amityr 19.01.15, 11:43 Mogę się mylić ale wybory na prezydenta Pana Komorowskiego będą kosztować podatników około 3mld zł. Dużo. Jakby taką kwotę wyasygnowano na słynnego już innego kandydata z Białegostoku ,to też by został prezydentem . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iryska2604 Re: Prezio 19.01.15, 12:02 A inny byłby tańszy? Czemu? Zresztą i tak Komorowski ma najwieksze szanse. Co ci sie tak nie widzi? Odpowiedz Link
baska123 Re: Prezio 19.01.15, 14:22 Irenko. Z przekąsem a nawet z pogardą dla autorytetów, to metoda na leczenie własnych kompleksów. Sporo ludzi tak ma. To ja Baśka co leje wodę Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Prezio 19.01.15, 14:57 No cóż,nie potrafimy szanować sami siebie,to dlaczego, akurat własnego prezydenta,który akurat jest dobry. Odpowiedz Link
wikul Re: Prezio 19.01.15, 15:06 amityr napisał: > Mogę się mylić ale wybory na prezydenta Pana Komorowskiego będą kosztować podat > ników około 3mld zł. Dużo. Jakby taką kwotę wyasygnowano na słynnego już innego > kandydata z Białegostoku ,to też by został prezydentem . Skąd te dane ? Z głowy, czy z sufitu ? Komorowski wystąpił o 15 ml. Dostanie mniej. www.wprost.pl/ar/489624/Komorowski-chce-15-mln-zl-na-kampanie-od-PO-Dostanie-mniej/ www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/ile-kosztuje-kampania-prezydencka,132234.html Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Prezio 19.01.15, 18:02 Chyba dobrze widzę? W przeciwieństwie do parlamentarnych, kampanie prezydenckie nie są dotowane przez państwo. Przed każdą kampanią Minister Finansów w rozporządzeniu określa maksymalną kwotę, jaką komitety mogą przeznaczyć na wydatki wyborcze. To o co biega? Polecam czytanie ze zrozumieniem - link do artykułu który wkleił wikul. Odpowiedz Link
amityr Re: Prezio 19.01.15, 22:05 Przecież te 3mld utopi się na Śląsku żeby było można zapewnić spokój Panu Komorowskiemu. Z tego co dzisiaj słyszę , to raczej spokoju i tak nie będzie Nikt nie chce być przysłowiowym murzynem. Odpowiedz Link
czuk1 Re: Prezio 20.01.15, 09:18 Wybory prezydenckie mają (wg mnie) małe powiązania - ze sobą - merytoryczne i finansowe. Kandydat na prezydenta - p.Komorowski - nie musi ładować 3 mld (a nawet żadnych wydzielonych na cele wyborcze pieniędzy). A to dlatego, że przez kadencję walczył o swoje wysokie notowania i je autentycznie ma. A po drugie - swoją kampanię prowadzić może wykorzystując swoje stanowisko a ściślej każdą okazję - przy okazji pełnienia obowiązków Prezydenta. Tak zawsze i z każdym prezydentem/premierem było. Sprzeciw opozycji , skargi i zażalenia wyborcze opozycji na ten tematy były przez sądy odrzucane, bo trudno rozgraniczyć zadania wykonywane przez prezydenta od jego kampanii wyborczej. Odpowiedz Link
czuk1 Re: Prezio 20.01.15, 09:32 Amityr pisze : ..." Z tego co dzisiaj słyszę , to raczej spokoju i tak nie będzie Nikt nie chce być przysłowiowym murzynem. ..." Ja też nie chcę (ale okazuje się muszę.....bo Polską współrządzi mafia związkowa) być murzynem i odprowadzać część podatków na utrzymanie nierentownego górnictwa. Nie rozumiem dlaczego ma nie być spokoju społecznego ? Czyżby w Polsce zabrakło rozsądnych ludzi, polityków mediów i obywateli do sprowadzenia pasożytów społecznych do parteru ? Czyżby zabrakło determinacji rządzących do podjęcia koniecznych decyzji o częściowej sprzedaży udziałów w kopalniach prywatnym inwestorom ? Czy nadal będziemy (cała Polska) poddawać się szantażom , demonstracjom, wiecom, marszom, strajkom generalnym i głodówkom. Czy nie potrafimy zerwać z Polską socjalistyczną, po 25 latach budowy Polski rynkowej ? Oto są pytania. Odpowiedz Link