obrażony na księdza katechetę???
                                      • Gość: Bilbo Re: ???? IP: *.chu-charleroi.be 08.05.08, 15:21
                                        Powiedz co Ty chcesz pokazac? Ze dla mnie 25. grudzien powinien byc wazniejszy
                                        od 1. maja?

Niby dlaczego mialbym sie wstydzic imprezy tego dnia i sadzic, ze to chamskie?
                                        Dlaczego chamskie jest 25.12, ale 1.05 juz do zaakceptowania?

Bez katolickiej propagandy, bo ja ten dzien traktuje jak kazdy inny wolny dzien.
                                        Dla mnie nic szczegolnego.
                                    • ibelin26 Re: ???? 08.05.08, 19:08
                                      Nie "jakiś moher" tylko większość. Wierzący czy nie - taka w Polsce
                                      tradycja, ze 24 grudnia jest Wigilia.

Jak nie potafisz tego zrozymieć, ze nie jest wyłacznie święto
                                      religijne a pewnego rodzaju tradycja, no to sorry.

Chcesz imprezować 24 grudnia - zrób to w Belgii.

A może 11 listopada też ci sie nie podoba?
                                      • gringo68 Re: ???? 08.05.08, 19:55
                                        właśnie, rób to w Belgii ze swoimi NIEKATOLICKIMI znajomymi, których
                                        pełno popołudniami na Nieuvstraat...
                                        • Gość: Bilbo Re: ???? IP: *.brutele.be 09.05.08, 00:22
                                          Oto prawdziwe oblicze tolerancji katolikow :)
                                          • ibelin26 Re: ???? 09.05.08, 06:51
                                            NIe znasz prawdziwego oblicza polskich katolików.

Za imprezowanie w wigilię niekatolików palimy na stosach.

Gringo, co ty na to żeby Bilba usmażyć w ognisku?
                                            • gringo68 Re: ???? 09.05.08, 08:02
                                              twoje propozycja jest nieproduktywna...

niekatolików należy zagonić do sprzątania kościołów i noszenia
                                              ksieży w lektykach, bo każdy ksiądz w Polsce ma lektykę...
                                              • ibelin26 Re: ???? 09.05.08, 08:11
                                                I powinni na kolanach podłogi w kościołach szorować.
                      • Gość: Bilbo Re: Remont mieszkania w Boze Narodzenie/Wielkanoc IP: *.chu-charleroi.be 08.05.08, 13:30

> Na prawdę nie rozumiesz różnicy między 25 grudnia i 1 maja?

Z mojego punktu widzenia oba dni sa wolne od pracy ustawowo... bJeden wypada na
                        wiosne, drugi w zimie. To wszystko. A o jaka roznice Ci chodzi?
                        • ibelin26 Re: Remont mieszkania w Boze Narodzenie/Wielkanoc 08.05.08, 13:34
                          MIeszkasz na Antarktydzie, że trzeba ci takie sprawy tłumaczyć?
                          • Gość: Bilbo Re: Remont mieszkania w Boze Narodzenie/Wielkanoc IP: *.chu-charleroi.be 08.05.08, 13:40
                            W Belgii. Srodek Europy. Na granicy z Niemcami, Francja, Holandia i Francja i
                            Luxemburgiem.

Juz wiesz gdzie to jest? Teraz mi wytlumacz. Jaka roznice robi NIEKATOLIKOWI
                            zrobienie imprezy w dzien ustawowo wolny od pracy przypadjacy na 1.05 lub 25.12.
                            Dla mnie ta roznica nie istnieje (moze srednia temperatura inna i trzeba
                            wczesniej swiatlo zapalic w domu);

Fakt, ze dla Ciebie katolickie swieto stoi ponad wszystkim i jest takie
                            OCZYWISTE, ze wszyscy siedza Cicho, bo ktos zasiada do kolacji, swiadczy o
                            niezlym praniu mozgu...

Tolerancja TAK, ale dla wszystkich. Wiec sasiad moze zasiadac do stolu, a ja
                            moge wznosic toasty i bawic sie w najlepsze.
                            • ibelin26 Re: Remont mieszkania w Boze Narodzenie/Wielkanoc 08.05.08, 13:58
                              To katolickie święto nie stoi dla mnie ponad wszystko. I nie mam
                              wypranego mózgu.

Po prostu, nie mam potrzeby udowadniania komukolwiek czegokolwiek
                              zwłaszcza poprzez zachowania złośliwe, chamskie i prymitywne czyli
                              np. urządzania dyskoteka na pół osiedla kiedy inni mają wigilię.

Tak samo - na pogrzeb idę ubrana na ciemno a nie na różowo.
                              • Gość: Bilbo Re: Remont mieszkania w Boze Narodzenie/Wielkanoc IP: *.chu-charleroi.be 08.05.08, 14:56
                                Fakt, ze uwazasz zrobienie imprezy w tym dniu przez niekatolika oznacza dla
                                Ciebie bycie chamskim i prymitywnym oznacza, ze masz wyprany mozg i stosujesz
                                luzno pojeta "tolerancje katolicko-bogobojna" zwana tez moherowa;

• gringo68 Re: Remont mieszkania w Boze Narodzenie/Wielkanoc 08.05.08, 15:01
                                  impreza nie wypali, nikt by nie przyszedł, no może paru podobnych do
                                  ciebie...
                                • Gość: drakkainen Re: Remont mieszkania w Boze Narodzenie/Wielkanoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 19:03
                                  Jest takie przysłowie "Wejdziesz między wrony musisz krakać jak i
                                  one"

Czy ci się podoba czy nie Polska jest krajem katolickim i
                                  przyjeżdzajac do tego wypadałoby sie dostosować do reguł tu
                                  panujących np. do tego że większość Polaków 24 grudnia obchodzi
                                  wigilię.

Robienie imprezy zakłocającej to święto jest chamskie i prymitywne.

Nie podoba ci się - nie przyjeżdaj
                                  • Gość: Bilbo Re: Remont mieszkania w Boze Narodzenie/Wielkanoc IP: *.chu-charleroi.be 11.05.08, 13:05
                                    Ooooooo!!!Tomnie zdziwiles. Az do konstytucji zajzalem, a tam jak byk stoi:
                                    Rozdział I
                                    RZECZPOSPOLITA
                                    Art. 1.

Rzeczpospolita Polska jest dobrem wspólnym wszystkich obywateli.

Art. 2.

Rzeczpospolita Polska jest demokratycznym państwem prawnym, urzeczywistniającym
                                    zasady sprawiedliwości społecznej.

Art. 3.

Rzeczpospolita Polska jest państwem jednolitym.

Art. 4.

1. Władza zwierzchnia w Rzeczypospolitej Polskiej należy do Narodu.

2. Naród sprawuje władzę przez swoich przedstawicieli lub bezpośrednio.

Art. 10.

1. Ustrój Rzeczypospolitej Polskiej opiera się na podziale i równowadze
                                    władzy ustawodawczej, władzy wykonawczej i władzy sądowniczej.

2. Władzę ustawodawczą sprawują Sejm i Senat, władzę wykonawczą Prezydent
                                    Rzeczypospolitej Polskiej i Rada Ministrów, a władzę sądowniczą sądy i trybunały.

Nir ma mowy o katolicyzmie Polski.
                                  • Gość: Bilbo Re: Remont mieszkania w Boze Narodzenie/Wielkanoc IP: *.chu-charleroi.be 11.05.08, 13:16
                                    I jeszcze jedno:
                                    Art. 52.
                                    6. Obywatela polskiego nie można wydalić z kraju ani zakazać mu powrotu do kraju.

Ad Twoich madrosci na temat - nie przyjezdzaj.

Art. 53.
                                    6. Nikt nie może być zmuszany do uczestniczenia ani do nieuczestniczenia w
                                    praktykach religijnych.

Ad Twoich madrosci na temat przymusowego uczestniczenia w praktykach
                                    religijnych, bo wiekszosc Polakow tak robi i nalezy "krakac jak i oni".

Art. 54.
                                    1. Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i
                                    rozpowszechniania informacji.

Ad madrosci kogos , kto napisal, co Cie to obchodzi i po co sie wypowiadasz
                                    skoro sprawa Cie nie dotyczy.
                        • kolter_hugh Re: Remont mieszkania w Boze Narodzenie/Wielkanoc 08.05.08, 13:43
                          Gość portalu: Bilbo napisał(a):

>
                          > > Na prawdę nie rozumiesz różnicy między 25 grudnia i 1 maja?
                          >
                          > Z mojego punktu widzenia oba dni sa wolne od pracy ustawowo... bJeden wypada na
                          > wiosne, drugi w zimie. To wszystko. A o jaka roznice Ci chodzi?

Różnica był zasadnicza bo 1 maja napić się mogłeś dopiero po 13 kiedy pochody
                          się skończyły ,ale już 24 grudnia nachlać możesz się dopiero po kolacji
                          wigilijnej ::)))
                          • gringo68 Re: Remont mieszkania w Boze Narodzenie/Wielkanoc 08.05.08, 13:49
                            u ciebie w rodzinie jest taka tradycja??? wspólczuję...
                            • kolter_hugh Re: Remont mieszkania w Boze Narodzenie/Wielkanoc 08.05.08, 13:51
                              gringo68 napisał:

> u ciebie w rodzinie jest taka tradycja??? wspólczuję...

U mnie w rodzinie nikt nie świętuje w grudniu z powodu narodzin mitry ::))
                              • gringo68 Re: Remont mieszkania w Boze Narodzenie/Wielkanoc 08.05.08, 14:02
                                Wyznawcy Mitry zapijają się po wigilii??? Kontynuuj...
                                • piwi77 Re: Remont mieszkania w Boze Narodzenie/Wielkanoc 08.05.08, 14:07
                                  gringo68 napisał:

> Wyznawcy Mitry zapijają się po wigilii???

Wigilii czego?
                                • kolter_hugh Re: Remont mieszkania w Boze Narodzenie/Wielkanoc 08.05.08, 14:09
                                  gringo68 napisał:

> Wyznawcy Mitry zapijają się po wigilii??? Kontynuuj...

Dzień narodzin Mitry, czyli 25 grudnia został w IV wieku przyjęty jako dzień
                                  narodzin Chrystusa - obecnie pokrywa się z chrześcijańskim świętem Bożego
                                  Narodzenia. Warto nadmienić iż w tradycji chrześcijańskiej pierwszym który pisał
                                  o narodzinach Jezusa 25 grudnia był już w II wieku Hipolit Rzymski, natomiast
                                  święto narodzin Mitry nie było świętem państwowym, a przyjęcie tej daty za datę
                                  narodzin Jezusa może się wiązać z chęcią wyrugowania pogańskiego kultu.

pl.wikipedia.org/wiki/Mitra_%28mitologia%29
                                  • gringo68 bełkot 08.05.08, 14:22
                                    ja się pytam skąd wiesz o powigilijnym piciu, może z
                                    wlasnych/rodzinnych doświadczeń, ty coś o jakimś mitrze, potem o
                                    Hipolicie, pomieszanie z popląteniem, facet, ty jakiś niezborny
                                    jesteś...piszesz dla samego pisania??? jedyna forma zaistnienia???

co wątek to jacyś pokopani nawiedzeńcy się trafiaja...
                                    • kolter_hugh Re: bełkot 08.05.08, 14:28
                                      gringo68 napisał:

> ja się pytam skąd wiesz o powigilijnym piciu, może z
                                      > wlasnych/rodzinnych doświadczeń, ty coś o jakimś mitrze, potem o
                                      > Hipolicie, pomieszanie z popląteniem, facet, ty jakiś niezborny
                                      > jesteś...piszesz dla samego pisania??? jedyna forma zaistnienia???
                                      >
                                      > co wątek to jacyś pokopani nawiedzeńcy się trafiaja...

Goń się watykański sługusie proste fakty do zaćmionego kadzidłem łba nie
                                      docierają ??
                                      • gringo68 Re: bełkot 08.05.08, 14:48
                                        oprócz tego, że jesteś niezborny w wyrażaniu swoich opinii, jesteś
                                        także protakiem i chamem sadzac po stosowanych przez ciebie
                                        wyzwiskach...

twoja obsesja przeslania ci wszstko, bo watke dotyczyzupełnie czego
                                        innego, ty jednak zawsze skręcisz na swoje tematy...

możesz odszczeknać, bo z tego co widzę, zawsze musisz mieć ostatni
                                        glos...

jak to było???...nie dyskutuj z idiota bo sprowadzi cię do swego
                                        poziomu, a potem pokona doświadczeniem...

dyskutować więc z toba więcej nie zamierzam...

a teraz szczekaj...
                                        • kolter_hugh Re: bełkot 08.05.08, 15:34
                                          gringo68 napisał:

> oprócz tego, że jesteś niezborny w wyrażaniu swoich opinii, jesteś
                                          > także protakiem i chamem sadzac po stosowanych przez ciebie
                                          > wyzwiskach.
                • aiczka wątek balkonowy 08.05.08, 18:52
                  > Poza tym dziwi mnie ze procesja Bozego Ciala przechodzi przez twoje
                  > osiedle po stronie balkonowej...W moim rodzinnym miescie w dzielnicy
                  > w ktorej mieszkalem bylo to zawsze od strony ulicy, gdzie nie bylo
                  > balkonow...
                  A to bardzo ciekawe zagadnienie. W mojej rodzinnej dzielnicy wszystkie domy
                  starsze niż, powiedzmy, dziesięć lat mają balkony właśnie "od ulicy". Ostatnio w
                  związku z tym, że każdy skrawek ziemi zabudowuje się maksymalnie, pojawiły się
                  domy wielorodzinnce skierowane frontem prostopadle do ulicy, to i balkony na
                  ulicę nie wychodzą. Ale normą to jeszcze nie jest.
          • kolter_hugh Re: Remont mieszkania w Boze Narodzenie/Wielkanoc 08.05.08, 13:49
            >
            > Tak się składa, że pod moimi oknami chodzi porocesja w Boze Ciało.
            > Tego dnia nie wieszam prania na balkonie.

Też bał bym się że ktoś z tej bandy za oknem coś zwinie ::)))
    • ibelin26 Re: Remont mieszkania w Boze Narodzenie/Wielkanoc 08.05.08, 11:58
      W Polsce też możesz chodzic w krótkich spodenkach w lutym. Nie wiem
      czy będziesz czuć się komfortowo. Chociaż, zimy coraz cieplejsze
      więc może nie będzie tak źle.

> Z perspektywy zycia w wielokulturowym kraju; USA, Japoni i innych
      > zauwazam roznice w mentalnosci ludzi za granica i w Polsce.

Z persepktywy kilku skromnych podróży zagranicznych, również
      stwierdzam róźnice w mentalności ludzi w Polsce i za granicą.

Tylko czego to dowodzi? Ano tego, że ludzie są róźni. Co prawda
      próbowano wprowadzać urawniłowki, tak aby wszyscy wszędzie myśleli
      tak samo, ale na dłuższą metę niekomu sie nie udało.

>Czy to jest ta wolnosc o ktora walczylo wiele pokolen Polakow?

Ano mamy taki kraj jaki sobie zbudowalismy. Nie wiem czemu spędza ci
      to sen z powiek skoro od dawna nie mieszkasz.

Ten wielokulturowy, tolerancyjny kraj jeszcze nie tak dawno uznawał
      czarnoskórych obywateli za podludzi.
    • gringo68 Japonia wielokulturowa???? ROTFL 08.05.08, 12:21
      BTW, znajdź mi kraj z kręgu cywilizacji europejskiej, w którym
      remontuje sie w Święta, hehe...
      • ibelin26 Re: Japonia wielokulturowa???? ROTFL 08.05.08, 12:29
        A w jakimkolwiek cywilizowanym kraju remontuje się w świeta (jakie
        by one nie były?

