Dodaj do ulubionych

Jak zdobyć klienta

05.03.15, 21:34
Ponad 90-letniej emerytce sprzedawca wmówił, że dotychczasowy operator ją "sprzedał". A jak już połknęła haczyk, to wcisnął jej 100 kanałów HD, superszybki internet oraz chmurę. Wszystko w promocji na dwa lata. Ekipa Samcika wsiada na koń!

Read more: wyborcza.biz/pieniadzeekstra/1,143373,17519537,Sprzedali_emerytce_internet_i_wirtualny_dysk___Bo.html#ixzz3TXs0bVXY
No i jak to nazwać -beszczelnosc, tupet, chamstwo? Chyba wszystko razem.
Obserwuj wątek
      • tamaryszek44 Re: Jak zdobyć klienta 05.03.15, 22:35
        Cytat ....

>>Jeśli już jestem przy głosie, to mam nieśmiałą prośbę o jakieś rozwiązanie także tej sprawy. Oraz tysięcy innych, podobnych, które zapewne właśnie w tej chwili dzieją się w Polsce.<<

Dla takich sprzedawców powinna być wielka kara, bo jak do tej pory nie ponoszą konsekwencji, a to niestety dzieje się od dawna. Czy na prawdę u nas nie ma nikogo kto by się tym zajął.
        Chamstwo i bezduszność, żerująca na ludzkiej naiwności.

Read more: wyborcza.biz/pieniadzeekstra/1,143373,17519537,Sprzedali_emerytce_internet_i_wirtualny_dysk___Bo.html#ixzz3TY7SeE4o
        • engine8 Re: Jak zdobyć klienta 05.03.15, 22:40
          Za co kara? Za zrobienie Babci przyjemnosci czy za uszczuplenie spadku dla rodziny?
        • estella50 Re: Jak zdobyć klienta 05.03.15, 22:54
          Poszłam ze znajomą na promocję garnków. I nawet posmakowałam kurczaka z tego garnka.
          Ale nadszedł czas zakupów! A ja bezczelnie oznajmiłam, że nie wydam emerytury na garnki!
          I wiecie, co się stało? Usłyszałam, że jestem głupia! Tak odezwał się do mnie młody prezenter. Głupia, bo nie korzystam z okazji!
          • tamaryszek44 Re: Jak zdobyć klienta 05.03.15, 23:01
            Zaraz ci Engine napisze że chcieli dla ciebie dobrzewink
            • engine8 Re: Jak zdobyć klienta 05.03.15, 23:06
              alez skad, powinnas poprosc o jedne taki wiekszy garnek, nalozyc mu go na glowe, i dac kopa w zadek... Wtedy mialby respekt i nie obrazal.
    • engine8 Re: Jak zdobyć klienta 05.03.15, 22:29
      No i jak to nazwać -beszczelnosc, tupet, chamstwo? Chyba wszystko razem.

Alez skad - to super co zrobil. Niech i Babcia cos z tego ma...

Znajomy majac 92 lata poszedl sam do dilera i kupil sobie nowego Jeepa.. Rodzina wrzeszczala bo dziakek przeciez wydal ich (widoczne juz na horyzoncie) pieniazki... A on sobie jeszcze 6 miesicey pojezdzil....
      • iryska2604 Re: Jak zdobyć klienta 05.03.15, 22:33
        On sobie chociaz pojeżdził a tu babcia nie umiała tego telewizora włączyć.
        • engine8 Re: Jak zdobyć klienta 05.03.15, 22:39
          ale jak juz wlaczyla to mial wiecej TV niz sasiadki? Troche raodsci zanim zejdzie z tego swiata sie nalezy
          No i mogla jeszcze wydac wiecej tego spadku i zatrudnic mlodego informatyka aby ja nuczyl obslugi...smile

• tamaryszek44 Re: Jak zdobyć klienta 05.03.15, 22:46
            Nie wnerwiaj mnie Enginehttp://emots.yetihehe.com/3/chytry.gif
            • engine8 Re: Jak zdobyć klienta 05.03.15, 23:15
              No wlasnie. Babci sie nic nie nalezy..
              Mam sasiadow - juz po 80-ce oboje i prawie z domu nie wychodza ale maja 2 nowe Mercedesy - kazde swojego i sienie kluca.
              Dziadek mowi ze do grobu pieniedzy nie zabierze a dzieci musza sobie zarobic.
              Smieje sie ze Mercedesami sie podziela ale dzidek na to ze nie bo nie kupili tylko co 3 lata biora nowe w lising ... hehehehe
              I mnie sie to bardzo podoba...
              • aga-kosa Re: Jak zdobyć klienta 06.03.15, 08:56
                Jestem zdania. że Enigne8 ma dużo racji drwiąc z tego jak ludzie w podeszłym wieku robią dziwne zakupy.
                Podoba mi się "testament" milionera: Będąc przy zdrowych zmysłach wydałem cały majątek na swoje przyjemności , bo to ja na to pracowałem, smile
                Jeździmy do klubu seniora i widzimy ludzi, którzy ciułają pieniądze dla dzieci i wnuków. Tłumaczą, że nie mogą pojechać do sanatorium, na wycieczkę ... bo oni muszą przyoszczędzić...
                Nikt się nie martwi w drugą stronę, czy stary człowiek ma na wszystko.
                To chora sytuacja rodzinna powoduje te dwie sytuacje; jedni dadzą się namówić na "luksus' bo całe życie dawali innym i wystawy lizali przez szybę, drudzy, bo chcą sobie kupić jeśli nie miłość to przynajmniej opiekę i pieniądze oszczędzają aby było na spadek.
                To sprawy na spotkanie z psychologiem specjalizującym się w pomocy dla ludzi w podeszłym wieku. aga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka