21.11.14, 09:11
Patrzę ,słucham i wyciągnąłem wniosek, że Polska to takie Pendolino .Jak się patrzeć z boku to ładnie wygląda.
Obserwuj wątek
    • amityr Re: Pendolino 21.11.14, 09:49
      22 proc. Polaków przyznaje, że ma problemy z opłaceniem rachunków. 19 procentom nie starczyło pieniędzy na codzienne życie - wynika z badania Intrum Justitia.
      www.bankier.pl/wiadomosc/Wielu-Polakom-nie-starcza-na-rachunki-i-zycie-7224477.html
      • jagodajna Re: Pendolino 21.11.14, 10:00
        No i co? pendolino zawiniło w tym, że nie mają pieniędzy ludzie smile. Jakoś takoś ja skojarzyłam...smile.
        • iryska2604 Re: Pendolino 21.11.14, 10:46
          Nie wiem, ale ja nie zauważyłam jakiegoś nagłego skoku cen - a że ponarzekać lubimy...
          • jaga_22 Re: Pendolino 21.11.14, 10:51
            24-letni Artur A. postanowił wykorzystać metodę "na wnuczka", by wyłudzić pieniądze od mieszkanki podwarszawskich Starych Babic. Przez telefon powiedział "babci", że spowodował wypadek drogowy, ale jest z nim znajomy policjant i dzięki temu ma szanse uniknąć odpowiedzialności. Musi jednak wpłacić 11 tysięcy złotych.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16998765,Babcia_nie_dala_sie_zlapac__na_wnuczka___Wreczyla.html#BoxSlotI3img
            • amityr Re: Pendolino 21.11.14, 12:01
              Nie ma pieniędzy na dobry system elektroniczny dla PKW. Ale za kilka milonów wdrożono system dla informacji bezrobotnych o bezrobociu.Wiecie ile wydano na spoty reklamujące np the Rolling Stones, albo świeżo nakręcony z Piechocińskim? Do Pendolino musimy dopłacić 15 mil. Tory po których ma jeździ ta "Polska" dostosowane są tylko w 8%. Nikt za nic nie odpowiada. Ale nie daj Boże ukraść bułę. Co tym jaga za bajer o wnuczku piszesz.Policja też nie działa. Zobacz co było wczoraj w PKW. Pendolino!
              • jaga_22 Re: Pendolino 21.11.14, 12:25
                Często ludzie narzekają,a portfel gruby jak u tej babci,a mówią,że
                nie mają co jeść.
                Dziś rano słyszałam co wykrył NIK u PKW
                Otóż wcale nie było żądania na system informacyjny,tylko
                na nagrody dla pracowników.
                Co do Pendolino,to jasne,że trzeba najpierw dostosować tory
                nie zrobią tego przez pstryk i już.
                Może zdradź nam jaki kraj tobie odpowiada.
                • der-chef Re: Pendolino 21.11.14, 12:36
                  Co do Pendolino,to jasne,że trzeba najpierw dostosować tory
                  > nie zrobią tego przez pstryk i już.

A co w tym zakresie zrobiono przez ostatnie 25 lat? Nic, zniszczono to co już było. 25 lat to nie jest pstryk to kupa czasu, zmarnowanego czasu na pierdoły i chwalenie się bzdetami. Polacy to taki naród, który za wykonanie swoich normalnych obowiązków żąda wysokich premii i rozgłosu w mediach jak by co najmniej wymyślili i wyprodukowali lek na raka. W cywilizowanym świecie nikt się nie chwali że zbudowano 2 kilometry autostrady czy pomalowano kibel tam jest to normalna praca, którą należy wykonać i kropka.
                  • wikul Re: Pendolino 21.11.14, 17:41
                    der-chef napisała:

> A co w tym zakresie zrobiono przez ostatnie 25 lat? Nic, zniszczono to co już b
                    > yło. 25 lat to nie jest pstryk to kupa czasu, zmarnowanego czasu na pierdoły i
                    > chwalenie się bzdetami. Polacy to taki naród, który za wykonanie swoich normal
                    > nych obowiązków żąda wysokich premii i rozgłosu w mediach jak by co najmniej wy
                    > myślili i wyprodukowali lek na raka. W cywilizowanym świecie nikt się nie chwal
                    > i że zbudowano 2 kilometry autostrady czy pomalowano kibel tam jest to normalna
                    > praca, którą należy wykonać i kropka.

Boże, co za populistyczny bełkot. Ty chyba żyjesz na innej planecie. I nie powołuj się na cywilizowany świat bo dla ciebie cywilizowany świat to PRL.
                    • der-chef Re: Pendolino 21.11.14, 17:57
                      Jeśli dla Ciebie mowa o normalnej pracy bez rozgłosu jest populistycznym bełkotem to wiem że masz dobrze wyprany mózg i za sukces uważasz jak ci żona skarpety wypierze, pewnie ogłaszasz to wszystkim sąsiadom.
                • amityr Re: Pendolino 21.11.14, 12:44
                  jaga_22 napisała:

> Co do Pendolino,to jasne,że trzeba najpierw dostosować tory
                  > nie zrobią tego przez pstryk i już.
                  > Może zdradź nam jaki kraj tobie odpowiada.

Jasne, najpierw kupuje się(wadliwy) pociąg a po tym torowisko robi. Ty się dobrze dzisiaj czujesz?
                  • wikul Re: Pendolino 21.11.14, 17:54
                    amityr napisał:

> Jasne, najpierw kupuje się(wadliwy) pociąg a po tym torowisko robi. Ty się d
                    > obrze dzisiaj czujesz?

Ty chyba nie jeździsz po Polsce. Gdybyś wychylił nos poza miejsce zamieszkania to byś zobaczył ile dworców kolejowych zostało wyremontowanych (wystarczy wygooglować), ile wybudowano peronów i torów kolejowych wymieniono. Gdybyś był spostrzegawczy to byś zauważył że brak jest charakterystycznego stukotu na torach, bo wszystkie sa wymienione na bezstykowe.
                    P.S. Kto kupił wadliwy pociąg ? To ten na który możesz kupować bilety ?
                    www.intercity.pl/pl/site/dla-pasazera/informacje/bilet/
                    • der-chef Re: Pendolino 21.11.14, 18:02
                      pl.wikipedia.org/wiki/Kategoria:Zlikwidowane_stacje_i_przystanki_kolejowe_w_Polsce
                      • jaga_22 Re: Pendolino 21.11.14, 18:52
                        der-chef napisała:

> pl.wikipedia.org/wiki/Kategoria:Zlikwidowane_stacje_i_przystanki_kolejowe_w_Polsce

Widać była taka potrzeba,pewnie zastąpił autobus.Pierwsza lepsza miejscowość mieszkańców 140.

http://i60.tinypic.com/2laa1lk.gif
                      • wikul Re: Pendolino 21.11.14, 19:31
                        der-chef napisała:

> pl.wikipedia.org/wiki/Kategoria:Zlikwidowane_stacje_i_przystanki_kolejowe_w_Polsce

Ja wiem że tobie jest wszystko jedno czy kolej wozi pasażerów czy powietrze ale ktoś za ta przyjemność musi płacić.
                        P.S. Mam sentyment do starych kolei i żal mi jak likwidują połączenia. Na szczęście wiele połaczeń się odradza.
                        www.google.pl/search?sourceid=navclient&aq=&oq=koleje+wracja+na+stre+trasy&hl=pl&ie=UTF-8&rlz=1T4ASUM_plPL591PL591&q=koleje+wracja+na+stre+trasy&gs_l=hp....0.0.2.6095917...........0.RrnnCiUDQds
              • wikul Re: Pendolino 21.11.14, 17:38
                amityr napisał:

> Nie ma pieniędzy na dobry system elektroniczny dla PKW. Ale za kilka milonów wd
                > rożono system dla informacji bezrobotnych o bezrobociu.Wiecie ile wydano na spo
                > ty reklamujące np the Rolling Stones, albo świeżo nakręcony z Piechocińskim? Do
                > Pendolino musimy dopłacić 15 mil. Tory po których ma jeździ ta "Polska" dostos
                > owane są tylko w 8%. Nikt za nic nie odpowiada. Ale nie daj Boże ukraść bułę. C
                > o tym jaga za bajer o wnuczku piszesz.Policja też nie działa. Zobacz co było wc
                > zoraj w PKW. Pendolino!

Skąd wiesz że nie ma pieniędzy ? Roczny budżet PKW to ca 300 milionów zł. Mało ? To mogli wystąpić o więcej.

wpolityce.pl/spoleczenstwo/222900-pkw-nie-wystepowalo-o-pieniadze-do-rzadu-na-system-komputerowy-lecz-na-dodatki-i-premie-dla-czlonkow-kbw
      • wikul Re: Pendolino 21.11.14, 17:33
        amityr napisał:

> 22 proc. Polaków przyznaje, że ma problemy z opłaceniem rachunków. 19 procentom
        > nie starczyło pieniędzy na codzienne życie - wynika z badania Intrum Justitia.
        >
        > www.bankier.pl/wiadomosc/Wielu-Polakom-nie-starcza-na-rachunki-i-zycie-7224477.html

Ale każdy z nich ma co najmniej jedną wypasiona smartphonokomórę za którą płaci regularnie.
    • amityr Re: Pendolino 21.11.14, 12:13
      Co tam siedem milionów, skoro można wydać 8,5! Rząd szykuje kolejne gigantyczne wydatki na filmową reklamówkę. Na nowy spot i jego emisję rząd wyda blisko 8,5 miliona złotych - informuje radio RMF FM. Klip ma chwalić okres ostatnich 25 lat. Pendolino gna. Hahaha
      niezalezna.pl/54603-rzad-bije-wlasny-rekord-85-miliona-zlotych-na-nowy-spot
      • jaga_22 Re: Pendolino 21.11.14, 12:38
        A co ty amityr tak do tyłu,to chyba już wydał, artykuł z kwietnia.

http://i58.tinypic.com/bgocg3.jpg
        • amityr Re: Pendolino 21.11.14, 12:48
          jaga_22 napisała:

> A co ty amityr tak do tyłu,to chyba już wydał, artykuł z kwietnia.
          >

niezalezna.pl - strefa wolnego słowa
          21/11/2014
          Redaktor wydania: Grzegorz Broński

• jaga_22 Re: Pendolino 21.11.14, 14:25
            Oczy wytrzeszczam i widzę co innego.

Rząd bije własny rekord! 8,5 miliona złotych na nowy spot
            Dodano: 28.04.2014 [18:33
            • amityr Re: Pendolino 21.11.14, 18:15
              wikul, bez obrazy ale zaczynasz mi przypominać Rydzyka.
              • wikul Re: Pendolino 21.11.14, 19:38
                amityr napisał:

> wikul, bez obrazy ale zaczynasz mi przypominać Rydzyka.

amityr, bez obrazy ale zaczynasz mi przypominać Błaszczaka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka