anoagata 30.11.24, 19:49 Dawno tu nie byłam /z braku czasu/ to tak chciałam zapytać jak się macie,czyli co was gnębi a co cieszy, co w ku....ia a co nie w k.....ia i tak ogólnie o samopoczucie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pia.ed Re: Halooo!!! 01.12.24, 17:33 anoagata napisała: Dawno tu nie byłam /z braku czasu/ to tak chciałam zapytać jak się macie,czyli co was gnębi a co cieszy, co w ku....ia a co nie w k.....ia i tak ogólnie o samopoczucie. A moze najpierw napiszesz na ten sam temat, ale o sobie, wtedy dyskusja z pewnoscia nabierze rozpędu... Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Halooo!!! 01.12.24, 17:40 Nie wiesz jak się cieszę że cię widzę a raczej czytam !!! Już nie tak często piszę - ot , człek się starzeje i coraz bardziej skrzypi...A co u ciebie? Odpowiedz Link
anoagata Re: Halooo!!! 04.12.24, 09:31 U mnie to tak; politycznie to cieszę się z wyborów 15-go pażdziernika. Zdrowotnie to słabiej słyszę /aparat na mnie nie działa / ale dla równowagi lepiej widzę bo miałam zabieg zaćmy.Ogólnie to tak po japońsku,aczkolwiek patrząc do przodu to widać już termin ważności.Poz. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Halooo!!! 04.12.24, 16:03 anoagata napisała: Zdrowotnie to słabiej słyszę /aparat na mnie nie działa / ale dla równowagi lepiej widzę bo miałam zabieg zaćmy.Ogólnie to tak po japońsku, aczkolwiek patrząc do przodu to widać już termin ważności.Poz. Jak aparat moze nie dzialac??? To trzeba reklamowac! Przeciez przy jego probowaniu musialas dobrze slyszec. Odpowiedz Link
dunajec1 Re: Halooo!!! 04.12.24, 17:01 W zasadzie te aparaty maja potencjometry, trzeba podkrecic bo na najnizszym poziomie mozna nie slyszec, ale ten co dostarczal ten aparat tez musi go dostosowac do ubytku sluchu., Maja oni programy na te aparaty tak ze niemozliwe jest aby nie slyszec. Chyba ze co innego tam sie dzialo.. Odpowiedz Link
pia.ed Halooo!!! 05.12.24, 02:07 dunajec1 napisał: W zasadzie te aparaty maja potencjometry, trzeba podkrecic bo na najnizszym poziomie mozna nie slyszec, ale ten co dostarczal ten aparat tez musi go dostosowac do ubytku sluchu., Maja oni programy na te aparaty tak ze niemozliwe jest abynie slyszec. Chyba ze co innego tam sie dzialo.. Anagata napisala krotko, widocznie bardzo sie jej spieszylo! A ja np nie zrozumialam co chodzi w "Ogólnie to tak po japońsku" . Mnie Japonia najbardziej kojarzy sie z harakiri, ale chyba nie o to chodzilo... Odpowiedz Link
anoagata Re: Halooo!!! 05.12.24, 14:11 Ha ha pia.ed no harakiri popełniać nie będę życie jest takie piękne,chodziło mi o mowę 'joko toko ' czyli miałam na myśli jako tako.Jeżeli chodzi o słuch to wypożyczono mi na 5 dni gratis bo cena to około 7000 zł i nic mi to nie dało. Odpowiedz Link
pia.ed Halooo!!! 05.12.24, 17:32 anoagata napisała: Ha ha pia.ed no harakiri popełniać nie będę życie jest takie piękne, chodziło mi o mowę 'joko toko ' czyli miałam na myśli jako tako. Jeżeli chodzi o słuch to wypożyczono mi na 5 dni gratis bo cena to około 7000 zł i nic mi to nie dało. Aparat słuchowy tyle kosztuje? Chyba taki z najwyzszej półki! Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Halooo!!! 05.12.24, 18:04 Oj , a ja coraz gorzej słysżę , widzę też ale dobrze że zyję i ponoć nie wyglądam na swoje lata. Kto ma Legimi i czyta pobierajac tam książki to niech zagląda co nowego proponują - Wszystkie nowinki podsyłają na moją pocztę. Odpowiedz Link
anoagata Re: Halooo!!! 06.12.24, 16:13 Pia.ed,półka normalna 3700 na jedno ucho,pomniejszony o podatek czy coś tam.Dawniej Dopłacał co nie co NFZ a teraz jak jest to nie wiem.. Odpowiedz Link