madzi1 31.01.04, 22:08 a wy co o tym myslicie? ja juz ta szkole skonczylam, ale wspominam czas w niej spedzony mimo wszystko baaardzo dobrze :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ppp Re: SOŁTYK najlepszy :P IP: 194.9.223.* 02.02.04, 01:32 Ja też :-) ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: SOŁTYK najlepszy :P IP: *.era.pl 02.02.04, 12:04 dołączam sie :)), obecnie sołtyk wiedzie prym jako szkola o wysokim wskazniku przestepczosci i narkotykow, dodam , ze za moich czasow..., eeee nic sie nie zmienia, soltyk to szkola zycia!! Odpowiedz Link Zgłoś
evolucja Re: SOŁTYK najlepszy :P 02.02.04, 12:04 Soltyk nie slynal z dobrej reputacji...... Odpowiedz Link Zgłoś
algirdas Re: SOŁTYK najlepszy :P 06.02.04, 11:07 Co do "Sołtyka": I ja tam byłem miód i wino piłem, a że dawno to było, nie dla mnie jej ocena Jednak z sympatią wspominam jedyną dziewczynę w klasie o jakże wdzięcznym imieniu Magdalena :))) algirdas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzi1 Re: SOŁTYK najlepszy :P IP: *.acn.waw.pl 08.02.04, 20:42 a w ktorym roku ludziki konczyliscie sołtyka? hm...algirdas masz racje magdalena to bardzo wdzieczne imie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: SOŁTYK najlepszy :P IP: 194.9.223.* 09.02.04, 12:07 Daaawno to było - 1992 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: SOŁTYK najlepszy :P IP: *.era.pl 10.02.04, 08:11 pamietam studniówkę 95/96, zrobilismy dekoracje "dzikiego zachodu" w świetlicy, robilismy ja przez tydzień (oczywiscie zwolnieni z zajec), w pomieszczeniu "jail" dla dj'a pilismy jabole... to byly czasy.... Odpowiedz Link Zgłoś
algirdas Re: SOŁTYK najlepszy :P 10.02.04, 08:51 Gość portalu: ppp napisał(a): > Daaawno to było - 1992 :-) 1992 i Ty mówisz daaaaawno to było ????!!!!! Śmieszne to gadanie, ale niech Ci będzie, ale co ja mam powiedzieć, przyjacielu młody ? Znam "Sołtyka" z czasów, gdy generał J wygłosił historyczne orędzie. Pagarbiai Algirdas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: SOŁTYK najlepszy :P IP: *.centertel.pl 15.02.04, 11:48 Sochański , Malinowski , Pietrzak ( może jescze uczy ?) , Skowroński , Tuszyński , Marszałowa i taki fajny koleś od fizyki , niestety nie pamiętam jak się nazywał-miał zajebiste poczucie humoru (czarnego szczególnie) , no i oczywiście Jeżu-Jeżyński od elektrotechniki często w stanie nieważkości - No i oczywiście Dyrektor Kochanek który jak pamiętam chodził tylko w jednym garniturze koloru rudego i w ogródku od strony ul. Sołtyka trzymał psy - to byli goście !!! Odpowiedz Link Zgłoś
algirdas Re: SOŁTYK najlepszy :P 17.02.04, 15:09 Gość portalu: ppp napisał(a): > Sochański , Malinowski , Pietrzak ( może jescze uczy ?) , / tak tak pamiętam: Bez serca, bez ducha, ale z wąsami. Swoją wyższością góruje nad nami Bo ułamki dodawać umie wspaniale - - miałeś pół, masz całą- więc siadaj cymbale ! itd.... > Skowroński , Tuszyński , Marszałowa i taki fajny koleś od fizyki , > niestety nie pamiętam jak się nazywał-miał zajebiste poczucie humoru >(czarnego szczególnie) , To był , dobrze nam znany, Leoś Olszewski-Melonem zwany. no i > oczywiście Jeżu-Jeżyński od elektrotechniki często w stanie nieważkości - No i > oczywiście Dyrektor Kochanek który jak pamiętam chodził tylko w jednym > garniturze koloru rudego i w ogródku od strony ul. Sołtyka trzymał psy - to > byli goście !!! de mortuis nil nisi bonum - i nie byli mi wrogiem ale oni do oceny juz przed Panem Bogiem. Algirdas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzi1 Re: SOŁTYK najlepszy :P IP: *.acn.waw.pl 23.02.04, 14:44 sochanski i malinowski uczyli jeszcze do roku 2003, ale zostali niestety zmuszeni do odejscia bo zajmowali miejsca pracy młodym nauczycielom, mnie uczyl sochanski, mialam z nim przejscia ale wspominam go milo, skowronski jest od jakiegos czasu dyrektorem technikum - niczego mnie nie uczyl, ale moja klasa dala mu popalic w 2 klasie tak ze nas szczerze znienawidzil i robil nam na zlosc zawsze jak ukladal plan lekcji dla wszystkich, a dyrektorem calego zespolu szkol jest teraz Zawadzki ;) pietrzak uczy matmy do tej pory i powiem wam ze niezle sie trzyma niestety profesor od poczucia humoru pan Leon Olszewski zmarl w 2002 albo 2003 dokladnie nie pamietam, dwa lata uczyl mnie fizyki, byl swietny nazwiska Marszałowa i Tuszynski nie obily mi sie o uszy w trakcie nauki w soltyku wiec chyba juz nie ucza co do kochanka to dyrektorem juz nie jest, psow zadnych juz tez nie ma, ale za to w jednej z sal lekcyjnych na zapleczu trzymal koty, smrod w tej sali byl przeokropny a napewno myslec w tej sali na lekcji sie nie dalo mowia wam cos nazwiska pratch, dobosz, jakutowicz, toszek?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: SOŁTYK najlepszy :P IP: *.centertel.pl 24.02.04, 16:28 pratch, dobosz, jakutowicz, toszek?? Toszek , coś mi się obiło o uszy , ale te trzy nazwiska to chyba od niedawna ? A w którym roku ukończyłaś Sołtyka jeśli to nie tajemnica ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: SOŁTYK najlepszy :P IP: *.era.pl 25.02.04, 10:52 "chemiczna toszek" - babka z klasą, jej córka również, lekcje chemii - lekcje z przepychem, jak na swoj wiek - cudo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzi1 Re: SOŁTYK najlepszy :P IP: *.acn.waw.pl 29.02.04, 21:15 no chyba nie tak bardzo od niedawna, chociaz zalezy jak na to patrzec. nie jest tajemnica kiedy skonczylam soltyka - 2003 :) wiec dla was to chyba dzieciak jestem hihi nie chce mi sie wierzyc ze Toszek nie znales, ona juz w soltyku dosc dlugo uczy...no ale moze nie az tak dlugo w porownaniu z wami tutaj sie wypowiadajacymi mam w miare aktualne wiadomosci i swieze odczucia z nia zwiazane, pisze to apropos tego, ze ktos tutaj napisal ze soltyk nie mial i nie ma dobrej opini i ze szerza sie w niej narkotyki, a ja sie z tym nie zgadzam. narkotyki sa owszem, ale w ktorej szkole ich nie ma? ludzie z ktorymi sie tam uczylam nie byli za przeproszeniem malo inteligentni a wrecz przeciwnie. byly osoby ktore nie chodzily do szkoly w celu nauczenia sie czegos, ale tacy sa wszedzie, byli tacy ktorzy mieli doczynienia z narkotykami ale tacy tez sa wszedzie. ogolnie mowiac wszystko zalezy od towarzystwa w jakim sie przebywa. jezeli ktos chcial to sie tam czegos nauczyl, a jezeli ktos nie chce to nawet w najlepszej szkole niczego sie nie nauczy, taka prawda. generalnie problemy szkoly nie kreca sie wokol narkotykow, bo jezeli ktos naprawde przeginal pale to wylatywal i tyle. przepraszam za to wypracowanie wszystkich tu obecnych :) chcialam jeszcze powiedziec ze jest strona internetowa soltyka ale nie moge sobie przypomniec adresu. a w naszej rozmowie nie padlo jeszcze jedno nazwisko nauczyciela a mianowicie - p.Adama Gawron. znacie? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
algirdas Re: SOŁTYK najlepszy :P 01.03.04, 11:48 Gość portalu: madzi1 napisał(a): > a w naszej rozmowie nie padlo jeszcze jedno nazwisko nauczyciela a mianowicie - > > p.Adama Gawron. znacie? > pozdrawiam On pierwszy do ręki karabin mi dał, pokazał jak celować i jak oddać strzał On "rura karbowana uszkodzona" krzyczał On "trzy, cztery, lewa" wyliczał On wpoił zasadę w nas - Gdy Polska da nam rozkaz, staniemy jak młody las !!!! W moich czasach, czasach stanu wojennego mówiono o nim Główny Agent Wojskowej Rady Ocalenia Narodowego. Z racji oczywiście nazwiska,w którym upatrywano skrótu, a nie pogladów. Przemiły i porządny facet .... nie o wszystkich z tamtego czasu można to samo powiedzieć. Algirdas PS. Jak sobie przypomnisz adres strony www sołtyka to napisz na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: SOŁTYK najlepszy :P IP: *.eranet.pl 02.03.04, 10:40 p. Szyszko? Oj przepraszam, "nadszyszkownik cicho"? miał wtedy około 45 lat , a wyglądał na trzydziestkę... pamiętam, że gdy było głośno na lekcji...: "Szukam cwaniaka na sparing w rękawicach bokserskich" - a miał słuszne 165 wzrostu :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: SOŁTYK najlepszy :P IP: *.idea.pl 02.03.04, 23:16 Pan Adam Gawron , to on wciąż tam jest ?? . On chyba pamięta jeszcze szkołę na Nowogrodzkiej ! ( Tak, tak Sołtyk kiedyś podobno był na Nowogrodzkiej ) . Toż to kombatant już. A czy uczy tam jeszcze pani Mordasewicz oraz pani Waszewska - mój wróg numer jeden ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzi1 Re: SOŁTYK najlepszy :P IP: *.acn.waw.pl 08.03.04, 14:38 tak, pan Gawron jeszcze tam jest, przynajmniej byl jeszcze rok temu...Tak soltyk byl kiedys na nowogrodzkiej napewno, a nie podobno :) Mordasewicz uczy, Waszewska tez tam jest bo to ze ona uczy to trudno powiedziec ;) twoj wrog nr 1? dlaczego? dziwna tak, ale raczej szkodliwa nie byla na moje oko a tak wogole to soltyk obchodzil swoje 50 lecie istnienia rok czy dwa lata temu.. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzi1 Re: SOŁTYK najlepszy :P IP: *.acn.waw.pl 08.03.04, 14:41 tak, pan Gawron jeszcze tam jest, przynajmniej byl jeszcze rok temu...Tak soltyk byl kiedys na nowogrodzkiej napewno, a nie podobno :) Mordasewicz uczy (moja klasa zawsze wyjezdzala z jej klasa na wycieczki, bo nasze wychowawczynie sie przyjaznily, wycieczki z nia byly konkretne hihi) Waszewska tez tam jest bo to ze ona uczy to trudno powiedziec ;) twoj wrog nr 1? dlaczego? dziwna tak, ale raczej szkodliwa nie byla na moje oko a tak wogole to soltyk obchodzil swoje 50 lecie istnienia rok czy dwa lata temu...a malo brakowalo tego swieta by nie bylo bo chcieli nam szkole zlikwidowac... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzi Re: SOŁTYK najlepszy :P IP: *.acn.waw.pl 20.03.04, 12:32 no i pieknie znowu soltyka chca zlikwidowac, uwzieli sie jak nic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hhhhh Re: SOŁTYK najlepszy :P IP: *.acn.pl 30.03.04, 14:44 z tych starszych (bardziej znanych) utrzymali sie: -J. Toszek -Jakutowicz-Kozlowska -malzenstwo Prath -Zawadzki -Skowronski -Zalewska -Dobosz -Sosin -Waszewska -E. Toszek (synowa Janiny :-) -Bieżniewska -Mordasewicz TO chyba na tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzi1 adres soltyka IP: *.acn.waw.pl 07.04.04, 23:52 jeeest w koncu znalazlam adres internetowy soltyka, co prawda za duzo na tej stronie nie ma, ale zawsze cos www.szkola.soltyk.ta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romeczek Re: SOŁTYK najlepszy :P IP: *.uw.edu.pl 25.01.05, 12:28 Również miałem zaszczyt ukończyć te Liceum i bardzo sobie chwalę, pozdrawiam wszystkich sołtykowskich abiturientów. Sochański rulezzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gagata Re: SOŁTYK najlepszy :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 00:59 Witam i pozdrawiam wszystkich:) Madzia1 my to pewnie się znamy lub chociażby kojarzymy,bo ja też kończyłam sołtyka w 2003:)-to były czasy. A z tym,że chcą nam szkółkę zlikwidować to podobno już nieuniknione:( Odpowiedz Link Zgłoś