azw2 smutne to 31.05.05, 23:18 ( matura 86 )weszłam ponownie na beznadziejną, rzadko aktualizowaną stronę tego liceum.Ani słowa o 50-leciu, o oficjalnych obchodach, nawet krótkiej wzmianki.Kurcze!!! Przeciez to taki piekny punkt w historii każdej szkoły. Czy w tej szkole cokolwiek sie dzieje? Ciekawa jestem - jeśli zagląda tu czasem jakiś swiezy uczeń to niech napisze kilka słów. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalas nic nie jest smutne, to tylko czas 27.07.05, 00:10 Odzywam sie po raz drugi, choć nikt po poprzednim liscie sie nie odezwal. Mature zrobilem w 71. I to byl odjazd! Ci mlodzi inacej sie teraz bawia, no nie mowie ze gozej, ale inaczej. Wyobrazacie sobie kolege, ktory polozyl sie krzyzem przed szkola - a bylo to na Smoczej - w podziece za dopuszczenie do matury. Nosilismy wtedy dlugie wlosy, choc nie bylo wolno. I najwspanialsza osoba w szkole, pani Koszutska, nasza bibliotekarka wystawiala nam zaswiadczenia, ze musimy miec dlugie, bo gramy w spektaklu O ALKASYNIE I NIKOLECIE - taka sredniowieczna sztuczka. Do przestawienia chyba nigdy nie doszlo. A mnie juz na ustnej z matematyki u Hajlasza (kiedy pisemna napisali za mnie Maciek Majewski i Bozena Naorniakowska) dorwala owczesna Dyrektorka i kazala obciac bo nie dopusci... Mialem wlosy polepione na skorupe lakierem do wlosow, zeby nie bylo widac, ale nic nie pomoglo. Nawet protesty mojego Ojca. Obcialem, i przy tablicy napisala mi zadania inna pani od matematyki, kiedy Hajlasz -specjalnie chyba- odwrocil sie. No tak, Tyminska, Bucholc, Kotarski, ale niestety tez nasz wychowawca Adamczyk?, ktory na miesiac przed matura odszedl od nas do cyrku sprzedawac bilety. Potem to zrozumialem... Na balu nie bylem, bo nie wiedzialem. Ale pamietam bal wczesniejszy, kiedy przyszedlem z taka dosyc widoczna wtedy aktorka, i niektore nauczycielki posikaly sie w reformy. Co zreszta potwierdzilo moja o nich opinie. Byl jeszcze taki nauczyciel Rozbicki, mielismy z nim tak zwane fakultatywne z angielskiego. To mnie chyba uratowalo, bo facet zaczal z nami od piosenek Dylana i Monologu Molly Bloom z Ulissesa - czysty intelektualny snobizm tak bardzo nam potrzebny w swiecie Granicy i Nad Niemnem. Nie bez znaczenia byl tez fakt, ze pan R zamykal sie z taka mloda pania od biologii w pracowni. A w dodatku byl dobrze ubrany. Nie smiejcie sie, dobrze bylo miec taki wzor inteligentnego dzentelmena mieszajacego swobodnie intelekt z seksem. Teraz to chyba oczywiste, ale w roku 70? Spotkalem ostatnio kolege z klasy. Zmienil sie fizycznie niewiele, ale intelektualnie i emocjonalnie nadzwyczaj - ma wspaniale zainteresowania, uporzadkowany sposob myslenia i marzenia. Chetnie bym spotkal innych takich. Czesc Odpowiedz Link Zgłoś
azw2 ciesze sie 27.07.05, 23:26 ze ktos sie odezwal. Witam tak szacownego absolwenta .Fajnie posluchac takich opowiesci. 71 rok eeh dla mnie prehistoria troche, ja konczylam w 87 ale uczyl mnie i Hajlasz i Tyminska i pani Koszutska, juz baaardzo starenka rowniez jeszcze prowadzila kolko teatralne. A wracajac do baranow.Nie moze mi po prostu przejsc przez rozum, po prostu nie moze ze na stronie szkoly, oficjalnej stronie szkoly przez tyle miesiecy nie mozna bylo opisac rocznicy 50 lecia, juz nawet nie mowie o atrakcyjnosci graficznej tej strony bo przypomina gazety wydawane w latach 70. A jeszcze hmmm administrator tej strony chce sie wdawac w dyskusje ze nie mam racji. Coz ale po tym widac, ze Liceum to juz tak bardzo zeszlo na psy,ze bardziej nie mozna. Bardzo jestem ciekawa jakiegos kontrglosu obecnych uczniow lub swiezych absolwentow jezeli bywaja na tych stronach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czart Re: nic nie jest smutne, to tylko czas IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.07.05, 22:40 Ta pani od biologii nazywała się żelska - a jak my po w-f mielismy po 5-cio minutowej przerwie biologię to pani ta kazała otwierać okno trzymając zatkany nos ,twierdząc ,że jesteśmy bandą paskudnych brudasów!!! Ale nie wpadła na pomysł , aby uruchomić szkolne prysznice( a było tam coś takiego ??? ) I jeszcze nie wspomniałeś o przewspaniałym prof..Budzyńskim vel Burak ;-)...Aaa, ja kończyłem szkołę w 1973, razem z bratem Bożeny Naorniakowskiej. pozdrawiam Piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: XLV im. R. Traugutta IP: *.tele2.pl 09.08.05, 16:18 a kto robił mature w 93 roku? studniówka na VAT-ie :) Odpowiedz Link Zgłoś
zegrz XLV im. R. Traugutta 31.08.05, 13:09 Wpadłem tu sobie prosto z urlopu, a wszyscy nadal na wakacjach. Czy jest jakaś "oficjalna" strona LO? Kończyłem w 1979. Klasa E. Odpowiedz Link Zgłoś
azw2 Oficjalna strona to ....... 01.09.05, 19:27 Ciekawam czy ktos z grona pedagogicznego szkoly w ogole tutaj czasem zaglada. Oficjalna strona szczyci sie tym, ze nawet slowem nie wspomniala o 50 leciu szkoly w ub roku. Ostatnia aktualizacja strony 11 lutego 2005. Ale coz - widac teraz taka to szkola :) Prosze - oto link edu.apple.pl/warszawa_lo_45/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Wojda XLV im. R. Traugutta IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.09.05, 17:56 W dniu 9.09.2005 r. zmarła p.prof. Jadwiga Gieruś Uszanujmy Jej pamięć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XLV Re: XLV im. R. Traugutta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 03:48 + Odpowiedz Link Zgłoś
sulek33 Re: XLV im. R. Traugutta 11.10.05, 01:11 31 października minie pierwsza rocznica śmierci naszego kolegi Wojtka S. Forum to jest mało aktywne, więc tym którzy nie wiedzieli piszę, że na małym cmentarzyku w Dolince Służewieckiej "Sisior" czeka na odwiedziny. Wpadnijcie, będzie mu miło! Rocznik (urodzenia) 1966 - ale zdolny, bo poszedł rok wcześniej do szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
ammat Re: XLV im. R. Traugutta 30.10.05, 12:12 "traugutt" to więcej niż kurz wspomnień , które wytrzepujecie z zakamarków swojej dziecinnej dorosłości...to cała plejada nauczycieli...z których nieliczni przeszli weryfikacjęczasu...a mistrzem nad mistrzami był Hajłasz Odpowiedz Link Zgłoś
milenaa Re: XLV im. R. Traugutta 09.11.05, 22:57 Coś ruch tutaj całkowicie zamarł.... a szkoła zeszła na psy.... teraz nawet nie ma swojej strony. I w ogóle zrobiło się listopadow i refleksyjnie. Wspomnijmy dobrze tych ludzi, który wtedy byli dla nas ważni. Zapalmy świeczki tym, których już nie spotkamy .... i duchowi starego Traugutta. Odpowiedz Link Zgłoś
azw2 Re: XLV im. R. Traugutta 12.11.05, 13:28 ma stronę, tylko nikogo w tej szkole chyba w tej chwili nie obchodzi. Mowie tu zarowno o uczniach jak i nauczycielach, zeby zauwazyc, ze tydzien cos sie z nia dzieje. O aktualizowaniu juz wielokrotnie wspominalam wiec nie ma co jezyka po proznicy strzepic. Apeluje jednak do zapewne pojawiajacych sie od czasu do czasu tu nauczycieli m. in. Pani Joanny Wojdy, ktora pozdrawiam aby moze cos z tym zrobic... Pozdrawiam Agnieszka - rocznik matury 1986 - a za tydzien mamy spotkanie klasowe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikołaj Re: XLV im. R. Traugutta IP: *.ien.com.pl / *.ien.com.pl 14.11.05, 11:30 Taaa... strona www szkoły nie działa... (edu.apple.pl/warszawa_lo_45/index.php). A przecież to nic wielkiego dla nauczycieli informatyki zachęcić uczniów do roboty. Ale nie w tym problem. Na stronie liczy się TREŚĆ. A to już wymaga chęci... Na stronie powinno być prócz świerzych informacji miejsce na wspomnienia, historię, tradycję. Byłbym zadowolony gdyby znalazło się też miejsce na powiedzmy "klub absolwentów". Z tego co wiem ostatnim pracującym nauczycielem pamiętającym szkołę na Smoczej jest Pani Joanna Wojda (pozdrawiam!). Aż strach pomyśleć, że nikt z młodszego "Grona" nie ma chęci lub czasu tą TREŚĆ stworzyć, ale może się mylę... Za miesiąc pierwsza rocznica ... 50-tej rocznicy szkoły... Może z tej okazji doczekamy się uaktualnienia strony www, na której jeszcze we wrześniu można było w dziale "aktualności" przeczytać informacje o 45-tej rocznicy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkm Re: XLV im. R. Traugutta IP: 83.238.100.* 15.11.05, 18:37 Szanowne Absolwentki, Szanowni Absolwenci, ... Z wielkim smutkiem zawiadamiam, że nagle odszedł z naszego ziemskiego świata nasz kolega Paweł BOROWICZ absolwent XLV lo w Warszawie - rocznik maturalny 1978 /IVA/ Pożegnanie PAWŁA odbędzie się w piątek 18 listopada o 12.00 w Kaplicy Św. Grzegorza Wielkiego przy Rzymsko-Katolickim Cmentarzu na Woli (Cmentarz Wolski) w Warszawie (ul. Wolska 180/182) niechaj pozostanie na zawsze w naszej pamięci jkm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Wojda Re: XLV im. R. Traugutta IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.11.05, 20:02 Moi drodzy Absolwenci. Zostałam przez Was wywołana do tablicy. Uwagi Wasze i postulaty przekazuję, natomiast wybaczcie mi, ale ja sama z informatyki jestem gorzej niż na dopuszczający. Proponuję, żebyście zgłaszali na oficjalnej stronie szkoły sukcesy naszych Absolwentów. To powinno się tam znaleźć. Z okazji 50 lecia szkoły staraliśmy się zrobić taki rejestr. Pewnie jest on bardzo dziurawy. Mam nadzieję, że znajdzie się na szkolnej stronie. Warto umieścić go i na stronie Absolwentów. Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Listek Re: XLV im. R. Traugutta IP: 212.160.172.* 24.11.05, 16:08 Niniejszym zgłaszam nasteopujące sukcesy absolwentów: 1. Łukasz Waga prawie skończyl studia 2. Krzysztof Banaszczyk zbudował budynek w którym mieszkam (fatalna akustyka, ale trudno) 3. Paweł Gliński upolował dzika 4. marcin Graniszewski nosi waskie spodnie 5. Mnie samego gonilo po meczu 40 wscieklych "kibicow" Tomasz Listkiewicz matura rocznik 1997 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Listek Re: XLV im. R. Traugutta IP: 212.160.172.* 24.11.05, 16:14 Rocznik 1997, czyli ostatni z niepokornych w dobrym tego slowa rozumieniu zapomnialem dodac! KKS Beny wciąz w naszych sercach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: listek Re: XLV im. R. Traugutta IP: 212.160.172.* 24.11.05, 16:17 Aha. Jeszcze: Artur Derela jest menago i ma najdluższą ksywkę z mi znanych: James Dean Warmii i Mazur czyli Duma Pomorza (w skrócie Jamesik [czyt: dżejmsik]) Sam wymyśliłem dlatego taka fajna ta ksywka, co nie Arturo? Papa twinky winky. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jamesik Re: XLV im. R. Traugutta IP: 193.28.187.* 24.11.05, 16:36 Tomasz Listkiewicz PADŁ. 4 Lifo grande exalkoholico !!! Jezeli ktos nie widzial filmu z 18tych urodzin, kiedy to kolega Tomasz L. chcial komus .... na ryj to prosze o kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dublaś Re: XLV im. R. Traugutta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 22:12 Ja nie widziałem - choć wolałbym zdjęcie/film jak Kolega Liściu skacze z wysokiego parteru, w mieszkaniu niejakiego Półżyci, na swoją "jedynkę" gubiąc ją w czeluściach wjazdu do garażu i zdobywając jednocześnie większą swobodę języka, która to następnie pomaga mu osiągać dobre wyniki/akcenty na lekcjach języków obcych.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKS ..... :) Re: XLV im. R. Traugutta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 22:21 fatalna akustyka to pomówienia !! Roni tres campeones soon! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Listek Re: XLV im. R. Traugutta IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 24.11.05, 22:43 Krzysztofie! Po pierwsze jest to dyskusja o osiagnieciach Abslowentow, wiec jakis tam Roni precz. Po drugie Ronaldo to tlusta ociezala zblazowana lysa pala wiec precz z nim. Po trzecie wbrew Twoim zapewnieniom (ktore oparte byly na zapoznaniu sie z planami instalacji) wbijajac kolek we wskazane miejsce dostalem sie do tak zwanej puszki!! A czemu wszyscy opowiadaja o moich osiagnieciach stanu upojenia a nikt o soboe tudziez o skandaliczych wybrykach otumanionego napojami przeroznymi Benego? On to przeciez drwiac z oddania i poswiecenia swych wiernych kibicow upil sie dzien przed meczem finalowym przez co wszystkie pilki kierowal w sciane zamiast w parkiet (co widac na filmie dokumentalnym). mimo to legenda KKS Beny wciaz zyje. PS. Pani profesor Wojda rowniez znajduje sie na tym filmie, wypowiadajac kwestie "Krzysiu jest wspanialy" (z czym sie zupelnie zgodzic nie mozna, ale mniejsza o to ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glina Re: XLV im. R. Traugutta IP: 213.77.24.* 25.11.05, 08:50 ale ossso chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glina Re: XLV im. R. Traugutta IP: 213.77.24.* 25.11.05, 08:50 Listek jak córa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Listek Re: XLV im. R. Traugutta IP: 212.160.172.* 28.11.05, 11:07 Ma już dwa zęby :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hryja Re: XLV im. R. Traugutta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 01:07 Tata też? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glina Re: XLV im. R. Traugutta IP: 213.77.24.* 30.11.05, 08:27 no to co dalej... czemu cicho... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Listek Re: XLV im. R. Traugutta IP: 212.160.172.* 06.12.05, 14:27 A kolega moderator czemu taki nieuprzejmy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czart Re: XLV im. R. Traugutta IP: *.acn.waw.pl 01.12.05, 23:03 "Amancie- Ciebie to chyba polaka uczyła prof. Marcinkowska - taaaaka poezja :-)"..kurz wspomnień , które wytrzepujecie z zakamarków swojej dziecinnej dorosłości..." Dla mnie bomba :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikołaj Re: XLV im. R. Traugutta IP: *.ien.com.pl 15.12.06, 00:36 Święta niebawem... Wszystkiego co najlepsze dla Was, dla Szkoły... P.Joanno, dla Pani szczególnie. Lenko, JKM, azw2 i Wszyscy, pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Wojda Re: XLV im. R. Traugutta IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.12.05, 19:10 Wszystkim Absolwentom życzę zdrowych, spokojnych, pogodnych Świąt i wiele szczęścia w Nowym 2006 roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: XLV im. R. Traugutta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 01:00 DZiękujemy i nawzajem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikołaj Re: XLV im. R. Traugutta IP: *.ien.com.pl / *.ien.com.pl 15.01.06, 22:13 Wzajemnie, wszystkiego co najlepsze !!! Odpowiedz Link Zgłoś
azw2 ŁAŁ Leno i Mikołaju!!! 20.03.06, 20:22 Po prawie 15 miesiącach doczekaliśmy sie wzmianki o 50 leciu Traugutta na nowej stronie szkoly. Gratulacje i podziekowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: ŁAŁ Leno i Mikołaju!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 23:03 Też widziałam. Chociaż dalej nie jest rewelacyjnie, ale najwyraźniej kto inny przejął stronę szkoły. I przy okazji skasował całą starę księgę gości. Duża buźka! Mamy wiosnę!!! Pozdro wszystkim. Lenka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikołaj Re: ŁAŁ Leno i Mikołaju!!! IP: *.ien.com.pl / *.ien.com.pl 06.04.06, 20:37 Tak, coś drgnęło... i znowu zgasło... Czekam na ciąg dalszy, Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Wielkanoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 19:16 Kochani! Najlepszego z okazji świąt!!!! Miłej i ciepłej wiosny i w ogóle.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikołaj Re: Wielkanoc IP: *.ien.com.pl / *.ien.com.pl 12.04.06, 00:11 Świątecznej wiosny, Wielkanocnej radości, rozkwitu, a szkole życzę spojrzenia we własną historię... i strony www działającej! Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.lutynski Re: XLV im. R. Traugutta 16.01.06, 10:37 Zdrowia, zdrowia, zdrowia... Szcześcia, szczęścia, szczęścia... i żeby kazdy następny dzień był piękniejszy od poprzedniego! Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sułek Re: XLV im. R. Traugutta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 02:18 Wszystkim co im się nie chce uczyć w tym przybytku - wszystkiego....!!!!!...!!! ....ale Traugutta szanujmy, bo wspomnień nie da się wycenić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Wojda Re: XLV im. R. Traugutta IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.05.06, 10:24 Dzisiaj w nocy zmarła p. prof.Helena Kisielewska, długoletni nauczyciel łaciny w naszym liceum. O terminie pogrzebu powiadomię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Wojda Re: XLV im. R. Traugutta IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.04.06, 13:06 Najserdeczniejsze życzenia zdrowia, pogody ducha i pomyslności z okazji Świąt Wielkanocnych dla wszystkich Trauguttowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Wojda Re: XLV im. R. Traugutta IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.05.06, 20:40 Pogrzeb p.prof. Haliny Kisielewskiej odbędzie się na Powązkach 30 maja (wtorek) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna wojda Re: XLV im. R. Traugutta IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.05.06, 20:41 Msza św. o godz.12.oo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkm - IVA pożegnanie IP: 83.238.100.* 26.05.06, 18:17 Wielce Szanowne i Wielce Szanowni, Absolwenci, Profesorowie i Sympatycy XLV lo w Warszawie Z wielkim żalem przekazuję wiadomość, że Pani Profesor Helena KISIELEWSKA /łacina/ opuściła nas już na zawsze. Ceremonia pogrzebowa odbędzie się 30 maja /wtorek/ o godzinie 12.00 na Cmentarzu Komunalnym na Powązkach /d. Cmentarz Wojskowy/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: pożegnanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 18:27 Babcia Kisielewska uczyła mnie łaciny. Chyba byliśmy jednym z ostatnich roczników. Jako jedna z nielicznych stawała pod klasą równo z dzwonkiem, zawsze bardzo starannie ubrana, siwe włosy nienagannie uczesane. Lubiłam ją i szanowałam. Myślę, że większośc z nas miała o niej takie zdanie. Czy zauważyliście, że kiedy mowa o kimś kontrowersyjnym, to dyskusja ciągnie się i ciągnie, nie zawsze cenzuralna, a o tych przyzwoitych - cisza. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisek Re: pożegnanie IP: *.aster.pl 30.06.06, 23:50 Bo zawsze to co złe i kontrowersyjne jest ciekawe. Wystarczy spojrzec na tzw. newsy w gazetach czy telewizji. Dobry news to dużo ofiar, ktastrofa, jakiś przekręt itp. Tak samo jest z opiniami na forach. Dlatego o ludziach przyzwoitych niewiele poczytamy - przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Re: a tak sobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 21:29 Coś aktywnośc totalnie zamarła, nikt nie chce nic pisać.... Letnie upały i jesienne deszcze uśpiły wszystkic. Obudzicie się za sto lat, i świat będzie wyglądał całkiem inaczej...... pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisek Re: a tak sobie IP: *.aster.pl 16.10.06, 19:29 No.., świat będzie wyglądał tak, jakim go zrobimy. A aktywność spada bo wszyscy właśnie robią ten świat. Troche się boję, że nie będzie zbyt ciekawy. Ale walczymy! Uściski dla Lenki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna wojda Re: XLV im. R. Traugutta IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.05.06, 09:42 W dniu 25 maja 2006 r. zmarł prof.Adam Kotarski długoletni nauczyciel fizyki w naszym liceum. Pogrzeb odbędzie się w dniu 31 maja (środa)w Sierpcu. Msza św. o godz. 13.00 w Kościele Katedralnym w Sierpcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkm - 1978 IVA Re: XLV im. R. Traugutta IP: 83.238.100.* 28.05.06, 13:15 Wielce Szanowne i Wielce Szanowni, Absolwenci, Profesorowie i Sympatycy XLV lo w Warszawie Z wielkim żalem przekazuję wiadomość, że Pani Profesor Helena KISIELEWSKA /łacina/ opuściła nas już na zawsze. Ceremonia pogrzebowa odbędzie się 30 maja /wtorek/ o godzinie 12.00 w Kościele św. Karola Boromeusza w Warszawie /ul. Powązkowska 14/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkm - 1978 IVA Re: XLV im. R. Traugutta IP: 83.238.100.* 28.05.06, 13:17 Wielce Szanowne i Wielce Szanowni, Absolwenci, Profesorowie i Sympatycy XLV lo w Warszawie Z wielkim żalem przekazuję wiadomość, że Pan Profesor Adam KOTARSKI /fizyka/ opuścił nas już na zawsze. Ceremonia pogrzebowa odbędzie się 31 maja /środa/ o godzinie 13.00 w Kościele Parafialnym pw. św. Wita, Modesta i Krescencji w Sierpcu /125 km. od Warszawy/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Wojda Re: XLV im. R. Traugutta IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.05.06, 22:31 Msza św. w intencji prof.Adama Kotarskiego odbędzie się 7 czerwca o godz.9,00 w kosciele pod wezwaniem św.Jakuba Apostoła w Warszawie pl. Narutowicza Odpowiedz Link Zgłoś
sulek33 Re: XLV im. R. Traugutta 17.10.06, 01:48 Jeżeli ktoś nie wpadł do Wojtka S., na cmentarz w Dolince to niech wpadnie- będzie mu miło, naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laura Re: XLV im. R. Traugutta IP: *.chello.pl 17.10.06, 11:27 Profesorowi Sukiennickiemu pewnie też... Odpowiedz Link Zgłoś
sulek33 Re: XLV im. R. Traugutta 20.10.06, 00:59 Spotkajmy się u Wojtka, może pójdziemy na symboliczną 50-tkę spiritu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikołaj Re: XLV im. R. Traugutta IP: *.ien.com.pl 15.12.06, 00:40 Święta niebawem... Wszystkiego co najlepsze dla Was, dla Szkoły... P.Joanno, dla Pani szczególnie. Lenko, JKM, azw2 i Wszyscy, pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Swięta IP: *.timplus.net 19.12.06, 23:10 Też zyczę wszystkim wszystkiego najlepszego!!!! A przede wszystkim cierpliwości i spokoju. I żeby nasza stara szkoła wróciła do dawnej świetności.... I żeby wreszcie spadło trochę śniegu na święta. Buzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Wojda Re: XLV im. R. Traugutta IP: *.aster.pl 22.12.06, 23:08 Życzę wszystkim Absolwentom, Nauczycielom obecnym i byłym (od września tego roku do nich się zaliczam), całemu Personelowi i obecnym Uczniom wspaniałych Świąt i szczęśliwego Nowego Roku. Odpowiedz Link Zgłoś
as-k Re: XLV im. R. Traugutta 25.12.06, 00:09 Dziękujemy Pani Profesor. Wszystkim Trauguttowcom zycze Wesolych Swiat!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Ociesa Re: XLV im. R. Traugutta IP: *.chello.pl 25.02.07, 12:42 Witam wszystkich, niedawno odkryłem portal nasza-klasa.pl/. Występuje tam też nasze LO. Portal jest bardzo zmyślnie stworzony, można tworzyć galerie zdję, fora szkół i poszczególnych klas i roczników. Założyłem tam moją klasę 1988-92 mat-fiz klasa B. Wszystkich szczerze zapraszam: nasza- klasa.pl/school/44605 a przede wszystkim nasze szcowne grono pedagogiczne :-) pozdrawiam Bartek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Re: XLV im. R. Traugutta IP: *.timplus.net 25.02.07, 23:38 Zajrzałam - trochę klas jest. Trochę ludzi pamięta o starej szkole. I miło, że jest stare zdjęcie, jeszcze ze Smoczej.Szkoda, że tu nic się rusza, zdechło całkiem . Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiakulis Re: XLV im. R. Traugutta 26.02.07, 11:15 czy ktoś wie czy jeszcze uczą, lub co się dzieje z prof: - Wasilewską - Baś - Łuczak - Niebudek - Patynowską - prof. od fizyki- z taką siwą brodą może jest Tu ktoś kto robił maturę w 93'? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Re: XLV im. R. Traugutta IP: *.timplus.net 27.02.07, 20:31 Jeśli chcesz sprawdzić aktualną listę grona to wejdź na oficjalną stronę szkoły (to jedna z tych nielicznych rzeczy, które tam są). Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czart Re: XLV im. R. Traugutta IP: *.acn.waw.pl 12.09.07, 03:31 adres szkoły zdechł - tak jak chyba i duch szkoły :-(....ach te stare dobre czasy ...belfry ...uczniowie ps .Karamba - - który rocznik maturalny ? ps.2:może nie było by głupio pisac na końcu wypowiedzi z którego rocznika maturalnego jest autor . Matura :1973 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lisek Re: XLV im. R. Traugutta IP: *.aster.pl 21.09.07, 10:55 Matura: 1976 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anko'88 Re: XLV im. R. Traugutta IP: *.finat.com.pl 10.04.07, 13:25 Ten z siwą brodą tzn. profesor Stanosław Lipiński uczy aktualnie w Staszicu, a jego uczniowie odnoszą duże sukcesy międzynarodowe. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiakulis Re: XLV im. R. Traugutta 08.06.07, 17:50 potowierdzam- świetny pedagod - fizyk. znakomite podejśie do ludzi. szkoda, że odszedł..chociaż ja XLVLO kończyłam w 93r. moja wychowawczynia byłs p. Krystyna Wasilewska. pozdrawiam całe grono pedagogiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m333 Re: XLV im. R. Traugutta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 19:37 Napiszcie coś co się dzieje tam teraz .Tj poziom ,atmosfera itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Wojda Re: XLV im. R. Traugutta IP: *.aster.pl 07.04.07, 16:12 Z okazji Świąt Wielkanocnych życzę wszystkim nauczycielom byłym i obecnym, absolwentom szkoły, jej wszystkim pracownikom zdrowia, pogody w sercu i spełnienia marzeń. Może ktos zerknie jeszcze na te życzenia. Szkoda, że tutaj tak cichutko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka Re: XLV im. R. Traugutta IP: *.timplus.net 07.04.07, 22:38 Też życzę Pani wszystkiego najlepszgo - zdrowych i wesołych Świąt. I zdaje się, że tylko my dwie tu zaglądamy....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lisek Re: XLV im. R. Traugutta IP: *.aster.pl 08.04.07, 18:56 Wszystkiego najlepszego! Ja też zaglądam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azw2 Re: XLV im. R. Traugutta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 10:28 ja tez zagladam. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Listek Re: XLV im. R. Traugutta IP: 81.210.22.* 27.06.07, 02:14 Ja dopiero teraz zajrzałem :( Forum naszej szkoły na nasza-klasa.pl byłoby chyba wygodniejsze w użyciu, ale tam też strasznie cicho ... Odpowiedz Link Zgłoś
karamba122 Re: XLV im. R. Traugutta 10.06.07, 17:51 Za moich czasów to była jedna z najlepszych szkół w mieście. Klimat tworzył budynek - specyficzne balkony z widokiem na ' wybieg' i otwieraną na salę gimnastyczną scenę. Ale głównie ludzie . Pani DYR która ściągała najlepszych nauczycieli z Uniwerku . Wszystkim im CZEŚĆ. DO TEJ PORY SPOTYKAMY SIĘ Z GRONEM KLASOWYM I TARCZE I FARTUSZKI NIE MAJĄ TU ŻADNEGO ZNACZENIA. Wy Młodzi nie wiecie o czym piszę Pozdrow dla Trauguttowców. Absolwent Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abstynent Re: XLV im. R. Traugutta IP: *.sgh.waw.pl 14.06.07, 14:36 Ja wiem o czym piszesz (matura 1976 i wszystko jasne). Budynek zacząłem doceniać juz po opuszczeniu szkoły, a niektórych nauczycieli wspominam ciepło do dzisiaj. Za to jak potrafili nauczyć, bo zalety charakteru to inna sprawa i niekoniecznie idąca w parze. Nie dodałeś tylko, że Pan Dyr (następca Pani Dyr) dość szybko postarał się aby wielu z tych najlepszych odeszło, i nawet budynek mu przeszkadzał. Ale polonistą był dobrym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lisek Re: XLV im. R. Traugutta IP: *.aster.pl 18.06.07, 20:54 Pamiętacie może jak się nazywał nauczyciel plastyki tak ok. 1973 roku. Był artystą malarzem i ciekawie opowiadał o historii sztuki gdy myśmy coś tam bazgrali na kartonach... A Pani Dyr. faktycznie ściągała znakomitą kadrę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abstynent Re: XLV im. R. Traugutta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 11:12 Kazimierz Drozd - mnie też uczył i też uważam, że uczył ciekawie. No i był chyba jedynym nauczycielem rysunków w moim życiu, u którego zdarzało mi się dostać piątkę. Co dowodzi, że chłop znał się na rzeczy, choć niestety nie zachęcił mnie do kariery malarza. Ale pokój zdarzyło mi się parę razy zmalować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lisek Re: XLV im. R. Traugutta IP: *.aster.pl 07.07.07, 23:36 Dzięki! Tak, niezły był facet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka M. Re: XLV im. R. Traugutta IP: *.timplus.net 03.12.07, 22:58 Kochani, na naszym forum na portalu nasza-klasa.pl ruszyło się całkiem ładnie, coraz więcej osób się odnajduje. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Listek Re: XLV im. R. Traugutta IP: 212.160.172.* 05.12.07, 11:07 Faktycznie sie ruszyło. Niestety nie brakuje psycholi obrzucajacych wyzwiskami wszystkich, ktorzy nie uwazaja pani prof Wasilewskiej za potwora :) Odpowiedz Link Zgłoś
gragaw Re: XLV im. R. Traugutta 17.10.21, 01:59 Wasilewska nie była sprawiedliwa. Dzisiaj uważam, że do tego była dwulicowa. Znałam ją prywatnie i miałam inną ocenę Jej osoby. Była niezłym nauczycielem ale numer 1 to była Krystyna Tymińska. Po wielu wybojach zdawałam egzamin na Wydział Zarządzania-geografia poszła jak z płatka. Odpowiedz Link Zgłoś
ako17 Re: XLV im. R. Traugutta 05.04.22, 21:32 Kochałam p. Tymińską!!! A p. Wasilewska była naprawdę, mocno niejednoznaczną postacią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abstynent Re: XLV im. R. Traugutta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 19:20 Nie wytrzymałem i też się zapisałem. Rzeczywiście, tam jest więcej życia niż tutaj. Ale strona ładuje się wolno jak nieszczęście. Forum jest oki ale nie podzielam zachwytów nad jedną z profesorek. Siedzę więc cicho. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xlv50lat@op.pl Matura 1978 - XLV im. R. Traugutta IP: *.attack.pl 06.02.08, 16:15 Wielce Szanowne Psorki, ... Szanowni Psorzy i ... ... Maturzyści Rocznika 1978 Witam, "30 lat minęło a może dopiero dwa dni ..." od momentu nabycia kwitu uprawniającego do wejścia w wiek dojrzły, cokolwiek by to nie oznaczało wszakże "świadecto dojrzałości otrzymaliśmy). W związku z tym ogłaszam spotkanie rocznika 1978 w terminie: 30 maja (pt) - wieczorna wersja geriatryczna namiastki powtórki balu lub 31 maja (sob) dzienna wersja grilowo-piknikowa. Uwagi, sugestie, akcesy proszę zgłaszać niezwłocznie, w pierwszym terminie do 29 lutego. brgds Piotr MAŚLAK Maślankiewicz - IVD jkm - hr incognito - IVA /jan krzysztof mazurkiewicz/ Odpowiedz Link Zgłoś
ako17 Re: XLV im. R. Traugutta 05.04.22, 21:27 Ukończyłam (nie wiem jakim cudem) w 1999 :) Odpowiedz Link Zgłoś
wlodeczek Re: XLV im. R. Traugutta 13.04.25, 09:19 Szanowni, Czy ktoś dysponuje fotkami budynku Liceum Traugutta przy Smoczej 6 z czasów jego budowy ? Odpowiedz Link Zgłoś