Jesli tak rozumieć wolność, to ja jednak wolę Polskę niż USA, nikt
        przynajmniej nie będzie mi walił młotkiem nad głową w Święta.
      • polska_potega_swiatowa Re: 08.05.08, 12:30
        gringo68 napisał:

> Japonia wielokulturowa???? ROTFL
        > BTW, znajdź mi kraj z kręgu cywilizacji europejskiej, w którym
        > remontuje sie w Święta, hehe...

np; Albania albo Bosnia..:)

Moze Japonia nie jest wielokulturowa, ale ludzie sa bardzo
        tolerancyjni i dyskretni, i otwarci na inne kultury.
        • Gość: Bilbo Re: IP: *.chu-charleroi.be 08.05.08, 12:35
          Z Japonia to troche dziwna sprawa. Ta dyskrecja nieraz potrafi doprowadzic do
          szalenstwa...

Podam przyklad mojego kolegi, ktory byl W Japonii na delegacji. Firma
          zakwaterowala go w eleganckim, tradycyjnym hotelu. Wszystko ladnie pieknie,
          dystyngowana obsluga. Po 2 dniach koles zauwazyl, ze ludzie go unikaja. Juz nie
          rozmawiaja chetnie. Oczywiscie odpowiadaja zapytani wprost, ale jednak dalo sie
          czuc, ze cos jest nie tak.

Okazalo sie, ze w Japonii tradycyjnie po mieszkaniu chodzi w jednych kapciach, a
          do toalety zaklada sie inne. Koles po prostu zalozyl kapcie, w ktorych chodzi
          sie tylko po toalecie i chodzil w nich po calym pokoju/hotelu. Ludzie to
          zauwazyli, ale nie mogli mu zwrocic uwagi wprost, zeby nie poczul sie
          zazenowany. Wiec go unikali :)
          • polska_potega_swiatowa A bluzka pani Milerowej? :) 08.05.08, 13:04
            Gość portalu: Bilbo napisał(a):

> Z Japonia to troche dziwna sprawa. Ta dyskrecja nieraz potrafi
            > doprowadzic do szalenstwa...
            >
            > Podam przyklad mojego kolegi, ktory byl W Japonii na delegacji.
            > Firma zakwaterowala go w eleganckim, tradycyjnym hotelu. Wszystko
            > ladnie pieknie, dystyngowana obsluga. Po 2 dniach koles zauwazyl,
            > ze ludzie go unikaja. Juz nie rozmawiaja chetnie. Oczywiscie
            > odpowiadaja zapytani wprost, ale jednak dalo sie czuc, ze cos jest
            > nie tak.
            > Okazalo sie, ze w Japonii tradycyjnie po mieszkaniu chodzi w
            > jednych kapciach, a do toalety zaklada sie inne. Koles po prostu
            > zalozyl kapcie, w ktorych chodzi sie tylko po toalecie i chodzil w
            > nich po calym pokoju/hotelu. Ludzie to zauwazyli, ale nie mogli mu
            > zwrocic uwagi wprost, zeby nie poczul sie zazenowany. Wiec go
            > unikali :)

Sam mieszkalem w Japoni przez rok, i rzeczywiscie jest wiele
            niuansuow w ich kulturze, jednak mysle ze w Polskiej jest rowniez
            sporo rzeczy w ktorej np Japonczyka "doprowadzilaby do szalenstwa"
            np; elegancka i dystyngowana Japonska Cesarzowa ktora podczas
            oficjalnej wizyty w Polsce musiala stac zdegustowana... obok pani
            Premierowej Milerowej ubrana w rozowa bluzke rodem ze wiejskiej
            dyskoteki z napisem; "Sexy" ....:)
        • gringo68 Albania i Bośnia 08.05.08, 12:35
          No znajdź mi remont domu w Święta w Republice Serbskiej, albo
          przynajmniej w Mostarze, hehe...

nosiłeś cegły???
          • gringo68 Japonia 08.05.08, 12:37
            może zacznij walić mlotkiem w Tokio w ichniejsze święto,,,beda
            dyskretni i otwarci, hehe...
            • Gość: drakkainen Re: Japonia IP: 213.25.20.* 08.05.08, 12:41
              sąsiedzi przyślą do ciebie Yakuzę, oni bardzo dyskretnie walną cie
              młotkiem w głowę
        • Gość: drakkainen Re: IP: 213.25.20.* 08.05.08, 12:37
          W Bośni i Alabanii robią remonty w święta???!!!
      • polska_potega_swiatowa Europa nie jest juz katolicka/chrzescijanska.... 08.05.08, 12:36
        gringo68 napisał:

> BTW, znajdź mi kraj z kręgu cywilizacji europejskiej, w którym
        > remontuje sie w Święta, hehe...

W Bosni i Albani rzeczywiscie nigdy nie remontuje sie podczas Swieta
        Ramadanu, ale 25 grudnia to dlaczego nie, przeciez dla nich to
        normalny dzien :)
        • gringo68 Re: Europa nie jest juz katolicka/chrzescijanska. 08.05.08, 12:40
          Dla bośniackch Chorwatów i katolickich Albańczyków to jest normalny
          dzień??? To dlaczego to jest dzień świąteczny w tych krajach???

ale ty jesteś głupawy...
        • gringo68 Re: Europa nie jest juz katolicka/chrzescijanska. 08.05.08, 13:27
          Dla bośniackich Chorwatów i Serbów to normalny dzień??? Dla
          Albańczyków crześcijan (ca 30%) to też normalny dzień? To dlaczego
          te dni są w tych krajach świąteczne?

Jesteś ignorantem...
    • laska.waniliowa Re: Remont mieszkania w Boze Narodzenie/Wielkanoc 08.05.08, 12:46
      a jak wyjdziesz w krótkich spodenkach lutym to co ci zrobią "te niedobre
      Polaki"? zatłuką w ciemnej uliczce?
      masz paranoję kolego.
      święta tez możesz robić co chcesz, ja np w wielkanoc myłam samochód i sąsiedzi
      się uśmiechali mówiąc dzień dobry, nie zauważyłam żeby ktoś do mnie mierzył z
      wysokiego kalibru. myślę że reakcja mogłaby być inna gdyby mi się zachciało
      przestawiać ściankę działową kiedy wszyscy naokoło zasiadają do kolacji
      wigilinej. to juz kwestia współżycia społecznego i tolerancji (tak, TOLERANCJI -
      mamy takie słowo w Polsce) dla innych

PS: przykład tolerancji amerykanów zakrawa na kiepski żart
      • Gość: drakkainen Re: Remont mieszkania w Boze Narodzenie/Wielkanoc IP: 213.25.20.* 08.05.08, 13:01
        > a jak wyjdziesz w krótkich spodenkach lutym to co ci zrobią "te
        niedobre
        > Polaki"? zatłuką w ciemnej uliczce?

Nie, po amerykańsku wytaplają w smole i wytarzają w pierzu.
        • ibelin26 Re: Remont mieszkania w Boze Narodzenie/Wielkanoc 08.05.08, 13:04
          Niewolnictwo, KU KLUX KLAN, segregacja rasowa - "wyrazem" tolerancji
          i otwartości na inne kultury w USA
    • piwi77 Re: Remont mieszkania w Boze Narodzenie/Wielkanoc 08.05.08, 13:04
      Ja tam nigdy o żadną Polskę nie walczyłem (w przyszłości też nie mam
      takiego zamiaru), więc trudno mi mówić, że się na niej zawiodłem.
      Jest jak jest i nie narzekam.
      • gringo68 brutalny Gajowy powrócil!!! 08.05.08, 13:31
        mieszkał przez rok w Japonii, hehe...
        • ibelin26 Re: brutalny Gajowy powrócil!!! 08.05.08, 13:35
          i jest bardziej japoński od samego cesarza.
    • zwykly_kierowca oj Walduś, Walduś, dorośnij! (nt) 08.05.08, 14:10
    • 10iwonka10 Re: Remont mieszkania w Boze Narodzenie/Wielkanoc 08.05.08, 18:27
      Japonia jest taka wielokulturowa?

Nasz znajomy ( Anglik) wyjechal tam do sluzbowo i zabral swoja zone.
      Kobieta duza i bardzo gruba no i co? Japonczycy przystaja na ulicy i
      palcami ja pokazuja, robia jej zdjecia....
      Jako ze oni to narod drobnych, niewysokich ludzi to kobieta sie
      wyroznia.

• jdbad Re: Remont mieszkania w Boze Narodzenie/Wielkanoc 08.05.08, 18:35
      Waldek ty pewien jesteś ,ze w USA mieszkasz?
      Bo ciągle busz opisujesz i to taki niezamieszkany.
      • ibelin26 Re: Remont mieszkania w Boze Narodzenie/Wielkanoc 08.05.08, 19:18
        raczej prerię ...
        • jdbad Re: Remont mieszkania w Boze Narodzenie/Wielkanoc 08.05.08, 19:21
          Tylko bizonów żal:(
    • Gość: DSD Ech, ta wolnosc... IP: 144.92.199.* 08.05.08, 20:01
      Z niektorych postow wynika ze jesli przyjde na pogrzeb z doczepionym
      polmetrowym plastikowym fallusem (doczepionym tam gdzie trzeba) i
      ludzie beda sie za mna ogladac to bedzie to dowod na ich moherskosc
      i nieeuropejskosc...

Z drugiej strony to p_p_s moglby sie zdecydowac: czy problemem
      Polski jest to ze kazdy robi co chce, czy to ze nikt nie moze robic
      tego co chce.
      • 10iwonka10 Re: Ech, ta wolnosc... 08.05.08, 20:24
        Wszedzie sie beda za toba ogladac jak sie bedziesz wyrozniac bo taka
        jest natura ludzka. Ale niektorzy chca udowodnic ze to tylko w
        Polsce.
        • Gość: DSD Re: Ech, ta wolnosc... IP: 144.92.199.* 08.05.08, 20:30
          Wiesz, ja moge sie zgodzic ze w Polsce bardziej bo jednak kraj
          bardziej homogeniczny narodowosciowo, i izolacja od reszty swiata za
          komuny (a przed komuna 90% narodu to byli chlopi i robotnicy ktorzy
          i tak nie mogli podrozowac). Ale fakt, niektorzy przesadzaja z
          ponizaniem polskosci i Polski. Akurat niedawno czytalem 'Heban'
          Kapuscinskiego, utkwil mi w glowie fragment o tym ze wiekszosc ludzi
          na swiecie zyje w swoich wlasnych mikrospolecznosciach i nie jest
          zainteresowana tym jak zyja inni, zreszta i tak czuje nad
          tymi 'innymi' instynktowna wyzszosc.

A to chodzenie w krotkich gaciach i/lub sandalach w USA na
          trzaskajacym mrozie to rzeczywiscie cos co uderza Polaka :-)))
          • 10iwonka10 Re: Ech, ta wolnosc... 08.05.08, 20:35
            Dokladnie, ja mieszkam w UK 6 lat i calkiem mi sie rozwial mit o
            ich "unikalnej tolerancji". Cale mnostwo "narrow minded "
            Anglikow.A kraj taki multiculturalny. I wciaz im sie wydaje ze sa
            imperium.
            O USA nawet nie wspomne tam nawet nie ma wiadomosci "ze swiata"
            tylko to co u nich sie dzieje.
    • nessie-jp Re: Remont mieszkania w Boze Narodzenie/Wielkanoc 09.05.08, 03:50
      Wiesz co, ja co prawda mieszkam w Warszawie, która niekoniecznie jest
      reprezentatywna, jeśli chodzi o resztę Polski, ale...

- wywieszam pranie w niedziele i święta
      - sprzątam mieszkanie i wiercę dziury w niedziele i święta (nie naruszając ciszy
      nocnej, rzecz jasna)

I jakoś nikt mi uwagi nie zwrócił, nikt się za mną nie ogląda, nikt nic nie
      komentuje, a sąsiadki nawet te najstarsze nadal się do mnie uśmiechają i mówią
      "Dzień dobry".

Więc może po prostu twoje złe doświadczenia wynikają z kontaktu z nazbyt
      zaściankową częścią Polski? A przecież takie zaścianki są na całym świecie, i w
      USA, i w Austrii, i w Wielkiej Brytanii...
      • gringo68 urzekła mnie twoja historia 09.05.08, 08:00
        walenie udarem w ścianę w Swięta wyznacznikiem postympu
        i "światowości"

a mnie się to wydaje swykłym brakiem dobego wychowania...
        • 10iwonka10 Re: urzekła mnie twoja historia 09.05.08, 09:31
          Zwlaszcza ze niektorzy lubia sobie wtedy dluzej pospac i ogolnie sie
          zrelaksowac wic gdy sasiad zaczyna robic wielki remont......
          • gringo68 Re: urzekła mnie twoja historia 09.05.08, 09:58
            inna sprawa, kto w Święta przyjdzie jej remontować ten dom...

może sama, udar to taki trochę większy wibrator, nie powinna mieć
            problemów z opanowaniem urządzenia, hehe...
        • nessie-jp Re: urzekła mnie twoja historia 09.05.08, 13:37
          Muszę pogratulować wyobraźni
    • kochanica-francuza Walduś, artysto, pokaż swoje dzieła! nt 09.05.08, 15:03
      • chwila.pl Re: Walduś, artysto, pokaż swoje dzieła! nt 09.05.08, 17:43
        Ja, z kolei, bardzo chciałabym zobaczyć dzieło natury pod tytułem: Waldi. Nie
        jestem pazerna, nie musi być to akt. Wystarczy zdjęcie twarzy...:)
        • kochanica-francuza Re: Walduś, artysto, pokaż swoje dzieła! nt 09.05.08, 18:06
          chwila.pl napisała:

> Ja, z kolei, bardzo chciałabym zobaczyć dzieło natury pod tytułem: Waldi. Nie
          > jestem pazerna, nie musi być to akt. Wystarczy zdjęcie twarzy...:)

Ja z kolei zauważam, że gdzie pojawiam się z moim postulatem, tam Waldi znika...
          • chwila.pl Re: Walduś, artysto, pokaż swoje dzieła! nt 09.05.08, 19:43
            kochanica-francuza napisała:

> Ja z kolei zauważam, że gdzie pojawiam się z moim postulatem, tam
            > Waldi znika...

Waldi eksponuje swoje dzieła w prestiżowych galeriach, gdzie osiągają niezwykle
            wysokie notowania:)
            A jak sama wiesz charakteryzuje go niezwykła skromność i niechęć do chwalenia się:)
            Pewnie stąd ta tajemniczość i milczenie....:)))))))
        • kolter_hugh Re: Walduś, artysto, pokaż swoje dzieła! nt 09.05.08, 18:07
          chwila.pl napisała:

> Ja, z kolei, bardzo chciałabym zobaczyć dzieło natury pod tytułem: Waldi. Nie
          > jestem pazerna, nie musi być to akt. Wystarczy zdjęcie twarzy...:)

oscarferrari.files.wordpress.com/2007/04/ratzinger.jpg
          • kochanica-francuza Re: Walduś, artysto, pokaż swoje dzieła! nt 09.05.08, 18:24

>
            > oscarferrari.files.wordpress.com/2007/04/ratzinger.jpg

Jaka fajna babcia. Za sympatyczna. Waldim być nie może.
            • kolter_hugh Re: Walduś, artysto, pokaż swoje dzieła! nt 09.05.08, 18:38

>
              > >
              > > oscarferrari.files.wordpress.com/2007/04/ratzinger.jpg
              >
              > Jaka fajna babcia. Za sympatyczna. Waldim być nie może.

Jednak zwróć na szlachetne nazwisko tej babuni ::))) ratzinger
              • kochanica-francuza Re: Walduś, artysto, pokaż swoje dzieła! nt 09.05.08, 18:46

>
                > Jednak zwróć na szlachetne nazwisko tej babuni ::)))

Eee tam. Babcia z gęby podobna do Ratzingera i tyle.
                • kolter_hugh Re: Walduś, artysto, pokaż swoje dzieła! nt 09.05.08, 18:57

>
                  > >
                  > > Jednak zwróć na szlachetne nazwisko tej babuni ::)))
                  >
                  > Eee tam. Babcia z gęby podobna do Ratzingera i tyle.

Ta babinka tez do benka jest podobna ::)))

i140.photobucket.com/albums/r16/resonancedj/ratzinger.jpg
              • kochanica-francuza Re: Walduś, artysto, pokaż swoje dzieła! nt 09.05.08, 18:48
                na filmiku widzę kilkanaście kobiet, z czego tylko DWIE mają berety

a najbardziej krewki jest FACET
          • chwila.pl Re: Walduś, artysto, pokaż swoje dzieła! nt 09.05.08, 19:36
            kolter_hugh napisał:

Sugerujesz, że Waldi jest taki stary?

• kolter_hugh Re: Walduś, artysto, pokaż swoje dzieła! nt 09.05.08, 20:27
              chwila.pl napisała:

> kolter_hugh napisał:
              >
              > Sugerujesz, że Waldi jest taki stary?

Nie , raczej że ma tak samo głupkowaty uśmiech ::))
              • chwila.pl Re: Walduś, artysto, pokaż swoje dzieła! nt 09.05.08, 21:15
                kolter_hugh napisał:

> Nie , raczej że ma tak samo głupkowaty uśmiech ::))

Uśmiech, jak uśmiech, adekwatny do ubranka. Przypuszczam że każdy miałby taką
                minę gdyby zaserwowano mu "uroczą sukieneczkę" przewiązaną w talii białym sznurkiem.
                • kochanica-francuza Re: Walduś, artysto, pokaż swoje dzieła! nt 09.05.08, 23:49
                  nie żebym chodziła do kościoła, ale naprawdę jeżdżenie po religii sprawia wam
                  taką przyjemność?
                  • kochanica-francuza Re: Walduś, artysto, pokaż swoje dzieła! nt 09.05.08, 23:49

> nie żebym chodziła do kościoła, ale naprawdę jeżdżenie po religii sprawia wam
                    > taką przyjemność?

może to jakaś forma parafilii?
                    • kolter_hugh Re: Walduś, artysto, pokaż swoje dzieła! nt 10.05.08, 15:44

> kochanica-francuza napisała:
                      >
                      > > nie żebym chodziła do kościoła, ale naprawdę jeżdżenie po religii sprawia
                      > wam
                      > > taką przyjemność?
                      >
                      > może to jakaś forma parafilii?

Wybacz Słonko ale to nie o nas są te artykuły ::))
                      ksiezapedofile.info/usfacty.html
                  • kolter_hugh Re: Walduś, artysto, pokaż swoje dzieła! nt 10.05.08, 15:43

> nie żebym chodziła do kościoła, ale naprawdę jeżdżenie po religii sprawia wam
                    > taką przyjemność?

Wiesz jeszcze niedawno palili takich jak ja na stosie więc muszę odreagować ::)))
                    • kochanica-francuza Re: Walduś, artysto, pokaż swoje dzieła! nt 10.05.08, 17:16

>
                      > Wiesz jeszcze niedawno palili takich jak ja na stosie

A kiedy ostatnio?

Ja nie twierdzę, żeś pedofil - tylko że podniecasz się jeżdżeniem po religii.
                      • kolter_hugh Re: Walduś, artysto, pokaż swoje dzieła! nt 10.05.08, 17:20

>
                        > >
                        > > Wiesz jeszcze niedawno palili takich jak ja na stosie
                        >
                        > A kiedy ostatnio?

jak na historię świata całkiem niedawno

> Ja nie twierdzę, żeś pedofil - tylko że podniecasz się jeżdżeniem po religii.

Nie podniecam ,ale lubię ten temat.
                        Nie religii a katolicyzmu a to już zasadnicza różnica
                        • kochanica-francuza Re: Walduś, artysto, pokaż swoje dzieła! nt 10.05.08, 17:33
                          \
                          >
                          > jak na historię świata całkiem niedawno

Precyzyjnie poproszę.
                          >

• kolter_hugh Re: Walduś, artysto, pokaż swoje dzieła! nt 10.05.08, 17:35

> > jak na historię świata całkiem niedawno
                            >
                            > Precyzyjnie poproszę.

Poszukaj sobie w necie jeżeli ten temat tak mocno cię interesuje !!
                            • kochanica-francuza Re: Walduś, artysto, pokaż swoje dzieła! nt 10.05.08, 17:37
                              kolter_hugh napisał:

> kochanica-francuza napisała:
                              >
                              > > > jak na historię świata całkiem niedawno
                              > >
                              > > Precyzyjnie poproszę.
                              >
                              > Poszukaj sobie w necie jeżeli ten temat tak mocno cię interesuje !!

Ty twierdzisz, że całkiem niedawno, więc precyzyjnej odpowiedzi oczekuję OD CIEBIE.
                              • kolter_hugh Re: Walduś, artysto, pokaż swoje dzieła! nt 10.05.08, 17:40
                                www.reszel.net/reszel_ostatnia_czarownica.htm
                            • kochanica-francuza Re: Walduś, artysto, pokaż swoje dzieła! nt 10.05.08, 17:38

>
                              > Poszukaj sobie w necie jeżeli ten temat tak mocno cię interesuje !!

Zdaje się, że interesuje ciebie? Czujesz się nieomal palony na stosie, a nawet
                              nie wiesz, ,kiedy to było?...
                              • kolter_hugh Re: Walduś, artysto, pokaż swoje dzieła! nt 10.05.08, 17:46

>
                                > >
                                > > Poszukaj sobie w necie jeżeli ten temat tak mocno cię interesuje !!
                                >
                                > Zdaje się, że interesuje ciebie? Czujesz się nieomal palony na stosie, a nawet
                                > nie wiesz, ,kiedy to było?...

Mi wystarczy kilka kopów w dupę od moich starszych boziobojnych ,,kolegów " za
                                to że na religie nie lubiłem chodzić !!

Może popatrz jak katolicy traktowali prawosławnych jeszcze całkiem niedawno

rumburak.friko.pl/ARTYKULY/religia/nazizm/pavelic_foto.php
                                Pamiętasz konflikt w Ruandzie w kilka tygodni katolicy zabili innych katolików
                                !! Ksiądz skazany za więzienie spalił na symbolicznym stosie tysiące ludzi
                                newsroom.gery.pl/notka,15677,Katolicki_ksiadz_skazany_za_ludobojstwo.html
                                www.tygodnik.com.pl/numer/2709/kronika.html
                                • 33qq Re: Walduś, artysto, pokaż swoje dzieła! nt 10.05.08, 19:12
                                  pl.youtube.com/watch?v=akNs5JOhPVU
                                • kochanica-francuza Re: Walduś, artysto, pokaż swoje dzieła! nt 11.05.08, 17:14

>
                                  > Mi wystarczy kilka kopów w dupę od moich starszych boziobojnych ,,kolegów " za
                                  > to że na religie nie lubiłem chodzić !!

Nie wiem jak ty, ale z dwojga złego wolałabym być kopnięta w d... niż spalona na
                                  stosie.
                                  • kolter_hugh Re: Walduś, artysto, pokaż swoje dzieła! nt 11.05.08, 20:01

>
                                    > >
                                    > > Mi wystarczy kilka kopów w dupę od moich starszych boziobojnych ,,kolegów
                                    > " za
                                    > > to że na religie nie lubiłem chodzić !!
                                    >
                                    > Nie wiem jak ty, ale z dwojga złego wolałabym być kopnięta w d... niż spalona n
                                    > a
                                    > stosie.

To już wiesz skąd u mnie alergia na spódnice duchownych ::)))
                                    • kochanica-francuza Re: Walduś, artysto, pokaż swoje dzieła! nt 11.05.08, 20:55

> To już wiesz skąd u mnie alergia na spódnice duchownych ::)))

Nie roztkliwiaj się tak nad sobą.
                                    • kochanica-francuza Re: Walduś, artysto, pokaż swoje dzieła! nt 11.05.08, 20:56

> To już wiesz skąd u mnie alergia na spódnice duchownych ::)))

Czy ta alergia to wszystko, co masz do powiedzenia na temat wiary katolickiej
                                      (bo innych, jak piszesz, się nie czepiasz) jako takiej?
                                      • kolter_hugh Re: Walduś, artysto, pokaż swoje dzieła! nt 12.05.08, 11:39

>
                                        > > To już wiesz skąd u mnie alergia na spódnice duchownych ::)))
                                        >
                                        > Czy ta alergia to wszystko, co masz do powiedzenia na temat wiary katolickiej
                                        > (bo innych, jak piszesz, się nie czepiasz) jako takiej?

Dominującym wyznaniem w Polsce jest katolicyzm , wdzięczny temat do krytyki !!
                                        • kochanica-francuza Re: Walduś, artysto, pokaż swoje dzieła! nt 12.05.08, 14:34

> Dominującym wyznaniem w Polsce jest katolicyzm , wdzięczny temat do krytyki !!

... ale to nie jest odpowiedź na moje pytanie.

Czyżby odpowiedź wymijająca potwierdzała moją tezę, że więcej refleksji na temat
                                          katolicyzmu nie masz?

• kolter_hugh Re: Walduś, artysto, pokaż swoje dzieła! nt 12.05.08, 16:41

>
                                            > > Dominującym wyznaniem w Polsce jest katolicyzm , wdzięczny temat do kryty
                                            > ki !!
                                            >
                                            > ... ale to nie jest odpowiedź na moje pytanie.
                                            >
                                            > Czyżby odpowiedź wymijająca potwierdzała moją tezę, że więcej refleksji na tema
                                            > t
                                            > katolicyzmu nie masz?

Poza tym że to kupa odchodów, to nie !!!
                                            • kochanica-francuza Re: Walduś, artysto, pokaż swoje dzieła! nt 13.05.08, 15:05

> Poza tym że to kupa odchodów, to nie !!!

No cóż. Zatem nie będziemy o nim dyskutować. Moje negatywne refleksje na temat
                                              k. są bowiem nieco innej natury.
                                        • kochanica-francuza Re: Walduś, artysto, pokaż swoje dzieła! nt 12.05.08, 14:35

> Dominującym wyznaniem w Polsce jest katolicyzm , wdzięczny temat do krytyki !!

jak już, to temat krytyki, bez "do"
    • 33qq Re: Remont mieszkania w Boze Narodzenie/Wielkanoc 09.05.08, 21:22
      Atam, ja pracowałem w czasie długiego weekendu i nikt mi słowa złego nie
      powiedział, a przyznasz, że dyganie z taczką zaprawy 3 maja nie jest ogólnie
      przyjętym sposobem celebrowania święta państwowego. Może po prostu mam
      tolerancyjnych sąsiadów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka