Dodaj do ulubionych

Jak sie macie???? Juz nowy dzień:)))))

05.06.07, 17:55
Dzien dobry Wszystkim,miłego popołudnia zyczęsmile)))
Założyłam nowe dzieńdoberki,tam juz jest bardzo pod górkę,nie mogę dojsćsmile)
Obserwuj wątek
    • ira.mak Re: Jak sie macie???? Juz nowy dzień:))))) 06.06.07, 09:00
      I BARDZO DOBRZE!Ja dziś jestem okrutnie niewyspana bo tu u dzieci to nie
      spanie.Jakis idiota w nocy "palił gumy"-jak przejechał samochodem to było po spaniu.
      • jaga_22 Re: Jak sie macie???? Juz nowy dzień:))))) 06.06.07, 12:09
        Witajcie dziewczyny.Jak mi dobrze,pełen luzik.Syn z synową pojechali na Sląsk.
        Chyba nie będę obiadu gotowała.Trzeba wyjadać to co jest.
        • del.wa.57 Re: Jak sie macie???? Juz nowy dzień:))))) 06.06.07, 18:17
          Witamsmile)
          U nas dzisiaj bardzo gorąco,ja wziełam sie za pucowanie okien a w przerwie
          zagladam na forum.
          • ira.mak Re: Jak sie macie???? Juz nowy dzień:))))) 07.06.07, 12:49
            Witajcie -miłego dna.Mój nie bedzie wesoły,nawet pisać mi sie nie chce.Musi
            troche czasu upłynąć.
            • jaga_22 Re: Jak sie macie???? Juz nowy dzień:))))) 07.06.07, 14:51
              Właściwie to zmarnowałam dzień.
              Najpierw było za goraco,potem opanowała mnie taka sennosć,że położyłam się spać.
              Już wstałam,ale dalej nic mi się nie chce.
              • del.wa.57 Re: Jak sie macie???? Juz nowy dzień:))))) 07.06.07, 17:39
                Witajcie a ja nie moglam dzisiaj w nocy spać,gorąco i kręciło po
                nogach,zapowiadaja deszcz,duchota u mnie straszna chyba z 37 za oknem,jak ja
                nie znosze takich upałów.
                • jaga_22 Re: Jak sie macie???? Juz nowy dzień:))))) 08.06.07, 09:05
                  Uf ! jak goraco.Przesiedzę w domu ten dzień.Wnuczki mają wolne i już przyszli
                  do mnie.
                  • kendo Re: Jak sie macie???? Juz nowy dzień:))))) 08.06.07, 09:57
                    ciepelko,ciepelko,tak lubie,
                    dzis studenci maja zakonczenie roku,wiec jade do miasta popatrzec na"atrakcje"

zycze pieknego dnia.
                    • ira.mak Re: Jak sie macie???? Juz nowy dzień:))))) 08.06.07, 18:33
                      Lubię ciepło ale nie aż tak...Nogi mnie okropnie bolą.Dziś wpadłam do fryzjera
                      i ścięłam włosy bardzo krótko,palcami się mogę uczesać,bo przez te upały
                      strasznie mi się głowa poci.
                      • jaga_22 Re: Jak sie macie???? Juz nowy dzień:))))) 09.06.07, 09:11
                        Ja też się pocę,wystarczy minimum pracy fizycznej.
                        A u mnie popadało trochę,a raczej pokropiło.Nawet nie ma dużego słońca
                        tylko dosyć duszno.
                        • maria73 Re: Jak sie macie???? Juz nowy dzień:))))) 09.06.07, 10:37
                          ufff!!!
                          tak żle i tak niedobrze...
                          miłego weekendu!
                          • pia.ed Re: Jak sie macie? Opalanie 09.06.07, 11:34
                            Bylam wczoraj po poludniu dwie godziny na plazy,
                            ale poniewaz nie mam zwyczaju sie smarowac, to troche sie zaczerwienialam ...

Dzis znow pojde po poludniu, ale bede opalac tylko od pasa w dol
                            bo tam slonce jakos nie doszlo ...
                            NO I POSMARUJE SIE PORZADNIE!

Okolo godz 14 00 pojade na targ kupic truskawki, bo jeszcze w tym roku
                            nie jadlam!

Mam wyprobowany od lat sposob na chlod w mieszkaniu.
                            Zapuszczam zaluzje i zaslaniam szczelnie okna zaslonami.

Od czasu do czasu otwieram drzwi na schody, bo tam okna wychodza na polnoc
                            i wpuszczam troche chlodnego powietrza.

Wietrze mieszkanie zawsze z tej chlodniejszej strony,
                            czasem krotko "na przestrzal".

Jeszcze kilka lat temu nie mialam problemu co robic w upalne dnie,
                            bo bardzo lubilam sie opalac i cale dnie spedzalam na plazy!
                            Teraz jednak pisze sie tyle o raku skory, ze przestraszylam sie
                            i wzielam sobie "na wstrzymanie" ...
                            • uyu Re: Jak sie macie? Opalanie 09.06.07, 12:11
                              pia.ed,
                              na cos trzeba umrzec smile) Ja slonca nie unikam, z tym, ze nie wyobrazam sobie
                              lezenia plackiem. Nie umiem po prostu.
                              Milego dnia, wszystkim smile)))))
                              • pia.ed Re: Jak sie macie? Temperatura wody 09.06.07, 12:22
                                A ja wlasnie leze plackiem! Inaczej nie potrafie ... obsmazam sie jak
                                na patelni.
                                W siatkowke nie gram, do wody nigdy nie wchodze, bo jest TYLKO 19 C!
                                A ja musze miec temperature wody 34 C.

Czy mozesz mi wytlumaczyc, dlaczego przy 19 C
                                mozna chodzic z krotkimi rekawkami i nie odczuwa sie zimna,
                                a woda 19 C wydaje sie lodowata???

Pewnie uczono mnie o tym w szkole, ale zapomnialam ...
                                • ira.mak Re: Jak sie macie? Temperatura wody 09.06.07, 13:12
                                  To proste- za duża różnica temperatur miedzy temperaturą wody a powietrza i
                                  dlatego wchodzenie do wody przy takiej temperaturze jest troche przykre.
                                  Temperatura ciała jest 36,6 to porownaj sobie. Ale jak wleziesz już do tej wody
                                  i sie "przyzwyczaisz" to jest fajnie-ja przynajmniej tak mam ze ciężko mi wylezć
                                  z wody.U nas sie zachmurzyło i zagrzmiało!
                                  • www.alutka.pl Re: Jak sie macie? Temperatura wody 10.06.07, 02:19
                                    To prawda że już nowy dzień, niedziela.
                                    • jaga_22 Re: Jak sie macie? Temperatura wody 10.06.07, 09:19
                                      Witajcie dziewczyny.Wczoraj wieczorem padało,a nawet grzmiało i błyskało.
                                      Dzisiaj niebo przymglone,choć bardzo ciepło.
                                      Z dworu dochodzą mnie jakies pomruki,a ptaszki przekrzykują się,może
                                      jakaś burza się kroi.
                                      • muraszka1 Re: Jak sie macie? Temperatura wody 10.06.07, 10:11
                                        za oknem mam +44 oC,w mieszkaniu +27 oC,
                                        nigdzie dzisiaj nie wychodze az do zachodu slonca
                                        • jaga_22 Re: Jak sie macie? Temperatura wody 10.06.07, 10:37
                                          Muraszka,to niedługo skończy Ci się skala na termometrze i co wtedy zrobisz?
                                          • kendo Re: Jak sie macie? Temperatura wody 10.06.07, 12:35
                                            dla mnie moze prazyc,jestem cieplolubna ,jak zmijka,tak slubne ma zwyczaj na
                                            mnie mawiacsmile)

milego odpoczynku zyccze.
                                            • ira.mak Re: Jak sie macie? 10.06.07, 19:48
                                              A jak tu się mieć w taki upał?A ja jeszcze miałam gosci bo mąż miał imieniny i
                                              urodziny.
                                          • muraszka1 Re: Jak sie macie? Temperatura wody 10.06.07, 20:14
                                            Jago,bede musiala kupic nowy termometr,
                                            bo teraz mam skale do +52 oC wink
                                            • kendo Re: Jak sie macie? poniedzialek 11.06.07, 10:40
                                              cieplutko,cieplutko.....
                                              dzis do podkracania swych "piorkow"(wlosow)ide,goraco na karku ,
                                              ciekawe czy psiun mnie po powrocie do domu poznasmile)))))))))

zycze cudengo dnia.
                                              • jaga_22 Re: Jak sie macie? poniedzialek 11.06.07, 10:58
                                                Witam tu przybyłych.Cieplutko,to za mało powiedziane.
                                                Silna jesteś Kendo,jak chciało Ci sie iść do fryzjera.
                                                No tak ,Ty jestes szczuplutka,to Tobie dobrze.
                                                • muraszka1 Re: Jak sie macie? poniedzialek 11.06.07, 11:01
                                                  odlozylam wizyte u fryzjera na jutro,moze bedzie nieco chodniej
                                                  • ira.mak Re: Jak sie macie? poniedzialek 11.06.07, 12:00
                                                    Jestem u wnusi,ma wagary-pospacerowałyśmy rano a teraz siedzimy w domu.Na
                                                    dworze piekło.Dziś jeszcze mam wizytę u pulmonologa-dopiero o 16-tej.Strasznie
                                                    mi się głowa poci,aż mam włosy mokre-co robić?
                                                  • del.wa.57 Re: Jak sie macie? poniedzialek 11.06.07, 14:00
                                                    Witamsmile)
                                                    U mnie tez sahara za oknem,juz tak do tygodnia,zaczynam się roztapić.
                                                  • ira.mak Re: Jak sie macie? poniedzialek 12.06.07, 08:13
                                                    Czekamy na dziadka i jedziemy do babci na koniec swiata z wnusią.Ona już od
                                                    wczoraj biega z dwoma plecaczkami.
                                                  • kendo Re: Jak sie macie? poniedzialek 12.06.07, 09:41
                                                    cieplunio,ciepluniooooooooooooo...

*Irenko zycze udanego wyjazdu i czasu spedzonego z wnusia u dziadka.

Zalodze ,zycze pieknego dnia.
                                                  • del.wa.57 Re: Jak sie macie? poniedzialek 12.06.07, 20:15
                                                    Witam i pozdrawiamsmile)
                                                    U mnie wreszcie miły chłodek,słońce poszło spać za chmury,mam nareszcie czym
                                                    oddychać.
                                                  • ira.mak Re: Jak sie macie? poniedzialek 13.06.07, 10:24
                                                    Dzis nie mamy słońca-odpoczywamy od upału.Sniadanko jadłyśmy na tarasie już o
                                                    7.30 i Agusia cały czas obserwuje szalejące kociaki
                                                  • jaga_22 Re: Jak sie macie? 14.06.07, 10:09
                                                    Gorąco i nie ma wiaterku.Jeszcze w domu chłodno,ale jak się nagrzeją mury
                                                    to nie wiem gdzie się schowam.
                                                  • ira.mak Re: Jak sie macie? 14.06.07, 10:35
                                                    Dziś jakoś dziwnie-niebo momentami jakies szare ale duszno!!!!!
                                                  • del.wa.57 Re: Jak sie macie? 14.06.07, 16:37
                                                    U mnie znowu grzeje,duchota okropna a wczoraj było tak przyjemnie bez słońca.
                                                  • jaga_22 Re: Jak sie macie? 15.06.07, 09:54
                                                    Gorąco dzisiaj nie z tej ziemi.Wyskakuję na balkon tylko na chwilę i już
                                                    uciekam.
                                                    Na podwórku robotnicy prują asfalt,a potem łopatami wywalają piach.
                                                    Współczuję im, w takim słońcu tak ciężko pracować.
                                                  • ira.mak Re: Jak sie macie? 15.06.07, 10:01
                                                    Jaga -współczuję ci.Ja dziś już jestem w domu,wczoraj jeszcze byłam w
                                                    Polkowicach-w bloku nie da sie żyć.Ja narzekam ale w moim tzw.salonie jest
                                                    chłodnawo,mam włączony duży wentylator,drugi mam pod sufitem a za drzwiami taras
                                                    na którym aż tak nie daje bo jest zadaszony.Dwa kroki i jestem w ogrodzie.I dziś
                                                    muszę odpocząć bo kocham moją wnuczkę ale już nie mam zdrowia.Uparła sie jechać
                                                    do domu -chyba jej sie nudziło.Ganiała za kotami i fiknęła koziołka ze schodów
                                                    -na szczęście niegrożnie.
                                                  • kendo Re: Jak sie macie? 15.06.07, 11:58
                                                    ojejjjjjjjjjjjjjjjjj...dajcie tego ciepelka troszke dal mnie,
                                                    tu deszczy i chlodno sie zrobilo....

zycze milego dnia.
                                                  • ira.mak Re: Jak sie macie? 16.06.07, 10:32
                                                    Dziś i u nas chłodnawo ale ja sie cieszę bo trochę odsapnę.Chłodnawo nie
                                                    znaczy zimno bo chodzę w kiecce na ramiączkach ale słońca zero i wieje.Miłego
                                                    dnia wszystkim!
                                                  • jaga_22 Re: Jak sie macie? 16.06.07, 11:09
                                                    Miało być chłodniej,a jest 28 st.Słońce świeci,ale też jest spory wiaterek
                                                    to całe szczęście.
                                                  • kendo Re: Jak sie macie? 16.06.07, 13:32
                                                    ech,wcale mi sie to niepodoba,zimno/deszczy/wiejesad(
                                                    chce sloneczka i juz.

miejcie sobie udany dzionek.
                                                  • del.wa.57 Re: Jak sie macie? 16.06.07, 17:03
                                                    A u mnie deszcz i slońce,grzmi,pada a za chwile smali,ale niech tak zostanie
                                                    zamiast tej spiekoty.
                                                    Milego popoludniasmile)
                                                  • jaga_22 Re: Jak sie macie? 17.06.07, 10:32
                                                    Prawie wszędzie padało tylko u mnie nie.
                                                    Wieczorem pogoda się zmieniła,ochłodziło się,ale dzisiaj znów przypieka.
                                                  • ira.mak Re: Jak sie macie? 17.06.07, 18:41
                                                    Tak mi dzis zeszło że dopiero sie witam.Na dworze znów grzeje ,ziemia
                                                    wyschnieta,trawa żółta .Jeszcze trochę a palmy wyrosną.
                                                  • del.wa.57 Re: Jak sie macie? 17.06.07, 21:35
                                                    Witam wieczorowa porą u mnie pogoda bardzo fajna,ciepło,ale nie
                                                    duszno,popadało trochę i odrazu inne powietrze.
                                                  • jaga_22 Re: Jak sie macie? 18.06.07, 08:16
                                                    Podobno padało,ale ja nie widzę żadnego śladu,a poszłam spac po 1-szej.
                                                    Jest bardzo ciepło i słonecznie,chociaż momentami trochę chowa się słoneczko,ale
                                                    to dobrze.
                                                  • kendo Re: Jak sie macie? 18.06.07, 09:35
                                                    no,moze byc,oby gorzej nie bylo.....
                                                    po wczorajszych opadach nawet wzglednie pogodowo,niemniej obiecuja przelotne na
                                                    dzis.

zycze udanego dnia.
                                                  • ira.mak Re: Jak sie macie? 18.06.07, 10:28
                                                    U mnie dziś popaduje-odsapniemy.Ja przez to chłodzenie sie wentylatorem
                                                    załatwiłam sobie gardło.
                                                  • jaga_22 Re: Jak sie macie? 19.06.07, 12:17
                                                    U mnie wczoraj wieczorem nieżle popadało.Dzisiaj z rana było bardzo ładnie,a
                                                    teraz nieżle leje.To fajnie,bo już myslałam ,że nigdy do nas deszcz nie dotrze.
                                                  • del.wa.57 Re: Jak sie macie? 19.06.07, 13:27
                                                    Witamwink)
                                                    U mnie pogoda wspaniała,chmury i słonce,ciepło,ale nie za goraco,wspaniale.
                                                  • ira.mak Re: Jak sie macie? 19.06.07, 21:36
                                                    Pogoda cały dzień piekna,tylko mam okropnego lenia-nawet mi sie komputera nie
                                                    chciało włączyć wcześniej.
                                                  • jaga_22 Re: Jak sie macie? 20.06.07, 09:06
                                                    U mnie z wieczora znów porządnie lało.Dzisiaj jest super, powietrze
                                                    czysciutkie,lekko się oddycha i na dodatek słonko swieci.
                                                  • kendo Re: Jak sie macie? 20.06.07, 10:28
                                                    cieplunio,cieplunio....
                                                    ale niestety na srodek lata zapowiadaja ochlodzenie i moze nawet podeszczyc,a
                                                    to przeciez dla szweda wielkie swieto,wieksze niz Boze Narodzenie.
                                                  • ira.mak Re: Jak sie macie? 20.06.07, 17:34
                                                    Jaga,podeślij troche deszczu bo u nas już żółto.A UPAł OKROPNY.Pojechalismy na
                                                    małe zakupy to w samochodzie robił sie piekarnik.Kendo-to świeto jest na Jana
                                                    chyba?w okolicach 24-go? Cos mi Cezary tłumaczył ale nie bardzo pamiętam o co
                                                    chodzi.Moze nam opiszesz?
                                                  • del.wa.57 Re: Jak sie macie? 20.06.07, 20:00
                                                    U nie ma padac jutro,deszcz bardzo potrzebny chociaż na truskawki to
                                                    katastrofa,zaczną gnić.
                                                    Napisz,napisz Kendo co to za święto?
                                                  • jaga_22 Re: Jak sie macie? 21.06.07, 09:06
                                                    Witam w ten przepiekny dzień.Powietrze czyste i oczywiscie słoneczko.
                                                    Jakieś zachmurzenie pokazywali na mapie,może doleci do Ciebie Irenko.
                                                    Czytałam,że w Szwecji obchodzą 21 czerwca Wigilię Nocy Świętojańskiej
                                                    a 22 Noc Świętojańską,aż do rana.

Noc Świętojańska (21-23 VI) - najwspanialej obchodzone święto w roku. W
                                                    zwyczajowych miejscach zgromadzeń na terenie całej Szwecji wznosi się wtedy
                                                    ozdobione słupy - pradawne symbole płodności.
                                                  • ira.mak Re: Jak sie macie? 21.06.07, 11:35
                                                    Własnie sie zbieraja chmury-dzieki!Może cos z tego bedzie.Syn mi mówił że to
                                                    nazywaja tam świetem truskawki?I że to jest wieeeelkie świeto,jak nasze Boże
                                                    Narodzenie.
                                                  • ira.mak Re: Jak sie macie? 22.06.07, 11:40
                                                    Co to? Jeszcze śpicie???Jaga ,te zdjecia -wąż ogrodowy trzymałam w lewej ręce a
                                                    prawą pstrykałam,a to drugie to nie za szybą a tam są lustrzane wejścia i jestem
                                                    w lustrze.
                                                  • jaga_22 Re: Jak sie macie? 23.06.07, 11:06
                                                    Irenka,grunt to pomysł.
                                                    Dzisiaj bardzo ciepło.Słonko świeci.Na termometrze jest 26 st.
                                                    Zebrało mnie na porzadki.Syn w poniedziałek już się wyprowadza.
                                                    Na balkonie pełno kartonów.
                                                    Będę miała wiecej luzu w szafkach.
                                                  • jaga_22 Re: Jak sie macie? 23.06.07, 11:30
                                                    Matko kochana jak leje.Odrazu się wychłodziło.
                                                  • ira.mak Re: Jak sie macie? 23.06.07, 16:04
                                                    U nas spadło 5 kropelek-tylko cos wiatr zaczął wiać,słonko jeszcze świeci.Ale
                                                    chyba będzie zmiana pogody bo wszystkie gnaty mnie bolą.Niech popada bo
                                                    strasznie u nas sucho.
                                                  • jaga_22 Re: Jak sie macie? 24.06.07, 04:01
                                                    Wcześnie wstałam,bo wcześnie poszłam spać.
                                                    Mnie też wczoraj bolały bardzo gnaty.Jak zaczeło padać,to z przerwami lało do
                                                    póżna.
                                                    Moje ptaszki na dworze świergolą.Słyszę kilka gatunków.
                                                  • kendo Re: Jak sie macie? 24.06.07, 08:05
                                                    rownie wczesnie wstalam,wschodzace slonce mnie obudzilo,
                                                    ale nie szkoda poraka,posluchalam koncertu ptasiego i posluchalam"grajacy´ch
                                                    kropel rosy"wpaniale jest ogladac i wsluchiwac sie wczenym rankiem w nature.

pieknego dnia zycze.
                                                  • ira.mak Re: Jak sie macie? 24.06.07, 11:52
                                                    A u mnie dalej suchutko,muszę sprawdziś czy zamiast sosny mi jakas palma nie
                                                    kiełkuje.
                                                    img515.imageshack.us/img515/8937/p6230047fw1.jpg
                                                    a to zakwitła mi echinacea,jest piękna.Kendo -opisz jakies tradycje i obyczaje
                                                    zwiazane z tym świetem-koniecznie!
                                                  • del.wa.57 Re: Jak sie macie? 24.06.07, 17:29
                                                    Witajcie i udanego wieczoru Wam zyczęwink))
                                                  • jaga_22 Re: Jak sie macie? 25.06.07, 08:44
                                                    Witajcie kochani.Dzionek mamy piekny i słoneczny.
                                                    Oby dzisiaj wszystko poszło pomyślnie jak po maśle.

www3.100lat.pl/kartki/65,Rozne/0,32,0,Prosze_sie_natychmiast_usmiechnac.html
                                                  • ira.mak Re: Jak sie macie? 25.06.07, 16:47
                                                    Ja już tak troszkę tych słonecznych dzionków mam dosć-ledwo zipię...Nawet
                                                    sunia padła i lezy pod stołem jak z diabła skóra.A robi sie z niej niezłe ziółko.
                                                  • jaga_22 Re: Jak sie macie? 26.06.07, 09:15
                                                    Witajcie dzieweczki.Rano swieciło słoneczko,a teraz widac,że coś się zmienia w
                                                    pogodzie.Może będzie padac,bo się ochłodziło i zachmurzyło.
                                                  • kendo Re: Jak sie macie? 26.06.07, 11:52
                                                    popadalo noca/chlodno/ma padac wiecej....
                                                    zapowiadaja od przyszlego tygodnia bardzo wysokie temperatury.

cieplego dnia zycze.
                                                  • ira.mak Re: Jak sie macie? 26.06.07, 12:37
                                                    U mnie wreszcie w nocy polało-i to zdrowo.Od razu dzis powietrze inne.Tylko
                                                    niepotrzebnie wieje,znów wysuszy ziemię.I dzis jest tak w kratkę,chłodniej.Dla
                                                    mnie w sam raz.
                                                  • del.wa.57 Re: Jak sie macie? 26.06.07, 22:26
                                                    Jest juz póżno,ale zajrzałam na chwilę,cos mi dzisiaj net fiksuje,wyrzuca mnie
                                                    za ''bramę''co rusz.U mnie wieje straszliwie,dzisiaj nie wychodziłam z domu.
                                                  • jaga_22 Re: Jak sie macie? 27.06.07, 09:49
                                                    Witam wszystkie babeczki.Dla mnie 20 st.to trochę za chłodno.
                                                    Słonko świeci,ale tak niemrawo.Na niebie same barany.
                                                  • ira.mak Re: Jak sie macie? 27.06.07, 11:40
                                                    Nie do wiary-tylko 16 za oknem ale musiała już parę razy wyjśc z Lalą i jedno
                                                    wyjście to trochę dłuższy spacerek.Padła i śpi,gania jak opetana a uszy to jej
                                                    tak fruwają
                                                    img182.imageshack.us/img182/3419/p6220021it0.jpg
                                                  • del.wa.57 Re: Jak sie macie? 27.06.07, 13:10
                                                    Witamsmile)
                                                    U mnie słońce na przemian z deszczem,wiatr wieje w dalszym ciągu,pewnie
                                                    powiesił sie jakiś niemiaszeksmile)
                                                    Ależ ta Twoja Lala ma chody,Irenkosmile)))))))
                                                  • jaga_22 Re: Jak sie macie? 28.06.07, 10:23
                                                    U mnie też chłodno i wietrznie.Dobrze,że chociaż deszcz nie pada...narazie.
                                                  • maria73 Re: Jak sie macie? 28.06.07, 11:40
                                                    witam!!!
                                                    właśnie zaczynam się pakować!
                                                    Jadę z maluchami do Kupnej
                                                    koło Przemyśla !!
                                                    A może ktoś jest tam w pobliżu???
                                                    Zapraszam - to gospodarstwo agroturystyczne.
                                                  • del.wa.57 Re: Jak sie macie? 28.06.07, 16:36
                                                    Hej,Mario!!!
                                                    Udanego wypoczynku zyczę Tobie i Twoich wnukomsmile)
                                                  • ira.mak Re: Jak sie macie? 28.06.07, 17:08
                                                    Bawcie sie dobrze!U nas mało głowy nie urwie.Byliśmy dzis na zakupach i troche
                                                    jestem zajechana,na dodatek musiałam Lalę przegonić-ona skacze jak piłka i tak
                                                    buszuje po tej wysokiej trawie jak wsciekła.
                                                  • jaga_22 Re: Jak sie macie? 29.06.07, 08:25
                                                    A moja córka się zagapiła i teraz nigdzie nie może znależc wczasów od poł.lipca.
                                                    Pomagam w jej w szukaniu,ale narazie pudło,wszystko zajęte.
                                                    Chciała jak zwykle nad morze.

Mario życzę udanego wypoczynku !
                                                  • kendo Re: Jak sie macie? 29.06.07, 08:36
                                                    no coz mozna powiedziec?,
                                                    wieje/chlodno...moze bedzie cieplej do lunchu.

cieplego dnia zycze.
                                                  • del.wa.57 Re: Jak sie macie? 29.06.07, 14:16
                                                    U mnie tez chlapie juz tak od tygodnia,niema dnia,żeby nie padało a dzisiaj to
                                                    nawet dość chłodno na dworze jak tak dalej bedzie to chyba centralne trzeba
                                                    włączyćsmile
                                                  • ira.mak Re: Jak sie macie? 29.06.07, 17:35
                                                    Mam się po japońsku jako-tako.Cos od rana mnie głowa boli,mimo że u mnie pogoda
                                                    dosć fajna,ciepło,drzwi od tarasu otwarte cały dzień.Dopiero teraz słonko sie
                                                    schowało.Jaga,pamiętam jak parę lat temu w Kołobrzegu (a przez 3 lata z rzedu
                                                    jezdziłam)od razu po wyjsciu z pociągu dopadali do człowieka i proponowali
                                                    pokój-myślę ze wiele sie nie zmieniło.Wyżywienie organizowało sie samemu.
                                                  • maria73 Re: Jak sie macie? 30.06.07, 08:35
                                                    Irenko - mnie tam wczoraj to głowa bolała.
                                                    Córka wreszcie dostała wymarzoną pracę-ale
                                                    czekanie na zgodę na pracę trwało wg mnie wieki-
                                                    jedzie do Frankfurtu.
                                                    Napiłyśmy się na tą okoliczność wina i rano
                                                    córki się smiały a ja umierałam !!
                                                    Chyba starość albo brak wprawy dopadł
                                                    mnie na zakręcie życia smile))
                                                    No i znowu będę sama! Chyba się z tego cieszę !
                                                  • kendo Re: Jak sie macie? 30.06.07, 10:01
                                                    Mario,
                                                    od wina moze byc rowniez migrena,bo jakies tam zwiazki hemiczne sa,co ja
                                                    wywolujasad(,mysle,ze juz przeszla katorga.

witam z przelotnymi ulewami zyczac pieknego dnia Wszystkim.
                                                  • jaga_22 Re: Jak sie macie? 30.06.07, 12:13
                                                    Bardzo fajny dzień.Cieplutko.
                                                    Irenko znalazłam w Grzybowie niedaleko Kołobrzegu.
                                                    Miałam szczęscie.Córka chciała od 14 lipca.
                                                    Super wyposażenie ,bo pensjonat nowy.Do plaży 450 m.
                                                    W tym roku jest naprawdę bardzo ciężko dostac kwaterę.
                                                    W zeszłym roku to druga córka pojechała w ciemno z koleżanką i było tak jak mówisz.

• ira.mak Re: Jak sie macie? 30.06.07, 13:25
                                                    Witam.Muszę sie brać za szybki obiad bo jeżdziliśmy do weterynarza,do sklepu i
                                                    troche zeszło.Jakas dziwna pogoda-raz słońce a za chwilę jakby miało padać.
                                                  • maria73 Re: Jak sie macie? 30.06.07, 13:34
                                                    przeszło Kendo, przeszło....
                                                  • jaga_22 Re: Jak sie macie? 01.07.07, 06:13
                                                    Słonko już wstało,to ja też.Zapowiada się ładnie.
                                                  • maria73 Re: Jak sie macie? 01.07.07, 07:27
                                                    i ja !!
                                                    dzień dobry wszystkim wink
                                                  • kendo Re: Jak sie macie? 01.07.07, 09:29
                                                    zapowiada sie obiecujacy dzien pogodowy,
                                                    wiec w plener dziewczatka zapraszamsmile)

cudnego dnia zycze.
                                                  • ira.mak Re: Jak sie macie? 01.07.07, 10:49
                                                    mam sie tak sobie-coś mi dzis humor nie dopisuje.Słońca nie ma.Lala mi sie
                                                    gramoli na kolana i przeszkadza.No i dobiad trzeba zrobic...
                                                  • jaga_22 Re: Jak sie macie? 02.07.07, 10:33
                                                    Czuję się dobrze,ale wczoraj znów dopadł mnie skurcz obu nóg od pupy aż po
                                                    końce palców.Siedziałam przy komputerze,nogi wyprostowane na podwyższonej
                                                    półeczce.
                                                    Okropny ból z pieczeniem.To już 2 m-ce jak był spokój.
                                                    Mąż przybiegł wystraszony,bo jęczałam.
                                                    Poza tym pogoda wspaniała.
                                                  • kendo Re: Jak sie macie? 02.07.07, 11:54
                                                    wspolczuje Jago,mnie na razie skurcza tylko w stopie sporadycznie,niewiem
                                                    czemusad(

pozatem pochmurnie i czasami cos popadasad((((((((((

zycze udanego dnia.
                                                  • ira.mak Re: Jak sie macie? 02.07.07, 18:21
                                                    Mnie też czasem łapią-ale przeważnie w nocy.Ból jak diabli.Musimy kupić to co
                                                    uyu pisała CUPRUM cos tam ,ponoc skuteczne.Tu dzis bez słońca ale b.ciepło,od
                                                    pół godziny pada deszcz,mam drzwi na taras otwarte i tak fajnie szumi...
                                                  • jaga_22 Re: Jak sie macie? 03.07.07, 08:16
                                                    Chyba za wczesnie wstaję,bo nikogo nie ma.Witam wszystkich tu przybyłych.

www.tapety.obrazki.info/obrazy/kwi177.jpg
                                                  • ira.mak Re: Jak sie macie? 03.07.07, 19:37
                                                    Z opóżnieniem ale jestem-ale faktycznie mało nas.No cóż -przeczekamy,pozyjemy
                                                    ,zobaczymy....
                                                  • kendo Re: Jak sie macie? 04.07.07, 08:01
                                                    witam,witam....
                                                    zapowiada sie chyba bezdeszczowosmile,co mnie bardzo cieszy,moze beda sciezki
                                                    lesne wydeptywane za kurkamismile

zycze milego dnia-
                                                  • ira.mak Re: Jak sie macie? 04.07.07, 09:47
                                                    U mnie mży-ale jest ciepło.Już sie przeleciałam z Lalą.Kendo-syn mi mówił że w
                                                    Szwecji nikt grzybów nie zbiera(poza Polakami)-nie wiedza co dobre?
                                                  • jaga_22 Re: Jak sie macie? 04.07.07, 10:27
                                                    Od paru dni chodzą za mną kurki.
                                                    W końcu mnie dopadną,ale narazie nie widziałam.
                                                    Za to kupiłam czereśnie aż bordowe,piekne,ale bez smaku,są bardzo suche.
                                                  • del.wa.57 Re: Jak sie macie? 04.07.07, 21:44
                                                    Witajcie!!!
                                                    Wreszcie mam troche czasu,pokój pomalowany,porządki zrobione a ja urobiona
                                                    po ''pachy'' teraz bede odpoczywaćsmile)
                                                  • ira.mak Re: Jak sie macie? 05.07.07, 08:47
                                                    Na dworze strasznie-pada,szaro i chłodno.Jestem u syna bo muszę iść po
                                                    receptę-nocowałaam dziś tutaj.Lala została z mężem-ponoć nie piszczała ,ale na
                                                    smyczy nie dała mu się wyprowadzić.Uszli z trudem 20 m i urwała mu się.
                                                  • jaga_22 Re: Jak sie macie? 05.07.07, 08:50
                                                    Przy takiej pogodzie nic mi się nie chce.Musiałoby mnie coś zmotywowac.
                                                    Delwuś,masz po robocie,to masz z czego się cieszyc.

gify.klimacik.pl/mini/384.gif
                                                  • jaga_22 Re: Jak sie macie? 06.07.07, 10:24
                                                    jak się mamy? okropnie.Pada,zimno,pochmurno.Jeszcze wytrzymać te 2 dni.

www.kartkiflash.pl/kartki/milosc/5/
                                                  • ira.mak Re: Jak sie macie? 06.07.07, 16:20
                                                    A co ma być za dwa dni?Czyżbyś miała zamiar gdzieś wybyć?I zostawić nas?
                                                    www.ewa.bicom.pl/humor/h1.htm
                                                  • jaga_22 Re: Jak sie macie? 06.07.07, 16:37
                                                    Eee...nie,nigdzie się nie wybieram,tylko pogoda sie zmieni.

Fajne te babcie.Buty dziurawe,a w komputer zaglądają.
                                                  • del.wa.57 Re: Jak sie macie? 06.07.07, 22:11
                                                    Witam i pozdrawiam wieczorkiemsmile
                                                  • jaga_22 Re: Jak sie macie? 07.07.07, 08:10
                                                    Dzień nie zapowiada się rewelacyjnie,ale trudno,żeby chociaż nie było tak zimno.
                                                    Myślę,że idzie ku zmianie,bo słychać ptaszki nieśmiało trelujące.

Owocowe ludki
                                                    www.obrazki.info/obrazy/194043image0077.jpg
                                                  • kendo Re: Jak sie macie? 07.07.07, 09:13
                                                    witajcie,
                                                    no podobnie jest i u mniesad(
                                                    na zmiany lepsze sie niestety nie zapowiadasad

zycze cieplego dnia.
                                                  • ira.mak Re: Jak sie macie? 07.07.07, 13:52
                                                    U nas strasznie wieje,gdyby nie to to zimno nie jest,moznaby było wytrzymać...
                                                  • del.wa.57 Dzisiaj jest 07.07.07 :)) 07.07.07, 19:56
                                                    Magiczna data? ciekawe co nam sie wydarzy,czy wydarzyło dzisiaj miłego?
                                                    Pogoda u mnie w kratkę,pada,słońce świeci,troche wieje,ale jest ciepło.
                                                  • jaga_22 Re: Dzisiaj jest 08.07.07 :)) 08.07.07, 06:44
                                                    Jakoś przebrnęłam wczorajszy dzień.Dorze,że ugotowałam gar gołąbków,bo
                                                    wpadł syn zżoną,a potem córka z wnuczkiem.O,i jeszcze babkę upiekłam
                                                    to miałam czym częstować.
                                                    Córka jeszcze nie wróciła z wesela koleżanki,o masz właśnie wróciła i pada z
                                                    nóg.
                                                  • kendo Re: Dzisiaj jest 08.07.07 :)) 08.07.07, 10:44
                                                    witam,witam...
                                                    ech,wieje chlodem,ale dobrze,ze nie pada.

milego dnia zycze.
                                                  • ira.mak Re: Dzisiaj jest 08.07.07 :)) 08.07.07, 12:16
                                                    No własnie-i te trzy siódemki okazały sie być normalnym dniem jak co dzień.Jest
                                                    21 st. i gdyby nie wiatr to byłoby idealnie.Co do dat-to co my mamy powiedzieć ?
                                                    Nasz wnuczek(synek mojego pasierba) urodził się 6.06.2006- trzy szóstki!!!Wiecie
                                                    jakie to liczby?
                                                  • jaga_22 Re: Dzisiaj jest 09 07.07 :)) 09.07.07, 11:00
                                                    Irenka,ale na wszelki wypadek trzeba mu się przyglądać he,he,he, żartowaałam.
                                                    Osobiście nie wierzę w żadne gusła.Dla mnie to taka zabawa.
                                                  • muraszka1 Re: Dzisiaj jest 09 07.07 :)) 09.07.07, 11:13
                                                    witam smile
                                                  • del.wa.57 Re: Dzisiaj jest 09 07.07 :)) 09.07.07, 14:19
                                                    Witam i pozdrawiamsmile))
                                                    Miłego startu w nowy tydzień.
                                                  • jaga_22 Re: Dzisiaj jest 10 07.07 :)) 10.07.07, 08:40
                                                    Witam serdecznie.Brzydko od samego rana.Narazie nie pada,ale mglisto i pochmurnie.
                                                  • del.wa.57 Re: Dzisiaj jest 10 07.07 :)) 10.07.07, 17:31
                                                    Witam deszczowo,słoneczniesmile))
                                                    Nie jest zimno,ale ten deszcz,mógłby wreszcie przestac padać.
                                                  • jaga_22 Re: Dzisiaj jest 11.07.07 :)) 11.07.07, 11:27
                                                    Witam dziewczęta.Pogoda troszkę się poprawia.Najważniejsze,że nie pada.
                                                    W niedzielę za to ma być gorąco.
                                                  • del.wa.57 Re: Dzisiaj jest 11.07.07 :)) 11.07.07, 15:25
                                                    Witamsmile)
                                                    Jago zależy gdzie nie pada u mnie leje poprostu z domu wyjść nie można.U mnie
                                                    tez zapowiadaja na sobotę 30st,bedziemy narzekać na gorączkęsmile)))
                                                  • jaga_22 Re: Dzisiaj jest 12.07.07 :)) 12.07.07, 09:27
                                                    Wiadomo ,że wszystkim nie sposób dogodzić,bo to niemożliwe.
                                                    A u mnie jest dzisiaj piękne słoneczko i cieplutko,czego i Wam życzę.
                                                  • kendo Re: Dzisiaj jest 12.07.07 :)) 12.07.07, 10:45
                                                    wietrznie/wilgotnosad(

niemniej pieknego dnia zycze.
                                                  • kendo Re: Dzisiaj jest 13.07.07 :)) i piatek 13.07.07, 10:24
                                                    ten co wierzy w cyferki i przesady moze w domciu zostanie....
                                                    a tak pozatem obiecali dzien bez deszczu ,z czego sie bardzo ciesze.

miejcie sobie udany dzionek.
                                                  • jaga_22 Re: Dzisiaj jest 13.07.07 :)) i piatek 13.07.07, 11:25
                                                    Dzisiaj znów brzydko.Rano lało i dalej jest pochmurno i dośc chłodno.
                                                    Faktycznie mamy dzisiaj kontrowersyjna datę.Nie przejmuję się nią
                                                    absolutnie.
                                                  • ira.mak Re: Dzisiaj jest 13.07.07 :)) i piatek 13.07.07, 23:16
                                                    Wieczorem przyjechałyśmy bo Aga już chciała do domu.Pogodę cały czas miałyśmy
                                                    fajna ,nie za goraco-w sam raz.Nie zmokłyśmy ani razu.Jutro dopiero będę w
                                                    domu,moja sunia ponoć nie wychodzi prawie z garderoby.Nigdy nie zwracałam uwagi
                                                    na 13-go piątek,ale dziś chyba mnie rozniesie.Coś mi sie porobiło w aparacie i
                                                    chyba ponad 200 zdjęć z Poznania diabli wzięli.Może jak grzebałam to sama
                                                    wykasowałam.Jutro się zamelduję a dziś padam na pysk.
                                                  • jaga_22 Re: Dzisiaj jest 14.07.07 :)) i sobota 14.07.07, 08:35
                                                    Witajcie.Chyba będzie dzisiaj ładniej,bo słonko co chwila próbuje się wydostać
                                                    zza chmurki.Czekam na ten zapowiedziany gorący dzien.Nie lubię się ciepło
                                                    ubierać.Dzisiaj jadę na poszukiwanie mebelków dla córki i dla mnie coś do
                                                    spania.
                                                    Irenka,ciekawa jestem widoku witania z Lalą.
                                                    Musi bardzo tęsknić za Tobą.
                                                  • jaga_22 Re: Dzisiaj jest 14.07.07 :)) i sobota 14.07.07, 20:18
                                                    Najeżdziłam się i namęczyłam i nic nie kupiłam.
                                                    Nawet nie gotowałam tylko po drodze kupiłyśmy chińskie jedzenie,bo już mi się
                                                    nic nie chciało robić,taka byłam umęczona.
                                                    Mamy bliziutko domu.Było bardzo smaczne.
                                                  • jaga_22 Re: Dzisiaj jest 15.07.07 :)) i NIEDZIELA 15.07.07, 07:18
                                                    Pozdrawiam dziewczęta mile i czule he,he.I już środek miesiąca.Jak te dni pędzą.
                                                    Wszyscy będziemy się dzisiaj cieszyć piękną pogodą,Kendo mam nadzieję też.
                                                  • kendo Re: Dzisiaj jest 15.07.07 :)) i NIEDZIELA 15.07.07, 12:04
                                                    oczywiscie jago,
                                                    slnecznie,choc chmury co nieco zaslaniaja go,ale mozna powiedziec,ze jest
                                                    cieplej i nadzieja na plazowanie coraz blizejsmile)

zycze udanego dnia.
                                                  • ira.mak Re: Dzisiaj jest 15.07.07 :)) i NIEDZIELA 15.07.07, 12:14
                                                    I UPAł!!!!Od samego rana.Małe koty leżą jak z diabła skóra,ani sie nie
                                                    ruszają.A ja gotuje świąteczny obiad bo moj ślubny cały tydzień był na
                                                    odgrzewanym więc niech ma.Wczoraj przyjechałam do domu,miałam troche sprzatania....
                                                  • del.wa.57 Re: Dzisiaj jest 15.07.07 :)) i NIEDZIELA 15.07.07, 15:11
                                                    Ojej,dawno mnie tutaj nie było,miałam troche zajeć,pogoda cudna,wreszcie!!!!
                                                    Pozdrawiam wszystkich serdeczniewink)
                                                    Witaj w domu Irenko.
                                                  • jaga_22 Re: Dzisiaj jest 1607.07 :)) Poniedziałek 16.07.07, 09:46
                                                    W mieszkaniu jeszcze jest przyjemnie,ale na balkonie patelnia.
                                                    Ciężko mają ci co pracują.
                                                  • kendo Re: Dzisiaj jest 1607.07 :)) Poniedziałek 16.07.07, 09:52
                                                    no taskiego upalu jeszcze nie mamy Jago,witaj ranny ptaszkusmile)
                                                    po nocnej burzy z blyskawicami jest wzglednie....

zycze lekkich zefirkow i udanego dnia.
                                                  • ira.mak Re: Dzisiaj jest 1607.07 :)) Poniedziałek 16.07.07, 11:05
                                                    Podeślij trochę tych zefirków-bo tu jeszcze południa nie ma a na termometrze w
                                                    cieniu mam 33 st.Od rana tak daje,nie wyjde dzis z domu.
                                                  • kendo Re: Dzisiaj jest 17.07.07 :)) Wtorek 17.07.07, 11:11
                                                    no tak,znowu burzy/blyska/leje.....
                                                    a las z grzybami/plaza ?? ,mam nadzieje,ze zaczeka na mniesmile))))))))

zycze udanego dnia.
                                                  • kendo Re: Dzisiaj jest 18.07.07 :)) sroda 18.07.07, 07:44
                                                    zapowiada sie obiecujaco slonecznie.

zycze pieknego dnia.
      • annaz41 Re: Jak sie macie???? Juz nowy dzień:))))) 18.07.07, 09:40

CHyba mieszkamy wtej samej miejscowosci.
        • jaga_22 Re: Jak sie macie???? Juz nowy dzień:))))) 18.07.07, 12:26
          Powiedz Anno skąd jesteś,jeśli to nie tajemnica.
          Na szczęście dzisiaj już tak nie grzeje niemiłosiernie.
          Niebo jest zachmurzone,ma padać przelotnie.
          • ira.mak Re: Jak sie macie???? Juz nowy dzień:))))) 18.07.07, 21:50
            U nas raptem tak popadało jakby aniołek siusiu zrobił.Wczoraj mam nieobecność
            ale upał mnie rozłożył i nowe zmartwienie,muszę to przetrawić.Siostra znów musi
            do szpitala,aż do Gliwic.
            • jaga_22 Re: Jak sie macie???? Juz nowy dzień:))))) 19.07.07, 08:15
              U mnie miało wcoraj padac,a tylko pokropiło.Dzisiaj dalej gorąco.
              Jak zauważyłam,abym dobrze się czuła i nie marzła,to temp. powinna byc 24-25 st.
              Irenka,czy to w związku poprzednim pobytem Twojej siostry w szpitalu,czy nowa
              dolegliwosc.
              Przy tych upałach trzeba naprawdę uważac,aby sobie nie zaszkodzic.
              • boryska1 Re: Jak sie macie???? Juz nowy dzień:))))) 19.07.07, 12:20
                witam dopiero tutaj trafiłam
                u mnie od tygodnia upały
                pies ma długie spacer wcześnie rano
                i pózno wieczorem
                w południe krótko
                pozdrawiam
                • jaga_22 Re: Jak sie macie???? Juz nowy dzień:))))) 19.07.07, 12:51
                  Witaj bortsko1.Mam nadzieję,że dłużej u nas zabawisz?
                  • ira.mak Re: Jak sie macie???? Juz nowy dzień:))))) 19.07.07, 14:59
                    Cześc boryska-witamy cie serdecznie i zapraszamy do aktywnego
                    uczestnictwa.Jaga,niestety -cos nowego i diabli wiedzą jak sie to skończy.Po
                    tamtym udarze został trwale uszkodzony nerw wzrokowy i sa problemy,a teraz musi
                    jechać do Gliwic,ma juz termin konsultacji na 24.07 i dalej zalezy,albo od razu
                    zostanie albo czeka na termin operacji.Jakis guzek na płacie tarczycowym.Biopsja
                    wykazała jakies komórki ale cos bliższego to dopiero tam.Oszaleć można.Jeszcze
                    ten upał.Ja sie dzis polewam w ogródku wodą z węża.
                    • jaga_22 Re: Jak sie macie???? Juz nowy dzień:))))) 19.07.07, 15:18
                      Irenko moja sąsiadka też miała guzki zimne na tarczycy,robili jej biopsję,a
                      potem operację.Biopsja nie wykazała zmian nowotworowych.
                      Ja miałam 2 guzki gorące,ale załatwili jodem radioaktywnym.
                      W tej chwili ja i ona mamy niedoczynność tarczycy.
                      Na pewno będzie dobrze.Wyników nie podają przez telefon ani złych ,ani dobrych.
                      • boryska1 Re: Jak sie macie???? Juz nowy dzień:))))) 20.07.07, 08:09
                        zapowiada sie znowu upalny dzień
                        na pewno banał
                        jak nic nie boli...to na pewno nie żyję
                        co jest grozniejsze
                        ból psychiczny czy tez fizyczny
                        a samotność
                        mimo wszystko miłego dnia
                        • jaga_22 Re: Jak sie macie???? Juz nowy dzień:))))) 20.07.07, 20:38
                          Witajcie kochani.Nie mogę dłużej pisać,bo straszna burza nadciąga.Błyska i
                          grzmi coraz okropniej.Ale leje.
                          Boryska1, przepraszam,że przekręciłam ostatnio.
                          • ira.mak Re: Jak sie macie???? Juz nowy dzień:))))) 20.07.07, 20:59
                            U nas jak na razie ani burzy ani deszczu.Jaga usiłuję sobie powtarzać że będzie
                            dobrze ale gdzieś tam sie czai strach.Zobaczymy-24 ma konsultację w
                            Gliwicach,nie wiadomo jeszcze czy od razu zostanie czy dostanie termin
                            operacji.I zobaczymy co dalej.Wiesz-ona juz jest tak znerwicowana bo juz
                            przeszła zawał,potem udar,po tym udarze z lewej strony ma czarna ścianę-nie
                            widzi bo uszkodziło jej nerw wzrokowy a teraz jeszcze to...
                            • jaga_22 Re: Jak sie macie???? Juz nowy dzień:))))) 20.07.07, 21:23
                              Wiem,że to się tak nie da na zawołanie sobie powiedziec, będzie dobrze i po
                              kłopocie.
                              Mówi się,że nadzieja matką głupich,ale nadzieja jest zawsze .Człowiek
                              podświadomie w to wierzy,czy chce tego czy nie.
                              Jednak najczęściej nadzieja wygrywa.Najgorsze to jest to czekanie i bić się z
                              myślami.
                              U mnie już po burzy.Jeden kot tak się schował,że nie mogę go znależć.

• boryska1 Re: Jak sie macie???? Juz nowy dzień:))))) 21.07.07, 06:20
                                mój dzień zaczął się wcześnie niebo zaczęło błyskać i słychać było mruczenie
                                szybko błyski i grzmoty się przybliżały no i wreszcie ulewa
                                zapomniałam o oknie w kuchni....hihihi i musiałam wycierać
                                teraz jest pochmurnie ale rześko
                                miłego spokojnego dnia
                                • kendo Re: Jak sie macie???? Juz nowy dzień:))))) 21.07.07, 10:55
                                  tu popadalo noca,na razie niewiadomo ,jak uksztaltuje sie pogoda,zrobilo sie
                                  chlodnosad(

niemniej zycze udanego weekendu.
                                  • ira.mak Re: Jak sie macie???? Juz nowy dzień:))))) 21.07.07, 21:20
                                    Koło północy przeszła burza,tak błyskało ze było widno-raz za razem.A dziś było
                                    tak parno że trudno było oddychać.Mało dzis sie udzielam ale mam taki podły
                                    nastrój...Po paru dniach chyba przejdzie.
                                    • ira.mak Re: Jak sie macie???? Juz nowy dzień:))))) 22.07.07, 18:53
                                      A co tu tak pusto?Pogoda dziś jak w kalejdoskopie-a najlepsze miałam
                                      przebudzenie.Około 5.30 jak gruchnęło to sie zerwałam na rowne nogi.
                                      • jaga_22 Re: Jak sie macie???? Juz nowy dzień:))))) 22.07.07, 20:04
                                        Witam wieczorkiem dopiero,bo nie mogłam się dostać do kompa.
                                        U mnie o 16 była burza .Lał duży deszcz ,grzmiało i błyskało.
                                        Trochę się wychłodziło,to dobrze,bo w nocy nie spałam od 1.30 do 4-tej.
                                        • jaga_22 Re: Jak sie macie???? Juz nowy dzień:))))) 23.07.07, 09:03
                                          Witam pracusie.Dziś jest pięknie na dworze.Tak bardzo nie pali.
                                          Ja wogóle jestem nieopalona.Bardzo lubię jak słonko świeci,ale chowam się w cień.
                                          • jaga_22 Re: Jak sie macie???? Juz nowy dzień:))))) 24.07.07, 08:49
                                            Czuję się lepiej niż wczoraj.Za dużo było tragedii.Nie wychodziło mi z głowy.
                                            Ja się już oswoiłam z tą tragedią,ale rodzina do końca życia ma o czym myśleć.
                                            Do kogo ja gadam,przecież tu nikogo nie ma i wczoraj też nie było.Chyba
                                            przestanę wypisywać sama do siebie.
                                            • jaga_22 Re: Jak sie macie???? Juz nowy dzień:))))) 25.07.07, 12:14
                                              Irenka,pewnie jesteś w Gliwicach.Czy wszystko w porządku?
                                              • ira.mak Re: Jak sie macie???? Juz nowy dzień:))))) 25.07.07, 18:40
                                                Musiałam znienacka wyjechać na 2 dni do syna a jemu akurat siadł komputer i
                                                oddał go do naprawy a czasu brakuje zeby do kafejki lecieć.Za to pochlapałam sie
                                                do woli w aquaparku.Do Gliwic nie było sensu jechać bo pojechała tam druga
                                                siostra-na razie będą weryfikować te wyniki,ma zrobić USG szyi i jechać
                                                20.08.Dopiero wtedy orzekna czy i kiedy będzie operacja-może nie jest tak żle
                                                jak na miejscu ocenili.
                                                • jaga_22 Re: Jak sie macie???? Juz nowy dzień:))))) 26.07.07, 10:22
                                                  Będzie dobrze Irenka.
                                                  Dzień jest dzisiaj ładny.Słonecznie i nie za gorąco.
                                                  • ira.mak Re: Jak sie macie???? Juz nowy dzień:))))) 26.07.07, 15:31
                                                    U nas też piękna pogoda ale jutro ponoć znów ma popadać i tak w kratkę.Ale juz
                                                    wole to niz te upały.
                                                  • jaga_22 Re: Jak sie macie???? Juz nowy dzień:))))) 27.07.07, 16:53
                                                    Dziwna ta pogoda dzisiaj.Niby ciepło,ale totalne zachmurzenie i trochę popadało.
                                                  • kendo Re: Jak sie macie???? Juz nowy dzień:))))) 27.07.07, 17:39
                                                    umnie wieje jak w kieleckim,
                                                    przelotne opady tez sasad(((((((((((((

mielgo wieczoru zycze.
                                                  • ira.mak Re: Jak sie macie???? Juz nowy dzień:))))) 27.07.07, 20:33
                                                    U mnie jest całkiem fajnie.Tylko dzis mialam pracowity dzień,na koniec
                                                    odwaliłam prasowanie i jestem z lekka zajechana.Zastanawiam sie dlaczego nie
                                                    kupiłam jeszcze zmywarki do naczyń....
                                                  • ira.mak Re: Jak sie macie???? Juz nowy dzień:))))) 28.07.07, 09:18
                                                    Od rana było pięknie-słońce...I o 8.30 od zachodu ciemne chmury .A ja sie
                                                    rozpędziłam i podlewałam kwiatki.
                                                  • jaga_22 Re: Jak sie macie???? Juz nowy dzień:))))) 28.07.07, 10:35
                                                    Może się okazac,że dobrze zrobiłaś.Chura to jeszcze nie deszcz.
                                                    Pogoda piękna,życzę udanego dnia.
                                                  • maria73 dzień dobry.... 29.07.07, 08:05
                                                    witam wszystkich bardzo serdecznie;0
                                                    Właśnie wróciłam z mojego zesłania wink)
                                                    byłam cztery tygodnie daleko od ludzi ale za to w przepięknej okolicy
                                                    przez 2 tygodnie słońce piekło jak szalone - 37 stopni w cieniu regularnie!!
                                                    wokoło piękna zieleń ,cisza,ptaki chodzące pod oknami,myszka wpadająca nocą z
                                                    wizytą ,lub sprawdzająca obecność przy ognisku,
                                                    zobaczyłam Bieszczady i zachwyciłam się ich urodą,
                                                    weszłam na Połoninę Caryńską i przetrwałam wiatr tam wiejący - czegoś podobnego
                                                    w życiu nie doświadczyłam) wink)
                                                    pierwszy raz w życiu spałam pod namiotem - na karimacie- a na dodatek w nocy
                                                    była burza....żebyście wiedziały jak ja rano wstawałam do pionu!!!!
                                                    nacieszyłam się wnukami - 4 tygodnie to wystarczy wink
                                                    a teraz cieszę się że jestem tu !!!
                                                    Muszę sobie tylko poukładać ten świat od nowa wink
                                                  • jaga_22 Re: dzień dobry.... 29.07.07, 10:27
                                                    Witam wcześniaków.Muszę się śpiszyc,bo właśnie wnuczek zadzwonił,że jedzie do nas
                                                    rowerem.
                                                    wczoraj córka przyjechała z wnukami z nad morza,to dzisiaj się spotykamy.
                                                    Rano świciło słonko,ale teraz zrobiło się pochmurno.
                                                    Fajnie przeżyłaś wakacje Mario.Jesteś twarda.Ja bym i godzinki nie poleżała na
                                                    karimacie.A rano to raczej wyszłabym na czworakach.
                                                  • kendo Re: dzień dobry.... 29.07.07, 10:40
                                                    ech,przelotne deszcze i chlodnosad(

niemniej jednak zycze cieplego dnia z wnukami i bezwink))))))))))))
                                                  • ira.mak Re: dzień dobry.... 29.07.07, 11:41
                                                    U mnie już którys dzień zaczyna sie wszystko pieknie-słońce,ciepło....Tak jak
                                                    dziś-od 7 mej siedzialam z Lalą ,kawą i ksiażką na tarasie.O 9 diabli słońce
                                                    wzięli.Witaj Mario!
                                                  • jaga_22 Re: dzień dobry.... 30.07.07, 09:05
                                                    Udanego miłego dnia życzę,mimo brzydkiej pogody.Słonko leniuchuje.

www.gifyzosi.friko.pl/gif/slonko.gif
                                                  • kendo Re: dzień dobry.... 30.07.07, 09:39
                                                    podobnie jest tutaj,
                                                    za chlodno bylo by zjesc sniadanie na altanie,
                                                    ech......milego dnia zyccze.

PS;..jago ,otworzyl mi sie tylko jakis emblemacik i niewiem co do czego?wink
                                                  • jaga_22 Re: dzień dobry.... 30.07.07, 09:50
                                                    Och,przepraszam Kendo.Zapomniałam,że gify Zosi po pewnym czasie znikają.

Tamto było ziewające słoneczko,to będzie lepsze na ten bury dzień

gify.klimacik.pl/mini/389.gif
                                                  • ira.mak Re: dzień dobry.... 30.07.07, 11:57
                                                    Jaka zwariowana pogoda dzisiaj!!!Lala mnie obudziła koło 8-mej,mąż jeszcze
                                                    spał,to ja musiałam wstać zamknąć najpierw Figę bo mam obawy że mi tą małą
                                                    capnie i trzeba było na podwórko wyjsc z Lalą bo sama nie raczy-a tu lało jak z
                                                    cebra!Cały czas na zmianę-to leje to sie przejaśnia i słońce świeci a wieje jak
                                                    diabli.
                                                  • jaga_22 Re: dzień dobry.... 31.07.07, 09:44
                                                    U nas też było wczoraj wstrętnie.Nie dośc,że zimno to jeszcze wiatr.
                                                    Dzisiaj na razie nie pada,ale tylko na razie.

Zamiast słoneczka.

ttp://gify.org/bazagif/ogien/fuoco170.gif
                                                  • jaga_22 Re: dzień dobry.... 31.07.07, 09:47
                                                    poprawiam,bo nawet ogień nie chciał się zapalic.

gify.org/bazagif/ogien/fuoco170.gif
                                                  • kendo Re: dzień dobry.... 31.07.07, 10:15
                                                    oj tak,dzis wartaloby w kominku drwa podpalic,
                                                    chlodno,koniec lipca i czlek nienacieszyl sie latemsad(

ciepleggo dnia zycze.
                                                  • jaga_22 Re: dzień dobry.... 01.08.07, 07:07
                                                    Tak jak wczoraj niebo zasnute chmurami.Nawet nie są ciemne,tylko słoneczko
                                                    gdzieś uciekło i jest bardzo ponuro.
                                                    Jutro ma być ładnie,ale tylko jutro.

gify.klimacik.pl/mini/385.gif
                                                  • maria73 Re: dzień dobry.... 01.08.07, 07:59
                                                    a u mnie przepiekne słońce
                                                    że aż żyć się chce!!
                                                    Zyczę wam tego samego wink
                                                  • ira.mak Re: dzień dobry.... 01.08.07, 15:27
                                                    Mialam niespodziewanych gości i nie było jak nawet kliknąć do was-ale już
                                                    jestem.Pogoda nawet nienajgorsza,można wytrzymać.
                                                  • del.wa.57 Re: dzień dobry.... 01.08.07, 20:01
                                                    Witajcie kochanismile)
                                                    U nie dzisiaj cudnie za oknem,okna pootwierane jest bardzo,bardzo ciepło a
                                                    jeszcze wczoraj trzeba było swetry ubierać.
                                                  • jaga_22 Re: dzień dobry.... 02.08.07, 06:54
                                                    U mnie już słonko wyszło.Będzie dzisiaj pięknie.
                                                    Nie wiem dlaczego ptaszki nie swiergolą,a tak lubię słuchać.
                                                    Może się przeniosły gdzieś dalej.
                                                  • ira.mak Re: dzień dobry.... 02.08.07, 09:29
                                                    Dziś jest pięknie!Muszę sie spieszyć bo chyba dzis przyjedzie syn z wnuczką i
                                                    na jutro mamy zaplanowana wycieczke do Glogowa (ze względu na Agusię,bo my to
                                                    juz przerabialismy)do Muzeum,do Skansenu wsrod ziół,nad Odrę no i do
                                                    Okey'parku.Dziecko bardzo lubi zwiedzać i co wazne,pamieta potem co
                                                    widziała.Ostatnio wymieniała muzea jakie widziała w Poznaniu.Teraz dzieci (nie
                                                    wszystkie-miestety,)maja dobrze.
                                                  • jaga_22 Re: dzień dobry.... 03.08.07, 11:06
                                                    Dobrze robisz Irenka,że dzieci przyzwyczajasz do kultury.Bo czym skorupka
                                                    za młodu nasiąknie to ......
                                                    Córka też, jak ma wolne to targa dzieciaki po muzeach i innych zabytkach.
                                                    Dzisiaj nie jest już tak pięknie jak wczoraj,ale trochę słonko przyświeca.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka