Gość: - IP: *.acn.waw.pl 23.06.08, 01:00 Jak co roku trzeba się rpzesiąść na samochód... żenada nie komunikacja miejska... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mzb Coś czuję że 20-tke to już na zawsze zawieszą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.08, 01:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Linie odwołane na wakacje, zamknięty skrót z Be.. IP: *.subscribers.sferia.net 23.06.08, 07:19 I to ma być komunikacja miejska??? Dla kogo, bo chyba nie dla Warszawiakow. Odpowiedz Link Zgłoś
alfajet-777 Linie odwołane na wakacje, zamknięty skrót z Be.. 23.06.08, 08:11 Ja Proponuję by niezadowoleni pasażerowie zorganizowali się i zrobili sobie Pasażerską Masę Krytyczną przed ZTM oraz zablokowali KM w centrum miasta jak to robi WMK na rzecz budowy ścieżek rowerowych No tak ale lepiej i łatwiej jest klepać jęzorem na forum Ja KM mam w dupie używam roweru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Linie odwołane na wakacje, zamknięty skrót z Be.. IP: 217.153.60.* 23.06.08, 08:30 Co to znaczy przedłużenie Górczewskiej w Bliznem? Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Linie odwołane na wakacje, zamknięty skrót z 23.06.08, 09:09 przedłużenie Górczewskiej w Bliznem? przed Bliznem Górczewska staje się Warszawską. pewnie panu redachtorowi nie chciało się do mapy sięgnąć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arc Bemowo się dusi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.08, 09:18 Już przed rozpoczęciem prac na Bemowie wyjazd spod bloku był koszmarem (20 min. Radiowa->Górczewska). Teraz znika skrót. Rower nie pomoże - za daleko do pracy. Trzeba się stąd wynosić. Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: Bemowo się dusi 23.06.08, 11:31 to ty az z radiowej przyjezdzales zeby postac w korku na Ks Boleslawa?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b3mowiak Re: Bemowo się dusi IP: *.acn.waw.pl 23.06.08, 14:47 bemowo się od dawna dusi. całkiem spora dzielnica i de facto tylko trzy główne drogi którymi można wjechać lub wyjechać (różnorodnych skrótó i objazdów nie wliczam). sytuacji nie polepszyły osiedla pomiędzy górczewską i dywizjonu 303 oraz przy fortach/obroncow tobruku. obwodnic brak, wyjazdów alternatywnych brak, połączeń poprzecznych z ościennymi dzielnicami brak, metra brak, komunikacja to strach jeździć tak zapchana, ścieżki rowerowe to żart jakiś. Po prostu Bemowo - tu żyje się lepiej, czy jak tam to reklamują :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domcia Re: Bemowo się dusi IP: *.chello.pl 23.06.08, 21:36 W takich sytuacjach i przy takich informacjach doceniam, że mieszkam w Śródmieściu - może mniej zieleni i hałas większy, no i nie za tanio, ale za to z komunikacją nie mam problemu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b3mowiak Re: Bemowo się dusi IP: *.acn.waw.pl 24.06.08, 09:30 ale tak samo jest w innych dzielnicach... lata zaniedbań w rozwoju infrastruktury robią swoje. nawet prześwietny ursynów z jedną nitka metra jest na skraju zapaści komunikacyjnej. o komunikacji pomiędzy obydwoma brzegami wisły nie wspomnę. ale urzędasom to tradycyjnie dynda :) a miasto sie w końcu z centrum tylko nie składa... Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: Bemowo się dusi 24.06.08, 10:11 kolezanka z pracy na tarchomin dojezdza w 40 minut (tam jest wydzielony pas dla busow na Modlinskiej a potem metro), ja na Bemowo ponizej godziny nigdy nie schodzilam. A dzis samochodem jechalam 45 minut... cos mi sie na usta cisnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b3mowiak Re: Bemowo się dusi IP: *.acn.waw.pl 24.06.08, 10:20 no, 410 przy dobrych wiatrach jedzie na wilsona z dąbrówki 15-20 minut np. :).. ale juz np. pociagiem z choszczówki na powiedzmy gdański to 40 minut teraz... samochodem tragedia bo most tylko jeden i nie wytrzymuje już :). a u nas... coż, do autobusów to się boję w szczycie wsiadać takie zapchane :) a samochodem z kolei do centrum to rzadko jeżdżę, gdyż mam przyjeność na bemowie pracować :) nie mniej komunikacja publiczna to jest tragedia jakaś i to nie jest kwestia tylko braku bus pasów. zresztą bus pas na górczewskiej spowodowałby permanenty korek aż po babice chyba :D -> vide skrzyżowanie z prymasa, tam technicznie jest 1,5 pasa rano dostępne, bo jeden tylko do skrętu w prawo, a drugi permanentnie blokują cwaniaczki skręcające "na drugiego" w lewo. pozostaje jeden do jazdy prosto... :) ach.. i ściezka rowerowa sie gdzieś niespodziewanie w okolicach płockiej kończy :) Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: Bemowo się dusi 24.06.08, 11:50 > to rzadko jeżdżę, gdyż mam przyjeność na bemowie pracować :) a ja sie nawet nie zwolnie bo na kolo do posredniaka nie dojada :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liber Re: Bemowo się dusi IP: *.sgcib.com 24.06.08, 10:14 Najbardziej rozczula mnie "świetne" połączenie komunikacyjne Ursynowa i Wilanowa. Żeby przejechac np. z Kabat na Wilanów trzeba się cofnąc prawie na Mokotów. Po prostu, genialne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b3mowiak Re: Bemowo się dusi IP: *.acn.waw.pl 24.06.08, 10:29 no bo przecież metro jest :) to trzeba korzystać :) a tak serio to tam akurat problemem jest skarpa wiślana... tzn jest problem z budową drogi, ale np. z zabudową już nie ma takiego problemu :) ot ciekawostka :) a tak btw. ursynów autostrady nie chciał przecież, a to mógłby być łącznik wtedy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciman Re: Bemowo się dusi IP: *.gprs.plus.pl 24.06.08, 11:01 Wynoś się jak najdalej, bo takich ludzi na Bemowie nie potrzeba. Znajdź dzielnicę bez korków... a skrót nie znika tylko jest budowany wiadukt nad trasą kolejową! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b3mowiak Re: Bemowo się dusi IP: *.acn.waw.pl 24.06.08, 11:15 a ty ciman z gatunku tych nerwowych cyklistów? wyluzuj, nie kazdy tu na rowerku do przedszkola dwa bloki dalej jeździ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arc Re: Bemowo się dusi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 16:19 Dzięki za inteligentną reakcję (serio). Po przeczytaniu posta "Ciman'a" omal nie dokonałem samospalenia i nie wyniosłem się "na zawsze". Mieszkam na Bemowie ładnych parę lat i widzę, że Ilość mieszkańców na metr kwadratowy drogi/tramwaju/autobusu/przedszkola/szkoły rośnie w tempie ekspresowym. Tak więc dzieci trzeba zwieźć do innej dzielnicy bo "na miejscu miejsc brak" i jeszcze zdążyć do pracy. Wieczorem repeta. Ideałów nie ma ale się rozglądam ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b3mowiak Re: Bemowo się dusi IP: *.acn.waw.pl 25.06.08, 04:32 goście typu cimana to właśnie hamulec rozwoju miasta. na zasadzie, że "20 lat temu to tu się żyło, a jak się nie podoba to się wyprowadź". Tylko że 20 lat temu połowa bemowa to były pola z kapustą, a na gliniankach na jelonkach dzieciaki (w tym ja) na styropianie z placów budów pływały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Bemowo się dusi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 18:53 Mieszkam na górcach....widze że wyjazd konarskiego to będzie makabra - już teraz się stoi co najmniej kilkanaście minut....a jeszcze dojdą mieszkańcy z ul marynin, bo przecież im odetną zaraz wyjazd na dywizjonu. Najbardziej mnie wkurza prowizorka i nie zgranie w czasie tych ulepszeń....ciekawe czy za parę lat tramwaje wwskie się nie obudza i nie zaczną torów przedłużać do radiowej - pewnie zaczną i znów zamkną powstańców...i ciekawe czy ten wiadukt nad powstańców pomieści te hipotetyczne tory czy trzeba go będzie rozbierać i nowy stawiać...buuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b3mowiak Re: Bemowo się dusi IP: *.acn.waw.pl 25.06.08, 20:46 wiadukt ma byc przygotowany pod tory. mnie bardziej martwi to że zniknie przejazd pod wiaduktem (od kazubów i wzdłuż powstańców), a zdaje się skrzyżowania powstańców z pełczyńskiego nie mają zamiaru jeszcze robić. a jak nie będzie przejazdu to de facto jedyny bezpośredni wyjazd z górc w kierunku centrum i ursusa będzie przez konarskiego :) fajnie, z głową pomyślane, kilkunastotysięczne osiedle z jednym wyjazdem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Bemowo się dusi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 09:52 to zacnie że będzie wiadukt nowy z miejscem na tory...ale z tym przejazdem pod wiaduktem, a raczej jego brakiem to mnie zmartwiłeś....trzeba będzie wychodzić z domu z pół godziny wcześniej..... Odpowiedz Link Zgłoś
tomala76 Re: Linie odwołane na wakacje, zamknięty skrót z 27.06.08, 11:35 Sytuacja diametralnie poprawiłaby sie (jezeli chodzi o Bemowo Lotnisko) gdyby krzykacze z panem posłem PIS Poncyliszem na czele nie skasowali węzła Pows. Śląskich z S8. Dużo aut szybko pognałoby gdzie trzeba... No ale to jest Polska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bemowiak Re: Linie odwołane na wakacje, zamknięty skrót z IP: *.sgcib.com 27.06.08, 12:36 Jak mozna tak wszystko na raz pozamykac nie bacząc jakie to przyniesie skutki komunikacyjne, nie pozostawiając ludziom mozliwości wyboru? Kś. Janusza przejazd przez tory- zamkniety, Powązkowska zwężona do jednego pasa i praktycznie nieprzejezdna, Dywizjonu 303 od Obozowej zaraz bedzie zamknieta, wyjazd z Marynin zamknięty, wiadukt nad torami na Powstańców zaraz będzie zamknięty, nawet tramwaj 35 trasa zmieniona i nie jeździ już teraz do Centrum, tylko na Pragę. Jak mają się ludzie rano stąd wydostac? Jest podobno teraz powołany jakis koordynator ds. inwestycji czy remontów i co on koordynuje? Pewnie ma wysoka pensje, słuzbową furę i komórę, młoda sekretarke, którą łapie za tyłek i nic nie robi. A my gnijemy w korkach. Odpowiedz Link Zgłoś
bambussi Re: Linie odwołane na wakacje, zamknięty skrót z 27.06.08, 14:04 dokładnie - ja akurat z Wrocławskiej jeżdżę codziennie na Mokotów... cofanie się "do góry" do maczka i powązkowskiej mnie nie urządza bo nadkładam dwa razy tyle czasu i drogi, z kolei "dołem" powstańców i górczewską jest fanie, ale po 20-tej :) rano korek do ratusza zaczyna się po McDonaldzie na Powstańców :((( Ks. janusza/Dywizjonu 303 to była jedyna droga, po jej zamknięciu mieszkańcy chyba sobie helikoptery będą musieli kupić - co za idiota robi wszystkie remonty NA RAZ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b3mowiak Re: Linie odwołane na wakacje, zamknięty skrót z IP: *.acn.waw.pl 27.06.08, 14:56 to nie remonty, to budowa łącznika do autostrady... kiedyś trzeba. a że i tak beznadziejna infrastruktura ucierpi na czas budowy, to już osobna bajka. Odpowiedz Link Zgłoś