Gość: Jakub Jagodziński IP: *.aster.pl 06.10.09, 15:15 Od 16:30 w TVN Warszawa dziś program na temat bus-pasu na Trasie Łazienkowskiej. Mam nadzieję, że opiekun forum nie posądzi mnie o reklamę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adminppdwir Re: Bus-pas na Trasie Łazienkowskiej 06.10.09, 19:37 Reklama to może nie, ale zbędne powielanie wątków na pewno ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rosada Re: Bus-pas na Trasie Łazienkowskiej 06.10.09, 23:15 Myślę, że forum nie jest sprawdzane tak często żeby info o tym, że będziesz w TV podane godzinę przed emisją odbiło się szerokim echem. Tak więc o reklamie nie ma mowy. A co kierowcy (i znaczna część pasażerów) sądzą o bus-pasie można przeczytać, faktycznie, w innych wątkach. Ps. Ja w każdym razie, pierwszy raz w życiu, stałem w korku na Trasie Ł w niedzielę o 14.00..... ;((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Jagodziński Re: Bus-pas na Trasie Łazienkowskiej IP: *.aster.pl 07.10.09, 06:43 Adamie gdybym wiedział o emisji wcześniej to bym napisał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Bus-pas na Trasie Łazienkowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.09, 15:27 Nareszcie mogę normalnie dojechać do pracy.Przedtem od ul.Międzyborskiej do metra Politechnika jechałam ok.35min.,podczas gdy w normalnym tempie trwa to 10.Chwała za bus-pas.A jeżeli komuś nie pasuje to jest komunikacja miejska.Fakt zdarzają się sytuacje w których może to być kłopotliwe,ale zawsze jest jakieś wyjście.Zdecydowanie jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
zumber Re: Bus-pas na Trasie Łazienkowskiej 09.10.09, 15:42 Generalnie masz rację, ale są dwa PODSTAWOWE zastrzeżenia: 1. Do buspasa trzeba dojechać. I tu jest dramat. 2. Buspas obowiązuje całą dobę, światek-piątek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila Re: Bus-pas na Trasie Łazienkowskiej IP: 89.72.45.* 11.10.09, 00:55 Fajnie Ewo, ze z Miedzyborskiej mozesz jechac szybciej.... tylko, ze nie wszyscy wsiadaja na Miedzyborskiej... niektorzy na Fieldorfa, Ostrobramskiej, Zamienieckiej, albo jeszcze dalej i stoja w megakorkach... takich , jakich nie bylo przed tym poronionym pomyslem o nazwie BUSPAS... ja jade do pracy o 15-20 minut dluzej... i nie moge jak zwykle zostawic auta przy Saskiej, bo zeby dojechac do Saskiej musze stac w korku..., a o parkingu przed buspasem jakos nikt nie pomyslal..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC Re: Bus-pas na Trasie Łazienkowskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.09, 08:09 A co to znaczy powielanie.W końcu to forum jest dla nas mieszkańców Pragi Płd a nie odwrotnie.Nie musze ani nie chcę - być może- przeszukiwać innych forów typu Warszawa czy o tematyce np.motoryzacyjnej żeby poczytać coś na temat bus pasa na trasie ł.Ten temat jak najbardziej odpowiada nazwie i tematyce tego forum i jest z nim związany, w końcu to także my mieszkańcy Pragi Płd jak ja dziesiaj musiałem odstać na Wale Miedześzyńskim kilkanaście minut bo jest utrudniony wjazd na most- a nie miałem najmniejszego zamiaru z niego korzystać - właśnie ze względu na ten poroniony pomysł.Więc nie widze najmniejszego powodu do tłumaczenia się adminowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Jagodziński Re: Bus-pas na Trasie Łazienkowskiej IP: 94.75.121.* 07.10.09, 11:46 Dyskusja na temat bus-pasu toczy się rzeczywiście w innym temacie ale jednak jego tytuł może wskazywać, że dotyczy tylko komunikacji na Gocławiu. Rzeczywiście nie każdy musi zaglądać na inne tematy. Również i dlatego założyłem nowy temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alnilam Re: Bus-pas na Trasie Łazienkowskiej IP: *.acn.waw.pl 07.10.09, 12:43 no dobrze, ale co było w tym programie? Może jakiś link? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jm Re: Bus-pas na Trasie Łazienkowskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.09, 13:09 Link do programu: www.tvnwarszawa.pl/28415,1622718,0,1,praga_nie_chce_buspasa,wiadomosc.html Tylko dlaczego mowa w nim była tylko o Pradze Płd skoro i Rembertów, i Wesoła, i Miłosna i jeszczew wiele innych gmin przywarszawskich również w tych korkach stoi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdegustowany Re: Bus-pas na Trasie Łazienkowskiej IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 07.10.09, 13:12 Z placu Bankowego tego nie widać.A Jak nie widać to znaczy nie ma problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: Bus-pas na Trasie Łazienkowskiej IP: 94.75.121.* 07.10.09, 13:14 Grunt to dobry lansik na chwilę przed wyborami. Myślisz że to Ci pomoże?? Odpowiedz Link Zgłoś
jufox Re: Bus-pas na Trasie Łazienkowskiej 07.10.09, 13:19 Ten link to do artykułu. Interesuje mnie czy są jakieś wnioski? Bo już gdzieś na portalu TVN Warszawa przeczytałam wypowiedź kogoś z ZDM, że to kierowcy zawiedli. Jak rozumiem zawiedli tym, że jeżdżą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jm Re: Bus-pas na Trasie Łazienkowskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.09, 21:07 Ten link nie był do artykułu tylko do reortażu, o który wcześniej ktoś pytał. Można obejrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
rosada Re: Bus-pas na Trasie Łazienkowskiej 08.10.09, 12:26 Kuba, jak widzisz admin jest łaskawy ;) Ale z materiału Cię chyba wycieli. W przeciwieństwie do Superaka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Jagodziński Re: Bus-pas na Trasie Łazienkowskiej IP: 94.75.121.* 08.10.09, 12:52 Cały wtorkowy Reporter Miejski był o bus-pasie. Półtorej godziny. Ten program po prostu nie jest umieszczany na necie przez TVN. A w skrótach w Stolicy puścili tylko wypowiedzi Bożeny i Michała a wycieli moje, Marcina i Marka Karpowicza. W środę rano byłem jeszcze wspólnie z Marią Szreder w studio w Witaj Warszawo ale w necie też tego nie udostępniają. W jednej z Gazet jest dziś artykuł w sprawie bus-pasa z wypowiedziami moimi, Bartka Wichniarza i Michała Suliborskiego. Tytułu Gazety już nie podam bo łaskawości admina nie chcę nadużywać. Odpowiedz Link Zgłoś
adminppdwir Re: Bus-pas na Trasie Łazienkowskiej 08.10.09, 13:49 Zaraz zaraz, spokojnie;) Jesteś osobą publiczną, więc zamieszczanie linków do Twoich publicznych wypowiedzi w mediach jest jak najbardziej na miejscu. Rób to jak chcesz. Zwróć(cie) jednak uwagę, że jest to forum dyskusyjne. Więc każda wypowiedź na forum musi być choć w założeniu elementem dyskusji, nie zaś monologu czy autoporomocji, o którą Was nie podejrzewam ;) W praktyce chodzi o to, żeby nie dawać samych linków do "innych" mediów, bez komentarza czy streszczenia tego co się pod linkiem znajduje. Co do dublowania wątków (ktoś wyżej pisał), to oczywiście chodzi o dublowanie wątków w ramach pojedynczego konkretnego forum, a nie sieci globalnej:) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antypozorant. Re: Bus-pas na Trasie Łazienkowskiej IP: *.acn.waw.pl 10.10.09, 07:39 No i co z tego, że jakaś tam telewizja, coś tam,coś tam pokazała. Mieszkańców Gocławia, bardziej interesują konkretne działania, jakie zostaną podjęte m.in przez Radnych Gocławia, i Radę Osiedla Gocław, w celu zlikwidowania negatywnych skutków wprowadzenia buspasa. Odpowiedz Link Zgłoś
okinox Jakub Jagodziński nie dotrzymuje obietnic.... 09.10.09, 11:55 OK, nie udało się w wątku pokrewnym to może tu zadziała? No, chyba że radny J. Jagodziński olewanie wyborców i nie odpowiadanie na niewygodne pytania ma w zwyczaju... Gość portalu: Jakub Jagodziński napisał(06.10.2009 r.): > Jutro postaram się odpowiedzieć na większość wątków pojawiających >się w dyskusji. "Jutro to dziś. Tyle, że jutro..." S. Mrożek No i gdzie ta odpowiedź? Nie dotrzymuje Pan obietnic, Panie radny... >radni są władzą uchwałodawczą a nie wykonawczą i nie planują >remontów. Z definicji władza wykonawcza realizuje decyzje podejmowane przez władzę uchwałodawczą. W Warszawie jest inaczej? >Poza tym remont ciągu Paryska/Francuska będzie trwał około roku. >Nie jest to bowiem frezowanie ulicy tylko kompleksowy remont i na >pewno nie da się go przeprowadzić tylko w wakacje. OK, tyle tylko że obecny remont jest pierwszym etapem tych prac i ma być wykonany między 01.10 a 31.12 br. Nie dało się zaplanować tego tak, aby remontu był zrobiony w wakacje? >Jutro o 8 rano w TVN Warszawa ponownie będzie omawiana sprawa bus- >pasu na Trasie Łazienkowskiej... Może uszło to Pana uwadze ale o 8 rano (tak samo jak o 16:30) nie oglądamy TVN tylko STOIMY W KORKACH!!!! Więc może odpowie Pan łaskawie co w tej sytuacji mogą a czego nie mogą radni i najróżniejsze komisje utrzymywane z naszych podatków? Jest jakiś sens aby to wszystko utrzymywać skoro i tak możecie tylko podejmować uchwały z których nic nie wynika? FYI: potrzebujemy władzy skutecznej a nie uchwałodawczej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan_Admina Re: bajpas dla bus-pasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 17:22 Jeśli drogi Admin pozwoli,to wyręczając Rycha, który istnieje tylko w sieci pozwolę sobie tę dyskusję ubogacić... ** I stało się! – Jedni rozdzierają koszulę na piersiach, drugim od braw puchną dłonie. Urzędnicy wzmocnieni premiami są przeświadczeni, że tak trzeba było, że tym razem nie wyszło jak zawsze – 22-gi września przeszedł do historii, jako dzień paraliżu na jednym z nielicznych warszawskich mostów. Dziś po niemal dwóch tygodniach ci sami urzędnicy jeszcze się stawiają mówiąc – z każdym dniem sytuacja normalnieje ( czyt. z każdym dniem ubywa chętnych do czekania w kolejce przed bus – pasem), ale już zaczynają mięknąć. Bo co to byłoby, gdyby najbliższe wybory samorządowe poszły nie tak i to wcale nie przez stadion Legii, i to wcale nie przez „rzeź” inwestycyjną Pragi, ale przez najdłuższy bus-pas… * Z bus - pasem miało być jak z innymi inwestycjami drogowymi – nie mogąc zrobić nic wielkiego, postanowiono ograniczyć się do wylania farby, tak, jak w innym miejscu stawia się po prostu znak „uwaga wyboje”, zamiast remontować nawierzchnię. W tej operacji miała dopomóc pogoda, która w poprzednich latach już nie raz i nie dwa zmuszała użytkowników czterech kółek do skrobania szyb swoich aut i tym samym kierowcy odstawialiby swoje mechaniczne rumaki na zimowe leże. A tu – pogoda jak drut. Nie chciało mrozić, nie chciało padać. Dziś urzędnicy głowią się, jak założyć bajpas, aby nie pogrążyć i tak niskiej średniej szybkości poruszania się w mieście? Może ograniczenia miałby obowiązywać tylko w godzinach szczytu? Może pozwolić korzystać z bus - pasa samochodom prywatnym pod warunkiem, że jadą nimi minimum trzy osoby? Brawo! Od razu zrobi się ruch w ciucholandach, a producenci manekinów nie nadążą z ich wytwarzaniem. Aby kamera miała pewność – każdy z takich samochodów powinien mieć kartkę formatu A4 z napisem „przewóz osób”. * Pójdźmy dalej tym tropem … Już czas drogie panie ( p. HGW i G. Lendzion z ZDM), abyście przyparły do muru stołecznych rajców, krajowych posłów i senatorów – czas na zmianę ustawy warszawskiej – stolica godna jest godnych opłat parkingowych ( 10 zł za 1 h, 15 za 2h, 25 za 3 h). Parkometry dla każdego i wszędzie. W mieście, gdzie budowa ronda to już koszt 5,5 mln złotych ( na Obrzeźnej), nie wypada zbierać bilonu. - Tylko tak zapewnione źródło finansowania pozwoli na skredytowanie nowych autobusów, które się nie będą palić, nowych wiat przystankowych, aby ludzie nie mokli na przystankach i nowych linii, aby bus – pas na Łazienkowskiej wyglądał tak, jak wygląda ulica w czołówce serialu „Londyńczycy”, a nie jak autostradowy pas awaryjny, a ludzie nie czekali dłuużej niż 5 minut na kolejny kurs. * Idźmy dalej – doktryna szoku. Nowy bus-pas z Janek do Pl. Zawiszy. Nie na wiosnę, ale już teraz. W dni parzyste jeżdżą ci, co mają samochody z parzystym nr rej., w nieparzyste – nieparzyści ( wzrośnie sprzedaż aut!). Jeśli to nie pomoże, to zakaz wjazdu do miasta bez winiety ( różnica w cenie ubezpieczenia w stolicy i „Pcimiu Dolnym”) aut na obcych rejestracjach. Dla wszystkich hulajnogi i rowery. Zamiast nowych dróg – kanały wodne i łodzie. * Pani Haniu, Pani nie może tego powiedzieć w czasie tegorocznej zabawy sylwestrowej, – ale ja mogę... - Nie stać nas na większe zagęszczenie samochodami centrum miasta. Cieszymy się, że tak chętnie przyjeżdżacie tu żyć i pracować. Na początek wybraliśmy stronę praską, ale na tym nie poprzestaniemy, a tym czasem dobrej zabawy i do siego, wyborczego nowego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
survey06 Re: W Warszawie zapomniano o taksówkach 11.10.09, 15:22 By-bus to nic nowego ani specjalnego w większości milionowych miast nie tylko Europy, ale i świata. Podstawowa różnica między Warszawą i innymi metropoliami jest taka, że w takim Wiedniu, Budapeszcie, Mediolanie czy Atenach po wydzielonych pasach oprócz autobusów mogą się również poruszać taksówki. W Warszawie o taksówkach zapomniano. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś