Gość: bozena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.07, 22:55 moze mi ktos podać ceny wody w blokach na Jelonkach? a czy zawsze jest wliczone w czynsz ileś metrów czy niekoniecznie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ~ Re: cena wody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.07, 23:04 > moze mi ktos podać ceny wody w blokach na Jelonkach? a czy zawsze jest > wliczone w czynsz ileś metrów czy niekoniecz zimnej to chyba jakieś odgórne rozporządzenie, ale dokładnie Ci teraz nie powiem... a co do czynszu, to na osiedlu górczewska masz jakąś tam prognozę zużycie i raz na rok rozliczenie hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozena Re: cena wody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.07, 23:16 mam wynajac mieszkanie na Jelonkach i gosciu powiedzial mi, ze zimna 5zł a ciepła 15zł i że w czynszu nie ma zaliczki na wodę, troche mnie to przeraziło bo wyglada na to ,że za wodę bede płacisz kupe fosy! nie wiem czy mnie nie "picuje", Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~ Re: cena wody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.07, 23:20 ceny wyglądają chyba ok... niestety głowy nie dam... zaliczki na pewno są w czynszu, to Cię bajeruje na bank :( generalnie zimna woda oznacza sumę tego co wypłynęło Ci z kranów z zimna i ciepłą, a ciepła oznacza podgrzanie tej zimnej, która leci z kranu jako ciepła (ale zakręciłem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozena Re: cena wody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.07, 23:23 dzieki za info, spróbuje w poniedziałek zadzwonic do spółdzielni i sie cos dowiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: cena wody IP: *.crowley.pl 06.12.07, 13:58 nie koniecznie Ci bajeruje, zależy od tego, który to blok. Jezeli to jest blok nowy, tzn. kilku letni, żadnych mediow nie ma wliczanych do czynszu, jedynie niewielki ryczałt za ogrzewanie w sezonie. Wynajmuję mieszkanie w 6. letnim bloku przy Lazurowej w tym bloku wszystkie media mają liczniki tzn. woda, gaz, prąd i ogrzewanie. Jesli chodzi o oplaty za wode to płace około 150 zl miesięcznie - 3 osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaiartur Re: cena wody 09.12.07, 18:37 My mieszkamy na Lazurowej w blokach z 2001 roku. Wodę zimną mamy za metr3 5,71pln a ciepła kosztuje 7,85pln. Rozliczenie otrzymujemy półroczne. Odpowiedz Link Zgłoś