Dodaj do ulubionych

SOŁTYK najlepszy :P

31.01.04, 22:08
a wy co o tym myslicie? ja juz ta szkole skonczylam, ale wspominam czas w
niej spedzony mimo wszystko baaardzo dobrze :)
Obserwuj wątek
    • Gość: ppp Re: SOŁTYK najlepszy :P IP: 194.9.223.* 02.02.04, 01:32
      Ja też :-) ...
      • Gość: olo Re: SOŁTYK najlepszy :P IP: *.era.pl 02.02.04, 12:04
        dołączam sie :)), obecnie sołtyk wiedzie prym jako szkola o wysokim wskazniku
        przestepczosci i narkotykow,
        dodam , ze za moich czasow..., eeee nic sie nie zmienia, soltyk to szkola
        zycia!!
      • evolucja Re: SOŁTYK najlepszy :P 02.02.04, 12:04
        Soltyk nie slynal z dobrej reputacji......
    • algirdas Re: SOŁTYK najlepszy :P 06.02.04, 11:07
      Co do "Sołtyka":

I ja tam byłem miód i wino piłem,
      a że dawno to było, nie dla mnie jej ocena
      Jednak z sympatią wspominam jedyną dziewczynę w klasie
      o jakże wdzięcznym imieniu Magdalena :)))

algirdas
      • Gość: madzi1 Re: SOŁTYK najlepszy :P IP: *.acn.waw.pl 08.02.04, 20:42
        a w ktorym roku ludziki konczyliscie sołtyka? hm...algirdas masz racje
        magdalena to bardzo wdzieczne imie :D
        • Gość: ppp Re: SOŁTYK najlepszy :P IP: 194.9.223.* 09.02.04, 12:07
          Daaawno to było - 1992 :-)
          • Gość: olo Re: SOŁTYK najlepszy :P IP: *.era.pl 10.02.04, 08:11
            pamietam studniówkę 95/96, zrobilismy dekoracje "dzikiego zachodu" w świetlicy,
            robilismy ja przez tydzień (oczywiscie zwolnieni z zajec), w
            pomieszczeniu "jail" dla dj'a pilismy jabole...
            to byly czasy....
          • algirdas Re: SOŁTYK najlepszy :P 10.02.04, 08:51
            Gość portalu: ppp napisał(a):

> Daaawno to było - 1992 :-)

1992 i Ty mówisz daaaaawno to było ????!!!!!
            Śmieszne to gadanie, ale niech Ci będzie,
            ale co ja mam powiedzieć, przyjacielu młody ?
            Znam "Sołtyka" z czasów, gdy generał J wygłosił historyczne orędzie.

Pagarbiai
            Algirdas

• Gość: ppp Re: SOŁTYK najlepszy :P IP: *.centertel.pl 15.02.04, 11:48
              Sochański , Malinowski , Pietrzak ( może jescze uczy ?) , Skowroński ,
              Tuszyński , Marszałowa i taki fajny koleś od fizyki , niestety nie pamiętam
              jak się nazywał-miał zajebiste poczucie humoru (czarnego szczególnie) , no i
              oczywiście Jeżu-Jeżyński od elektrotechniki często w stanie nieważkości - No i
              oczywiście Dyrektor Kochanek który jak pamiętam chodził tylko w jednym
              garniturze koloru rudego i w ogródku od strony ul. Sołtyka trzymał psy - to
              byli goście !!!
              • algirdas Re: SOŁTYK najlepszy :P 17.02.04, 15:09
                Gość portalu: ppp napisał(a):

> Sochański , Malinowski , Pietrzak ( może jescze uczy ?) ,
                / tak tak pamiętam:
                Bez serca, bez ducha, ale z wąsami.
                Swoją wyższością góruje nad nami
                Bo ułamki dodawać umie wspaniale -
                - miałeś pół, masz całą- więc siadaj cymbale !
                itd....

> Skowroński , Tuszyński , Marszałowa i taki fajny koleś od fizyki ,
                > niestety nie pamiętam jak się nazywał-miał zajebiste poczucie humoru
                >(czarnego szczególnie) ,

To był , dobrze nam znany,
                Leoś Olszewski-Melonem zwany.

no i
                > oczywiście Jeżu-Jeżyński od elektrotechniki często w stanie nieważkości - No
                i
                > oczywiście Dyrektor Kochanek który jak pamiętam chodził tylko w jednym
                > garniturze koloru rudego i w ogródku od strony ul. Sołtyka trzymał psy - to
                > byli goście !!!

de mortuis nil nisi bonum - i nie byli mi wrogiem
                ale oni do oceny juz przed Panem Bogiem.

Algirdas
                • Gość: madzi1 Re: SOŁTYK najlepszy :P IP: *.acn.waw.pl 23.02.04, 14:44
                  sochanski i malinowski uczyli jeszcze do roku 2003, ale zostali niestety
                  zmuszeni do odejscia bo zajmowali miejsca pracy młodym nauczycielom, mnie uczyl
                  sochanski, mialam z nim przejscia ale wspominam go milo,
                  skowronski jest od jakiegos czasu dyrektorem technikum - niczego mnie nie
                  uczyl, ale moja klasa dala mu popalic w 2 klasie tak ze nas szczerze
                  znienawidzil i robil nam na zlosc zawsze jak ukladal plan lekcji dla
                  wszystkich,
                  a dyrektorem calego zespolu szkol jest teraz Zawadzki ;)
                  pietrzak uczy matmy do tej pory i powiem wam ze niezle sie trzyma
                  niestety profesor od poczucia humoru pan Leon Olszewski zmarl w 2002 albo 2003
                  dokladnie nie pamietam, dwa lata uczyl mnie fizyki, byl swietny
                  nazwiska Marszałowa i Tuszynski nie obily mi sie o uszy w trakcie nauki w
                  soltyku wiec chyba juz nie ucza
                  co do kochanka to dyrektorem juz nie jest, psow zadnych juz tez nie ma, ale za
                  to w jednej z sal lekcyjnych na zapleczu trzymal koty, smrod w tej sali byl
                  przeokropny a napewno myslec w tej sali na lekcji sie nie dalo
                  mowia wam cos nazwiska pratch, dobosz, jakutowicz, toszek??

• Gość: ppp Re: SOŁTYK najlepszy :P IP: *.centertel.pl 24.02.04, 16:28
                    pratch, dobosz, jakutowicz, toszek??

Toszek , coś mi się obiło o uszy , ale te trzy nazwiska to chyba od niedawna ?

A w którym roku ukończyłaś Sołtyka jeśli to nie tajemnica ?

Pozdrawiam
                    • Gość: olo Re: SOŁTYK najlepszy :P IP: *.era.pl 25.02.04, 10:52
                      "chemiczna toszek" - babka z klasą, jej córka również, lekcje chemii - lekcje z
                      przepychem, jak na swoj wiek - cudo
                    • Gość: madzi1 Re: SOŁTYK najlepszy :P IP: *.acn.waw.pl 29.02.04, 21:15
                      no chyba nie tak bardzo od niedawna, chociaz zalezy jak na to patrzec. nie jest
                      tajemnica kiedy skonczylam soltyka - 2003 :) wiec dla was to chyba dzieciak
                      jestem hihi
                      nie chce mi sie wierzyc ze Toszek nie znales, ona juz w soltyku dosc dlugo
                      uczy...no ale moze nie az tak dlugo
                      w porownaniu z wami tutaj sie wypowiadajacymi mam w miare aktualne wiadomosci i
                      swieze odczucia z nia zwiazane, pisze to apropos tego, ze ktos tutaj napisal ze
                      soltyk nie mial i nie ma dobrej opini i ze szerza sie w niej narkotyki, a ja
                      sie z tym nie zgadzam. narkotyki sa owszem, ale w ktorej szkole ich nie ma?
                      ludzie z ktorymi sie tam uczylam nie byli za przeproszeniem malo inteligentni a
                      wrecz przeciwnie. byly osoby ktore nie chodzily do szkoly w celu nauczenia sie
                      czegos, ale tacy sa wszedzie, byli tacy ktorzy mieli doczynienia z narkotykami
                      ale tacy tez sa wszedzie. ogolnie mowiac wszystko zalezy od towarzystwa w jakim
                      sie przebywa. jezeli ktos chcial to sie tam czegos nauczyl, a jezeli ktos nie
                      chce to nawet w najlepszej szkole niczego sie nie nauczy, taka prawda.
                      generalnie problemy szkoly nie kreca sie wokol narkotykow, bo jezeli ktos
                      naprawde przeginal pale to wylatywal i tyle. przepraszam za to wypracowanie
                      wszystkich tu obecnych :)
                      chcialam jeszcze powiedziec ze jest strona internetowa soltyka ale nie moge
                      sobie przypomniec adresu.
                      a w naszej rozmowie nie padlo jeszcze jedno nazwisko nauczyciela a mianowicie -
                      p.Adama Gawron. znacie?
                      pozdrawiam
                      • algirdas Re: SOŁTYK najlepszy :P 01.03.04, 11:48
                        Gość portalu: madzi1 napisał(a):

> a w naszej rozmowie nie padlo jeszcze jedno nazwisko nauczyciela a
                        mianowicie -
                        >
                        > p.Adama Gawron. znacie?
                        > pozdrawiam

On pierwszy do ręki karabin mi dał,
                        pokazał jak celować i jak oddać strzał
                        On "rura karbowana uszkodzona" krzyczał
                        On "trzy, cztery, lewa" wyliczał
                        On wpoił zasadę w nas -
                        Gdy Polska da nam rozkaz, staniemy jak młody las !!!!

W moich czasach, czasach stanu wojennego mówiono o nim
                        Główny Agent Wojskowej Rady Ocalenia Narodowego.
                        Z racji oczywiście nazwiska,w którym upatrywano skrótu, a nie pogladów.
                        Przemiły i porządny facet .... nie o wszystkich z tamtego czasu można to samo
                        powiedzieć.

Algirdas

PS. Jak sobie przypomnisz adres strony www sołtyka to napisz na forum.
                        • Gość: olo Re: SOŁTYK najlepszy :P IP: *.eranet.pl 02.03.04, 10:40
                          p. Szyszko? Oj przepraszam, "nadszyszkownik cicho"?
                          miał wtedy około 45 lat , a wyglądał na trzydziestkę...
                          pamiętam, że gdy było głośno na lekcji...: "Szukam cwaniaka na sparing w
                          rękawicach bokserskich" - a miał słuszne 165 wzrostu :)))
                          • Gość: ppp Re: SOŁTYK najlepszy :P IP: *.idea.pl 02.03.04, 23:16
                            Pan Adam Gawron , to on wciąż tam jest ?? . On chyba pamięta jeszcze szkołę na
                            Nowogrodzkiej ! ( Tak, tak Sołtyk kiedyś podobno był na Nowogrodzkiej ) . Toż
                            to kombatant już. A czy uczy tam jeszcze pani Mordasewicz oraz pani Waszewska -
                            mój wróg numer jeden ?
                            • Gość: madzi1 Re: SOŁTYK najlepszy :P IP: *.acn.waw.pl 08.03.04, 14:38
                              tak, pan Gawron jeszcze tam jest, przynajmniej byl jeszcze rok temu...Tak
                              soltyk byl kiedys na nowogrodzkiej napewno, a nie podobno :) Mordasewicz uczy,
                              Waszewska tez tam jest bo to ze ona uczy to trudno powiedziec ;) twoj wrog nr
                              1? dlaczego? dziwna tak, ale raczej szkodliwa nie byla na moje oko
                              a tak wogole to soltyk obchodzil swoje 50 lecie istnienia rok czy dwa lata
                              temu..
                              pozdrawiam
                            • Gość: madzi1 Re: SOŁTYK najlepszy :P IP: *.acn.waw.pl 08.03.04, 14:41
                              tak, pan Gawron jeszcze tam jest, przynajmniej byl jeszcze rok temu...Tak
                              soltyk byl kiedys na nowogrodzkiej napewno, a nie podobno :) Mordasewicz uczy
                              (moja klasa zawsze wyjezdzala z jej klasa na wycieczki, bo nasze wychowawczynie
                              sie przyjaznily, wycieczki z nia byly konkretne hihi) Waszewska tez tam jest bo
                              to ze ona uczy to trudno powiedziec ;) twoj wrog nr 1? dlaczego? dziwna tak,
                              ale raczej szkodliwa nie byla na moje oko
                              a tak wogole to soltyk obchodzil swoje 50 lecie istnienia rok czy dwa lata
                              temu...a malo brakowalo tego swieta by nie bylo bo chcieli nam szkole
                              zlikwidowac...
                              pozdrawiam
    • Gość: madzi Re: SOŁTYK najlepszy :P IP: *.acn.waw.pl 20.03.04, 12:32
      no i pieknie znowu soltyka chca zlikwidowac, uwzieli sie jak nic...
      • Gość: hhhhh Re: SOŁTYK najlepszy :P IP: *.acn.pl 30.03.04, 14:44
        z tych starszych (bardziej znanych) utrzymali sie:
        -J. Toszek
        -Jakutowicz-Kozlowska
        -malzenstwo Prath
        -Zawadzki
        -Skowronski
        -Zalewska
        -Dobosz
        -Sosin
        -Waszewska
        -E. Toszek (synowa Janiny :-)
        -Bieżniewska
        -Mordasewicz

TO chyba na tyle...
        • Gość: madzi1 adres soltyka IP: *.acn.waw.pl 07.04.04, 23:52
          jeeest w koncu znalazlam adres internetowy soltyka, co prawda za duzo na tej
          stronie nie ma, ale zawsze cos
          www.szkola.soltyk.ta.pl
    • Gość: romeczek Re: SOŁTYK najlepszy :P IP: *.uw.edu.pl 25.01.05, 12:28
      Również miałem zaszczyt ukończyć te Liceum i bardzo sobie chwalę, pozdrawiam
      wszystkich sołtykowskich abiturientów. Sochański rulezzz
      • Gość: Gagata Re: SOŁTYK najlepszy :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 00:59
        Witam i pozdrawiam wszystkich:)
        Madzia1 my to pewnie się znamy lub chociażby kojarzymy,bo ja też kończyłam
        sołtyka w 2003:)-to były czasy.
        A z tym,że chcą nam szkółkę zlikwidować to podobno już nieuniknione:(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka