• alfredka1 Re: Hymn 09.11.18, 19:24
      Wzruszyłam się ...
      przecież Litwini mieli ogromne pretensje o zajęcie Wilna .Generał Żeligowski praktycznie bez walki zajął miasto .
      kiedyś napiszę więcej bo właśnie mój ojciec służył pod jego dowództwem .
    • estella50 Re: Hymn 09.11.18, 19:25
      Już kilka razy puścili to w tvn24. Bardzo mi się podoba. I pomysł i wykonanie. Chociaż my, tzn obecny rząd, jakoś sympatii do Litwinów nie wyrażamy.
      • estella50 Re: Hymn 09.11.18, 19:28
        Nagranie jest o wiele lepsze od tego, co pokazują w tvn. Wzruszające! Dziękuję , Bracia Litwini smile
        • alfredka1 Re: Hymn 09.11.18, 19:37
          Obecny "żont" do nikogo specjalnej sympatii nie czuje ..
          a sprawy polsko-litewskie jakos nikogo nie interesowały od strony historycznej .. /myslę o obywatelach/
          Wielkie Księstwo Litewskie , Kiejstutis ,Gedyminas Algirdas , Vitautas ....nooo i Jogaiłła.
          /no i po co Jagiełło sprowadzał Polaków na Litwę ....../

• wikul Re: Hymn 09.11.18, 23:05
            Wypadało by się zrewanżować czymś oryginalnym ale oni już swoje stulecie mają za sobą a nasi uznali że najlepszym prezentem będzie wizyta Dudy z małżonką.

kurierwilenski.lt/2018/02/16/litwa-obchodzila-100-lecie-odrodzenia-panstwowosci/
            • ewa9717 Re: Hymn 11.11.18, 01:00
              Też mnie wzruszyli. Bardzo to ładne!
              • dociek Re: Hymn 11.11.18, 10:04
                To nie do końca tak. Odbieram to dwuznacznie. Bo z ironicznym podtekstem w domyśle. Nie napiszę tu wprost, bo zostanę wygwizdany.
                • iryska2604 Re: Hymn 11.11.18, 10:20
                  Czuję tak samo - Mogli sie trochę wysilic ,ego i tak sie im nadmiernie rozrosło.
                  • alfredka1 Re: Hymn 11.11.18, 10:47
                    Przyjaciele moi ... nie dopatrujcie się złośliwosci ....
                    nie psujcie radości tym , którzy wzruszeni ....
                    pozdrawiam ja - stara wilnianka ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka