Dodaj do ulubionych

Autobiografia

02.06.09, 19:08
Ilekroć ją słyszę zawsze bardzo mnie wzrusza,jest w niej coś czego nie potrafię określić,nazwać,jak dobrze że są takie piosenki,jak dobrze że stacje radiowe grają ją tak rzadko...

Perfect - Autobiografia

ps,mała dedykacja,dla pewnego forumowego przyjaciela.
Obserwuj wątek
    • twardycukierek Re: Autobiografia 02.06.09, 20:30
      Piosenka pokolenia.

Ciekawe, czy bardzo młodzi ludzie dziś ją znają? Nie wiem.
      • lupus76 Re: Autobiografia 14.08.09, 08:52
        Jak bardzo młodzi?
        12? 15? 20?
        Moja młodsza siostra ("Młoda") zna :D
        • twardycukierek Re: Autobiografia 14.08.09, 09:21
          Młodsi ode mnie, baby... ;P
          Siostrę wyedukowałeś to i MASH :D
          • lupus76 Re: Autobiografia 14.08.09, 09:34
            Sama się wyedukowała :D
            Ona Perfect lubi bardziej ode mnie. I Marmeladę, yyyyy Dżem też. Ja pozostałem
            przy jakichś Blekoutach, Breakoutach i innych Lombardach :D
            • twardycukierek Re: Autobiografia 14.08.09, 09:37
              > Sama się wyedukowała :D

Już ja swoje wiem ;D

Hmmm, a tyle razy słyszałam, że Perfect to głównie 'dla facetów'. Cenię ich ale
              fanką nie jestem.
              • lupus76 Re: Autobiografia 14.08.09, 09:39
                Według mnie po prostu Perfect bez Hołdysa (podobnie, jak Maanam bez Jackowskiego
                i Hey bez Banacha) zrobił się jakiś taki niewiarygodny, plastikowy, no wytwór
                marketingowy taki.
                Jakbym miał adapter - słuchałbym ich z winyla :)
                • twardycukierek Re: Autobiografia 14.08.09, 09:44
                  Taaak... sama nie wiem, chyba mam podobnie. Ciekawe co Mabiwy na to, on jest
                  fanem fanatycznym ;) chwilowo na Mazurach :D
                  • lupus76 Re: Autobiografia 14.08.09, 10:03
                    Bo ich się da lubić. Tyle że ja nie do końca potrafię. Cenię, lubię posłuchać od
                    czasu do czasu i pomyśleć ile sprytu i odwagi wymagało wydanie takich piosenek w
                    szarych latach osiemdziesiątych. Ja wolę jednak Nalepę, Kazika, czy Ostrowską.
                    Nic na to nie poradzę.
                    • twardycukierek Re: Autobiografia 14.08.09, 10:11
                      Dokładnie. Sam tekst...

Ale wkoło jest wesoło
                      Człowiek w pracy, małpa w zoo
                      Puste pole za stodołą
                      Chłop zaprawia - ale dżez
                      Jak naprawdę jest - nikt nie wie
                      Kornik ryje dziurę w drzewie
                      Elektronik kradnie w Tewie
                      A chłop pije - ale dżez
                      Z kim nie wolno pić, z kim gadać
                      Co we środy wolno jadać
                      O kim milczeć, o kim pisać
                      Kogo skarcić za Hołdysa

... ale tylko ich lubię i tak już zostanie.
                      • lupus76 Re: Autobiografia 14.08.09, 10:16
                        No. Statusu Irka Dudka nie osiągną. Tu piękna, liryczna ballada
                        o tym, jak trudne są relacje
                        damsko-męskie
                        • twardycukierek Re: Autobiografia 14.08.09, 10:20
                          Ooooh, Dudi! ;) To ten, co mieszkał z mamą??? :D

Wcale nie są trudne :)
                          • lupus76 Re: Autobiografia 14.08.09, 10:23
                            Przez jakiś czas na pewno :D

No nie wiem, czy nie są
                            • twardycukierek Re: Autobiografia 14.08.09, 10:32
                              Z tego co wiem, dobrze po 40 nawet ;D to wiele wyjaśnia o jego 'trudnościach' ;D
                              Mało która kobieta chce wielkiego bachora do niańczenia.

O, to posłucham co on tam marudzi ;) ale przy swoim pozostaję: nie są trudne! :D
                              • lupus76 Re: Autobiografia 14.08.09, 10:55
                                Eeee - chyba nie, skoro na przełomie lat 70 i 80 koncertował w Rajchu :)
                                • twardycukierek Re: Autobiografia 14.08.09, 11:25
                                  Nie wiem, ale w tej ostatniej piosence ma niezłe przegięcie pomylenia z
                                  poplątaniem i do tego omamy :DDD
                                  • lupus76 Re: Autobiografia 14.08.09, 11:38
                                    Każdy by mioł, jakby nudelkulom w kobylica dostoł :D
                                    • twardycukierek Re: Autobiografia 14.08.09, 12:38
                                      A za co proszę dostał? Niewinność? :D
                                      • lupus76 Re: Autobiografia 14.08.09, 13:40
                                        A za cóż innego?
                                        • twardycukierek Re: Autobiografia 14.08.09, 14:01
                                          Jak za co? Skoro już skakać na boki to nie tak głupio, żeby z kilometra było
                                          widać jakąś szmirę na koszuli :D Bloody obvious! ;D
                                          • lupus76 Re: Autobiografia 14.08.09, 15:03
                                            Koleżance w pracy szpilka się złamała no i akurat stał w pobliżu, jak ona
                                            upadała, tak nieszczęśliwie, że na jego koszulę. Przecież to oczywiste...
                                            • twardycukierek Re: Autobiografia 14.08.09, 15:11
                                              Amator :)

Tyle Ci powiem :D
                                              • lupus76 Re: Autobiografia 14.08.09, 15:19
                                                Rycerz. Ratował niewiastę przed upadkiem. A ona i tak upadła. Wot paradoks...
                                                • twardycukierek Re: Autobiografia 14.08.09, 15:21
                                                  Jak już to upadli...
                                                  • lupus76 Re: Autobiografia 14.08.09, 15:34
                                                    Rycerz mnie nie interesuje, ale czy ta upadła madonna miała wielki, wiesz co?
                                                  • twardycukierek Re: Autobiografia 14.08.09, 15:43
                                                    BBB

Big Boobie Bis :D
                                                  • lupus76 Re: Autobiografia 14.08.09, 15:48
                                                    Big Boobies King?
                                                    OMG :D:D:D:D:D:D
                                                  • twardycukierek Re: Autobiografia 14.08.09, 15:49
                                                    ;DDDDDDDDDDD

I prawidłowo, on jak najbardziej w tym biznesie od lat ;D A wiesz co mówiono o
                                                    panu Ray Charles?
                                                  • lupus76 Re: Autobiografia 14.08.09, 16:08
                                                    No dawaj, bom ciekaw.
                                                  • twardycukierek Re: Autobiografia 14.08.09, 16:12
                                                    Dla gwiazdek:

Wanna play with Charles?
                                                    You gotta lay Ray!

Lay - łonaczyć :D
                                                  • lupus76 Re: Autobiografia 14.08.09, 16:50
                                                    Tak wszystko kosił? Nononononono...

A teraz ugryzę się w język, bo mi chamska myśl przez łeb przebiegła.
                                                  • twardycukierek Re: Autobiografia 14.08.09, 16:52
                                                    ;)

Daj, zgadnę: bo nie miał problemu wizualnego z żadną? ;D
                                                    O, jak praktycznie!
                                                  • lupus76 Re: Autobiografia 15.08.09, 00:50
                                                    To Ty powiedziałaś :D
                                                  • twardycukierek Re: Autobiografia 15.08.09, 10:50
                                                    Jasne, że ja... a co mi tam :D No powiedz, czy to nie praktyczne?
                                                    Mam ulubiony show, Curb Your Enthusiasm, i tak jest taki epizod: miś jest
                                                    niewidomy, spotyka dziewczynę i wszystko cymes, chwali się wszem i wobec, jaki
                                                    mają super seks i jaka ona jest piękna, po prostu modelka, gwiazda. No i ten
                                                    inny miś, co jest bohaterem serii, go uświadamia, że dziewczyna jest brzydka jak
                                                    noc. I co potem, zgadnij?

;DD
                                                  • lupus76 Re: Autobiografia 16.08.09, 22:23
                                                    Ten pierwszy miś mu nie wierzy i ma po raz drugi zajebiaszczy seks?
                                                  • twardycukierek Re: Autobiografia 16.08.09, 22:27
                                                    Patrz, ile ta odpowiedź o Tobie mówi! :DDDDDDDDDDDDD
                                                    Hmmm, a może to to, że 'w głowie Ci szumi'... tak, to może chwilowo usypiać
                                                    logikę i budzić instynkt, dobry instynkt...

Miś zrywa z dziewczyną.
                                                  • lupus76 Re: Autobiografia 16.08.09, 22:30
                                                    Gópi miś.
                                                    Ile się będzie musiał napracować nad następnym zajebiaszczym seksem...

Oooo freszmejkera zeżarłem. Od razu mi lepiej. Taka mała przyjemność :D
                                                  • twardycukierek Re: Autobiografia 16.08.09, 22:34
                                                    > Gópi miś.

Widzisz? % Ci służy :DD

> Ile się będzie musiał napracować nad następnym zajebiaszczym seksem...

Dłuuuuuuuuuuuuugo. Plus nie będzie już ufał na słowo ;P

No, wiedziałam, że Ty nie od tego :DD
                                                  • lupus76 Re: Autobiografia 16.08.09, 22:38
                                                    To nie kwestia %, tylko pragmatyzmu...
                                                    No własnie, nie będie ufał, będzie się musiał naharować, już nie pobzyka
                                                    biedaczysko...

Nie od czego?
                                                  • twardycukierek Re: Autobiografia 16.08.09, 22:41
                                                    I o to chodzi. Głupota w imię... właśnie, czego? Megalomanii? Ale on i tak jej
                                                    nigdy nie zobaczy.

A o cyzm cały dzień tu nawijamy? ;DDD Lenistwo-przyjemność...
                                                  • lupus76 Re: Autobiografia 16.08.09, 22:43
                                                    Gópia ambicja. To jest wyższość lenistwa nad nie-lenistwem :D
                                                  • twardycukierek Re: Autobiografia 16.08.09, 22:45
                                                    > To jest wyższość lenistwa nad nie-lenistwem :D

Puknij się! W głowę! :DDD

Myślę, że wielu facetów powinno pomyśleć 3 minuty nad tą historią :)
                                                  • lupus76 Re: Autobiografia 16.08.09, 22:50
                                                    Wtedy by nie odkryli Ameryki :)
                                                    Bo w Wenecji by im było dobrze i by świata poza nią nie widzieli :)
                                                  • twardycukierek Re: Autobiografia 16.08.09, 23:31
                                                    Tysz prowda...

A Ty durch od szczegółu do ogółu :))
                                                  • lupus76 Re: Autobiografia 16.08.09, 23:35
                                                    Logika indukcyjna pozostaje logiką :D
                                                  • twardycukierek Re: Autobiografia 16.08.09, 23:45
                                                    ;)

... jak się nad tym zastanowię, nie mogłeś inaczej odpowiedzieć :D
                                                  • lupus76 Re: Autobiografia 16.08.09, 23:49
                                                    A bez zastanowienia?
                                                  • twardycukierek Re: Autobiografia 17.08.09, 00:01
                                                    To samo :)

Tak.
                                                  • lupus76 Re: Autobiografia 17.08.09, 00:04
                                                    Jak nie przymierzając Herlock Szolms, najsłynniejszy Jew-dedective :D
                                                  • twardycukierek Re: Autobiografia 17.08.09, 00:15
                                                    ;))

... że co niby ja?
    • twardycukierek Re: Autobiografia 02.06.09, 20:32
      Słuchaj, czy to jakaś nowa aranżacja czy to ja zmęczona jestem?
      • flisy Re: Autobiografia 02.06.09, 20:44
        Oj nie wiem,możliwe że jakaś nowsza wersja,albo w innym składzie,czy coś podobnego.
        • twardycukierek Re: Autobiografia 02.06.09, 20:53
          Zupełnie inaczej mi brzmi niż ta, którą pamiętam :)
    • mabiwy Re: Autobiografia 02.06.09, 22:56
      Też tak mam. Zresztą nie tylko to Perfectu. W maju grali w
      warszawskim "Parku". Dobrze.
      • mabiwy Re: Autobiografia 05.06.09, 23:09
        dzisiaj geny i schody katuję. Wczoraj na żywca Autobiografia i
        Chcemy być sobą. To jest to! tak jak.. - Osiecka miała rację :)
    • twardycukierek Re: Autobiografia 14.08.09, 00:32
      :)))
    • stukam_kopytkami Re: Autobiografia 14.08.09, 07:55
      a ja niemal od dwóch tygodni , wtedy gdy mogę słucham 6 lat później Kazika i
      Geppert.
      • twardycukierek Re: Autobiografia 14.08.09, 07:58
        Hej Kopytko :))) też tak masz, że katujesz jakąś muzykę?
      • lupus76 Re: Autobiografia 14.08.09, 09:36
        Hmmmmm, dwójka artystów, dla których tekst jest chyba istotniejszy od
        (wyśmienitej jakby nie było) muzyki.
        Rzadkość w dzisiejszych czasach.
    • mabiwy Re: Autobiografia 17.08.09, 00:21
      NO!!

nie czytam wątku, bo dzisiaj bardzo łagodny jestem i nie chcę
      dopuszczać do siebie złych emocji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka