1monia1 13.03.09, 20:11 no właśnie co to jest normalność ? Kto to jest normalny człowiek ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dritte_dame Re: Co to jest normalność ? 13.03.09, 20:15 1monia1 napisała: > no właśnie co to jest normalność ? > Kto to jest normalny człowiek ? Normalny jest ten, kto nie jest nienormalny. Odpowiedz Link Zgłoś
wuzet21 Re: Co to jest normalność ? 13.03.09, 20:17 Bardzo trudny temat, bo każdy uważa że jest normalny... Odpowiedz Link Zgłoś
1monia1 Re: Co to jest normalność ? 13.03.09, 20:18 czy normlany człoiwiek moze byc nieszczęśliwy ?? Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: Co to jest normalność ? 13.03.09, 20:20 1monia1 napisała: > czy normlany człoiwiek moze byc nieszczęśliwy ?? A znasz kogoś, kto nigdy nie był? Odpowiedz Link Zgłoś
1monia1 Re: Co to jest normalność ? 13.03.09, 20:22 szczerze ?? nie.. ale w sumie co to znacy czuć sie norlanie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
wuzet21 Re: Co to jest normalność ? 13.03.09, 20:48 Czy Ty masz nienormalnie poprzestawianą klawiaturę ? Odpowiedz Link Zgłoś
wuzet21 Re: Co to jest normalność ? 13.03.09, 20:47 Normalny człowiek może być nieszczęśliwy, bo nienormalni go nie rozumieją... Odpowiedz Link Zgłoś
a.giotto Re: Co to jest normalność ? 13.03.09, 20:57 normalny człowiek, to taki, którego większość innych ludzi uważa za normalnego. 1monia1 napisała: > czy normlany człoiwiek moze byc nieszczęśliwy ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Master Of Desire Moniu, to jest po prostu najgorsza odmiana IP: *.chello.pl 13.03.09, 21:25 ludzkiego gówna :) bez charakteru, bez indywiduum, bez duszy wewnątrz, bez własnego zdania, bez żadnej większej głębi, bez żadnej osobowości, i wewnętrznej tożsamości. normalny, to znaczy taki jak wszyscy. nie wyróżnia się, dostosowuje do standardów i norm obyczajowych i innych społecznych schematów, jest takim średniakiem szarakiem, życie jego kształtuje "społeczeństwo" a sam nie ma nic do powiedzenia. we wszystkim co robi i mówi musi się powołać na "normalność" czyli porównanie do trendów panujących wśród większości, normalny człowiek jest tępym zwierzęciem którym można manipulować jak się chce w dowolny sposób. normalny człowiek ma super ograniczone horyzonty, więc uwielbia ograniczenie, schematy i szufladki w których mógłby żyć i bezpiecznie się poruszać. nie potrafi wiedzieć "sam", więc musi się dowiedzieć od innych. jest taki jak go wychowają i nauczą. punktem odniesienia dla niego nie jest on sam bo on przecież nie ma zdania, więc jest "społeczeństwo" czy "światopogląd" w którym wzrasta, jest "kultura" która go wychowuje. normalny nie potrafi nic zrobić sam, i wziąć za to odpowiedzialności. podpatruje jak robią inni i naśladuje. wtedy jest dopiero "sobą" :)))), i wtedy "wie" co może robić, a czego nie może, i się realizuje w powielaniu schematu. normalny to odwzorowanie tego co go otacza. kolejny klon który nic do rzeczywistości nie wnosi, i bez którego świat byłby dokładnie taki sam jak i bez niego :). Odpowiedz Link Zgłoś
arek103 normalność to cos co nie istnieje 14.03.09, 10:43 1monia1 napisała: > no właśnie co to jest normalność ? > Kto to jest normalny człowiek ? to tylko pojecie Odpowiedz Link Zgłoś
pa.tryk26 Re: Co to jest normalność ? 15.03.09, 16:22 To może o nienormalnosci? moja przyjaciółka Odbiegła znacznie we wszystkim od każdej wspołczesnej dziewczyny przeżywa piękno przyrody, piękno człowieka, ale i jego brzydotę jej "nienormalność"jest urzekająca. Odpowiedz Link Zgłoś
s.os55 Re: Co to jest normalność ? 17.03.09, 15:42 dziś normalność jest tak żadko spotykana. ze wydaje się czymś niespotykanym. i dziwnym? Odpowiedz Link Zgłoś
polska_potega_swiatowa Re: Co to jest normalność ? 18.03.09, 03:24 s.os55 napisał: > dziś normalność jest tak żadko spotykana. ze wydaje się czymś > niespotykanym. i dziwnym? ??? Mylisz tzw "normalnosc" z kultura osobista, klasa, tym co kiedys nazywalo sie byciem "dzentelmenem i dama".... Odpowiedz Link Zgłoś
pa.tryk26 Re: Co to jest normalność ? 02.04.09, 16:26 Mylisz się.Wszyscy jestesmy tzw normalni ,tylko indywidualiści są 'nienormalni' Ich jest niestety ale mało.... Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: Co to jest normalność ? 17.03.09, 15:48 > no właśnie co to jest normalność ? > Kto to jest normalny człowiek ? to zalezy od spoleczenstwa, w ktorym zyjesz. Np w Pllsce normalnoscia jest glowa ogolona na lyso lub jezyka, kombinatorstwo itd. A ktos kto ne kombinuje jest uwazany za nienormalnego:D Odpowiedz Link Zgłoś
polska_potega_swiatowa to ten ktory jest wygodny, dla oceniajacego :) 18.03.09, 03:21 1monia1 napisała: > Co to jest normalność ? > no właśnie co to jest normalność ? > Kto to jest normalny człowiek ? Dla Ojca Rydzyka normalny czlowiek to babcia- mocherowy beret co daje co tydzien na tace i robic dokladnie to co ojciec dyrektor uwaza za stosowne. Dla Posla Palikota z PO normalny czlowiek to dzi.wka moralna, typu; Urban, Michnik, Wojewodzki, Jacykow..czym wiekszy dziwak i czym glebiej w ..... ma moralnosc tym "normalniejszy" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Co to jest normalność ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.09, 16:39 Człowiek normalny to taki, który mieści się w granicach normy. Reszta już zależy od kryterium normy :) Odpowiedz Link Zgłoś
pa.tryk26 Hej Normalni 02.04.09, 17:20 Może ktoś z Was pomoże mnie ,biednemu żakowi .Mam problem. Moja przyjaciółka wyjechała ,zostawiła pod moja opieka psa i kwiaty Pies nie chce siedzieć w moim mieszkniu ,piszczy jakby go ze skóry obdzierali Chciał nie chciał muszę 'mieszkać' w Jej mieszkaniu .Tu jest spokojny .Co za bydle( "wielki" jak moja pięść) Ten 'problem' to taki ,ze Ona ma na tarasie kwiaty :wrzosy i bukszpan : inne to nie wiem co to za zielsko. Po ostatniej imprezie nagle wrzosy oklapły.Pomyślałem ,ze to może wiosenne słońce je poraziło /.Ale chyba nie! !!! Kumple podpowiedzieli mi ,ze kiedy już nie mogłem w siebie więcej wlać to podlewałem Absolutem te nieszczęsne wrzosy!!! Mam niewiele czasu bo Ona chyba na weekend wróci do domu. Qrde , nie chce stracić przyjaciółki przez jakieś zielsko. Znacie jakieś sposoby na przywrócenie ich do 'życia'???? Będę wdzięczny .Mam dostać 750 złotych stypendium socjalnego-:) Odpowiedz Link Zgłoś
od.ucha.do.ucha Re: Hej Normalni 02.04.09, 17:55 patryk, załóż swój własny wątek i tam pytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
pa.tryk26 Re: Hej Normalni 02.04.09, 18:09 Zapytałem tu bo to takie normalne i ludzie normalni tu pisza i normalnie można od nich dużo sie nauczyć i normalnie można być normalnym przy Nich-:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bysior jest sposób IP: *.multimo.gtsenergis.pl 02.04.09, 20:33 musisz wypić szklankę moczu, potem to wysikać, uzyskasz wtedy tzw. antymocz czyli serum i tym podlej, czasami pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
rambo_pl Re: Co to jest normalność ? 02.04.09, 21:27 1monia1 napisała: > no właśnie co to jest normalność ? > Kto to jest normalny człowiek ? Normalny człowiek to taki, który nie ma żadnych dewiacji seksualnych i psychicznych oraz umysłowych. To taki, który nie ma żadnych nałogów, zwłaszcza myślowych. Jest spontaniczny w tańcu a niezmienny w zasadach. Do normalnych ludzi garną się inni.(nie zawsze normalni:-) Odpowiedz Link Zgłoś
arek103 normalność to cos co nie istnieje 03.04.09, 01:15 1monia1 napisała: > no właśnie co to jest normalność ? > Kto to jest normalny człowiek ? Normalnosc to cos, co cechuje sie tym, ze nie istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
rambo_pl Re: normalność to cos co nie istnieje 03.04.09, 05:28 arek103 napisał: > 1monia1 napisała: > > > no właśnie co to jest normalność ? > > Kto to jest normalny człowiek ? > > Normalnosc to cos, co cechuje sie tym, ze nie istnieje. Normalność nie istnieje ale żyją normalni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś