amityr 21.11.14, 09:11 Patrzę ,słucham i wyciągnąłem wniosek, że Polska to takie Pendolino .Jak się patrzeć z boku to ładnie wygląda. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amityr Re: Pendolino 21.11.14, 09:49 22 proc. Polaków przyznaje, że ma problemy z opłaceniem rachunków. 19 procentom nie starczyło pieniędzy na codzienne życie - wynika z badania Intrum Justitia. www.bankier.pl/wiadomosc/Wielu-Polakom-nie-starcza-na-rachunki-i-zycie-7224477.html Odpowiedz Link
jagodajna Re: Pendolino 21.11.14, 10:00 No i co? pendolino zawiniło w tym, że nie mają pieniędzy ludzie . Jakoś takoś ja skojarzyłam.... Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Pendolino 21.11.14, 10:46 Nie wiem, ale ja nie zauważyłam jakiegoś nagłego skoku cen - a że ponarzekać lubimy... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Pendolino 21.11.14, 10:51 24-letni Artur A. postanowił wykorzystać metodę "na wnuczka", by wyłudzić pieniądze od mieszkanki podwarszawskich Starych Babic. Przez telefon powiedział "babci", że spowodował wypadek drogowy, ale jest z nim znajomy policjant i dzięki temu ma szanse uniknąć odpowiedzialności. Musi jednak wpłacić 11 tysięcy złotych. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16998765,Babcia_nie_dala_sie_zlapac__na_wnuczka___Wreczyla.html#BoxSlotI3img Odpowiedz Link
amityr Re: Pendolino 21.11.14, 12:01 Nie ma pieniędzy na dobry system elektroniczny dla PKW. Ale za kilka milonów wdrożono system dla informacji bezrobotnych o bezrobociu.Wiecie ile wydano na spoty reklamujące np the Rolling Stones, albo świeżo nakręcony z Piechocińskim? Do Pendolino musimy dopłacić 15 mil. Tory po których ma jeździ ta "Polska" dostosowane są tylko w 8%. Nikt za nic nie odpowiada. Ale nie daj Boże ukraść bułę. Co tym jaga za bajer o wnuczku piszesz.Policja też nie działa. Zobacz co było wczoraj w PKW. Pendolino! Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Pendolino 21.11.14, 12:25 Często ludzie narzekają,a portfel gruby jak u tej babci,a mówią,że nie mają co jeść. Dziś rano słyszałam co wykrył NIK u PKW Otóż wcale nie było żądania na system informacyjny,tylko na nagrody dla pracowników. Co do Pendolino,to jasne,że trzeba najpierw dostosować tory nie zrobią tego przez pstryk i już. Może zdradź nam jaki kraj tobie odpowiada. Odpowiedz Link
der-chef Re: Pendolino 21.11.14, 12:36 Co do Pendolino,to jasne,że trzeba najpierw dostosować tory > nie zrobią tego przez pstryk i już. A co w tym zakresie zrobiono przez ostatnie 25 lat? Nic, zniszczono to co już było. 25 lat to nie jest pstryk to kupa czasu, zmarnowanego czasu na pierdoły i chwalenie się bzdetami. Polacy to taki naród, który za wykonanie swoich normalnych obowiązków żąda wysokich premii i rozgłosu w mediach jak by co najmniej wymyślili i wyprodukowali lek na raka. W cywilizowanym świecie nikt się nie chwali że zbudowano 2 kilometry autostrady czy pomalowano kibel tam jest to normalna praca, którą należy wykonać i kropka. Odpowiedz Link
wikul Re: Pendolino 21.11.14, 17:41 der-chef napisała: > A co w tym zakresie zrobiono przez ostatnie 25 lat? Nic, zniszczono to co już b > yło. 25 lat to nie jest pstryk to kupa czasu, zmarnowanego czasu na pierdoły i > chwalenie się bzdetami. Polacy to taki naród, który za wykonanie swoich normal > nych obowiązków żąda wysokich premii i rozgłosu w mediach jak by co najmniej wy > myślili i wyprodukowali lek na raka. W cywilizowanym świecie nikt się nie chwal > i że zbudowano 2 kilometry autostrady czy pomalowano kibel tam jest to normalna > praca, którą należy wykonać i kropka. Boże, co za populistyczny bełkot. Ty chyba żyjesz na innej planecie. I nie powołuj się na cywilizowany świat bo dla ciebie cywilizowany świat to PRL. Odpowiedz Link
der-chef Re: Pendolino 21.11.14, 17:57 Jeśli dla Ciebie mowa o normalnej pracy bez rozgłosu jest populistycznym bełkotem to wiem że masz dobrze wyprany mózg i za sukces uważasz jak ci żona skarpety wypierze, pewnie ogłaszasz to wszystkim sąsiadom. Odpowiedz Link
amityr Re: Pendolino 21.11.14, 12:44 jaga_22 napisała: > Co do Pendolino,to jasne,że trzeba najpierw dostosować tory > nie zrobią tego przez pstryk i już. > Może zdradź nam jaki kraj tobie odpowiada. Jasne, najpierw kupuje się(wadliwy) pociąg a po tym torowisko robi. Ty się dobrze dzisiaj czujesz? Odpowiedz Link
wikul Re: Pendolino 21.11.14, 17:54 amityr napisał: > Jasne, najpierw kupuje się(wadliwy) pociąg a po tym torowisko robi. Ty się d > obrze dzisiaj czujesz? Ty chyba nie jeździsz po Polsce. Gdybyś wychylił nos poza miejsce zamieszkania to byś zobaczył ile dworców kolejowych zostało wyremontowanych (wystarczy wygooglować), ile wybudowano peronów i torów kolejowych wymieniono. Gdybyś był spostrzegawczy to byś zauważył że brak jest charakterystycznego stukotu na torach, bo wszystkie sa wymienione na bezstykowe. P.S. Kto kupił wadliwy pociąg ? To ten na który możesz kupować bilety ? www.intercity.pl/pl/site/dla-pasazera/informacje/bilet/ Odpowiedz Link
der-chef Re: Pendolino 21.11.14, 18:02 pl.wikipedia.org/wiki/Kategoria:Zlikwidowane_stacje_i_przystanki_kolejowe_w_Polsce Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Pendolino 21.11.14, 18:52 der-chef napisała: > pl.wikipedia.org/wiki/Kategoria:Zlikwidowane_stacje_i_przystanki_kolejowe_w_Polsce Widać była taka potrzeba,pewnie zastąpił autobus.Pierwsza lepsza miejscowość mieszkańców 140. Odpowiedz Link
wikul Re: Pendolino 21.11.14, 19:31 der-chef napisała: > pl.wikipedia.org/wiki/Kategoria:Zlikwidowane_stacje_i_przystanki_kolejowe_w_Polsce Ja wiem że tobie jest wszystko jedno czy kolej wozi pasażerów czy powietrze ale ktoś za ta przyjemność musi płacić. P.S. Mam sentyment do starych kolei i żal mi jak likwidują połączenia. Na szczęście wiele połaczeń się odradza. www.google.pl/search?sourceid=navclient&aq=&oq=koleje+wracja+na+stre+trasy&hl=pl&ie=UTF-8&rlz=1T4ASUM_plPL591PL591&q=koleje+wracja+na+stre+trasy&gs_l=hp....0.0.2.6095917...........0.RrnnCiUDQds Odpowiedz Link
wikul Re: Pendolino 21.11.14, 17:38 amityr napisał: > Nie ma pieniędzy na dobry system elektroniczny dla PKW. Ale za kilka milonów wd > rożono system dla informacji bezrobotnych o bezrobociu.Wiecie ile wydano na spo > ty reklamujące np the Rolling Stones, albo świeżo nakręcony z Piechocińskim? Do > Pendolino musimy dopłacić 15 mil. Tory po których ma jeździ ta "Polska" dostos > owane są tylko w 8%. Nikt za nic nie odpowiada. Ale nie daj Boże ukraść bułę. C > o tym jaga za bajer o wnuczku piszesz.Policja też nie działa. Zobacz co było wc > zoraj w PKW. Pendolino! Skąd wiesz że nie ma pieniędzy ? Roczny budżet PKW to ca 300 milionów zł. Mało ? To mogli wystąpić o więcej. wpolityce.pl/spoleczenstwo/222900-pkw-nie-wystepowalo-o-pieniadze-do-rzadu-na-system-komputerowy-lecz-na-dodatki-i-premie-dla-czlonkow-kbw Odpowiedz Link
wikul Re: Pendolino 21.11.14, 17:33 amityr napisał: > 22 proc. Polaków przyznaje, że ma problemy z opłaceniem rachunków. 19 procentom > nie starczyło pieniędzy na codzienne życie - wynika z badania Intrum Justitia. > > www.bankier.pl/wiadomosc/Wielu-Polakom-nie-starcza-na-rachunki-i-zycie-7224477.html Ale każdy z nich ma co najmniej jedną wypasiona smartphonokomórę za którą płaci regularnie. Odpowiedz Link
amityr Re: Pendolino 21.11.14, 12:13 Co tam siedem milionów, skoro można wydać 8,5! Rząd szykuje kolejne gigantyczne wydatki na filmową reklamówkę. Na nowy spot i jego emisję rząd wyda blisko 8,5 miliona złotych - informuje radio RMF FM. Klip ma chwalić okres ostatnich 25 lat. Pendolino gna. Hahaha niezalezna.pl/54603-rzad-bije-wlasny-rekord-85-miliona-zlotych-na-nowy-spot Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Pendolino 21.11.14, 12:38 A co ty amityr tak do tyłu,to chyba już wydał, artykuł z kwietnia. Odpowiedz Link
amityr Re: Pendolino 21.11.14, 12:48 jaga_22 napisała: > A co ty amityr tak do tyłu,to chyba już wydał, artykuł z kwietnia. > niezalezna.pl - strefa wolnego słowa 21/11/2014 Redaktor wydania: Grzegorz Broński Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Pendolino 21.11.14, 14:25 Oczy wytrzeszczam i widzę co innego. Rząd bije własny rekord! 8,5 miliona złotych na nowy spot Dodano: 28.04.2014 [18:33 Odpowiedz Link
amityr Re: Pendolino 21.11.14, 18:15 wikul, bez obrazy ale zaczynasz mi przypominać Rydzyka. Odpowiedz Link
wikul Re: Pendolino 21.11.14, 19:38 amityr napisał: > wikul, bez obrazy ale zaczynasz mi przypominać Rydzyka. amityr, bez obrazy ale zaczynasz mi przypominać Błaszczaka. Odpowiedz Link