Gość: Obywatel K. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 21:37 Nie wiem o co chodzi autorom artykułu? O nieprecyzyjność pzepisów? To nie pierwszy i nie ostatni taki akt w kraju. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bryt Re: Radny, co domy rozmnażał IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 01.03.04, 01:46 Ależ te przepisy są najzupełniej normalne, nie tylko w Polsce takie są. Nie jest to też wcale naduzycie, tylko najzupełniej normalne korzystanie z prawa zapewnionego przez ustawę. To że jakiś pan tego nie wiedział i teraz z zawiści ma pretensje, że jego sąsiad wiedział, to tylko jego sprawa. Wieża turecka w Alejach - to jest nadużycie. Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Radny, co domy rozmnażał 01.03.04, 06:36 ...tak bardzo podoba mi sie odpwiedź p. radnego, świadczy to o wysokiej kulturze, wszak działa w Inicjatywie dla Wawra, a moze to on jest ten "Wawer", ul. Zagajnikowa prowadząca do jego "domków jednorodzinnych" tez powstała aby poprawic infrastrukture Mieszkancom osiedla, co by mogli wygodnie na spacer do lasku chodzic... "nie interesuje mnie to..." tak to słowa bardzo "zaangazowanego" samorzadowca, a moze to zwykła hucpa!!! Ale co sie dziwic, to długoletni "towarzysz broni" Pinokia... "jaki majster, taki klajster"... Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobol Re: Radny, wawerka, naparek, koperek, rozumek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 09:15 Jeśli prawo jest złe, to pretensje do prawodawcy. Chyba, że ktoś ma za dużo żółci i czerwonej zawiści, jak Wawerka. Ale takiej to na rozumek ani koperek ani wywarek... Wawereczko, to rozumek wyszedł a nie wywar... Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Radny, wawerka, naparek, koperek, rozumek 01.03.04, 09:25 ...czy jak sklepu nikt nie pilnuje, to mozesz wejsc i krasc?... zaiste "rozumek" zastrzezony tylko dla ludzi pokroju radnego... Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Herold Re: Radny, co domy rozmnażał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.04, 10:44 Jak nie wiesz o co chodzi, to proponuję przeczytać artykuł jeszcze raz. Nie chodzi tylko o "nieprecyzyjność przepisów". Chodzi o zwykłą ludzką przyzwoitość. Pan radny działa w samorządzie od lat... Świetnie. Czy to tam nauczył się różnych kruczków? Jeszcze żeby budował na własne potrzeby, ale on to najnormalniej będzie sprzedawał! Sądzisz, że gdyby sprawa nie dotyczyła radnego to urząd z takim spokojem przyglądałby się tej grandzie?!? P.S. A tak wogóle to po ludzku muszę stwierdzić, że nie doceniałem rozumku Pana Radnego. Od człowieka, który na radach woła "advoce" (miast: "ad vocem") nie oczekiwałem aż takiego wysiłku intelektualnego. Pewnie ktoś mu podpowiedział ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Radny, co domy rozmnażał 01.03.04, 10:58 ...ale przepisy jak widac umi czytac, zapewne Tumor Mózgowicz... :) Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel-l Re: Radny, co domy rozmnażał IP: *.com.pl 01.03.04, 13:29 Ale jeśli mieści się w 15% zabudowy to co za różnica czy to jeden lokal czy 2 czy 4? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Herold Re: Radny, co domy rozmnażał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.04, 13:33 Tylko taka,że tam wszędzie w okolicy są domki JEDNORODZINNE. I pozwolenie jest na dom jednorodzinny Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Radny, co domy rozmnażał 01.03.04, 13:49 A moze trzeba to interpretowac tak: "domki jednej rodziny", dalej ulica jednej rodziny, osiedle... :) Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
pytajnik444 Don Domeradzki & Rodzina Forum Samorządowego 01.03.04, 14:56 Widać jeden w domach się specjalizuje, drugi w gruntach, trzeci w drogach a wszystko to jedna rodzina Forum Samorządowego Ciekawe czy burmistrza w pierścień całują ?! A może on ich ?????!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Don Domeradzki & Rodzina Forum Samorządow 01.03.04, 15:41 ...tez w pierścien, czy raczej w... a`propos, ten pierścien to herbowy, czy raczej kawałek klamki rodem z bazaru? :) Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krek Re: Don Domeradzki & Rodzina Forum Samorządo IP: 195.136.36.* 01.03.04, 16:00 to raczej jest ten wibrujący codziennie głos społeczności oddolnej, której interes(ki) są pomnażane, a nie pierścienie, bo te wszyszły już z użycia. Za coś trzeba żyć i "rodzinę" utrzymać jakoś na smyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Don Domeradzki & Rodzina Forum Samorząd 01.03.04, 16:54 ...eeee jest sygnecik jak sie patrzy u Pinokia, oczka nie pomne chyba tylko wytłoczka z grawerka. a "rodzina" lubi konfitury... w dodwód wdziecznosci powinni jakąs rente kombatancka radnej odwołanej ufundowac, wszak tyle jej zawdzieczaja. :) Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faalaa Re: Don Domeradzki & Rodzina Forum Samorzą IP: 80.72.34.* 01.03.04, 20:57 Zawiść prrez was przemawia,że w uszach... Widziały Gały co brały,a może nie! radny jast zaradny i tyle. Przecież nasz Kraj,Miasto,Gmina, potrzebują zaradnych, podobno bogactwo państwa,to suma bogactw obywateli(zaradnych) BGAĆMY się wiec,a ,że sąsiadom to nie odpowiada,ze niezgodnie z prawem : to c.... Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Don Domeradzki & Rodzina Forum Samorz 01.03.04, 22:47 Przed sąsiadem wystarczy dobry wysoki płot, jak to trafnie ująłęs "to c..." Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onyx Re: Don Domeradzki & Rodzina Forum Samor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 23:28 Nie jeden numerek juz wykrecil - a to droga do hurtowni - a to dzierzawa dzialki , przedsiebiodrczy i odwazny znawca prwawa budowlanego. Ale on sobie poradzi ,zbuduje dwurodzinny wiezowiec z podziemnym garazem i tez bedzie dobrze.A co???? Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Don Domeradzki & Rodzina Forum Samo 02.03.04, 06:48 Onyxie, zazdrosc i tyle "wzion sprawy w swoje ręce" a jakies ręce tyż "wzioły"... :) Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobol Re: Don Domeradzki & Wawerka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 10:37 Jaka różnica między Donem a Wawerką? Ano taka, że Don drugą kadencję jest radnym a Wawerka dwie była. I teraz nie wie co ze soba robić to i głupoty do główki przychodzą. Rozumek jak naparek z koperku, wyszedł i już nie wróci... A poprzedniego burmistrza to w co całowałaś? Bo pierścionków nie nosił. Odpowiedz Link Zgłoś
pytajnik444 Rodzina Forum Samorządowego 02.03.04, 10:54 się odezwała Tylko dalczego BOBOL (czyżby to młoda kadra) lub zdziecinniała ROLA Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Don Domeradzki & Wawerka 02.03.04, 10:57 Gość portalu: Bobol napisał(a): >Bo pierścionków nie nosił.< skad wiesz całowałes? powtarzasz sie...i troche to smieszne... Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozsądny Re: Radny, co domy rozmnażał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.04, 14:50 jak umie czytać przepisy to jego sprawa i dobrze a gościu co chciałby sam mieszkać to niech wyprowadzi się do tajgi na białe niedzwiedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onyx Re: Radny, co domy rozmnażał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.04, 15:40 A pan Don Dom. nie byl poprzednio zadnym radnym ,jeno osiedlowym , byc moze. Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Radny, co domy rozmnażał 05.03.04, 16:34 ..tzw. Sołtysem i ta funkcja była jakos bliższa mu kulturowo. :) Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onyx Re: Radny, co domy rozmnażał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.04, 22:32 Soltys byl tylko jeden! I to psycholog! Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Radny, co domy rozmnażał 05.03.04, 22:41 ...On był w Radosci z tym od "fikołków" :) wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KJ Re: Radny, co domy rozmnażał IP: 150.165.13.* 16.03.04, 11:55 Slyszałam, że ten radny to jakiś "typ z pod ciemnej gwiazdy". Tak przynajmniej mówią szeptem okoliczni mieszkańcy. Czy to jakiś mafioso ? Kamilka Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Radny, co domy rozmnażał 16.03.04, 12:28 ...w "herbie" ma Buraka.. :) Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KJ Re: Radny, co domy rozmnażał IP: 150.165.13.* 16.03.04, 12:42 To już wiem z wcześniejszych postów :) Mam zamiar zamieszkać w okolicy i chciałam się dowiedzieć czegoś więcej na jego temat. Nikt z mieszkanców nie chce mówic o konkretach (nie mam znajomych w pobliżu). Czym konkretnie sie "zasłużył" ? Pytam się, bo chcę mieć spokój na stare lata ;) Pozdrawiam, Kamilka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banan PRZEPISY !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.04, 08:48 Takie przepisy - jacy urzednicy i posłowie - chcemy zmienic przepisy ? ZMIEŃMY NAJPIERW ICH ...!!! Odpowiedz Link Zgłoś