Dodaj do ulubionych

Bitwa po latach o barykadę powstańczą na Woli

IP: *.dc.dc.cox.net 09.08.04, 01:43
Czy ktos to nakrecil? Moze umiescic w internecie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Mak Re: Bitwa po latach o barykadę powstańczą na Woli IP: 213.80.57.* 09.08.04, 06:43
      Dobrze, ze obchodzi sie tak uroczyscie rocznice Powstania.
      Mam tylko pytanie do POCZTY POLSKIEJ, Gdzie jest jakis znaczek z tej okazji.
      Mozna bylo wydac serie z 17 matkami boskimi, mozna bylo wydac choc jeden
      znaczek upamietnajacy to wydarzenie
    • Gość: Paweł Re: Bitwa po latach o barykadę powstańczą na Woli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 08:47
      Nazywam się Paweł Mikołaj Rozdżestwieński a nie Rafał. Rafał miał na imię
      reżyser:-)
      • Gość: piotr Re: Bitwa po latach o barykadę powstańczą na Woli IP: *.aster.pl / 212.76.39.* 09.08.04, 13:38
        cz to nazwisko nie pachnie Cusimą????
      • Gość: piotr Re: Bitwa po latach o barykadę powstańczą na Woli IP: *.aster.pl / 212.76.39.* 09.08.04, 13:38
        cz to nazwisko nie pachnie Cusimą????
    • Gość: Iwona Byłam , widziałam - świetny pomysł i realizacja IP: *.amwaw.edu.pl 09.08.04, 09:04
      Tłumy widzów, wspaniały pomysł, dużo dzieci , harcerzy, uczestnicy spektaklu to
      byli w większości mlodzi ludzie. Niezpomniane przeżycie. Siedziałam tam od 18
      do 21.30. To pierwsze takie wydarzenie patriotyczno - kulturalne na Woli.
      Mieszkam tu od urodzenia, jestem dumna, że to moje miejsce na ziemi.
      Skrzyżowanie Wolskiej i Młynarskiej dla wielu ludzi , także bardzo młodych
      kojarzyć się będzie z tym przeżyciem.
      • Gość: T.-statystka :)) Re: Byłam , widziałam - świetny pomysł i realizac IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 09.08.04, 10:51
        dobrze, że się podobało :)))
    • Gość: Andrzej Re: Bitwa po latach o barykadę powstańczą na Woli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 10:51
      Duża nagroda za pomysł i realizację.
      Dobrze by było, gdyby co roku była organizowana taka inscenizacja, oczywiście
      za każdym razem w innym miejscu, ale też związanym z Powstaniem.
      Może wtedy "ciemniaki" nie myliłyby Powstania Warszawskiego z innym powstaniem.
      • Gość: wkurzony Gdzie to bylo ogloszone ??????? IP: *.acn.waw.pl 09.08.04, 11:39
        • Gość: rsagan Re: Gdzie to bylo ogloszone ??????? IP: *.man.polbox.pl 09.08.04, 11:49
          zapowiedzi byly we wszystkich gazetach w piątek/sobotę (sam widziałem
          zapowiedzi we wszystkich gazetach które są w McDonald's (sobotnia Gazeta
          Wyborcza,i z dużymi zdjęciami na stronach piątkowego Superespresu i Metro.

Transmisja telewizyjna byla wczoraj wieczorem o 19:45 na programie III TVP.
    • Gość: sąsiedzi z woli Re: Bitwa po latach o barykadę powstańczą na Woli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 12:25
      dobreee to było , ale przyszło tyle ludzi ,że nie można się było dopchać ,
      żeby zobaczyć całą inscenizację , może za rok ktoś to lepiej wymyśli ,
      jak widać ludzie kochają powstanie warszawskie i przyszło tyle gawiedzi że
      chyba nikt się nie spodziewał takiej frekwencji , a tu tradycja taka ,że jak
      ktoś ustawi barykadę to cała wola przychodzi...no myśleć trzeba panie rezyseze

• cherry_lips dobre ale nie pomyślano o szarym widzu... 09.08.04, 12:46

Przyszlo tylu ludzi, a jak wiadomo - na plaskiej drodze nie widac tak naprawde
        co jest dalej, jezeli przed toba stoi 1000 ludzi.

nie pomyslano takze o osobach niepełnosprawnych oraz o starszych.

Widownia byla tylko dla Vipow. A jak ktos sobie stanal wyzej na doniczce albo
        slupie ogloszeniowym to Policja wlepiala mandaty....

No coz, bardzo bardzo fajny pomysl szkoda tylko ze tak malo mozna bylo go
        zobaczyc live....
        Pewnie beda powtorki w tvp3..
        • Gość: rozplocony.kot Re: dobre ale nie pomyślano o szarym widzu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 13:50
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=14739226
        • Gość: Basia- szary widz to ja szary widz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.04, 14:06
          Byłam widziałam i miejscóweczki super trafiłam :)))
          A tak sobie wlazłam że znalazłam się na narożniku Wolskiej i Młynarskiej na
          trawce sobie stałam, koło trybuny gdzie tylko za zaproszeniami, tuż koło PeDeTu.
          Super widowisko :))))
          Nareszcie raz na CAŁE życie będę wiedziała gdzie to ten Pałacyk był- i to jest
          nauka która nie pójdzie w las
          Pozdrawiam
          • alex.4 Re: to ja szary widz 09.08.04, 14:56
            to przedstawienie, to był bardzo dobry pomysł
            pozdr
            • vampi_r Trochę prowokacyjnego sceptycyzmu.... 09.08.04, 18:19
              wniosę do tych pochwalnych recenzji.

Jednym pytaniem:
              - ile to przedstawienie kosztowało i kto za to zapłacił?

Wiem - tam gdzie jest patriotyzm i Powstanie warszawskie, to pytanie o finanse
              jest nie na miejscu. Ja jednak zadję to pytanie z perspektywy odpowiedzi jaka
              moja wspólnota mieszkaniowa dostała od urzędu dzielnicy Wola, ze na zrobienie
              150 m uliczki dojazdowej do mojego bloku dzielnica nie ma pieniędzy.
              Ot taki materialista jestem.....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka