Dodaj do ulubionych

Polskie łomoty. Adamek kontra Gołota:)

26.08.09, 13:44
Czołem:)

Na jesieni czeka nas arcyciekawy pojedynek bokserski. Tomasz Adamek
spotka sie w ringu z naszym asem nad asami, czyli
bokserem "przyciętym inaczej" - z Andrzejem Gołotą.

www.rp.pl/artykul/2,354088_Golota_z_Adamkiem__bez_litosci.html
Hmmm.., ciekawe, co z tego wyniknie? Jak obstawiacie?

Mysle, że Tomcio "Paluszek" Adamek zrobi bigos z tryglodyty Gołoty:)

Pozdro
Krzysztof
Obserwuj wątek
    • twardycukierek Re: Polskie łomoty. Adamek kontra Gołota:) 26.08.09, 13:48
      Hej Kriss :))

To już 24 października. Hmmm, nigdy nie byłam na meczu bokserkim, a Ty?

– Ważę już 98 kg (Gołota 117 kg – j.p.). Tyle ważyli Evander Holyfield i Mike Tyson, gdy toczyli swoje najlepsze walki.

Jaka jest najwyższa dopuszczalna różnica?

– To nie ja wymyśliłem ten pojedynek, tylko właściciel Polsatu Zygmunt Solorz

To chyba oczywiste :DDD
      • kriss67 Re: Polskie łomoty. Adamek kontra Gołota:) 26.08.09, 13:55
        Czołem Cukiereczku:)

Nie, niestety, na żywo meczu bokserskiego nie oglądałem. No chyba że
        jak byłem w wieku pacholęcym, na podwórku:)

Wiadomo, duży może wiecej, ale w boksie nie zawsze tak bywa.
        Niekiedy "kurdupel" roznosi w pył rywala o posturze gladiatora.
        Zwłaszcza jak jest sprytniejszy, szybszy, no i mądrzejszy. Boks to
        nie podnoszenie cieżarów, na szczęście:)

Boks sledze sobie w telewizji. Zasiadam wygodnie w fotelu albo na
        kanapie, robie zapiekanki i oglądam ohoczo, jak sie piorą
        po "genbach":).

Pozdro
        Krzysztof
        • twardycukierek Re: Polskie łomoty. Adamek kontra Gołota:) 26.08.09, 14:17
          Hihi, podwórkowy boks to też widziałam ;))) stare czasy!

No tak, jak Dawid i Goliat :)

> Boks sledze sobie w telewizji. Zasiadam wygodnie w fotelu albo na
          > kanapie, robie zapiekanki i oglądam ohoczo, jak sie piorą
          > po "genbach":).

Baaaardzo życiowe podejście! :D
      • lupus76 Re: Polskie łomoty. Adamek kontra Gołota:) 26.08.09, 14:08
        W wadze superciężkiej, czy jak wolisz o mistrzostwo wszechwag - nie ma
        określonej różnicy. Dość komicznie wyglądał pojedynek Holyfielda z Wałujewem -
        różnica około 50 kg. Fantastyczny technicznie Holyfield pięknie punktował, tylko
        jego ciosy nie robiły na Wałujewie wrażenia. No i maestro Evander miał
        szczęście, że nie nadział się na wyciągniętą łapę Ruskiego małpoluda...

[img]https://www.boxnews.com.ua/photos/599/NikolayValuevEtienne6.jpg[/img]

[img]https://api.ning.com/files/eAweEiG*m86k*Xyj6fGoyIB6A3EmrvBuO18NDUrn-BKNi3Wy-XeRPJY7k7uO8iOqLgawxT1GTVqtJD8u3Yak9*5brVS0a9fl/EvanderHolyfield3Color_tif1.jpg[/img]

[img]https://i.eurosport.pl/2008/12/19/488103-3790975-317-238.jpg[/img]
        • kriss67 Re: Polskie łomoty. Adamek kontra Gołota:) 26.08.09, 14:11
          Małpolud - dobre okreslenie:)

Wałujew przypomina mi nieco Salvatore z filmu "Imie róży".
          • twardycukierek Szczęka... 26.08.09, 14:47
            Taaa, fakt. I trochę tego też:

[img]https://3.bp.blogspot.com/_p92NLCnDhD0/RvVhflCZszI/AAAAAAAAAIg/yWXEzbu8zXA/s320/jaws.jpg[/img]
        • twardycukierek Re: Polskie łomoty. Adamek kontra Gołota:) 26.08.09, 14:14
          Geeeezzz... to byłam w wielkim błędzie. Myślałam, że to ma decydujące znaczenie.
          Komicznie wygląda, tak. Pomijając już technikę, jasne, że ona ma znaczenie, to
          tak jakbym się ścigała z kimś kto siedzi na kucyku :D
          Rany, ale frankensteinowski ten miś...
          • lupus76 Re: Polskie łomoty. Adamek kontra Gołota:) 26.08.09, 14:44
            Bo ten podział ma znaczenie - stąd podział na kategorie wagowe we wszystkich
            olimpijskich sportach walki. Ale jeśli ktoś walczy o tytuł mistrza
            wszechwag wtedy jedynym ograniczeniem jest zdrowy rozsądek.
            W judo jest też kategoria "plus", albo jak kto woli "open".Wystartować może
            każdy, ale te misie z kategorii poniżej 105 kg nawet nie próbują :)
            • twardycukierek Re: Polskie łomoty. Adamek kontra Gołota:) 26.08.09, 14:51
              OK, teraz już mam to wykute na blachę ;))

Dzięki! No, raz Ci się chciało być pedagogocznym :D
              • lupus76 Re: Polskie łomoty. Adamek kontra Gołota:) 26.08.09, 15:11
                peda, co?
                Nie używaj słów, których nie mam w słowiku, proszę :D
                • twardycukierek Re: Polskie łomoty. Adamek kontra Gołota:) 26.08.09, 15:14
                  Kurde, co??? :DDD No, mogło być gorzej o WIELE gorzej :DD

Pedałobocznym? :D

> Nie używaj słów, których nie mam w słowiku, proszę :D

A w słoiku???
                  • lupus76 Re: Polskie łomoty. Adamek kontra Gołota:) 26.08.09, 15:18
                    Podaj jakiś casus :D
                    A i niech to nie będzie Cassus Clay :D

A w słoiku stoi stoik...
                    • twardycukierek Re: Polskie łomoty. Adamek kontra Gołota:) 26.08.09, 15:33
                      Cassius Marcellus :DDD Bombastycznie, nie?

Jaki mam podać casus? Już podałam, mogłam jeszcze w gorszą literówkę wpaść :D

Stoik???
                      • lupus76 Re: Polskie łomoty. Adamek kontra Gołota:) 27.08.09, 09:49
                        Przeniesie się do średniowiecza?

W jaką?

No stoik. Nie wypada, żeby leżał w tym słoiku.
                        • twardycukierek Re: Polskie łomoty. Adamek kontra Gołota:) 27.08.09, 10:06
                          To był Marcellus Wallace ;) też niezłe imię :D

Pedałogogiem! ;P

Wypada to keczup eksplozją z butelki ;P
                          • lupus76 Re: Polskie łomoty. Adamek kontra Gołota:) 27.08.09, 10:22
                            Tak się skojarzyło. Chłopcy z obcęgami i palnikami, te sprawy :)

A wiesz jaka jest różnica między pedagogiem, a pedofilem?

To zależy od operatora butelek :D
                            • twardycukierek Re: Polskie łomoty. Adamek kontra Gołota:) 27.08.09, 10:48
                              Tak :))) amerykanie mają słabość do rzymskich imion.

Nieeeeeeeeeeee :D

MAsz egzamin, tytuł??? :DDD
                              • lupus76 Re: Polskie łomoty. Adamek kontra Gołota:) 27.08.09, 11:25
                                Wczoraj byłem na Kac Vegas (The Hangover - świetna komedia) i była tam scena jak
                                czterej panowie meldują się w hotelu Caezar's Palace. Jeden z nich pyta
                                recepcjonistki:
                                -Ale to nie oryginał?
                                -Ale co?
                                -No w tym pałacu Cezar na prawdę nie mieszkał, prawda?

Różnica:
                                pedofil naprawdę kocha dzieci.

Tytuł? Mogę jakiś wymyślić :)
                                • twardycukierek Re: Polskie łomoty. Adamek kontra Gołota:) 27.08.09, 11:40
                                  Dobre! I totalnie wiarygodne, serio :D

Ech ;P

Wymyśl, skoro tak perfekcyjnie obchodzisz się z keczupem :D
                                  • lupus76 Re: Polskie łomoty. Adamek kontra Gołota:) 27.08.09, 11:47
                                    Nadkeczupnik dżentel :D
                                    • twardycukierek Re: Polskie łomoty. Adamek kontra Gołota:) 27.08.09, 12:08
                                      Keczup Executive Manger ;D
                                      • lupus76 Re: Polskie łomoty. Adamek kontra Gołota:) 27.08.09, 12:42
                                        Bottle Headmaster (Specialized in ketchup)
                                        • twardycukierek Re: Polskie łomoty. Adamek kontra Gołota:) 27.08.09, 12:45
                                          :D dobre!

Sommelier de Ketchup.
                                          • lupus76 Re: Polskie łomoty. Adamek kontra Gołota:) 27.08.09, 12:52
                                            Operator opakowań plastikowych i szklanych wypełnianych przetworami na bazie
                                            pomidorów.
                                            • twardycukierek Re: Polskie łomoty. Adamek kontra Gołota:) 27.08.09, 12:55
                                              To jak coś z DDRu ;P

I am ze operator of my ketchup segregator.
                                              • lupus76 Re: Polskie łomoty. Adamek kontra Gołota:) 27.08.09, 12:59
                                                DDR w sensie państwo, czy pamięć komputerowa? :D
                                                a jak segregujesz keczup?
                                                • twardycukierek Re: Polskie łomoty. Adamek kontra Gołota:) 27.08.09, 13:06
                                                  W sensie Erich-Reich ;P

To Ty mi mów, Ty jesteś Le Grand Segregateur ;DD
    • lupus76 Re: Polskie łomoty. Adamek kontra Gołota:) 26.08.09, 14:00
      Adamek jest bez wątpienia lepszym bokserem, tylko, że gołota też sroce spod
      ogona nie wypadł. I może jednym ciosem zniszczyć Adamkowi karierę. ?I oby tylko
      karierę. Nie wiem po co to Adamkowi - Gołota nie ma nic do stracenia, Adamek -
      wszystko.
      • twardycukierek Re: Polskie łomoty. Adamek kontra Gołota:) 26.08.09, 14:19
        Ciekawa interpretacja :) W tym artykule dokładnie odwrotnie postawili: to Gołota
        ma najwięcej do stracenia.
        Ja tam się nie znam, ale Adamek w takim razie jest tym, co w futbolu nazywa się
        underdog, nie?
        • lupus76 Re: Polskie łomoty. Adamek kontra Gołota:) 26.08.09, 14:47
          Gołota już jest śmieszny, wygrana z bokserem niższej kategorii splendoru mu nie
          przyniesie - tylko kasa, misiu, kasa.
          A Adamek? Jak wygra - pokonał Andrzeja "jajcarza" Gołotę - największego
          nieudacznika spośród pretendentów do tytułu mistrzowskiego wagi ciężkiej. Jakby
          z Holyfieldem spróbował - o to by było coś. Zwłaszcza, ze różnica wagi niewielka.
          • twardycukierek Re: Polskie łomoty. Adamek kontra Gołota:) 26.08.09, 14:50
            Achaaa... Czyli co: medialne widowisko dla kasy na polski rynek i tyle?
            • lupus76 Re: Polskie łomoty. Adamek kontra Gołota:) 26.08.09, 15:12
              Dokładnie tak to odbieram. Przy czym Adamek bezsensownie ryzykuje ciężką
              kontuzją, bo co by o Gołocie nie mówić - cios ma straszny. Typowy "puncher".
              • twardycukierek Re: Polskie łomoty. Adamek kontra Gołota:) 26.08.09, 15:16
                No, to coś mi jednak zaświtało. Zasady tego 'biznjesu' są niestety dokładnie
                takie, jak w każdym innym :/// Znasz jeden, znasz wszystkie...
                Ciekawe jaka kasa dla nich za sam udział.
                • lupus76 Re: Polskie łomoty. Adamek kontra Gołota:) 26.08.09, 15:22
                  Ja widzę dwie możliwości:
                  albo ktoś chce skończyć karierę Adamka, bo ma innego boksera, bardziej
                  medialnego na oku,
                  albo Gołota polegnie w 9-10 rundzie, przez pięknie wyreżyserowany knock-out.
                  Wtedy być może najlepsi z junior-ciężkiej będą mieli ochotę na walkę z Adamkiem
                  W kategorii ciężkiej Czagajew, bądź któryś z Kliczków zrobiliby Adamkowi z
                  twarzy kotlet mielony. Techniką nie ustępują, taktyka lepsza, siła -
                  nieporównywalna.
                  • twardycukierek Re: Polskie łomoty. Adamek kontra Gołota:) 27.08.09, 08:11
                    Hmmm, ciekawe. Właśnie obgadałam wczoraj ten temat i zastanawiam się, czemu
                    zdecydowali się na walkę dwóch Polaków? Jeśli to medialny cyrk, powinien być
                    Polak vs Ukrainiec właśnie...
                    • lupus76 Re: Polskie łomoty. Adamek kontra Gołota:) 27.08.09, 09:48
                      Bo Kliczko zabiłby Adamka w pierwszej rundzie.
                      Lew z hieną nie walczy, dopóki nie musi, że użyje takiej metafory z królestwa
                      zwierząt.
                      • twardycukierek Re: Polskie łomoty. Adamek kontra Gołota:) 27.08.09, 10:06
                        Ale Kliczko vs Gołota?
                        • lupus76 Re: Polskie łomoty. Adamek kontra Gołota:) 27.08.09, 10:13
                          Gołota jest za słaby, za nisko w rankingu i jego Kliczko też zabiłby w pierwszej
                          rundzie.
                          • twardycukierek Re: Polskie łomoty. Adamek kontra Gołota:) 27.08.09, 10:15
                            Chlap ;& To ja nie mam więcej pytań.
                            • lupus76 Re: Polskie łomoty. Adamek kontra Gołota:) 27.08.09, 10:37
                              Ot - polski boks :)
                              • twardycukierek Re: Polskie łomoty. Adamek kontra Gołota:) 27.08.09, 11:01
                                Aż tak źle?
                                • lupus76 Re: Polskie łomoty. Adamek kontra Gołota:) 27.08.09, 11:27
                                  Nie tragicznie, jest kilku młodych, zdolnych, ale liczy się właściwie tylko
                                  Adamek, z którym Amerykanie nie chcą walczyć, bo się go boją, a poza USA nie ma
                                  konkurencji...
                                  • twardycukierek Re: Polskie łomoty. Adamek kontra Gołota:) 27.08.09, 12:38
                                    Dziwny to układ...
                                    • lupus76 Re: Polskie łomoty. Adamek kontra Gołota:) 27.08.09, 12:43
                                      Tam, gdzie są wielkie pieniądze bywają dziwne układy.
                                      • twardycukierek Re: Polskie łomoty. Adamek kontra Gołota:) 27.08.09, 12:47
                                        Right...
                                        Branża filmowa na przykład. To jest kosmos!
                                        • lupus76 Re: Polskie łomoty. Adamek kontra Gołota:) 27.08.09, 12:58
                                          a branża reklamowa. Farmaceutyczna, zbrojeniowa... długo by gadać :)
                                          • twardycukierek Re: Polskie łomoty. Adamek kontra Gołota:) 27.08.09, 13:11
                                            Polityka...
    • kriss67 Re: Polskie łomoty. Adamek kontra Gołota:) 26.08.09, 15:09
      Co bu tu nie pisać, z checia obejrze jesienną walke:)
      • twardycukierek Re: Polskie łomoty. Adamek kontra Gołota:) 26.08.09, 15:22
        ... na wygodnej kanapie ;)))
    • kriss67 Re: Polskie łomoty. Adamek kontra Gołota:) 23.10.09, 13:34
      To już jutro, to i wątek podbijam...:)

Pamietacie, pare lat temu był taki niewinny żarcik.

Andrzej Gołota napisał tomik krótkich utworów wierszowanych. Oto
      jeden z nich:

"Słonko grzeje sobie z dala
      a ja, z lewej przypie....m"

A.G.

Tyle autor:)

Pozdro
      Krzysztof
      • twardycukierek Re: Polskie łomoty. Adamek kontra Gołota:) 23.10.09, 13:37
        Jutro, tak :) Krzysiu, zobaczymy czy coś mu dało to jedzenie 2 kurczaków z
        grilla na śniadanie ;)

> "Słonko grzeje sobie z dala
        > a ja, z lewej przypie....m"

;DDDDDDDD

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka