Dodaj do ulubionych

Rok dwuwładzy w Wawrze

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.04, 23:08
Kaczyński, podaj się do dymisji! Wstydu oszczędź.
Obserwuj wątek
    • Gość: kibic Re: Rok dwuwładzy w Wawrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.04, 23:20
      A może po odejściu pani Safian Trybunał Konstytucyjny wyjmie rękę warszawiaków
      z nocnika?
      Jest szansa przy orzeczeniu ws pracowniczych...
      • Gość: Herold Re: Rok dwuwładzy w Wawrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.04, 12:26
        Jaka szansa? Na co? Na ponowne zwiększenie armi urzędników - darmozjadów???
        I co ma Safjanowa do TK?
        Pewnie mierzysz wszystkich swoją miarką, co?
    • Gość: Warszawiak Re: Rok dwuwładzy w Wawrze IP: *.interdesign.com.pl 14.04.04, 08:26
      Niech ta kaczka odpier.... się od Naszej gminy. Przysłał jakiegoś dupka (
      pewnie kapuś jego). Chcemy Godleskiego i Zygarskiego.
      • Gość: mieszkaniec Re: Rok dwuwładzy w Wawrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.04, 09:19
        a gojski jest brzydki?
        ja chce normalnych tylko normalnych!!!!
      • Gość: Rykiel Godlewski won z wawara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.04, 10:11
        Chyba sam jestes Gojskim albo Godlewskim bo nikt oprocz nich samych ich nie
        chce.Dwa przekrety ktore na same na siebie głosowały i przyspawały dupy do
        samorzadowych stolkow.Przez tych gnoji Wawer stoi w miejscu od wyborów.Ludzie
        bez kszty honoru wyłudzjacy pieniadze z samorzadowej kasy.Na taczkach z betonem
        trzeba ich wywiezc do Wisly.
        • Gość: kiwi Re: Godlewski won z wawara IP: *.chello.pl 14.04.04, 12:09
          Co to jest kszta? A co to jest wawara, jak w tytule? A u kogo się leczysz?
          • Gość: kaleson Re: Godlewski won z wawara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.04, 13:53
            Mniej czy bardziej poprawnie - niestety ma racje. Zenujacy folwark do brania
            pieniedzy zrobil Godlewski - niczego nie zalatwia, niczego nie potrfi ustalic z
            miastem. Zaciemnia oczy zmiana Ustawy Warszawskiej, a miesiace plyna.
            Dzisiejsza Sesja Rady trwala 45 minut, nie podjeto ani jednej uchwaly - a kasa
            radnym leci. To jest poprostu chore!
            • Gość: kiwi Re: Godlewski won z wawara IP: *.chello.pl 14.04.04, 15:46
              Ale to chyba nie tylko jego należy obarczać odpowiedzialnością za tę sytuację.
              Poza tym, choć wielu osobom takie przypominanie nie w smak, przecież wybrali go
              ci, co na niego głosowali w tajnych wyborach. Po co wygadywać takie bzdury, ze
              się ktoś tam wybrał sam. A jeśli dopuścił się manipulacji i oszustwa, trzeba go
              z cała odwagą zdemaskować i zaskarżyć, a nie obrzucać błotem zza winkla. Mnie
              osobiscie to brzydzi. Ale nie jestem z Wawra, choc też z Pragi Południe.
              • Gość: kaleson Re: Godlewski won z wawara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.04, 16:23
                Problem - czy mial prawo na siebie glosowac,kiedy ordynacja wyraznie mowi o
                nie glosowaniu w sprawach dotyczacej zainteresowanej strony. Wiadomo
                przeciez ,ze gra toczyla sie o ten jeden glos.A dalej - zdobywanie wiekszosci
                poprzez odwolanie radnego Ciesiolkiewicza, kiedy radni w innych dzielnicach nie
                zostali odwolani po zlozeniu rezygnacji z udzialu w Zespole d/s Rozwiazywania
                Probl.Alkoholowych. Sprawa nie moze byc dalej wyjasniona bo Rada Wawra nie
                podejmuje zadnego stanowiska w tej sprawie - czego zażądal Sad do rozpatrzenia
                odwolania, itd.itp. Nie jest to tak proste,jak ci sie wydaje. Ale czas
                rozliczen jeszcze nadejdzie.Chocby za branie tej kasy za nic.
                • lilo Re: Godlewski won z wawara 14.04.04, 16:41
                  Gość portalu: kaleson napisał(a):

Nie jest to tak proste,jak ci sie wydaje. Ale czas
                  > rozliczen jeszcze nadejdzie.Chocby za branie tej kasy za nic.

Nikt nie mówi chyba, że to proste jest. A za co biorą kasę radni w innych
                  dzielnicach? Nie łudź się, że to wygląda inaczej. Dlaczego czekać z tym
                  rozliczeniem? Jeśli głosował na siebie wbrew prawu to jazda z nim do sądu! Ale
                  chyba nie całkiem byłoby to słuszne, skoro do tej pory nikt go do sądu nie
                  podał, nawet spryciulek Kaczyński.
              • wiesiur witam panią kiły 15.04.04, 10:10
                Znów jad wylewasz na forum ...
                Wiadome jest że sam na siebie głosował - to jest bezsprzeczne - i o jakich
                tajnych wyborach piszesz (chyba tylko o tych że klubowi koledzy działający - w
                tzw. "grupie od lat trzymającej władzę" w Wawrze na niego głosowali włączając w
                to samego zainteresowanego).
                To że jesteś z Pragi Południe co prawda usprawiedliwia po części Twoją
                niewiedzę na temat gminy WAWER zatem sugeruję albo doczytać na forum stosowne
                posty albo zaprzestać komentowania spraw które traktujesz jednakowoż bez
                należytej staranności (a może po prostu stronniczo bo Ci ktoś tak karze;-)
                • lilo Re: witam panią kiły 15.04.04, 10:52
                  wiesiur napisał:

> Znów jad wylewasz na forum ...
                  >(a może po prostu stronniczo bo Ci ktoś tak karze;-)

Kolega ma, jak widzę, nie tylko kłopoty z czytaniem (patrz tytuł jego postu)
                  ale i z pisaniem (pisząc, że ktoś kaRZe masz na myśli, jak sądzę, że kaŻe. To
                  dość istotna różnica)
                  Mnie nikt nie karze za to, co robię, ani nie każe mi tego robić. Jeśli nie
                  życzysz sobie, by do dyskusji włączały się osoby postronne, wyjdź z forum i
                  knuj we własnej piwnicy.
                  Tajne wybory to były te, w których wszyscy mieszkańcy Wawra wybierali swoich
                  przedstawicieli. I wybrali tak, jak chcieli. Taka była wola większości.
                  Demokracja boli, ale jeśli masz inny pomysł na jej ucywilizowanie, niż tylko
                  bezsilne obelgi, to go przedstaw.
                  Mam wrażenie, że w moich wypowiedziach nie ma jadu, raczej ciekawość,
                  zdziwienie i sporo współczucia dla Wawra który nie umie w tej demokracji
                  odnaleźć swojej drogi w sposób cywilizowany, bez obszczekiwania i pomówień.
                  Współczuję ci.
                  • wiesiur Re: witam panią kiły 15.04.04, 12:15
                    Ja to zwykle bywa wśród przewodniczących rady (nie wiem czy my się zanamy bo do
                    tej pory koledzy to są tylko z klubu :)))
                    Kolega ma, jak widzę, nie tylko kłopoty z czytaniem
                    a co nie jesteś jak ta choroba wstydliwa choroba (raz nazywasz się kiły drugim
                    razem lilo)
                    Widzę duże pokłady zacietwierzenia i jednocześnie doświadczeń z lat komunizmu
                    (piwnica) pewnie chciałabyś tam potrzymać ludzi który mają inne poglądy.. ale
                    te czasy już minęły i w takich miejscach siedzą tylko Ci którzy się czegoś
                    obawiają.
                    Jakie obelgi - od kiedy prawda jest obelgą - czy nieprawdą jest że sam się
                    wybrał na burmistrza - ZAAKCEPTUJ PRAWDĘ
                    Zastanów się dobrze nad tym współczuciem (bo cię ktoś uKAŻE:)))
                    • Gość: Herold Re: witam panią kiły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.04, 15:05
                      Odrazu "zaakceptuj prawdę"... "Jeżeli prawda przeciwko nam - tym gorzej dla
                      prawdy" - prawda Pani Kiwililo?
                    • lilo Czy SIUR naprawdę WIE? 15.04.04, 15:13
                      wiesiur napisał:
                      >(nie wiem czy my się zanamy bo do tej pory koledzy to są tylko z klubu :)))
                      Nie wiem, czy my się ZA NAMY, jak piszesz, (czy ZA WAMY hehe) mam szczerą
                      nadzieję że się nie znamy nie. Naprawdę masz kolegów tylko z klubu?! Jeśli tak,
                      to współczuję.

>(raz nazywasz się kiły drugim razem lilo)
                      To chyba twoja mania prześladowcza połączona z urojeniami. Nie mam zwyczaju
                      zmieniać nicków, bo i po co. Mimo, że jak łatwo zauważyć, wśród niektórych
                      wawerczyków to sport dość popularny. Ich to bawi, ja nie muszę.

> Widzę duże pokłady zacietwierzenia i jednocześnie doświadczeń z lat komunizmu
                      > (piwnica) pewnie chciałabyś tam potrzymać ludzi który mają inne poglądy.. ale
                      > te czasy już minęły i w takich miejscach siedzą tylko Ci którzy się czegoś
                      > obawiają.
                      Nie wiem, w jakiej siedzisz piwnicy i od jak dawna, nie wiem też, czego się
                      obawiasz. Ja siedzę w zalanym słońcem pokoju i bardzo mi przyjemnie. Co do
                      doświadczeń z epoki komunizmu, to żenujący "argument" w dyskusji.

> czy nieprawdą jest że sam się wybrał na burmistrza
                      Nieprawdą jest, że sam sie wybrał do władz samorządowych Wawra i o tym tylko
                      była mowa. Jeśli masz inne informacje, idź z nimi do prokuratury czy
                      gdziekolwiek uznasz za stosowne zamiast błaźnić sie tutaj.

> Zastanów się dobrze nad tym współczuciem (bo cię ktoś uKAŻE:)))
                      Bylebyś ty mi się nie UKAZAŁ. To by było raczej odrażające.
                      • Gość: Herold Re: Czy SIUR naprawdę WIE? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.04, 15:45
                        Ty to dopiero mósiż nielóbidź Wieśka MIguta!!
                        Ale pórystom jenzykowym jesteś wienkżym od Detektywa-Inwektywa :)
                        Hwaua Ci zato
                      • wiesiur siur rze wie 15.04.04, 16:33
                        PRUDERYSTĄ językowym to bondz se w szkole i na 7 pietże swojego super lokum na
                        gocławiu. A jak Ci tak szkoda Godlewskiego to zabierz go z całym majdanem (tu:
                        koledzy i koleżanki z Forum Samorządowego i samejbrony) do swojej gmino-piwnicy

Twoja nadzieja i współczucie mnie nie obchodzą - natomiast ad rem argumenty i
                        owszem (a na tym polu blado wypadasz na forum wawerskim) Bardziej przemawia do
                        mnie argumentacja wawerki niż twoja jako kiły czy lilo.

To chyba twoja mania prześladowcza połączona z urojeniami.
                        To po co odpisujesz na teksty skierowane nie do ciebie (w poscie napisane było
                        witam kiły a nie witam lilo)- marny ze mnie lekarz i nie potrafię tak trafnie
                        stawiać diagnozy (ale widzę że u ciebie nawet brak fakultetu w tym nie
                        przeszkadza)
                        obawiasz.
                        Ja nie siedzę w piwnicy - to ty takim słowem i miejscem się posługujesz - widać
                        musisz bardziej zastanawiać się nad tym co piszesz - bo tracisz wątek

Widzę że rodzinnie traktujesz prokuraturę niczym sam Godlewski myślę że masz
                        rację tylko po co pisać jak już leży stos akt w sprawie Godlewskiego w
                        prokuraturze i co z tego czas mija a na wokandzie nic się nie pojawia ...

> > czy nieprawdą jest że sam się wybrał na burmistrza
                        > Nieprawdą jest, że sam się wybrał do władz samorządowych Wawra i o tym tylko
                        > była mowa.
                        A czy uważasz że na siebie nie głosował w wyborach do władz samorządowych chyba
                        to jest oczywiste że tak zrobił - co do tego to nie mam najmniejszej
                        wątpliwości.

Purystą językowym to bondz se w szkole i na 7 pietże swojego super lokum na
                        gocławiu. A jak Ci tak szkoda Godlewskiego to zabierz go z całym majdanem (tu:
                        koledzy i koleżanki z Forum Samorządowego i samejbrony) do swojej gmino-piwnicy

Twoja nadzieja i współczucie mnie nie obchodzą - natomiast ad rem argumenty i
                        owszem (a na tym polu blado wypadasz na forum wawerskim) Bardziej przemawia do
                        mnie argumentacja wawerki niż twoja jako kiły czy lilo.

To chyba twoja mania prześladowcza połączona z urojeniami.
                        To po co odpisujesz na teksty skierowane nie do ciebie (w poscie napisane było
                        witam kiły a nie witam lilo)- marny ze mnie lekarz i nie potrafię tak trafnie
                        stawiać diagnozy (ale widzę że u ciebie nawet brak fakultetu w tym nie
                        przeszkadza)
                        obawiasz.
                        Ja nie siedzę w piwnicy - to ty takim słowem i miejscem się posługujesz - widać
                        musisz bardziej zastanawiać się nad tym co piszesz - bo tracisz wątek

Widzę że rodzinnie traktujesz prokuraturę niczym sam Godlewski myślę że masz
                        rację tylko po co pisać jak już leży stos akt w sprawie Godlewskiego w
                        prokuraturze i co z tego czas mija a na wokandzie nic się nie pojawia ...

> > czy nieprawdą jest że sam się wybrał na burmistrza
                        > Nieprawdą jest, że sam się wybrał do władz samorządowych Wawra i o tym tylko
                        > była mowa.
                        A czy uważasz że na siebie nie głosował w wyborach do władz samorządowych chyba
                        to jest oczywiste że tak zrobił - co do tego to nie mam najmniejszej
                        wątpliwości.

Brak argumentów z twojej strony nie upoważniaj cię do obrażania innych
                        forumowiczów i stwierdzania czy ktokolwiek się błaźni - oczywiście wszystko
                        można sprowadzić do absurdu - tak byłoby najlepiej żeby zamydlić oczy
                        czytającym - całą hecę jaki jest Godlewski i jego ekipa.

> Bylebyś ty mi się nie UKAZAŁ. To by było raczej odrażające.
                        A co taka piękność z ciebie bije że mogłaby mnie powalić :-))))))
                        • lilo Biedaczku... 15.04.04, 18:50
                          wiesiur napisał:

> PRUDERYSTĄ językowym to bondz se w szkole i na 7 pietże swojego super lokum
                          na gocławiu.

Zacznę od tego, że ani nie mieszkam na Gocławiu, ani na 7 piętrze.
                          I na tym poprzestanę.
                          Nie chce mi się z tobą gadać.
                          Kiedy czytam to, co piszesz przstaję sie dziwić że w tym Wawrze jest tak, jak
                          jest. Z takimi mieszkańcami... Na szczęście nie dotyczy to wszystkich
                          wawerczyków.
                          Idź się leczyć. To pomaga.

• pytajnik444 Lilo - umów się z wisiurkiem na jego ranczu 16.04.04, 08:34
                            I nie pisz kobito bzdur
                            A jak Cię coś boli albo masz jakieś doświadczenia medyczne - czyli reasumując
                            znasz to z autopsji i z "czystego serca coś proponujesz" :-))) ("idź się
                            leczyć. to pomaga) i wyciągnęłaś z nich wnioski to dobrze. Cieszy mnie to, że
                            już wróciłaś do normy (albo i nie) a może jesteś pod stałą opieką...
                            Godlewskim się zajmuje już duże grono osób i to nie koniecznie związanych z
                            pewnym wymiarem, który to potocznie zwany jest drugą i trzecią władzą - czy jak
                            kto woli służby różnego rodzaju i w związku z tym wystarczy spokojnie czekać na
                            finał ...
                          • wiesiur Biedaczku...toś się pomyliła 16.04.04, 12:07
                            jam jest jeden z najbogatszych działaczy samorządowych :-)))
                • Gość: Tommy Re: witam panią kiły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.04, 11:01
                  Wiesiur gminy Wawer jak napisałes nie ma juz od wyborów.
                  • wiesiur TOMMY klawiatura cię się wymskła czy co 15.04.04, 12:19
                    bredzisz bidaku
                    • Gość: tommy wsiur wytrzyj piane z buzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.04, 12:39
                      Klawiature mam cały czas na biurku w pozycji poziomej.Za to ty przez ta piane
                      co ja toczysz nie widzisz co sie dzieje .Wawer jest dzielnica od wyborów
                      niezaleznie od pozimou twoich bredni bidaku.
                      • wiesiur jakoś nie mogę 16.04.04, 13:23
                        czy mam ją wytrzeć jako mieszkaniec Wawra czy jako przewodniczący ?
                        Proszę o argumenty a propos bredni - bo nie wiem w czem "zgrzeszyłem" pisząc o
                        prawdzie.
                        Widze co sie dzeje i działo i nie chcę żeby się tak działo (nie chcę aby klika
                        zadufanych w sobie osób rządziła dzielnicą i jej majątkiem) po za tym mierzi
                        mnie wypłacanie zarządowi grubych tysięcy za nierobienie niczego w gminie i dla
                        gminy (no chyba że masz na myśli organizowanie "masówek z samobroną" w celu
                        blokowania inwestycji tj. np. centurm handlowego w dzielnicy)
                        Przeczytałem dużo różnych postów na temat Godlewskiego i ekipy i ich
                        działalności (a przecież Godlewski zasadzała się drugi raz na stołek
                        burmistrza) oprócz tego że się zasadził to broni niewiadomo czyich interesow i
                        interesików - i sądzę go po jego wynikach pracy z poprzednich kadencji, stąd
                        prosta teza że nie dba o interes mieszkańców.
                        I tyle a może aż tyle.
                        A kogo to boli to już jego sprawa ...
    • Gość: Obserwator Re: A co z wynagrodzeniem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.04, 20:23
      Czy prawo przewiduje powołanie takiego pełnomocnika za dodatkowym
      wynagrodzeniem, Panie Kaczyński. Może lepiej byłoby pieniądze przeznaczone dla
      pełnomocnika na wynagrodzenia który reprezentuje pańską pychę, przeznaczyć dla
      samotnych matek Wawra, ciekawe jakiej wysokości wynagrodzenie popbiera
      pełnomocnik Kaczyńskiego. Zgodnie z programem wyborczym Kasczyński miał
      ograniczyć wysokość pobieranych wynagrodzeń przez pracowników samorządowych,
      ale widocznie to miało obowiązywać tylko ich, a swoich nie dotyczy.
      • Gość: Herold Re: A co z wynagrodzeniem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.04, 15:12
        Dobrze, że o tym wspomniałeś. Facet ma zadania, wykonuje je i za to bierze
        kasę. A za co kasę biorą smutni panowie trzej?
        I dlaczego nadal sądzą się z Kaczorem o kasę (Bo im nie zapłacił premii???).
        Nie bądźmy śmieszni. Szkoda, że Prezydent wogóle im płaci...
    • Gość: mieszkaniec Re: Rok dwuwładzy w Wawrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.04, 21:02
      kogo to obchodzi co za darmozjady dorwały sie do koryta myslec trzeba przy
      wyborach nie teraz narzekac
    • bzyza Re: Rok dwuwładzy w Wawrze 15.04.04, 19:00
      Ale jazda! Chyba się pozabijają czy co?
      Czy kiwi i mieszkaniec to ta sama osoba?
      O co chodzi z tym wiesiurkiem?
      Ludzie myśleć i działać a nie narzekać
    • w_v_w Re: Rok dwuwładzy w Wawrze 15.04.04, 21:04
      no prosze, nie trza Wawerki, aby niezły dym zrobic,
      jestem pod wrażeniem, dobrze, że zaglądam sporadycznie,
      nie mam juz ochoty zniżac sie do poziomu nierzadnego samorzadu,
      ale pozdrawiam wszystkich zaangażowanych...
      bardziej fascynuje mnie kuchnia środziemnomorska i Jej wielbiciele...
      zdecydowanie bardziej zjadliwe.
      Wawerka
      • Gość: Onyx Re - do w-v-w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.04, 22:55
        Gdy wrocisz, po wielu,wielu latach
        Zastaniesz pokoj w kwiatach
        Jak gdyby nigdy nic....
        Gdy wrocisz,o nic cie nie zapytam
        Poprostu cie przywitam,
        Jak gdyby nigdy nic...

Ale z tymi frutta di mare uwazaj ! Nasze slowianskie zoladki nie zawsze
        dobrze je znosza ! Obficie podlewaj !
        • w_v_w Re: Re - do w-v-w 15.04.04, 23:44
          ...Miły moj Onyxie, nie wiem co powiedziec, dziekuje:)*
          Uważam, uwazam szczególnie na...
          :)*
          Wawerka
      • Gość: Netgatyw Re: no prosze, nie trza Wawerki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.04, 11:07
        A któż Ty jesteś, że tyle w Tobie buty. Myślałby kto, że autorytet jakiś...
        • wiesiur autorytet 20.04.04, 12:10
          ...dobrze, że nie NEGATYW (od łac. negativus)

• w_v_w R do net gatywa. 20.04.04, 13:24
          tego sie nie dowiesz, za wysoka pólka jak dla ciebie.
          • Gość: Netgatyw Do Wawerki vel... cała masa różnych nicków... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.04, 13:31
            Coś mi się wydaje, że bardzo wysoko się cenisz. Odrobinę za wysoko, jeśli już z
            góry zakładasz swoją wyższość. Leję na takie badziewie
            • w_v_w Re: Do Wawerki vel... cała masa różnych nicków... 20.04.04, 13:38
              i wice wersa!
              • Gość: Netgatyw Re: Do Wawerki vel... cała masa różnych nicków... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.04, 13:57
                "vice versa" niemoto. Doucz się troszkę.
                • w_v_w do znawcy łaciny i jezyka polskiego, tudziez... 20.04.04, 14:46
                  napisałam zebys zrozumiał...ROTFL
                  Stultus stulta loquitur...Requiescat in pice!...
                  Wawerka Rulezzzzzz!
                  • Gość: Netgatyw Re: do znawcy łaciny i jezyka polskiego:DDD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.04, 13:48
                    To teraz już wiem, kim ty jesteś :DDDDD
                    • Gość: Herold Re: do znawcy łaciny i jezyka polskiego:DDD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.04, 15:27
                      To podziel się z nami tą wiedzą!!!
                      • Gość: Netgatyw do Herolda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.04, 13:05
                        Przeczytaj posty podpisane w_v_w lub wawerka_vel_wawerka, szczególnie, gdy ktoś
                        usiłuje nawiązać jakąś polemikę. Spróbuj sam mieć nieco odmienny pogląd na
                        jakąkolwiek sprawę, a sam zobaczysz. Dużo nadętej gadaniny, a obyczaje typowe
                        dla ... Nie wiem, chyba nie mogę wskazać odpowiedniego porównania, bo po prostu
                        go nie ma. Żałosne... jak sądzę...:)
                        • w_v_w Re: do Herolda rowniez ja:)DDDDDDDDDDD 22.04.04, 14:21
                          ...jesoooo, ten "net gejtyw" cóz za potencjał intelektualny,
                          coz za przenikliwosc, szcególnie, zw wsztscy na Forum Wawra
                          • w_v_w Re: do Herolda rowniez ja:)DDDDDDDDDDD 22.04.04, 14:26
                            ...ROTLF, uzupełniam post
                            szczególnie,że wszyscy na Forum Wawra wiedza, ze "w_v_w" to
                            skrót"wawerka_vel_wawerka" i ta sama osoba, czyli Wawerka,
                            która jest osoba pragamtyczna i uprosciła nicka:)DDDDDDDDD
                            jakis czas temu...
                            :)
                            Wawerka
                            • Gość: Herold A ja nadal... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.04, 10:21
                              nie wiem, kto to jest wawerka. A Negatyw twierdzi, że wie, a później, że nie ma
                              słów....
                              Zdecyduj się!
                              • wawerka_vel_wawerka Re: A ja nadal... 23.04.04, 10:50
                                ...jak to nie wiesz kto!
                                przeciez "net gejtyw" napisał wyraźnie, "wawerka" empirycznie nie wystepuje,
                                to postac netowa, cyborg albo jaks Lara Croft...
                                pozdrawiam
                                wawerka
        • lilo Faktycznie, nie trza Wawerki 20.04.04, 21:58
          Gość portalu: Netgatyw napisał(a):

> A któż Ty jesteś, że tyle w Tobie buty. Myślałby kto, że autorytet jakiś...

Weź pod uwage, ze wawerka przypisuje sobie, pod rozmaitymi nickami, monopol na
          wszeklie opinie w sprawie Wawra na zasadzie "ja i tak wiem lepiej". Wawerka
          bowiem, bez wzgl ędu na nick, składa się z buty, lekko sparciałej kokieterii
          oraz prostackich "odszczekiwań" tym, którzy sie z nia nie zgadzają. Aby jej
          oddać sprawiedliwosc przyznam, ze ostatnio nieco podniosła poziom.
          • w_v_w I co z tego jak... 20.04.04, 22:44
            i tak okazało sie za trudne dla niektróych, najsmieszniesze ,ze w sprawie
            nickow to chyba sadzicie wg siebie, ja nie musze posługiwac sie wieloma nickami,
            Sprawy Wawra,a kogo to obchodzi, jaki macie wpływ na to co sie dzieje, jestescie
            żałosni. Ciesze sie,ze dyskusja, która jest z waszym udziałem reprezentuje tak
            wysoki poziom, wrecz powalajacy. ROTFL
            Wawerka
          • wiesiur przyganiał kocioł garnkowi... 21.04.04, 08:24
            co oznacza użyte przez ciebie słowo "wszeklie" rozumiem że miało to być słowo
            WSZELKIE oraz inne niedociągnięcia z ą i ę tudzież z ś czy ć zauważasz li tylko
            u kogoś pod lasem a u siebie pod nosem nie widzisz?
            Nie mniej jednak sprawdza się powiedzenie że kto z „mieciem” wojuje to
            od „miecia” ginie :))))
            • lilo siur naprawdę wie! 21.04.04, 10:25
              wiesiur napisał:

> Nie mniej jednak sprawdza się powiedzenie że kto z „mieciem” wojuje
              > to
              > od „miecia” ginie :))))

Wiesiur, jak widać, nadal w reminiscencjach typu Miecio Moczar (brrr). A może
              Miecio Rakowski (też brrr)?
              Nie zazdroszczę.
              Dobra wiadomość: zaczął wreszcie zwracać uwagę na poprawność wypowiedzi. Dzięki
              za uwagi, tak trzymaj!
              • wiesiur :))) 21.04.04, 11:00
                Wiesiur, jak widać, nadal w reminiscencjach typu Miecio Moczar (brrr). A może
                Miecio Rakowski (też brrr)?
                Nie zazdroszczę.
                ------------------------------------------------------------------------------

O ile dobrze pamiętam a pamięć mam dobrą - ale nie tak odległą jak ty (stąd
                można wywnioskować że próchno jesteś) - to zacytowane i sparafrazowane
                przysłowie dotyczyło raczej Miecia Wachowskiego (owszem też brry) ale taka
                prawda.
                Pozostałych panów nie znam z przeszłości (i poznać nie zamierzam nawet z punktu
                widzenia retrospekcji jakichkolwiek wydarzeń z historii) ani empirii (co widać
                u Ciebie miało miejsce :)))
                No cóż każdemu się może „wypsknąć” ale Ciebie traktuję (punktuje) z jednakową
                precyzją jak ty wszystkich innych piszących na forum.
                I trzymam za słowo że poprawisz pisownię i wredny charakter moralistko-lekarko-
                polonistki.

• lilo Re: :))) 21.04.04, 21:44
                  wiesiur napisał:

> O ile dobrze pamiętam a pamięć mam dobrą - ale nie tak odległą jak ty (stąd
                  > można wywnioskować że próchno jesteś) - to zacytowane i sparafrazowane
                  > przysłowie dotyczyło raczej Miecia Wachowskiego (owszem też brry) ale taka
                  > prawda. Pozostałych panów nie znam z przeszłości (i poznać nie zamierzam
                  nawet z punktu widzenia retrospekcji jakichkolwiek wydarzeń z historii) ani
                  empirii (co widać u Ciebie miało miejsce :))) No cóż każdemu się
                  może „wypsknąć” ale Ciebie traktuję (punktuje) z jednakową precyzją jak ty
                  wszystkich innych piszących na forum. I trzymam za słowo że poprawisz pisownię
                  i wredny charakter moralistko-lekarko-polonistki.

Co do pisowni - na szczęście mam znacznie mniej do poprawiania, niż ty.
                  Co do Wachowskiego - porzekadło powstało nie za tego Miecia, niestety. Pora
                  wziąć sie nieco za historię. Pewnie nie będzie ci łatwo ale zapewniam, że
                  znajomość historii własnego kraju, tej bliższej i tej dalszej, to żaden wstyd.
                  Niektórzy nawet twierdzą, że kulturalny człowiek powinien posiadać pewne
                  minimum wiedzy ogólnej. Ale aż tak wiele od ciebie nie oczekuję.
                  Co za pycha przy "diagnozowaniu" co jest retrospekcją a co empirią! Doskonałe!
                  Szkoda tylko, że kulą w płot.
                  "Wredny charakter moralistko-lekarko-polonistki" to chyba jakieś twoje
                  kompleksy z mrocznego dzieciństwa. Bardzo, bardzo współczuję i nie zazdroszczę.
                  • wiesiur :))) 22.04.04, 08:51
                    > Co do pisowni - na szczęście mam znacznie mniej do poprawiania, niż ty.
                    --------------------------------------------------------------------------------
                    Ale istotne jest to, że masz. I koniec i kropka a może należy jeszcze tylko
                    dodać, że lubisz pouczać i atakować innych i stąd wychodzi z ciebie wredny
                    charakter moralistko-lekarko-polonistki (to dotyczyło ataków na wszystkich
                    piszących na forum i mających odmienne zdanie od twojego).
                    Umieć pisać i umieć czytać nie wystarczy, żeby umieć rozumieć – no chyba, że ty
                    tylko tyle rozumiesz, że trzeba coś poprawić. I to szkoda, bo widać nie zawsze
                    nawet i to ci wychodzi.

> Co do Wachowskiego - porzekadło powstało nie za tego Miecia, niestety. Pora
                    > wziąć sie nieco za historię. Pewnie nie będzie ci łatwo ale zapewniam, że
                    znajomość historii własnego kraju, tej bliższej i tej dalszej, to żaden wstyd.
                    --------------------------------------------------------------------------------
                    ------------
                    Nikt tu nie mówi, że wstydem jest znać bądź nie historię kraju. Jednak
                    znajomość niechlubnych dla kraju życiorysów mnie osobiście nie ciekawi. A jeśli
                    ty je tak dobrze znasz to bosko, podaj, zatem który z panów pierwszy użył
                    zmienionego „przysłowia o mieczu” i w jakich okolicznościach? Może się czegoś
                    nauczę skoro znawcą przedmiotu jesteś...
                    Jednakowoż moje zdanie w tym względzie się nie zmieniło i nadal twierdzę, że
                    cytowane i sparafrazowane przysłowie dotyczy Miecia Wachowskiego (jako jego
                    popularyzatora).

> Niektórzy nawet twierdzą, że kulturalny człowiek powinien posiadać pewne
                    minimum wiedzy ogólnej. Ale aż tak wiele od ciebie nie oczekuję.
                    -------------
                    Wiedzy ogólnej a nie szczególnej (życiorysy) – skąd tyś się wytrzasnęła – z
                    dawnego UB czy SB?
                    Kulturalny człowiek – znów stajesz się moralistką czy mam dodać jeszcze coś o
                    kulturze osobistej (takt, ogłada itd.) – bo tej najwyraźniej ci brak... Chyba,
                    że myślisz o kulturze z punktu widzenia nauki, jaką jest biologia.

> Co za pycha przy "diagnozowaniu" co jest retrospekcją a co empirią!
                    Doskonałe!
                    Szkoda tylko, że kulą w płot.
                    -----------------
                    A dużo strzelałaś w UB czy SB? I stąd ta kula w płot :D

> "Wredny charakter moralistko-lekarko-polonistki" to chyba jakieś twoje
                    kompleksy z mrocznego dzieciństwa. Bardzo, bardzo współczuję i nie zazdroszczę.
                    ----------------
                    Już wcześniej pisałem i nie chcę się powtarzać, że twoje współczucie mnie nie
                    obchodzi.
                    Kompleksy z mrocznego dzieciństwa – wręcz przeciwnie, moje życie jest jasne i
                    klarowne a przede wszystkim prawdziwe, czego i tobie życzę.
                    Pomimo, iż widzę w twoich wypowiedziach i wrednym charakterze, że takie
                    postępowanie w życiu może być dosyć trudne do realizacji przez ciebie. Ale
                    TRZYMAM KCIUKI i nie poprzestaje w nadziei...
                    • lilo Ale śmieszne! 22.04.04, 22:02
                      Baaardzo zabawne! Kto tu jest moralistą? Kto poucza innych? Kto ma jakieś
                      ubeckie obsesje?!
                      Człowieku! Lepiej mi już nie odpowiadaj, bo znowu wklepiesz morze słów, z
                      których nic nie wynika, niestety. Trochę krytycyzmu wobec siebie, biedaczku...
                      • wiesiur :))))DDDDDD)))) 23.04.04, 07:36
                        lilo jak się nie ma co napisać to się nie pisze...
                        poza tym jak sądzę brak odpowiedzi wskazuje, że łatwo jest rzucać słowa (tezy)
                        ale z ich udowodnieniem ...
                        Skoro zchodzisz na poziom argumentów ad personam i jeszcze przy tym blado
                        wypadasz, bo nie wiesz co napisać, odpisać - to nie pisz - forum "nie jest
                        obowiązkowe dla każdego" - no chyba, że bijesz się o "złote pióro" ....
                        • lilo Re: :))))DDDDDD)))) 23.04.04, 18:52
                          wiesiur napisał:

> lilo jak się nie ma co napisać to się nie pisze...
                          Dzięki za trafne spostrzeżenie! Pora, byś wziął je do serca...
                          • wiesiur Re: :))))DDDDDD)))) 26.04.04, 08:19
                            To było do ciebie :)
                            Widać "nauka idzie w twoim przypadku w las" ...
                            A poza tym brak argumentów i odpowiedzi na wcześniejsze pytanie pozwala mi na
                            postawienie tezy, którą jednakowoż kontestujesz bez zrozumienia.
                      • Gość: Herold Lilo - daj już spokój... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.04, 10:32
                        Zarzucasz forum chamskimi odzywkami...
                        Sprowadzasz dyskusję do poziomu argumentacji typu: "A u was murzynów biją..."
                        Jak ktoś ma cierpliwość podjąć z tobą taką dyskusję (chwała Ci wiesiurze!), to
                        się zżymasz, że ci nie starcza... argumentów.
                        Trudno jest się pogodzić z porażką - ja wiem, ale odpuść już.
                        • wawerka_vel_wawerka Re: Lilo - daj już spokój... 23.04.04, 10:51
                          ...nawet wawerka zwiała juz z tego forum, a jest dosyc wytrzymała...
                          Wawerka
                        • lilo Re: Lilo - daj już spokój... 23.04.04, 18:52
                          Gość portalu: Herold napisał(a):

> Zarzucasz forum chamskimi odzywkami...
                          > Sprowadzasz dyskusję do poziomu argumentacji typu: "A u was murzynów biją..."

Nie wydaje mi się, żeby z mojej strony padły jakieś chamskie odzywki. A poziom
                          argumentacji jest na pozionie interlokutora i nie ma nic wspólnego z "a u was
                          Murzynów biją". Tak więc trudno mi sie z Tobą zgodzić, Heroldo-Wiesiurze.
                          • Gość: Herold Lilo - chyba Cię... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.04, 09:15
                            pogięło...
                            Naprawdę sądzisz, że wiesiur i ja to ta sama osoba? Wszystkich musisz mierzyć
                            swoją miarką?
                            Teraz to ciebie mi szkoda.
                            "Biedactwo"
                            • lilo Re: Lilo - chyba Cię... 28.04.04, 10:18
                              Gość portalu: Herold napisał(a):

> Naprawdę sądzisz, że wiesiur i ja to ta sama osoba?

Brzmicie dziwnie unissono... Chyba więc tak sądzę.

> Teraz to ciebie mi szkoda.
                              > "Biedactwo"
                              To szlachetnie z twojej strony. Dziękuję za współczucie, nawet tak niezasłużone
                              jak w tym wypadku. Zawszeć to miły gest.
                              • misio_misio Re: Lilo - chyba Cię... 28.04.04, 13:00
                                Ale jaja. Ta konwersacja jakby nieco odeszła od początkowego tematu, ale w
                                rzeczywistości jakby nieco przypomina sesję ...
                                pozdr.
                                misio:)
                                • w_v_w Misiu ,lubisz te klimaty... 28.04.04, 13:54
                                  ten nastroj, który panuje na sesji, te mordki mondre, te wysokie płaskie czólka
                                  pozdrawiam
                                  Wawerka
    • Gość: Zagóźdź Re: Rok dwuwładzy w Wawrze IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.04.04, 22:57
      a ja wstydzę się że tacy radni mnie reprezentują, to oni wybrali ten zarząd,
      wybory do rad demokratyczne fakt, ale nie mogę darować swoim radnym że tak
      postapili jak postapili,,dlatego należy rozwiązać radę i ponowne wybory oglosić
      do wawra
      jeśłi wygra zygarski i godlewski no cóż, nadal nie będę się zgadzał z tym
      wyborem i wyprowadzę się gdzie indziej,
      a kaczora popieram, uważam tylko, że teraz jest za mało radykalny,
      a czas leci a moja ulica nieprzejezdna
      i na zasadowej chodnika nie ma, zapraszam wieczorem na spacer po zasadowej
      pomiędzy ulicami niezapominajki-jaszczurcza,,,,,,,,dla tych co pierwszy raz
      pójda tam na spacer daję przestrogę,,,,,jak usłyszysz samochód należy wchodzić
      na płot..
      pozdrawiam

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka