ryba22 16.06.02, 11:39 O wszystkich liceach tutaj piszą, tylko o tym nie.Ja skończyłam je w 78r,(ale dawno).Chodziłam do biol-chem.i miło wspominam te lata. Może jest ktoś ,kto chce coś napisać o naszej szkole? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zet Re: Zeromski XL L.O. IP: 195.187.84.* 17.06.02, 10:43 Chodziłam do tej szkoły, skończyłam w 92 r. Byłam na biol-chemie, podobnie jak ty. Niestety nie mam zbyt miłych wspomnień, zwłaszcza, jeśli chodzi o matmę (koszmarna nauczycielka, omal przez nią nie wyleciałam) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba Re: Zeromski XL L.O. IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.07.02, 15:58 Najlepsza ze wszystkich , moja wychowawcyni p.Krasnopolska i świetna, ale b.ostra polonistkap.Kalbarczyk,zwariowana chemiczka-Nowak pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolly Re: Zeromski XL L.O. IP: 217.153.117.* 25.07.03, 12:59 Ja skończyłam to liceum w 89 roku. Wymagająca Pani Szwedowicz- polonistka, Pani Ostatek- historyczka bardzo jej nie lubiłam, wymagająca Uwielbiałam Pana Bracisiewicza - historyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: Zeromski XL L.O. IP: *.acn.waw.pl 02.09.03, 17:49 Pani Ostatek - wspaniała!! Dzieki niej dostałam się na studia. Najgorszym nauczycielem był Pytliński (matematyk). Nie umiał przekazywać wiedzy, tylko chodził po kiblach, bramach i dworcach i ścigał palących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TorWar Re: Zeromski XL L.O. IP: *.tor.primus.ca 10.12.03, 02:38 Przyjemnie spotkac absolwentow tej szkoly! Skonczylem ja w 1981 r. i nawet pamietam p. Szwedowicz, od jezyka polskiego. Czy szkola nadal jeszcze istnieje w tym samym miejscu-kiedys slyszalem, ze sie przeniosla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ya Re: Zeromski XL L.O. IP: *.acn.pl 12.12.03, 15:46 Skonczyłam xl lo w 2000r, buhehehehe Pytliński!!! Poezja, zwłaszcza w klasie humanistycznej:P A największą zmorą tej szkoły jest p. Kalbarczyk, przez która sporo osób zaczęło uczęszczać na psychoterapię, leczęć bardziej lub mniej głęboką depresję :// czy ona jeszcze uczy? Wrosła tam korzeniami i siedziała od 1954 roku.. uh :/// :< A szkoła jest na Platynowej. Kolor ścian zmienia co sezon. Ale dobrze że już jej z dworca ochota nie widać, tym bardziej z placu zawiszy. Całe szczeście ukryta została za nowymi budynkami :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TorWar Re: Zeromski XL L.O. IP: *.tor.primus.ca 12.12.03, 17:38 Fajnie,ze szkola nadal tam jest. Jej lokacja byla rzeczywiscie troche dziwna, czesto trzeba bylo zamykac okna, jak jechal pociag, bo nic nie bylo slychac... a nieraz po pilke lecialo sie na tory! Niestety, ale nie pamietam Kalbarczyk-- na pewno mnie nie uczyla (od jakiego przedmiotu?), czy rzeczywiscie byla tam od 1954 roku? Pytlinskiego tez nie bylo jeszcze... ale za to byly inni nauczyciele-zmory, ktorzy nigdy nie powinni parac sie tym zawodem, bo sie kompletnie do niego nie nadawali, zreszta nieraz sami to sarkastycznie mowili. Niestety, ale niektorzy tez sie musieli leczyc... Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośka Re: Zeromski XL L.O. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.04, 22:17 P.Kalbarczyk była od J. polskiego.Myślę, ze i dziś pracuje, bo widzę ją , jadącą rano autobusem w stronę szkoły.Ona nas naprawdę bardzo dużo nauczyła. A może ktoś pamięta panią Krasnopolską?- była super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inteligent Żeromski jest dla motłochu!Bednarska- dla elity!!! IP: 212.160.235.* 10.01.04, 12:45 I TAK MA BYĆ! Odpowiedz Link Zgłoś