Dodaj do ulubionych

Wał w Wawrze nie wytrzyma? Straż w akcji

06.06.10, 23:17
Służby miejskie nieustannie monitorują stan wałów przeciwpowodziowych w
Warszawie i okolicach. Pod znakiem zapytania stanęła wytrzymałość odcinka przy
ul. Sitowie w Wawrze.
www.zw.com.pl/artykul/482908_Wal_w_Wawrze_nie_wytrzyma__Straz_w_akcji.html
Obserwuj wątek
    • Gość: wlodek Re: Wał w Wawrze nie wytrzyma? Straż w akcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.10, 23:20
      Ciekawe, bo tam przecież nie ma wału.
      • Gość: wlodek Re: Wał w Wawrze nie wytrzyma? Straż w akcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.10, 23:21
        Jeszcze dodam, że to co tam jest to jak by i zostało zalane to zalane nie będzie.
        • w_v_w Re: Wał w Wawrze nie wytrzyma? Straż w akcji 07.06.10, 07:47
          No bo trzeba uzasadnic całą zadymę z zamknięciem Wału Miedzeszyńskiego,
          ten niby "wał" na Sitowie, to taka wieksza miedza, wokół nieużytki :D

Wawerka
          • w_v_w Chwilowo nie mam czasu, ale wieczorem 07.06.10, 07:51

zawieszę fotki z tego miejsca, info w gazecie żenada :(

Wawerka
    • w_v_w Tak było dwa tygodnie temu 07.06.10, 13:28

sitowie

sitowie

Szukanie sensacji, eskalowanie strachu wśród Warszawiaków,żeby potem powiedzieć uratowalismy miasto.

Wawerka

• miedzylesianin1 Re: Tak było dwa tygodnie temu 07.06.10, 16:00
        szkoda tylko, że fotki są wielkości znaczka pocztowego :-(
        • w_v_w Re: Tak było dwa tygodnie temu 07.06.10, 19:08
          Były normalne, nie wiem dlaczego GW tak zmniejsza

Wawerka
          • w_v_w Teraz bedzie właściwie :) 07.06.10, 19:20

Sitowie

Sitowie

pozdrawiam
            Wawerka
            • miedzylesianin1 Re: Teraz bedzie właściwie :) 07.06.10, 20:08
              teraz o niebo lepiej, dzięki
      • Gość: powodzianin Re: Tak było dwa tygodnie temu IP: *.net-serwis.pl 07.06.10, 21:03
        A czy jak przeleje tamtędy wodę to zaleje wawer ?
        • Gość: W-wer Re: Tak było dwa tygodnie temu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.10, 19:16
          Tak, aż do starorzecza Wisły w MPK. Ewentualnie zatrzyma się na nasypie
          torów. Autochtoni z Międzylesia pamiętają jak woda dochodziła do
          Zbójnej Góry.
          • Gość: Bobi Re: Tak było dwa tygodnie temu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.10, 21:06
            Nie nie siej paniki.
            Wszysto zależy od:
            -poziomu lustra,
            -wielkości wyrwy w wałach
            -czasu wylewu.
            Według map zalewowych woda stuletnia zatrzyma się na Ostrobramskiej
            i mniej więcej przed Traktem Lubelskim.
            • Gość: eee Re: Tak było dwa tygodnie temu IP: 188.33.28.* 08.06.10, 21:52
              i niewiele dalej tysiącletnia
              • Gość: wlodek Re: Tak było dwa tygodnie temu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.10, 23:09
                oj tak zaleje nas zaleje
                • w_v_w Pytanie retoryczne... 09.06.10, 06:41
                  ...kto poniesie koszty pracy kilku jednostek Strazy Pozarnej, do wypompowywania
                  wody z ulicy Kaszmirowej. Kilkanaście wezy strażackich przeciągnietych przez Wał
                  Miedzeszyński. Odnosze dziwne wrażenie, że z tego powodu jest zamykany.

Może ktoś "wazny" pomieszkuje na tym osiedlu? Tak tylko pytam, bo i TVN bardzo
                  czesto się tam "kręci"

Wawerka
                  • Gość: Bazyli Re: Pytanie retoryczne... IP: *.128.59.66.static.crowley.pl 09.06.10, 08:53
                    Najlepiej przejdź się tam Wąwerko, to naocznie" stwierdzisz
                    kto "ważny " tam pomieszkuje. Taaaa..oczywiście, Sekretarz stanu z
                    kancelarii, alibo i jeszcze ktuś ważniejszy? A może to tylko normalni
                    ludzie, którym trzeba pomóc, a węże strażackie to obecnie jedyna
                    metoda. Deklarujesz się jako Wawerka, więc chyba wiesz, że tam na
                    Kaszmirowej, jest najniżej w Wawrze i właśnie tam najszybciej, i
                    najczęściej wybija podskórna woda. A,że TVN Warszawa, tam sie kręci..
                    To przeciez żadna tajemnica, że młody narybek tej stacji musi gonić za
                    sensacją, żeby się "wykazać". Ale się dziwuję, że Tobie Wawerko, tak
                    się to udziela...
                    • w_v_w Re: Pytanie retoryczne... 09.06.10, 15:59
                      @ Bazyli, faktycznie ludziom trzeba pomóc, ale nikt przecież nie kazał
                      budować/kupowac domów na mokradłach.
                      Przeciez to nie jest żadną tajemnica,że tam wody gruntowe wybijają.
                      Dlaczego ja mam płacić, za błędy prawdopodobnie skorumpowanych urzedników,
                      którzy przymkneli oko, na zasypywanie naturalnych zbiorników retencyjnych, o
                      kanałach melioracyjnych nie wspomnę.
                      Mnie po prostu wqu...wia taka sytuacja. Dlaczego ta sama Straż, nie osusza
                      piwnic w innych nieruchomosciach wzdłuz Wału, tylko Mieszkańcy uprawiaja
                      partyzantkę z "wezykami" wypuszczonymi do studzienek burzowych?

Wawerka
                      • Gość: Bazyli Re: Pytanie retoryczne... IP: *.128.59.66.static.crowley.pl 10.06.10, 15:04
                        Wawerko,
                        O jakich ty studzienkach burzowych mówisz? Ponawiam swoją propozycję,
                        Przejdź się tam, a sama zobaczysz.Przedtem snułaś teorię spiskową o
                        kimś "ważnym" zamieszkałym przy Kaszmirowej. No bo ciągła obecność
                        strażaków, kamery. Sam Włodek podpowiedział Ci, że to nie żadni
                        pomazańcy, tylko wawerski tubylec. Teraz szukasz kolejnych winnych tej
                        sytaucji.. Korupcja, a może od razu układ? A ja tam byłem, pogadałem
                        sobie i wiem. Po co kręcisz lody o dziwnym smaku?
                        • w_v_w Re: Pytanie retoryczne... 10.06.10, 17:18
                          O studzienkach wzdłuż drogi technicznej, one są widoczne gołym okiem _Bazyli_
                          Codziennie roweruje wzdłuż Walu, wiem co sie tam dzieje, również rozmawiałam i z
                          tubylcami, i Strażą. Ja nie szukam winnych ja jestem ciekawa, czy ktoś się
                          zastanowi dlaczego tak się tam dzieje.
                          Wody gruntowe podnoszą swój poziom w róznych miejscach, ale nie wszędzie tam są
                          budowane osiedla.
                          Lody, to ktoś już ukręcił, to nie moja domena ;)
                          Ja tylko nie chce płacić za czyjąś "niefrasobliwość" i niekompetencję, to chyba
                          nie powinno Cie dziwić.

Wawerka
                  • Gość: Roxi Re: Pytanie retoryczne... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.06.10, 09:18
                    a ja odnosze wrazenie wawerko ,
                    że brak ci zwyczajnego ludzkiego podejscia do sprawy.
                    zwykli normalni ludzie też mają prawo suchą stopą wejść do swojego
                    domu !

A twoja wypowiedź jest poprostu żenująca
                    • w_v_w Re: Pytanie retoryczne... 09.06.10, 16:03

To niech zwykli normalni ludzi ścigną tego cwaniaczka, który sprzedał im bubel.
                      Żenujące jest to co sie dzieje w tej sprawie, ze strony decydentów.

Wawerka
                      • Gość: mz Re: Pytanie retoryczne... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.10, 09:04
                        Raz piszesz zeby scignac cwaniaczka a nie pompować , innym razem dlaczego
                        straż nie osusza innych domów... To co w końcu ma robic straż? Pompowac
                        czy nie?
                        Poza tym zgadzam sie z przedmówcą, ze Twój post jest zenujacy.
                        • w_v_w Re: Pytanie retoryczne... 11.06.10, 14:47

@mz, czytanie ze zrozumieniem, nie jest trudne, spróbuj nie boli :)

Wawerka
    • Gość: Ania Re: Wał w Wawrze nie wytrzyma? Straż w akcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 09:12
      Na Sitowiu to pewnie przez naturystow. :))
      Na zakonczeniu tej ulicy opala sie nago kilka tysiecy par w upaly. Ciekawe jak bedzie dzis :))
      • w_v_w Re: Wał w Wawrze nie wytrzyma? Straż w akcji 09.06.10, 16:05

...chyba,że będa opalać sie na amfibiach, bo po plazy póki co, zostało
        wspomnienie :D

Wawerka
        • Gość: wlodek Re: Wał w Wawrze nie wytrzyma? Straż w akcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 23:05
          druga fala ponoć był tak sama jak pierwsza, wały rozmiękły a jakoś przeszło bez
          wrzawy jak była na Ogórkowej i tym podobnym. Cała akcja jakaś słaba.
          PS: wszystkim, których nękają wody gruntowe, oczywiście współczuję.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka