Dodaj do ulubionych

Rządy PO na Bemowie

29.03.11, 14:26
Gazeta Wyborcza - Warszawa
Burmistrz dał przyjaciółce pracę. A jej mamie mieszkanie
Dominika Olszewska, Jan Fusiecki
29.03.2011 aktualizacja: 2011-03-28 20:42
Podwładna i przyjaciółka burmistrza Bemowa, której mama w ekspresowym tempie dostała mieszkanie komunalne, zamiast upomnienia ma nową pracę. W placówce podległej władzom dzielnicy.
O Barbarze Lewandowskiej, byłej koordynatorce sekretariatu burmistrza Bemowa Jarosława Dąbrowskiego (PO), a prywatnie jego bliskiej przyjaciółce, zrobiło się głośno pod koniec ub.r. Wtedy "Gazeta" ujawniła, że mama urzędniczki otrzymała poza kolejnością mieszkanie komunalne. Zaledwie kilka miesięcy czekała na blisko 40-metrowe, wyremontowane za pieniądze podatnika lokum na willowym Boernerowie. W tajemniczych okolicznościach przeskoczyła długą kolejkę oczekujących - dziś na Bemowie na mieszkania komunalne czeka ok. 200 rodzin. Część z nich nawet dziesięć lat, z marnym widokiem na przydział w domach o najniższych standardzie.
Decyzję o przydziale lokum dla mamy przyjaciółki podpisał osobiście Jarosław Dąbrowski. Oboje - burmistrz i jego podwładna - w ostatnich wyborach samorządowych walczyli o mandat radnych z listy partii Tuska. Choć nasze ustalenia potwierdzili kontrolerzy z ratusza (przyznali, że mieszkanie przyznano poza kolejnością), to Jarosław Dąbrowski dzięki poparciu swojej partii znów został burmistrzem Bemowa.
cdn:
warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,9337183,Burmistrz_dal_przyjaciolce_prace__A_jej_mamie_mieszkanie.html
Obserwuj wątek
    • Gość: bemowo Re: Rządy PO na Bemowie IP: *.unknown.vectranet.pl 29.03.11, 15:36
      Trzeba się przyjaźnić z władzą. I już.
      • Gość: Krysia Re: Rządy PO na Bemowie IP: 193.201.167.* 29.03.11, 16:29
        Odwaliło mu kompletnie. Najpierw jeździł po urzedzie na motorze, potem kazał sobie mówic Jaro, dalej Basia mu zaczeła koordynowac w sekretariacie (ciekawe która częśc ciała koordynuje najlepiej ???) a teraz to. Patrzeć na tego parcha nie moge, najgorsze to że głosowałem na PO. ... i to wszystko za moje podatki. A zeby obesrało tego culowatego kurdupla !!!
        • Gość: Stefan Re:Krysia-taak, głosowałaś ... z rejestracją LLU ! IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.11, 22:03
          Chyba krysiu loda palikotkowi machnęłaś bo nie kartkę do urny:)
          • Gość: lutek Re:Krysia-taak, głosowałaś ... z rejestracją LLU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.11, 07:20
            > Chyba krysiu loda palikotkowi machnęłaś bo nie kartkę do urny:)
            Błyskotliwa riposta, gratuluję.
            • Gość: Krysia Re:Krysia-taak, głosowałaś ... z rejestracją LLU IP: 193.201.167.* 31.03.11, 16:49
              Stefan nie miał od paru dni nic w ustach więc na marzenia mu sie zebrało. Ale zgadzam sie ze poziom przedstawia żenujący.
    • Gość: rex Re: Rządy PO na Bemowie IP: *.play-internet.pl 29.03.11, 20:27
      brawo! Trzeba opisywać jak najwięcej takich sytuacji.Może coś dotrze do tępych /wykształconych/ PO-lemingów.Tylko mi nie piszcie,że wszystkie partie robią to samo... PO przekracza wszelkie granice,PZPR to przy nich przedszkolaki !!!
      • Gość: Stefan Re: rex-PISząc powyższe miałeś uniesioną raczkę ?? IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.11, 22:04
        • Gość: from Re: rex-PISząc powyższe miałeś uniesioną raczkę ? IP: *.home.aster.pl 30.03.11, 08:35
          Tak,ale tylko jedna,Stefanie-baranie.
    • Gość: tylko sld Założycielka wątku powiązana MW ??? IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.11, 17:07
      Kilka lat temu podnoszony był temat znanych ognisk organizowanych przez wszechpolaczków. Aktyw ten zbierał się wieczorami na Radiowie i rozpoczynali libacje do białego rana. Niektóre uczestniczki w zamian za obietnicę dostania pracy na Woronicza "robiły" wszystko aby ziścił się sen o karierze. Niestety, chłopaczki poszli do TV a dziewczęta...pozostały w lesie:) Wiem, bo moja znajoma opowiadała mi o tym...
      • aurita Re: Założycielka wątku powiązana MW ??? 31.03.11, 17:33
        wszystko jedno z kim jest powiazana zalozycielka watku. Chcemy wyjasnienia i ukarania winnych w tej sprawie. Ponad podzialami, poniewaz z korupcja trzeba walczyc!
      • 0ffka 8z7 jestem pod wrażeniem twojej choroby :) 31.03.11, 19:08
        Gość portalu: tylko sld napisał(a):

> Kilka lat temu podnoszony był temat znanych ognisk organizowanych przez wsze
        > chpolaczków
        . Aktyw ten zbierał się wieczorami na Radiowie i rozpoczynali li
        > bacje do białego rana. Niektóre uczestniczki w zamian za obietnicę dostania pra
        > cy na Woronicza "robiły" wszystko aby ziścił się sen o karierze. Niestety, chło
        > paczki poszli do TV a dziewczęta...pozostały w lesie:) Wiem, bo moja znajoma o
        > powiadała mi o tym...

... a co na to twój psychiatra?
        • Gość: Z Bielan Re: 8z7 jestem pod wrażeniem twojej choroby :) IP: *.aster.pl 31.03.11, 20:54
          Gość z SLD pewnie zapomniał o kryształowej uczciwości za rządów tego ugrupowania:)
          A mówiąc poważniej to takie komentarze jak jego są poniżej krytyki. Rozmawiamy tu o skandalicznej polityce PO w Warszawie, a nie o niesprawdzalnych wydarzeniach z przeszłości.
          • 0ffka Re: 8z7 jestem pod wrażeniem twojej choroby :) 31.03.11, 21:12
            Wrzuć w wyszukiwarkę Gazety nick: osiem_z_siedmiu
            Ten forumowicz ma obsesję na moim punkcie i przypisuje mi uczestnictwo WM. Nie wiem na jakiej podstawie, ponieważ mam całkiem inne poglądy dalekie od tego ugrupowania politycznego. Ta osoba jest chora psychicznie. W sumie żal człowieka.
            • osiem_z_siedmiu Re: C-Offka... 01.04.11, 22:38
              ... chyba wywołałaś mnie do tablicy...! Słuchaj, babulcu na owłosionych łydach..... występuje u ciebie efekt "projekcji" pisząc o obsesji:) ... i co ty ciagle z tym psychiatra?... gabinet masz tam jakiś czy jako pacjentka naganiasz?
              • Gość: zachwyt Re: C-Offka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.11, 07:14
                Kolejny błyskotliwy.
                Urodzaj tu błyskotliwych.
                I zawsze po jednej stronie,
                ciekawe...
    • Gość: Fantomas Re: Rządy PO na Bemowie IP: *.skynet.net.pl 01.04.11, 15:34
      To jest tak dopóki Jarek przy władzy to Basia przy nim będzie, bo to taki typ kobiety. Basia zawsze potrafiła nabrać innych swoim przesłodzonym stylem bycia do wyrzygu. A ludzie nabierali się na tę pozę Słodkiej Idiotki. Przecież do urzędu trafiła za Burmistrza Całki a potem jak się władza zmieniła to i Basia potrafiła się ładnie ułożyć z nowymi rządzącymi. To jest tak jak z flagą z której strony wieje ...
      To co robi dąbrowski tylko i wyłącznie świadczy o tym jakim jest człowiekiem. Jeżeli ktoś łączy sprawy prywatne i pracę w służbie społeczeństwu to nie jest godzien tego stanowiska. Co innego w prywatnej firmie (to jest jego prywatna sprawa) ale nie obecnie sprawujący władzę burmistrz.
      To co że poprzez dystrybucję propagandowej gazetki przez cztery lata (bardzo drogi papier) lansował się i to było typowe PRANIE MÓZGU mieszkańcom Bemowa.
      Nie dziwi mnie fakt takiej popularności podczas wyborów jeśli młodzi wykształceni???? i niby inteligentni ludzie głosowali na tego człowieka.
      A teraz wielkie oburzenie, szkoda ze tak późno!!!!
      Teraz Jarek przez następne 3,5 roku jest nie do ruszenia i dalej może rządzić.
      A co Basi to wielki z niej specjalista (z tego co pamiętam może się mylę, to chyba kosmetyczką była). Kosmetyczka to PRAWIE lekarz (prawie robi wielką różnicę)
      A mieszkanko to powinno być zdane już od dawna i dziwię się ratuszowi że jeszcze nic z tym tematem nie zrobił. Przecież za każdym razem chwalą się jakimi to standardami się kierują. Widać te standardy to tylko czcze hasła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka