Gość: skurk IP: *.sydskane.nu 11.06.10, 14:26 Oczekiwałem zdjęcia tego centrum, a wzamian zaserwowano jakiś inny widoczek bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
optymistyczny2 Gocław: nowe centrum handlowe zamiast hal Radwar 11.06.10, 14:29 Tylko dlaczego ani ZTM ani dzielnica nie zadbała o przeniesienie przystanków bliżej centrum handlowego? Tak się zastanawiam od czego są te wszystkie miejskie urzędy? Niczego nie robią same z siebie, a o budowie centrum było wiadomo od dawna, przecież ktoś dał pozwolenie na budowę, ktoś zatwierdził projekt przebudowy drogi, więc było wiadomo, że będą nowe potrzeby komunikacyjne w tym rejonie. Obiecywano już kilka lat temu linię autobusową 311 na ul. Nowaka-Jeziorańskiego (były stosowne obietnice w tej sprawie na stronie ZTM, teraz już o tym nikt nie pamięta...), żeby połączyć Gocław, Promenadę i Przyczółek Grochowski. Na obietnicach się skończyło, teraz po kilku latach powstało centrum handlowe Gocław, a ludzie z Przyczółka i Rechniewskiego oraz osiedla Przy Promenadzie będą zasuwać na piechotę z siatami. Nie są chyba wystarczająco zdefiniowane kompetencje urzędu dzielnicy i ZTM, bo obie instytucje zrzucają na siebie odpowiedzialność, a mieszkańcy jak nie mieli komunikacji tak nie mają nadal. Chyba najwyraźniej o to chodzi w tym bałaganie, żeby rozmydlić podział kompetencji, wtedy nie trzeba nic robić i z tego "nicnierobienia" łatwo się potem można wytłumaczyć "że to nie my...". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Gocław: nowe centrum handlowe zamiast hal Radwar IP: *.era.pl 11.06.10, 14:40 Autobusy jedno, a dyrekcja Tesco drugie. Wczoraj ludzie stali po 50 min w kolejkach do kas. Przy czym bylo tylko 50% kas czynnych. Manager twierdzil, ze niespodziewali sie takiego tlumu. Glupi czy glupiego struga. Wszystkie sklepy mialy promocje, a on myslal ze nikt nie przyjdzie. Obsluga klienta dno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GumaDoŻucia kolejki do kas, to zabieg socjotechniczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.10, 04:31 ...znudzony klient czekając,wrzuca do wózka, mnóstwo niepotrzebnych rzeczy, co by sobie humor poprawić Znana i czesto stosowana metoda w tego typu sklepach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Gocław: nowe centrum handlowe zamiast hal Radwar IP: 194.156.44.* 11.06.10, 14:47 Pamiętam żę jakieś 3 lata temu stała tam hurtownia która się pewnego dnia spaliła. Ciekawe czy to przypadek, czy tak jak w "co i zrobisz jak mnie złapiesz" z deskami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k78 Gocław: nowe centrum handlowe zamiast hal Radwar IP: *.biblpubl.waw.pl 11.06.10, 15:02 byłem i.... słaby dojazd, mało i nieciekawe sklepy i kolejki, kolejki, kolejki..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Gocław: nowe centrum handlowe zamiast hal Radwar IP: *.chello.pl 11.06.10, 16:12 Kolejny wielki kontener w środku miasta :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolko von karierow Re: Gocław: nowe centrum handlowe zamiast hal Rad IP: *.subscribers.sferia.net 11.06.10, 17:27 bolko von karierow: "TESCO"[Great Britain] wykonało swój warszawski paln. Teraz czekamy przebierająć z niecierpliwości nogami na otwarcie francuskiego,kolejnego, wielofunkcyjnego "mastadont'a" hadlowego "AUCHAN"';a w ŁOMIANKACH,na północno - zachodnich przedmieściach Warszawy, o powierzchni 55 tysięcy m2.P Powiedżcie Łomianiacy dokładnie, kiedy jest data otwarcia tego żabojadzkiego kolosa,i dlaczego tak niemiłosiernie wlecze się jego budowa ... i jak tam dojechać środkami masowego "przymusu" czyli MZK z terenu Warszawy? Odpowiedz Link Zgłoś
el_matador9 Re: Gocław: nowe centrum handlowe zamiast hal Rad 11.06.10, 17:52 www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=206632&page=71 tu znajdziecie nieliczne zdjęcia 55- tysięczno-metrowego nowego giganta handlowego GALERIA GOCŁAW na Pradze Południe, z zewnątz typowy brytyjski tandetny blaszak, zaś wewnątrz, wielkie zdumienie i szok - typowy texas'keński, ociekający od US-przepychu i wyuzdanego szalejącego konsumeryzmu amerykański, florydzki mega-mall handlowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podniecony Idzi A co na to nasz Kościół przenajświętszy ? IP: *.chello.pl 11.06.10, 19:23 Czy Dziwisz i Rydzyk ubogacili pokropkiem ?!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: necrohronos Re: A co na to nasz Kościół przenajświętszy ? IP: *.chello.pl 11.06.10, 20:51 Dlaczego mieliby wzbogacić się na brytyjskim Tesco w Warszawie? jedyną możliwością byłaby sprzedaż gruntu, ale po pierwsze Radwar jest państwowy, po drugie redemptoryści mogli by mieć ziemie w Toruniu, a metropolia krakowska w Krakowie, ale nie w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: A co na to nasz Kościół przenajświętszy ? IP: 77.79.220.* 18.06.10, 15:13 jedynie Wesoły Staruszek wraz z miejscowym rabinem pobłogosławili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Gocław: nowe centrum handlowe zamiast hal Radwar IP: *.chello.pl 11.06.10, 22:03 czy to prawda, że nie da się krócej dojść na piechotę od strony rogu Gredadierów/Ostrobramska, jak tylko iść wzdłóż ostrobramskiej aż do Fieldrofa i od tej głównej strony wchodzić do Tesco? Przez RAWAR nie przejdę bo chyba jest to teren zamknięty??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Re: Gocław: nowe centrum handlowe zamiast hal Rad IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.10, 22:50 Idziesz Grenadierów za Ostrobramską i za Rawarem (stare niskie budynki - to już Poligonowa - od bohatera IIWŚ Poligonowa co za pół litra ocalił Pragę od burzy z piorunami) jest mała uliczka co cię do Tesco zaprowadzi. Ja nie byłem, ale już w moje progi zawitał Earl Grey Tesco Value. Wyraźnie stoi, że wyprodukowany w Polsce. Wszystko przez te powodzie - popłynęliśmy do Azji niechybnie... PS. Z gazetek wynika, że nie ma produktów Tesco spoza Polski. Nie ma tesco brown sauce! Fcuk! Nie zostaniemy nawet drugą Anglią! Zostańmy przynajmniej drugą Bułgarią! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Gocław: nowe centrum handlowe zamiast hal Rad IP: *.chello.pl 13.06.10, 14:02 przepraszam, ale wciąż nie rozumiem... popatrzcie na mapę: www.zumi.pl/namapie.html?&loc=Warszawa,+Poligonowa+&Submit=Szukaj&long=21.0908012&lat=52.2340152&type=3&scale=3&svActive=false szłam od skrzyżowania Grenadierów/Ostrobramska prosto na południe Poligonową. Niestety zaszłam aż do Międzyborskiej, potem do Nowaka Jeziorańskiego, stąd prawie do Fieldorfa i z tej ulicy do Tesco. Wyszło dłużej niż by iść wzdłuż Ostrobramskiej. Czy zatem jest jakieś przejście między tymi halami "radwaru"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolko von karierow Re: Gocław: nowe centrum handlowe zamiast hal Rad IP: *.subscribers.sferia.net 13.06.10, 15:00 anka, nie ma żadnej innej możliwości,to teren wojskowy okryty największą w PL tajemnicą,najściślejsze tajne zakłady wojskowe,produkujące radary wykrywające spodki latające UFO- ciekawe czy Anglicy z TESCO nie będą czasem podsłuchiwać i szpiegować co dzieje się za ściśle strzeżonymi murami w kazamatach RADWARU/PZO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ubogacony Fifi Re: A co na to nasz Kościół przenajświętszy ? IP: *.chello.pl 13.06.10, 23:23 Kiedy pokropek ?!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajaa Re: A co na to nasz Kościół przenajświętszy ? IP: *.acn.waw.pl 14.06.10, 10:33 aleś nudny :/ pewnie miejscowy proboszcz pokropił; jak jestes ciekawy to idx do kancelarii i zapytaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Gocław: nowe centrum handlowe zamiast hal Radwar IP: *.centertel.pl 14.06.10, 11:00 to skandal że rozwalają polskie zakłady pracy. przędsiębiorstwo radwar zatrudniało mnóstwo osób. gdzie oni znajdą pracę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: History Re: Gocław: nowe centrum handlowe zamiast hal Rad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.10, 11:28 Na kasie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rejs Re: Gocław: nowe centrum handlowe zamiast hal Rad IP: *.centertel.pl 15.06.10, 10:24 sam se pracuj na kasie , ludzie chcą normalnej pracy czyli państwowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harakiri Re: Gocław: nowe centrum handlowe zamiast hal Rad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 07:09 > sam se pracuj na kasie , ludzie chcą normalnej pracy czyli > państwowej. Z państwowych jest wolne stanowisko Prezydenta, właśnie się odbywa nabór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milos Czy to Tesco jest całodobowe? IP: 109.243.233.* 14.06.10, 21:04 Czy to Tesco jest całodobowe? Umknęła mi ta informacja. Nie znalazłem jej na stronie Tesco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milos Re: Czy to Tesco jest całodobowe? IP: 188.33.195.* 15.06.10, 11:53 Dzięki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Re: Czy to Tesco jest całodobowe? IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.10, 15:14 Się wybrałem. Tesco jak Tesco (polskie), są produkty pod marką Tesco, ale zazwyczaj krajowe, są taniutkie produkty Tesco Value (ale mało). Ceny chyba takie jak w innych tego typu sieciach. Sklep duży, alejki szerokie, w kasach głównie panowie, więc kolejki długie (panowie zamiast pracować mędrkują jak by tę pracę usprawnić, co niestety nie sprzyja jej usprawnieniu). Nobla temu kto wyjaśni logikę ułożenia win w dziale monopolowym. Generalnie jest to sklep lepszy od Reala (zwłaszcza po jego odświeżeniu). Ale jest zbyt wiele "ale", bym go mógł jednoznacznie polecić. Wybór wędlin paczkowanych jest większy w byle Simply, bagietki przywożą chyba z Tesco w Białymstoku, alejka z piwami świeci pustkami (liczyłem na trochę niższe ceny piw czeskich, a tu klops - 5 zł). Kupiłem sobie chińską wagę łazienkową i będę sprawdzał ile utyję (lub nie) po zjedzeniu Cheddar Mature z Radomia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karmel Re: Czy to Tesco jest całodobowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.10, 19:51 No to i ja się wypowiem. Real to dno. Tesco cudem nie jest, ale ujdzie. W sumie ocena całkiem pozytywna. Niestety potwierdzam kolejki przy kasach, ale ja miałem doświadczenia z żeńskim personelem w wieku już mocno dojrzałym. Galeria eilka nie jest, ale chyba też w miarę. Bardzo pozytywne wrażenie zewnętrzne sprawił placyk zabaw. Tanio: 13 zeta za godzinę 19 zeta za bez limitu, i całkiem sporo tuneli. Chociaż salka urodzinowa jest taka chyba tylko z nazwy, bo prezentuje się mizernie. Resturacyjek nie sprawdzałem, ale jest punkt kanapkowy więc dla mnie plus. W sumie mam bardziej po drodze z pracy niż do Reala i czynny 24h, więc pewnie raczej się przerzucę. Chyba że sięmkoljki utrzymają, ale wtedy w realu będą pustki więc też plus. Odpowiedz Link Zgłoś
444a Re: Czy to Tesco jest całodobowe? 16.06.10, 00:02 Problem z kasami jest chyba wszędzie. Przyczyna chyba jedna - mały szacunek dla sprzedawców i niskie pensje dla nich. W Tesco bodajże ok. 22:00 nagle z 10 czynnych kas robi się jedna, bo kończy się zmiana. Szefostwo nie zatrudni dodatkowej osoby, bo to już koszta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Re: Czy to Tesco jest całodobowe? IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.10, 10:45 W Lidlu panie pracują tak, jakby codziennie biły rekord Guinessa - będąc przy tym miłe. A kas niewiele. Pan obsługujący mnie w Tesco mógł sobie darować jednoczesne rozmawianie przez telefon, a potem bezpośrednio z jakimś kolegą z pracy - co prawda na temat dyżurów przy kasach, ale naprawdę nie chciałem na temat Tesco aż tak wiele wiedzieć. Cheddar Mature całkiem, całkiem, wybiorę się po niego ponownie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Czy to Tesco jest całodobowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 13:33 W każdym sklepie z kasami zawsze jest kolejka. Nawet na stacjach benzynowych bp. Tak się zastanawiam. Po co nam kolejne centrum handlowe? To ma być enklawa takich centrów, tak jak w Alejach z Zachodnim? Odpowiedz Link Zgłoś
444a Re: Czy to Tesco jest całodobowe? 16.06.10, 15:56 Co do kolejek w "każdym sklepie z kasami" to sprawa do załatwienia. A co do centrum handlowego, to całkiem spora dzielnica będzie miała gdzie robić zakupy. Odpowiedz Link Zgłoś
444a Re: Czy to Tesco jest całodobowe? 16.06.10, 15:47 Lidl nie pracuje w nocy. Mnie chodzi o czas kiedy następuje koniec wieczornej zmiany i zaczyna się nocna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha do "karmela". IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 16:00 A jaka to róznica Real czy Tesco? Dno to klienci szukający najtańszych rzeczy czyli badziewia. Real poremoncie jest w normie stanów średnich. Jak chcesz jeszcze taniej to pędź pod stadion. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karmel od "karmela". IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 20:30 Pamietam reala sprzed zmian: brud i syf, notoryczny brak niektórych produktów, niejeżdzące koszyki. Po zmianach: nie wiem co gdzie jest, notoryczny brak niektórych produktów. Oba i Tesco i Real to hipermakty, i nowe Tesco wypada przy nowym Realu lepiej (ale żadne cudo nie jest). Ale ja jestem pamiętliwy i wiem że gdyby nie konkurencja to real w du... miałby nadal klientów. Tak szczerze, to chciłbym żeby raczej wydudowali Leclearc'a. Jakoś zawsze mi się najbardziej podobał. Niby hipermarket ale jakiś bardziej kameralny i dyskretny ;-) Zwróć uwaga że ja nawet nie wiem jakie są ceny i który jest tańszy. Zakupy o złotówkę taniej jakoś mnie nie rajcują. Odpowiedz Link Zgłoś
444a Re: od "karmela". 16.06.10, 21:56 > Pamietam reala sprzed zmian: brud i syf Nie wiem sprzed ilu. Ten na Jubilerskiej kiedyś był Geantem. > Zwróć uwaga że ja nawet nie wiem jakie są ceny i który jest tańszy. > Zakupy o złotówkę taniej jakoś mnie nie rajcują. Tak, tak, już wiemy, że należysz do elity i do pospólstwa nie należysz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karmel Re: od "karmela". IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.10, 07:08 > Nie wiem sprzed ilu. Ten na Jubilerskiej kiedyś był Geantem. Po zmianie na real niewiele się zmieniło, a na pewno nie na lepsze. Modernizację zrobili dopiero w obliczu konkurencji. > Tak, tak, już wiemy, że należysz do elity i do pospólstwa nie należysz... Nie wiem czy należę, zależy jakie kryteria elity przyjmiesz. Jakoś nigdy nad tym się nie zastanawiałem. Ale widzę że według ciebie niewiele trzeba żeby być w elicie. A o kasie zaczęło pisać niejakie "hahaha", więc nie rozumiem o co ci chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
lesio5 Re: od "karmela". 18.06.10, 09:17 Największym skandalem w Realu na Jubilerskiej są nowe kasy. Nie dość że wąskie przejścia to kasy o debilnej konstrukcji. - Albo kasa 'prawa' o krótkiej taśmie i dużej komorze wyładunkowej. - Albo kasa 'lewa' o długiej taśmie i minimalnej komorze wyładunkowej, w dodatku w połowie kasy, tam gdzie nie można obrócić wózka. Człowiek, który idzie na duże zakupy sam sobie praktycznie nie poradzi z szybkim wyładowaniem na taśmę a potem na załadowanie wózka. Od chwili otwarcia Tesco nie wybieram się do Reala już więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
444a Re: do "karmela". 16.06.10, 21:57 Nie zawsze najtańsze jest najgorsze. To by była jakaś bzdura. Ja wolę kupić proszek do zmywarki, płyn do prania itp. łącznie o kilkadziesiąt zł taniej niż w zwykłym sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: międzylesianka stacja benzynowa tesco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 14:57 powiedzcie mi, czy jest tam tez stacja benzynowa tesco z tanszą benzyną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Re: stacja benzynowa tesco IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.10, 20:37 Tesco bezpośrednio sąsiaduje ze stacją BP, więc chyba nie ma. Ale się specjalnie nie rozglądałem. Może na ich stronie jest informacja. W każdy razie jest 24-godzinny, choć na niektórych działach niesamoobsługowych widnieje informacja, że zamykają je o 23 (jeśli dobrze spamiętałem). Zamiast Leclerca wolałbym Carrefoura, on ma sporo towarów pod własną marką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolko von karierow Re: stacja benzynowa tesco IP: *.subscribers.sferia.net 17.06.10, 16:52 bolko von karierow: od jutra popołudnia TESCO GOCŁAW[GB] uruchamia w zespole kilkudziesięciu kas, w swoim gigancie handlowym "Galeria Gocław" tzw. "hyper-market bez kasjerów", do akcji wejdą cztery stanowiska supernowoczesnych kas elektronicznych "self-service" dla self+made+man˝ow[Selbstbedienung\Samoobsłużiwanije] wyprodukowanych w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
el_matador9 Re: nędza nowych obiektów w Warszawie 22.06.10, 00:45 otwarcie tego skromniutkiego, małego, ascetycznego centrum handlowego udowadnia kolejny jeszcze raz wyjątkową nieudolność,dziką złośliwość i brak podstawowej wiedzy ekonomicznej, w konsekwencji - dalsze załamanie na całej linii wszystkich potencjalnych inwestycji { i } oraz notoryczną niechęć do ściągania jakiegokolwiek wielkiego kapitału zagranicznego do Warszawy u HGW i jej kompanów. W dniu 3 czerwca w Moskwie otwarto n-te z kolei, wielkie centrum handlowe "KASZPIRSKI MALL" za 1 miliard dolarów przy trasie wylotowej na obsługujące 38 mln pasażerów lotnisko Domodiedowo na południowych peryferiach Moskwy. Moskiewskie CH "VEGAS", stylizowane na powalający z nóg, przerażający przepych i tysiąc pomysłów nie z tej ziemi,oczywiście na masową mega-rozrywkę mas w stylu LAS VEGAS... www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=994375 KASZPIRSKI MALL, CH "VEGAS",188.000 metrów kwadratowych tylko samej powierzchni handlowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobi Re: nędza nowych obiektów w Warszawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.10, 08:47 No właśnie, a na Gocławiu zamknęli lotnisko !!! W ten sposób nigdy nie dorównamy Moskwie ... A z tym ascetyzmem to żeś dał do pieca :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Gocław: nowe centrum handlowe zamiast hal Radwar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.12, 09:45 Czy wie ktoś coś na temat wczorajszego zajścia w tym centrum była ewakuacja całego budynku dnia 20-05-2012 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zorientowany Ja wiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.12, 00:57 W sklepie mięsnym obok była podwawelska 3 zł taniej niż zwykle... Co tam się nie działo... Odpowiedz Link Zgłoś