agusia.rw 25.02.09, 11:30 Moja malutka córeczka ma zalecone szelki Pawlika. Przeczytałam i konsultowałam z lekarzem że mogę nosić córeczkę w chuście tkanej, wiązanej. Mam pytanie czy zdejmować szelki do chusty czy wkładać małą z szelkami? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
whitepaco Re: Szelki Pawlika i chusta 26.02.09, 10:45 Moja mała nosiła szelki przez bite 7 tyg 24 godz na dobe - dysplazja IIc i teraz jest juz ok i ich nie nosi. Ja co prawda z chusty nie korzystałam ale myślę że lepiej ich nie zdejmuj, chusta jakby wymusza że nóżki są szeroko u dziecka ale nie aż tak jak w szeleczkach.Poza tym dziecko będąc w szelkach i dodatkowo w chucie nie będzie czuło dyskomfortu spowodowanego szelkami bo nie będzie prostowało nóg i jemu będzie to obojętne a Ty będziesz mieć pewność,że wszystko ok! Ja bym tak zrobiła ale ni ejestem expertem więc moze jeszcze skonsultuj.U nas szelki się sprawdziły bo mała miała je cały czas i cały czas sprawdzałam naciąg szelek!Życzę Ci powodzenia i wytrwałości - mojej córeczce szeleczki nie przeszkadzały i się do nich przyzwycziła.Gorzej ze mną to ubiereanie, przewijanie itp itd! Ale przeżyłam i tego też Ci życzę! Oby dzidzia zdrowa była! Odpowiedz Link
ulawit Re: Szelki Pawlika i chusta 28.02.09, 15:35 Mój lekarz powiedział, żeby nie zdejmować aparatu bo pozycja w nim jest lecznicza a w chuście tylko zdrowa. Ale my mieliśmy inny aparat, bardzo wygodny. (Niemcy) Odpowiedz Link