Dodaj do ulubionych

Debata "ARENA IDEI"

13.11.17, 11:33
Relacja z "Areny Idei" Strona odświeża się automatycznie najstarsze na górzenajnowsze na górze Pierwsza część debaty. Czy Polacy to jeden naród a dwa plemiona? Druga część debaty Trzecia część debaty Ksiądz Boniecki o roli Kościoła w zażegnywaniu sporu w... Prof. Zybertowicz o pojęciu "gorszego sortu" Polaków Wideo: tvn24 "Arena Idei" odbywa się w bibliotece Europejskiego Centrum Solidarności w Gdańsku Zakończyła się "Arena Idei" TVN24, w której goście próbowali odpowiedzieć na pytanie: "Czy Polacy to jeden naród a dwa plemiona?". W rozmowie wzięli udział ks. Adam Boniecki, prof. Jerzy Bralczyk, prof. Ewa Łętowska oraz prof. Andrzej Zybertowicz. Debatę prowadziła Katarzyna Kolenda-Zaleska. (www.tvn24.pl)

www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/arena-idei-w-tvn24-czy-polacy-to-jeden-narod-a-dwa-plemiona,789513.html
Dla tych co nie oglądali - a warto było. Trochę mnie zniesmaczył prof. Zybertowicz.Niby wykształcony człowiek a plecie androny. Polska musi być suwerennym państwem bo bedąc w Unii straci tą suwerenność, granice się rozmyją i Polska zniknie.Bożesz ty mój...Brawo dla prof. Lętowskiej.Mądrze mówił prof. Bralczyk i ks.Boniecki.
Obserwuj wątek
    • estella50 Re: Debata "ARENA IDEI" 13.11.17, 13:39
      Nie oglądałam wczoraj, obejrzę i wysłucham dzisiaj. Dzięki za linka!
      • anoagata Re: Debata "ARENA IDEI" 14.11.17, 10:47
        Oglądałam ale cząstkowo Zybertowicz pajacował filozofował wił się jak moje ślimaki w soli ale cóż on może tkwi w mule a mówi że to czysta woda.Tak bardzo bym chciała by mnie ktoś przekonał do tych ponad 40% poparcia.
        • iryska2604 Re: Debata "ARENA IDEI" 14.11.17, 12:35
          Na mnie nie licz, to jakas totalna głupota. Choć mądrych inaczej nie brakuje.
          • anoagata Re: Debata "ARENA IDEI" 14.11.17, 15:35
            O kulson..irysko nie chodzi mi o ciebie ani o nikogo z tego forum,chodzi mi jak piszesz o tych mądrych inaczej ale na to czekam w realu lub w TV.
            • iryska2604 Re: Debata "ARENA IDEI" 14.11.17, 16:14
              No to zesmy sie fajnie zrozumiały - az sie usmiałam.
              • jaga_22 Re: Debata "ARENA IDEI" 18.11.17, 11:00
                No to się doczekał za słowa prawdy sad

Znów zakaz wypowiedzi dla ks. Adama Bonieckiego. W trosce o "dobro duchowe wiernych"
                Były redaktor naczelny "Tygodnika Powszechnego" otrzymał zakaz swobodnego wypowiadania się w mediach. Może jedynie współpracować z redakcją "Tygodnika" - czytamy w komunikacie księdza Piotra Kieniewicza, sekretarza prowincji Zgromadzenia Księży marianów. Podobny zakaz dostał ks. Boniecki w 2011 r.
                • aga-kosa Re: Debata "ARENA IDEI" 18.11.17, 12:24
                  I jak tu nie kulsonować? sad aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka