Dodaj do ulubionych

Zburzą Norblina

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.07, 11:41
Witajcie
Jestem oburzony pomysłem poszerzenia Prostej kosztem zabytkowej Fabryki
Norblina. Kolejne zabudowania fabryczne świadczące o historii Woli pójdą pod
kilof. Dlaczego nie przesuną Prostej na działkę, która jest na przeciwko
Norblina, ta działka jest pusta. Dla mnie granda, jak konserwator zabytków
może na to pozwalać.
Obserwuj wątek
    • Gość: kixx Nareszcie!!! IP: *.acn.waw.pl 30.11.07, 12:43
      Dla mnie to granda,ze ta ruina,niczym sie specjalnie nie
      wyrozniajaca,od tylu lat powoduje korki na CAŁEJ osi Prosta-
      Swietokrzyska
    • Gość: rudera utrudnia Hurrra!!!!! Zburzą Norblina IP: *.acn.waw.pl 01.12.07, 14:52
      Nadszedł czas rozbiórki tego badziewia tamującego ruch. Maszkarny, krzywy mur
      obwieszony reklamami, resztki komina i ogólna bryndza. Już niedługo, na szczęście!
      • Gość: Jan Re: Hurrra!!!!! Zburzą Norblina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.07, 12:12
        Czy wyście ludzie poszaleli? Jak chcecie burzyć to wracajcie do wioski z której
        przyjechaliście i tam sobie burzcie. Fabryka Norblina to jeden z nielicznych
        zabytków architektury przemysłowej w Warszawie. Wy chyba nie wiecie o czym
        mówicie. Równie dobrze by można zburzyć pałac w Wilanowie pod apartamentowce.
        Skoro tak często stoicie w korkach na Prostej to wiecie, że po przeciwnej
        stronie Prostej na przeciw Norblina jest pusta działka, którą nie bierze sie pod
        uwagę bo ma tam powstać "piękny" biurowiec a można by tamtędy puścić ulicę.
        Norblin jest zaniedbany celowo by go wypisać z rejestru zabytków, zburzyć i
        postawić tam bloczki. Reasumując- do domu parobku to korki znikną.
        • Gość: kixx Re: Hurrra!!!!! Zburzą Norblina IP: *.acn.waw.pl 05.12.07, 18:24
          po pierwsze argument o wsiowym pochodzeniu jest nie tylko
          nietrafiony,ale tez swiadczacy o czlowieku ,ktory go uzywa
          wiesz,bucu,mozna byc madrym,kulturalnym i inteligentnym mieszkajac
          na wsi,a mozna byc glupim zarozumialem bucem mieszkajac w Warszawie
          pomijajac wiec fakt,ze spora czesc moich przodkow mieszkala i
          rodzila sie w Warszawie jeszcze zanim ta fabryka powstala,to
          porownywanie jej do Wilanowa swiadczy (znow) o glupocie porownujacego
          Jest to rudera,jakich wiele w calej Polsce i nawet fakt,ze byc moze
          moj praprapradziad mogl byc (przykladow)cieciem w tej fabryce nie
          przekona mnie do napisania jednego slowa w jej obronie
          • Gość: Jan Re: Hurrra!!!!! Zburzą Norblina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 18:02
            No na pewno. Jak sam zauważyłeś urodzenie nie ma nic wspólnego z inteligencją.
            Proponuje byś się w takim razie nie chwalił swoim pochodzeniem bo nie dodajesz
            swoja inteligencją blasku mojemu miastu. Niestety mam dla ciebie zła informacje-
            ile byś zabytków nie zburzył to i tak wyżej wała nie podskoczysz. Jak byś myślał
            i znał historie to byś takich głupot nie pisał i w związku z tym zwalniam Cię z
            obowiązku zaglądania i komentowania tematów związanych z ochrona zabytków.
            Podyskutuj sobie o nowych clubach albo gdzie blachary stoją a od zabytków ci wara.
            twój buc
            • Gość: rudera utrudnia Re: Hurrra!!!!! Zburzą Norblina IP: *.acn.waw.pl 06.12.07, 21:43
              Nie bądź taki samowładczy w swych sądach. Nie wara od zabytków, bo ja się tu
              urodziłem i wychowałem, to mój heimat i mam jak największe prawo wypowiadać się
              o tych stronach i je oceniać. Norblin, bez względu na dawną historię, jest
              paskudny, zaniedbany i tamuje ruch. Niech go zburzą i poszerzą Prostą. A
              przybyszów z prowincji poszukaj we własnym otoczeniu, bo trafiłeś jak kulą w
              płot w moim przypadku.
            • Gość: kixx Re: Hurrra!!!!! Zburzą Norblina IP: *.acn.waw.pl 07.12.07, 13:05
              piszac "wyzej wala"masz na mysli siebie zapewne
              czesciowo musze sie z tym stwierdzeniem zgodzic,ale z ktora czescia
              to juz sam sie domysl
              • Gość: Jan Re: Hurrra!!!!! Zburzą Norblina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.07, 21:19
                Brawo Panowie śmiech to zdrowie a dzięki wam mi go przybywa. Zero argumentów
                zero konstruktywnej rozmowy tylko zburzyć i już. Typowe niestety w dzisiejszych
                czasach stanowisko. Przykro mi, że mam "przyjemność" mieszkać z takimi
                sąsiadami. Mam tylko nadzieje, że jesteście reprezentantami obecnego właściciela
                fabryki Norblina, który chce ją zburzyć w celu wiadomym. Gratuluje wam wszelkich
                cech, które pozwalają być bezwzględnymi ignorantami. Wyrazy szacunku na pewno
                daleko zajdziecie. Takie czasy.
                • Gość: kixx Re: Hurrra!!!!! Zburzą Norblina IP: *.acn.waw.pl 09.12.07, 14:50
                  no fakt,kajam sie
                  ty w przeciwenstwie do nas zasypales nas tonami rzeczowych
                  argumentow,podpartych zreszta niewatpliwie tym koronnym,czyli,ze
                  jestesmy wiesniakami
                  ps.sasiadami raczej na pewno nie jestesmy,moi sasiedzi sa normalni

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka