Dodaj do ulubionych

Aster vs. Netia

01.12.09, 18:39
Netia namawia mnie na przejście do nich z łączem netowym w ramach "hipnotyzującej promocji" W grę wchodziłoby łącze 4 Mb. W chwili obecnej mam w Aster pakiet "Twój Dom".
Oczywiście po za względami kosztowymi, które w jednoznaczny sposób przemawiają za Netią, prosiłbym o info, czy Netia faktycznie jest taka cacy, cacy.
Z tego co mi się wyświetla na forum to opinie o nich są raczej średnie...
Jak jest Wasza opinia - warto się bujać do Netii?
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Aster vs. Netia IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.09, 19:06
      warto wziać 8M za 79zł a do tego pierwsze pół roku po złotówce
    • Gość: tia jeszcze kilka dni temu IP: *.aster.pl 01.12.09, 20:00
      bym napisał, że aster jest bezkonkurencyjny. Ale właśnie przysłali mi jakieś faktury korygujące za rok wstecz i sprawa idzie w kierunku sądu.
      Póki co płacę 70 zł za łącze 4/8 Mb i uważam to za rewelację. Jakość też super, bez przerw, spadków prędkości itp.
      O netii nic nie wiem. Ale wiem, że z aster można nieźle negocjować. No chyba że patrz powyżej;)
    • Gość: hytry Re: Aster vs. Netia IP: *.home.aster.pl 10.12.09, 17:11
      . jak sam okresliles "bujac sie"... czy ja wiem, to zalezy co u ciebie bardziej
      sie sprawdza, i jak cenowo z swoja oferta stoisz... mi bardizej odpowiada neo 2b
      za 59,90.. ale znow kto co lubi ;)
      • miszel73 Re: Aster vs. Netia 10.12.09, 21:35
        Ale majac neo w tej cenie musisz bulić dodatkowo za telefon co jest bezsensem wg
        mnie i wyludzaniem pieniedzy przez tepsę.
        • Gość: posiadacz netii Re: Aster vs. Netia IP: *.met.pl 11.12.09, 08:53
          Musisz bardzo uważąć na Netię. Ja miałem telefon i internet w netii
          na łączu tepsy. W lipcu podpisałem umowę na migrację do LLU
          (uwolniona pętla lokalna). W październiku tepsa uwolniła sygnał
          (czyli rozłączyła łącze), a netia powinna kilka dni wcześniej
          przesłac mi router do odbioru internetu i telefonu (po vopiie). Z
          powodu braku sprzętu przez 2 miesiące nie miałem internetu i
          telefonu :-) Dopiero interwencja w UKE dała odzew ze strony netii.
          Póki nie masz sygnału z netii, nie zrywaj starej umowy - taka moja
          dobra rada. Bo bedziesz żałował.
          • Gość: zły enron DNO - uważajcie, przeczytajcie umowę! IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.09, 21:46
            załatwienie reklamacji w netii
            3 tygodnie bez internetu i telefonu - usługa przymusowo łączona, żadnego
            kontaktu z netii, wiem że taki kontakt jest możliwy.
            Żadnego wyjaśnienia, brak informacji o czasie naprawy oraz o przyczynie usterki.
            Notorycznie wprowadzający w błąd pracownicy, kłamcy.
            Rachunek na 300 złotych z komórki, wszystko na infolinię netii. To nie pierwszy
            raz. Przeszedłem z tepsy do netii tylko pod warunkiem bezproblemowego i
            szybkiego przejścia. Umowa podpisana na początku lipca, usługa uruchomiona w
            październiku (3 MIESIĄCE BEZ DOSTĘPU DO SIECI!).
            OSTRZEGAM WAS, POZORNE "OSZCZĘDNOŚCI" TRAFI SZLAG PODCZAS JAKICHKOLWIEK
            PROBLEMÓW!!!
            NETIA WYCENIŁA 3 TYGODNIOWĄ PRZERWĘ W DOSTĘPIE DO USŁUG NA 30 ZŁOTYCH!!!
    • Gość: twarzNetii Re: Aster vs. Netia IP: *.146.147.186.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.12.09, 22:11
      Netia wyłudza pieniądze za nie wykonane usługi, pozbawia telefonu na dłuższy czas, o udostępnieniu danych do konfiguracji telefonu można zapomnieć - tłumaczą to tajemnicą. Na żadną reklamację nie odpowiedzieli. Jestem w trakcie wytaczania sprawy przeciw w/w.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka