13.05.11, 19:16
od 4 tygodnia corka nosi szelki pawlika, po 6 tygodniach pierwsz akontrol lekarz stwierdzil bra poprawy, po kolejnych 4 tygodniach (podczas ktorych kladlismy ja duzo na brzuszku po kilka godzin dziennie), poprawa z IIc na IIb i z IIa na Ib. Jestesmy szczesliwi jeszcze przed nami kolejne 6 tygodni noszenia szelek i ukladania na brzuszku i lekarz powiedzial ze jak bedzie pkolejan poprawa to zegnamy sie z szelkami. A myslalam ze zajmie nam to duzo dluzej a zeby sie nie powtarzac o swoim przypadku isalam tu forum.gazeta.pl/forum/w,29045,124364776,124364776,dysplazja_IIa_i_IIc.html
Obserwuj wątek
    • romasubrosa Re: poprawa 13.05.11, 19:19
      sorki za bledy ale tak szybko pisalam ze szczescia,
      zycze wszystkim mamom i im dzieciom szybkiego powrotu do zdrowia!
      • glemann Re: poprawa 15.05.11, 00:05
        mam pytanie - czy kładłaś Maleństwo na brzuszku w ortezie czy bez? będę wdzięczna za szybą odpowiedź wink
        • romasubrosa Re: poprawa 15.05.11, 09:23
          w ortezie
          • romasubrosa Re: poprawa 15.05.11, 19:13
            u nas jak sie denerwowala to wychodzilo ze lezy na kolankach wiec trzeba bylo poparwiac tzn rozkladac nozki zeby byly w pozycji zabki, najlepiej bylo na klasc mala jak chciala spac. Bo tak to nie dala rady dlugo lezec a juz teraz jak skonczyla 3 miesiace to wogole ciezko bo podnosi sie na rekach i nie chce lezec. Tylko ze wczesniej kladlismy ja po kilka godzin dziennie teraz po wizycie gdzie byla poprawa troche zmniejszymy lizbe bo lekarz powiedzial ze odwiedzenie nozek jest dobre, ale nadal mamy klasc na brzuszku, podciagnal szelki co daje efekt taki ze teraz nogami juz tak sobie nie porusza jak wczesniej i sie denerwuje szczegolnie noga ktora ma wieksza wade

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka