Dodaj do ulubionych

Gocław: nowe centrum handlowe zamiast hal Radwar

IP: *.sydskane.nu 11.06.10, 14:26
Oczekiwałem zdjęcia tego centrum, a wzamian zaserwowano jakiś inny widoczek
bez sensu.
Obserwuj wątek
    • optymistyczny2 Gocław: nowe centrum handlowe zamiast hal Radwar 11.06.10, 14:29
      Tylko dlaczego ani ZTM ani dzielnica nie zadbała o przeniesienie
      przystanków bliżej centrum handlowego? Tak się zastanawiam od czego
      są te wszystkie miejskie urzędy? Niczego nie robią same z siebie, a
      o budowie centrum było wiadomo od dawna, przecież ktoś dał
      pozwolenie na budowę, ktoś zatwierdził projekt przebudowy drogi,
      więc było wiadomo, że będą nowe potrzeby komunikacyjne w tym
      rejonie. Obiecywano już kilka lat temu linię autobusową 311 na ul.
      Nowaka-Jeziorańskiego (były stosowne obietnice w tej sprawie na
      stronie ZTM, teraz już o tym nikt nie pamięta...), żeby połączyć
      Gocław, Promenadę i Przyczółek Grochowski. Na obietnicach się
      skończyło, teraz po kilku latach powstało centrum handlowe Gocław, a
      ludzie z Przyczółka i Rechniewskiego oraz osiedla Przy Promenadzie
      będą zasuwać na piechotę z siatami. Nie są chyba wystarczająco
      zdefiniowane kompetencje urzędu dzielnicy i ZTM, bo obie instytucje
      zrzucają na siebie odpowiedzialność, a mieszkańcy jak nie mieli
      komunikacji tak nie mają nadal. Chyba najwyraźniej o to chodzi w tym
      bałaganie, żeby rozmydlić podział kompetencji, wtedy nie trzeba nic
      robić i z tego "nicnierobienia" łatwo się potem można
      wytłumaczyć "że to nie my...".
    • Gość: leon Gocław: nowe centrum handlowe zamiast hal Radwar IP: *.era.pl 11.06.10, 14:40
      Autobusy jedno, a dyrekcja Tesco drugie. Wczoraj ludzie stali po 50
      min w kolejkach do kas. Przy czym bylo tylko 50% kas czynnych.
      Manager twierdzil, ze niespodziewali sie takiego tlumu. Glupi czy
      glupiego struga. Wszystkie sklepy mialy promocje, a on myslal ze
      nikt nie przyjdzie.

Obsluga klienta dno.
      • Gość: GumaDoŻucia kolejki do kas, to zabieg socjotechniczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.10, 04:31
        ...znudzony klient czekając,wrzuca do wózka, mnóstwo niepotrzebnych rzeczy, co
        by sobie humor poprawić
        Znana i czesto stosowana metoda w tego typu sklepach.
    • Gość: Mieszkaniec Gocław: nowe centrum handlowe zamiast hal Radwar IP: 194.156.44.* 11.06.10, 14:47
      Pamiętam żę jakieś 3 lata temu stała tam hurtownia która się pewnego
      dnia spaliła. Ciekawe czy to przypadek, czy tak jak w "co i zrobisz
      jak mnie złapiesz" z deskami.
    • Gość: k78 Gocław: nowe centrum handlowe zamiast hal Radwar IP: *.biblpubl.waw.pl 11.06.10, 15:02
      byłem i.... słaby dojazd, mało i nieciekawe sklepy i kolejki, kolejki,
      kolejki.....
    • Gość: qwe Gocław: nowe centrum handlowe zamiast hal Radwar IP: *.chello.pl 11.06.10, 16:12
      Kolejny wielki kontener w środku miasta :/
      • Gość: bolko von karierow Re: Gocław: nowe centrum handlowe zamiast hal Rad IP: *.subscribers.sferia.net 11.06.10, 17:27
        bolko von karierow:

"TESCO"[Great Britain] wykonało swój warszawski paln.

Teraz czekamy przebierająć z niecierpliwości nogami na otwarcie
        francuskiego,kolejnego, wielofunkcyjnego "mastadont'a"
        hadlowego "AUCHAN"';a
        w ŁOMIANKACH,na północno - zachodnich przedmieściach Warszawy, o
        powierzchni 55 tysięcy m2.P
        Powiedżcie Łomianiacy dokładnie, kiedy jest data otwarcia tego
        żabojadzkiego kolosa,i dlaczego tak niemiłosiernie wlecze się jego
        budowa ...
        i jak tam dojechać środkami masowego "przymusu" czyli MZK z terenu
        Warszawy?
        • el_matador9 Re: Gocław: nowe centrum handlowe zamiast hal Rad 11.06.10, 17:52
          www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=206632&page=71
          tu znajdziecie nieliczne zdjęcia 55- tysięczno-metrowego nowego
          giganta handlowego GALERIA GOCŁAW na Pradze Południe,
          z zewnątz typowy brytyjski tandetny blaszak,
          zaś wewnątrz,
          wielkie zdumienie i szok -
          typowy texas'keński, ociekający od US-przepychu i wyuzdanego
          szalejącego konsumeryzmu amerykański,
          florydzki mega-mall handlowy...
          • Gość: Podniecony Idzi A co na to nasz Kościół przenajświętszy ? IP: *.chello.pl 11.06.10, 19:23
            Czy Dziwisz i Rydzyk ubogacili pokropkiem ?!!!!!
            • Gość: necrohronos Re: A co na to nasz Kościół przenajświętszy ? IP: *.chello.pl 11.06.10, 20:51
              Dlaczego mieliby wzbogacić się na brytyjskim Tesco w Warszawie?
              jedyną możliwością byłaby sprzedaż gruntu, ale po pierwsze Radwar jest państwowy, po drugie redemptoryści mogli by mieć ziemie w Toruniu, a metropolia krakowska w Krakowie, ale nie w Warszawie
            • Gość: gosc Re: A co na to nasz Kościół przenajświętszy ? IP: 77.79.220.* 18.06.10, 15:13
              jedynie Wesoły Staruszek wraz z miejscowym rabinem pobłogosławili
    • Gość: anka Gocław: nowe centrum handlowe zamiast hal Radwar IP: *.chello.pl 11.06.10, 22:03
      czy to prawda, że nie da się krócej dojść na piechotę od strony rogu Gredadierów/Ostrobramska, jak tylko iść wzdłóż ostrobramskiej aż do Fieldrofa i od tej głównej strony wchodzić do Tesco? Przez RAWAR nie przejdę bo chyba jest to teren zamknięty???
      • Gość: gizmo Re: Gocław: nowe centrum handlowe zamiast hal Rad IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.10, 22:50
        Idziesz Grenadierów za Ostrobramską i za Rawarem (stare niskie budynki - to już
        Poligonowa - od bohatera IIWŚ Poligonowa co za pół litra ocalił Pragę od burzy z
        piorunami) jest mała uliczka co cię do Tesco zaprowadzi.
        Ja nie byłem, ale już w moje progi zawitał Earl Grey Tesco Value. Wyraźnie stoi,
        że wyprodukowany w Polsce. Wszystko przez te powodzie - popłynęliśmy do Azji
        niechybnie...
        PS. Z gazetek wynika, że nie ma produktów Tesco spoza Polski. Nie ma tesco brown
        sauce! Fcuk! Nie zostaniemy nawet drugą Anglią! Zostańmy przynajmniej drugą
        Bułgarią!
        • Gość: anka Re: Gocław: nowe centrum handlowe zamiast hal Rad IP: *.chello.pl 13.06.10, 14:02
          przepraszam, ale wciąż nie rozumiem... popatrzcie na mapę:
          www.zumi.pl/namapie.html?&loc=Warszawa,+Poligonowa+&Submit=Szukaj&long=21.0908012&lat=52.2340152&type=3&scale=3&svActive=false
          szłam od skrzyżowania Grenadierów/Ostrobramska prosto na południe Poligonową.
          Niestety zaszłam aż do Międzyborskiej, potem do Nowaka Jeziorańskiego, stąd
          prawie do Fieldorfa i z tej ulicy do Tesco. Wyszło dłużej niż by iść wzdłuż
          Ostrobramskiej. Czy zatem jest jakieś przejście między tymi halami "radwaru"?
          • Gość: bolko von karierow Re: Gocław: nowe centrum handlowe zamiast hal Rad IP: *.subscribers.sferia.net 13.06.10, 15:00
            anka, nie ma żadnej innej możliwości,to teren wojskowy okryty
            największą w PL tajemnicą,najściślejsze tajne zakłady
            wojskowe,produkujące radary wykrywające spodki latające UFO-
            ciekawe czy Anglicy z TESCO nie będą czasem podsłuchiwać i
            szpiegować co dzieje się za ściśle strzeżonymi murami w kazamatach
            RADWARU/PZO.
            • Gość: Ubogacony Fifi Re: A co na to nasz Kościół przenajświętszy ? IP: *.chello.pl 13.06.10, 23:23
              Kiedy pokropek ?!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: kajaa Re: A co na to nasz Kościół przenajświętszy ? IP: *.acn.waw.pl 14.06.10, 10:33
                aleś nudny :/
                pewnie miejscowy proboszcz pokropił; jak jestes ciekawy to idx do
                kancelarii i zapytaj
    • Gość: g Gocław: nowe centrum handlowe zamiast hal Radwar IP: *.centertel.pl 14.06.10, 11:00
      to skandal że rozwalają polskie zakłady pracy. przędsiębiorstwo
      radwar zatrudniało mnóstwo osób. gdzie oni znajdą pracę
      • Gość: History Re: Gocław: nowe centrum handlowe zamiast hal Rad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.10, 11:28
        Na kasie ...
        • Gość: rejs Re: Gocław: nowe centrum handlowe zamiast hal Rad IP: *.centertel.pl 15.06.10, 10:24
          sam se pracuj na kasie , ludzie chcą normalnej pracy czyli
          państwowej.
          • Gość: harakiri Re: Gocław: nowe centrum handlowe zamiast hal Rad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 07:09
            > sam se pracuj na kasie , ludzie chcą normalnej pracy czyli
            > państwowej.

Z państwowych jest wolne stanowisko Prezydenta, właśnie się odbywa
            nabór.
    • Gość: milos Czy to Tesco jest całodobowe? IP: 109.243.233.* 14.06.10, 21:04
      Czy to Tesco jest całodobowe? Umknęła mi ta informacja. Nie znalazłem jej na
      stronie Tesco.
      • twitti Re: Czy to Tesco jest całodobowe? 14.06.10, 21:53
        TAK
        • Gość: milos Re: Czy to Tesco jest całodobowe? IP: 188.33.195.* 15.06.10, 11:53
          Dzięki:)
          • Gość: gizmo Re: Czy to Tesco jest całodobowe? IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.10, 15:14
            Się wybrałem. Tesco jak Tesco (polskie), są produkty pod marką Tesco, ale
            zazwyczaj krajowe, są taniutkie produkty Tesco Value (ale mało). Ceny chyba
            takie jak w innych tego typu sieciach. Sklep duży, alejki szerokie, w kasach
            głównie panowie, więc kolejki długie (panowie zamiast pracować mędrkują jak by
            tę pracę usprawnić, co niestety nie sprzyja jej usprawnieniu). Nobla temu kto
            wyjaśni logikę ułożenia win w dziale monopolowym. Generalnie jest to sklep
            lepszy od Reala (zwłaszcza po jego odświeżeniu). Ale jest zbyt wiele "ale", bym
            go mógł jednoznacznie polecić. Wybór wędlin paczkowanych jest większy w byle
            Simply, bagietki przywożą chyba z Tesco w Białymstoku, alejka z piwami świeci
            pustkami (liczyłem na trochę niższe ceny piw czeskich, a tu klops - 5 zł).
            Kupiłem sobie chińską wagę łazienkową i będę sprawdzał ile utyję (lub nie) po
            zjedzeniu Cheddar Mature z Radomia.
            • Gość: karmel Re: Czy to Tesco jest całodobowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.10, 19:51
              No to i ja się wypowiem.
              Real to dno.
              Tesco cudem nie jest, ale ujdzie. W sumie ocena całkiem pozytywna.
              Niestety potwierdzam kolejki przy kasach, ale ja miałem
              doświadczenia z żeńskim personelem w wieku już mocno dojrzałym.
              Galeria eilka nie jest, ale chyba też w miarę.
              Bardzo pozytywne wrażenie zewnętrzne sprawił placyk zabaw. Tanio:
              13 zeta za godzinę
              19 zeta za bez limitu,
              i całkiem sporo tuneli. Chociaż salka urodzinowa jest taka chyba
              tylko z nazwy, bo prezentuje się mizernie.

Resturacyjek nie sprawdzałem, ale jest punkt kanapkowy więc dla mnie
              plus.

W sumie mam bardziej po drodze z pracy niż do Reala i czynny 24h,
              więc pewnie raczej się przerzucę. Chyba że sięmkoljki utrzymają, ale
              wtedy w realu będą pustki więc też plus.
              • 444a Re: Czy to Tesco jest całodobowe? 16.06.10, 00:02
                Problem z kasami jest chyba wszędzie. Przyczyna chyba jedna - mały szacunek dla
                sprzedawców i niskie pensje dla nich.
                W Tesco bodajże ok. 22:00 nagle z 10 czynnych kas robi się jedna, bo kończy się
                zmiana. Szefostwo nie zatrudni dodatkowej osoby, bo to już koszta...
                • Gość: gizmo Re: Czy to Tesco jest całodobowe? IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.10, 10:45
                  W Lidlu panie pracują tak, jakby codziennie biły rekord Guinessa - będąc przy
                  tym miłe. A kas niewiele.
                  Pan obsługujący mnie w Tesco mógł sobie darować jednoczesne rozmawianie przez
                  telefon, a potem bezpośrednio z jakimś kolegą z pracy - co prawda na temat
                  dyżurów przy kasach, ale naprawdę nie chciałem na temat Tesco aż tak wiele wiedzieć.
                  Cheddar Mature całkiem, całkiem, wybiorę się po niego ponownie.

• Gość: a Re: Czy to Tesco jest całodobowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 13:33
                    W każdym sklepie z kasami zawsze jest kolejka. Nawet na stacjach
                    benzynowych bp.
                    Tak się zastanawiam. Po co nam kolejne centrum handlowe? To ma być
                    enklawa takich centrów, tak jak w Alejach z Zachodnim?
                    • 444a Re: Czy to Tesco jest całodobowe? 16.06.10, 15:56
                      Co do kolejek w "każdym sklepie z kasami" to sprawa do załatwienia.
                      A co do centrum handlowego, to całkiem spora dzielnica będzie miała gdzie robić
                      zakupy.
                  • 444a Re: Czy to Tesco jest całodobowe? 16.06.10, 15:47
                    Lidl nie pracuje w nocy. Mnie chodzi o czas kiedy następuje koniec wieczornej
                    zmiany i zaczyna się nocna.
              • Gość: hahaha do "karmela". IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 16:00
                A jaka to róznica Real czy Tesco? Dno to klienci szukający
                najtańszych rzeczy czyli badziewia.
                Real poremoncie jest w normie stanów średnich. Jak chcesz jeszcze
                taniej to pędź pod stadion.
                • Gość: Karmel od "karmela". IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 20:30
                  Pamietam reala sprzed zmian: brud i syf, notoryczny brak niektórych
                  produktów, niejeżdzące koszyki.
                  Po zmianach: nie wiem co gdzie jest, notoryczny brak niektórych
                  produktów.
                  Oba i Tesco i Real to hipermakty, i nowe Tesco wypada przy nowym
                  Realu lepiej (ale żadne cudo nie jest). Ale ja jestem pamiętliwy i
                  wiem że gdyby nie konkurencja to real w du... miałby nadal klientów.

Tak szczerze, to chciłbym żeby raczej wydudowali Leclearc'a. Jakoś
                  zawsze mi się najbardziej podobał. Niby hipermarket ale jakiś
                  bardziej kameralny i dyskretny ;-)

Zwróć uwaga że ja nawet nie wiem jakie są ceny i który jest tańszy.
                  Zakupy o złotówkę taniej jakoś mnie nie rajcują.
                  • 444a Re: od "karmela". 16.06.10, 21:56
                    > Pamietam reala sprzed zmian: brud i syf

Nie wiem sprzed ilu. Ten na Jubilerskiej kiedyś był Geantem.

> Zwróć uwaga że ja nawet nie wiem jakie są ceny i który jest tańszy.
                    > Zakupy o złotówkę taniej jakoś mnie nie rajcują.

Tak, tak, już wiemy, że należysz do elity i do pospólstwa nie należysz...
                    • Gość: Karmel Re: od "karmela". IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.10, 07:08
                      > Nie wiem sprzed ilu. Ten na Jubilerskiej kiedyś był Geantem.
                      Po zmianie na real niewiele się zmieniło, a na pewno nie na lepsze.
                      Modernizację zrobili dopiero w obliczu konkurencji.

> Tak, tak, już wiemy, że należysz do elity i do pospólstwa nie
                      należysz...
                      Nie wiem czy należę, zależy jakie kryteria elity przyjmiesz. Jakoś
                      nigdy nad tym się nie zastanawiałem. Ale widzę że według ciebie
                      niewiele trzeba żeby być w elicie.
                      A o kasie zaczęło pisać niejakie "hahaha", więc nie rozumiem o co ci
                      chodzi.
                  • lesio5 Re: od "karmela". 18.06.10, 09:17
                    Największym skandalem w Realu na Jubilerskiej są nowe kasy. Nie dość że wąskie przejścia to kasy o debilnej konstrukcji.
                    - Albo kasa 'prawa' o krótkiej taśmie i dużej komorze wyładunkowej.
                    - Albo kasa 'lewa' o długiej taśmie i minimalnej komorze wyładunkowej, w dodatku w połowie kasy, tam gdzie nie można obrócić wózka.
                    Człowiek, który idzie na duże zakupy sam sobie praktycznie nie poradzi z szybkim wyładowaniem na taśmę a potem na załadowanie wózka.
                    Od chwili otwarcia Tesco nie wybieram się do Reala już więcej.
                • 444a Re: do "karmela". 16.06.10, 21:57
                  Nie zawsze najtańsze jest najgorsze. To by była jakaś bzdura.
                  Ja wolę kupić proszek do zmywarki, płyn do prania itp. łącznie o kilkadziesiąt
                  zł taniej niż w zwykłym sklepie.
      • Gość: międzylesianka stacja benzynowa tesco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 14:57
        powiedzcie mi, czy jest tam tez stacja benzynowa tesco z tanszą
        benzyną?
        • Gość: gizmo Re: stacja benzynowa tesco IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.10, 20:37
          Tesco bezpośrednio sąsiaduje ze stacją BP, więc chyba nie ma. Ale się specjalnie
          nie rozglądałem.
          Może na ich stronie jest informacja.
          W każdy razie jest 24-godzinny, choć na niektórych działach niesamoobsługowych
          widnieje informacja, że zamykają je o 23 (jeśli dobrze spamiętałem).
          Zamiast Leclerca wolałbym Carrefoura, on ma sporo towarów pod własną marką.
          • Gość: bolko von karierow Re: stacja benzynowa tesco IP: *.subscribers.sferia.net 17.06.10, 16:52
            bolko von karierow:

od jutra popołudnia TESCO GOCŁAW[GB] uruchamia w zespole
            kilkudziesięciu kas, w swoim gigancie handlowym "Galeria Gocław"
            tzw. "hyper-market bez kasjerów", do akcji wejdą cztery stanowiska
            supernowoczesnych kas elektronicznych "self-service" dla
            self+made+man˝ow[Selbstbedienung\Samoobsłużiwanije] wyprodukowanych
            w USA.
            • el_matador9 Re: nędza nowych obiektów w Warszawie 22.06.10, 00:45
              otwarcie tego skromniutkiego, małego, ascetycznego centrum
              handlowego udowadnia kolejny jeszcze raz wyjątkową nieudolność,dziką
              złośliwość i brak podstawowej wiedzy ekonomicznej, w konsekwencji -
              dalsze załamanie na całej linii wszystkich potencjalnych inwestycji
              { i }
              oraz notoryczną niechęć do ściągania jakiegokolwiek wielkiego
              kapitału zagranicznego do Warszawy u HGW i jej kompanów.

W dniu 3 czerwca w Moskwie otwarto n-te z kolei, wielkie centrum
              handlowe "KASZPIRSKI MALL" za 1 miliard dolarów przy trasie
              wylotowej na obsługujące 38 mln pasażerów lotnisko Domodiedowo na
              południowych peryferiach Moskwy.
              Moskiewskie CH "VEGAS", stylizowane na powalający z nóg,
              przerażający przepych i tysiąc pomysłów nie z tej ziemi,oczywiście
              na masową mega-rozrywkę mas w stylu LAS VEGAS...
              www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=994375
              KASZPIRSKI MALL,
              CH "VEGAS",188.000 metrów kwadratowych tylko samej powierzchni
              handlowej.
              • Gość: Bobi Re: nędza nowych obiektów w Warszawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.10, 08:47
                No właśnie,
                a na Gocławiu zamknęli lotnisko !!!
                W ten sposób nigdy nie dorównamy Moskwie ...

A z tym ascetyzmem to żeś dał do pieca :-)
    • Gość: Gość Gocław: nowe centrum handlowe zamiast hal Radwar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.12, 09:45
      Czy wie ktoś coś na temat wczorajszego zajścia w tym centrum była ewakuacja całego budynku dnia 20-05-2012
      • Gość: Zorientowany Ja wiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.12, 00:57
        W sklepie mięsnym obok była podwawelska 3 zł taniej niż zwykle...
        Co tam się nie działo...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka