Dodaj do ulubionych

Lazurowa Dolina etap III

13.10.05, 15:05
Cześć. Mam kilka pytań dotyczących Osiedla "Lazurowa Dolina" i okolic. Przede
wszytskim czy ktoś ma pewne informacje co do przebiegu przyszłej autostrady i
innych obwodnic w tej części miasta. Czytałam już różne rzeczy i nie wiem co
jest prawdą a co domysłem lub przypuszczeniem. Czy to prawda, że ulica
Lazurowa ma zostać poszerzona? Jak to bedzie wyglądać? Czy w związku z tym
wcale tam nie będzie w miarę cicho? I jeszcze chciałabym zapytać czy przy
podpisywaniu umowy zakupu mieszkania nie ma żadnych niespodzianek o których
możemy się dowiedzieć po juz po podpisaniu tzn. jakieś dodatkowe opłaty itp.?
Dziekuję i czekam na odpowiedź. Motylek
Obserwuj wątek
    • Gość: prayboy Re: Lazurowa Dolina etap III IP: *.axelspringer.com.pl / *.axelspringer.pl 13.10.05, 15:40
      Przebieg lacznika Konotopa-Trasa AK, bo tak nazywa sie "fachowo" ta trasa (autostrada konczy sie w
      Konotopie, a przez Bemowo bedzie szedl tzw. lacznik, czyli arteria o parametrach trasy AK) jest
      zatwierdzony ostatecznie. Trasa ta bedzie przecinala ulice Lazurowa dokladnie pod oknami TBS-w
      przylegajacych do osiedla Lazurowa Dolina od strony poludniowej. Prawdopodobnie bedzie to wlot do
      tunelu, bo nei sadze zeby budowali wiadukt nad Lazurowa. W kazdym razie loskot bedzie
      niewyobrazalny. Obliczylem ze od krawedzi osiedla Lazurowa Dolina do krawdzi tej trasy bedzie 100
      metrow. Bedzie szedl tamtedy caly ruch tirow, ktore teraz jada trasa AK. Nie bez przyczyny
      zlokalizowano TBS-y w tym miejscu - to domy komunalne budowane przez miasto dla biedniejszych
      mieszkancow, nie maja oni prawa wlasnosci do lokali. Nikt sie losem tych ludzi nie bedzie przejmowal,
      wybudowano osiedla TBS na najtanszym, praktycznie bezuzytecznym dla developerow gruncie.
      Identyczna sytuacja jest po drugiej stronie Lazurowej, przy ulicy Dywizjonu 303, tam rowniez TBS-y sa
      przy samej planowanej trasie. Nie liczylbym na budowe tunelu - to straszne koszty. Ulica Lazurowa ma
      byc w perspektywie poszerzona i wygladac bedzie tak jak gorczewska i poszerzenie to bedzie
      wygladalo w ten sposob ze druga nitka bedzie biegla pod oknami domow Lazurowej Doliny. BEdzie to
      spowodowane tym, ze jest juz zatwierdzony plan zagospodarowania przestrzennego obszaru
      polozonego na zachod od Lazurowej. Ma byc tam budownictwo mieszkaniowe, wiec Lazurowa stanie sie
      zbyt waska ulica do obslugi ruchu lokalnego. Jezeli jestes powaznie zainteresowana kupnem tam
      mieszkania, podobnie jak ja BYLEM (juz nie jestem) to polecam wizyte w Ratuszu Gminy Warszawa-
      Bemowo (rog Powst. Slaskich i Gorczewskiej) gdzie bardzo mile panie pokaza ci plany obszaru
      Chrzanow (tak sie nazywa ten rejon) i opowiedza o perspektywach rozwoju tej czesci miasta. Jedno jest
      pewne - na cisze i czyste powietrze nie liczylbym w tym miejscu, trasa ma dojsc tam juz w 2008 roku
      Pewnie ssie spoznie jakies pare lat, ale jesli chcesz mieszkac tam dluzej - lepiej sie zastanow. Jeszcze
      jedno. Zauwazylem pewna rzecz - jezeli w perspektywie w okolicach osiedla ma byc trasa szybkiego
      ruchu developerzy wymyslaja chwytliwe nazwy "Lazurowa Dolina" Zielone ogrody czy podobne. W
      rzeczywistosci za 10 lat beda to halasliwe i zasmrodzone spalinami okolice.
      • motylek1230 Re: Lazurowa Dolina etap III 13.10.05, 15:55
        Dziekuję bardzo za udzielenie wyczerpującej odpowiedzi, choć wcale nie jest ona
        pocieszająca, ale prawdopodobnie prawdziwa. Sprawdzę jeszcze te fakty w
        Urzędzie Gminy. A już się cieszyłam, że to taka zajefajna lokalizacja, blisko
        Lasu Bemowskiego i Kampinosu. Kurde, chociaż to miejsce mogli zostawić
        nienaruszonym przez antropopresję. I don't give a shit!!! Całe życie z
        wariatami.
        • Gość: prayboy Re: Lazurowa Dolina etap III IP: *.axelspringer.com.pl / *.axelspringer.pl 14.10.05, 09:38
          i tak jest niezle. jeden z projektow zakladal przeciecie lasku bemowskiego autostrada na pol
          sam bardzo zaluje ze nie zamieszkam na tym osiedlu - mam tam dzialke przy fortach, mialbym blisko:(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka