Dodaj do ulubionych

rozworka koszli

14.04.14, 14:06
Witam, dzisiaj bylam z coreczka u ortopedy i dowiedzialam sie ze ma dysplazje typ IIb . Coreczka ma niecale 8 tygodni i lekarz zalecil noszenie na razie przez 6 tyg szyne koszli 18cm. Zakupilam ja, jednak mam pytanie poniewaz nie bardzo wiem jak ja zalozyc.

Czy powinnam ja rozszerzyc jakos na sile? W tej chwili wydaje sie dosc waska w porownaniu ze zdjeciami jakie znalazlam na internecie. Dodam ze nie moge pojsc do lekarza z tym pytaniem bo nielatwo bylo sie dostac a podczas badania bylam w takim szoku ze malo uwagi zwracalam jak on mi to pokazywal.
Obserwuj wątek
    • ania1_987 Re: rozworka koszli 16.04.14, 12:53
      Witam pierwszy raz zawsze powinnien lekarz założyc i wyregolowac szyne i pokazac na dziecku jak to sie robi wiec moim zdaniem powinnas probowac dostac sie do lekarza za wszelka cene pozdrawiamsmile
    • e_vvika Re: rozworka koszli 25.04.14, 21:36
      Dokładnie tak! Dziwne, że sam tej rozwórki nie założył. W przypadku mojego dziecka zakładał ortopeda.
    • li17 Re: rozworka koszli 10.02.15, 11:03
      U nas ortopeda stwierdził obustronne zwichnięcie i szynę koszli. Na szczęście dzięki informacją z netu nie poddaliśmy się tak łatwo i trafiliśmy do prof. Czubak który odrzucił szynę i kazał nam czekać i nawet nie pieluchować. Teraz wszystko jest już ok i to bez SZYNY! Drodzy rodzice nie poddawajcie się tak łatwo i nie wsadzajcie swoich dzieci od razu do szyn warto taką decyzję potwierdzić u prawdziwych lekarzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka