Dodaj do ulubionych

Ulica Karabeli

IP: *.murator.com.pl 16.11.04, 16:48
Co sadzicie o pomieszkiwaniu na Karabeli , w niskim bloku? Obok jest ten
wieelki blok przy szkole na Irzykowskiego, jacy ludzie tam zyja.
Ja jestem z Wyki zyje tu od 1989 i mi sie generalnie podoba, co myslicie o
okolicy Karabeli?
Obserwuj wątek
    • Gość: g Re: Ulica Karabeli IP: *.wola.waw.pl 18.11.04, 12:01
      Mieszkanka są bardzo ładne. Otoczenie również, trochę za mało zieleni w pseudo
      parku /blisko ulicy Lazurowej/. Kiepsko z parkowaniem samochodów, uwaga kradną
      je spod domów. Okradane są również często piwnice. Nie widać pilicjantów ani
      straży miejskiej, nawet nie wiem kto jest dzielnicowym. Trochę kiepsko z
      zaopatrzeniem w żywność. Jeden kiosk obok Karabeli 15 /b. drogo/. Lepiej przy
      Karabeli/róg Irzykowskiego. Dla młodzieży żadnych rozrywek, dlatego siedzą na
      ławkach. Do Śródmieścia jedyny autobus 125, chodzi o trasę Pl. Bankowy itd
      Międzylesie. Zatłoczony, jeżdzi nieregularnie na nasze osiedle.Ludzie b.
      sympatyczni.
      • Gość: spielberg Komunikacja na Karabeli i inne informacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 01:53
        Z przystanku przy Karabeli (o nazwie Batalionów Chłopskich) jeżdżą do Centrum
        autobusy następujących linii: 105 (do Dworca Centralnego), 106 (plac
        Piłsudskiego), 125, 501 (jedzie na Stegny, ale po drodze mija H.Forum i pl.
        Konstytucji) oraz najlepszy 506 jadący przez centrum na Bródno, który spod
        Karabeli do Metra Świętokrzyska jedzie w niecałe pół godziny (po drodze ma 12
        przystanków - kiedyś to policzyłem!), a także jeżdżący w godzinach szczytu 408
        i nocny 601. A zatem NIE TYLKO 125 jak tu zasugerowano. Poza tym większość
        autobusów wyjeżdża z pętli na Górczewskiej (2 przystanki od Karabeli), więc po
        prostu NIE SĄ W STANIE SIĘ SPÓŹNIAĆ.A w ogóle na Karabeli mieszka się bardzo
        sympatycznie. Przecież nie tylko o komunikację chodzi! Jest tu także cisza i
        świeże powietrze... Ciekawostka: bloki o numerach nieparzystych są wszystkie od
        1 do 15, natomiast numery parzyste przy tej ulicy mają tylko dwa obiekty:
        pawilony handlowe (Karabeli 2a, 2b, itd.) oraz wspomniany duży blok przy szkole
        (Karabeli 4). Numery 6,8,10,12,14 nie istnieją!
    • Gość: k Re: Ulica Karabeli IP: *.wola.waw.pl 18.11.04, 12:13
      Co mnie wkurza to stare wiaty przy ul. Lazurowej i Karabeli, w których non stop
      wybijane są szyby, przez głupich młodych pijanych kolesi. Chyba już
      zasłużyliśmy na nowe wiaty takie jakie są w Śródmieściu. Strasznie wieje od
      pola, a teraz to już w ogóle dno.
      • Gość: prayboy Re: Ulica Karabeli IP: *.murator.com.pl 19.11.04, 09:15
        E , chyba nie jest tak zle jesli chodzi o sklepy - jest przeciez MarcPol a w
        Parku sadza coraz wiecej drzew. Samochod mam na spolecznie strzezonym,
        kolezance niedawno buchneli spod domu na Borowego.
        • Gość: spielberg MarcPol, park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 02:12
          Sadzę, że MarcPOL "wytrzyma" najwyzej 2-3 lata jak "Stokrotka" (jedyny market
          tej sieci w Warszawie, obecnie lokal zajmowany przez MarcPOL), która była
          wcześniej. Stokrotka była niebywale tania i przez to zbankrutowała, natomiast
          przyczyna bankructwa MarcPolu będzie przeciwna: JEST NIEKONKURENCYJNY!
          Beznadziejnie drogi jak na supermarket! Natomiast w parku wg planów ma powstać
          oczko wodne, kawiarnia i muszla koncertowa. Jeśli cokolwiek z tych planów
          doczeka się realizacji, to może pod koniec tego roku, kiedy prezydent miasta
          będzie chciał w ten sposób przekupić lewicowy elektorat Bemowa do głosowania na
          jego następcę z PISu (gdy sam pan K. stanie się np. prezydentem RP). A w ogóle,
          panie prezydencie (miasta, na razie) czekam na II linię metra pod Człuchowską -
          wtedy mieszkańcom Jelonek nikt nie kradłby samochodów bo do centrum
          najwygodniej i najszybciej można byłoby dostać sie metrem a samochody byłyby
          zaparkowane na parkingu "Park&Ride", skąd trudno byłoby je ukraść.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka