Dodaj do ulubionych

Gocław-Jana Nowaka Jeziorańskiego

IP: *.aster.pl 21.03.11, 08:23
to zapomniana ulica, mimo tego ze długa bo ciągnie się od Rechniewskiego, przecina Fieldorfa mijając tyły Promenady i dobiega do Tesco. Na całej długości ok 1,5 km są dwa przejścia dla pieszych-właściwie niewidoczne plus skrzyżowanie. Nie ma ograniczników, nie ma dodatkowych świateł, nie ma wyraźnie zaznaczonych pasów. Przejście na drugą stronę graniczy z cudem bo kierowcy na pasach nie zwalniają. Ulica mimo swej wielkości zapomniana całkowicie, brudno, z koszy się wysypuje. Z tego co wiem nie tylko ja wysłałam list do gminy. Nic się nie zmienia. Ma ktoś jakiś pomysł jak przypomnieć o tej ulicy naszym władzom?
Obserwuj wątek
    • ewelinablanka Re: Gocław-Jana Nowaka Jeziorańskiego 22.03.11, 13:16
      Przejście dla pieszych zostało wykonane zgodnie z projektem stałej organizacji ruchu dla tej ulicy i trudno byłoby coś zmieniać.Inną kwestią jest stan tych przejść, który w miarę posiadanych środków, będzie się starał poprawic Wydział Infrastruktury Urzędu Dzielnicy Praga-Południe. Jeżeli chodzi o czystość to tym zajmuje się Naczelnik Wydziału Ochrony Środowiska Urzędu Dzielnicy Praga-Poludnie, tam należałoby zadzwonić bądź skierowac pismo.
      • Gość: RudyLis Re: Gocław-Jana Nowaka Jeziorańskiego IP: *.aster.pl 22.03.11, 20:09
        Dobrze byłoby położyć tzw "śpiącego policjanta" w kilku miejscach.
        Prędkości rozwijane na prostej i tak długiej ulicy uniemożliwiają bezpieczne przejście.
        Zresztą kierowcy wyjeżdżający z parkingu Promenady na Jeziorańskiego-2 metry od przejścia- też nie mają zwyczaju zwalniać...
        • ewelinablanka Re: Gocław-Jana Nowaka Jeziorańskiego 23.03.11, 09:02
          Przekaże powyższą propozycję Naczelnikowi Wydziału Infrastruktury
          • Gość: yaro Re: Gocław-Jana Nowaka Jeziorańskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.11, 09:46
            jeśli mogę przyłączyć się to proszę abyś przekazała też pytanie, kiedy planowane jest zakończenie remontu tej ulicy (na tablicy informacyjnej zapisany jest tylko początek...) oraz wniosek, aby w pierwszej kolejności zakończyć wreszcie budowę ronda a dalszy odcinek w kierunku osiedla Saska realizować później - to osiedle jeszcze nie zostało oddane do zamieszkania więc przedłużająca się budowa nie będzie aż takim utrudnieniem, jak zablokowany od 5 (!!!) miesięcy przejazd z Nowaka-Jeziorańskiego w kierunku Abrahama.
            BTW: masz może informacje co za "geniusz" zaplanował i zatwierdził taki harmonogram budowy? Bo trzeba być naprawdę "geniuszem" żeby planować rozpoczęcie budowy na początek listopada i realizować najpierw nikomu niepotrzebny obecnie odcinek do nieistniejącego jeszcze osiedla zostawiając rozpaprane i zamknięte rondo zmuszając tym samym tysiące ludzi to bezsensownych objazdów....
        • Gość: Rhino Re: Gocław-Jana Nowaka Jeziorańskiego IP: *.unknown.vectranet.pl 23.03.11, 12:39
          Ech...na Rechniewskiego planuje się wprowadzić komunikację miejską (a zarazem na Nowaka - Jeziorańskiego), więc prędzej progi zwalniające będą likwidowane, aniżeli montowane. No chyba, że Urząd Dzielnicy zdecyduje się na "złoty środek" - tzw. "progi wyspowe". Po takich autobusy mogą jeździć bez przeszkód (jest zezwolenie Ministra Infrastruktury!), a samochody będą zwalniały (mają mniejszy rozstaw kół niż autobusy). Wtedy byłby i wilk syty i owca cała. Dodam, że taka opcja funkcjonuje już w wielu miejscach, gdzie kursują autobusy ZTM. Co na to Dzielnica? Może należałoby zamontować takie "cuda" na gocławskich ulicach?
          • Gość: RudyLis Re: Gocław-Jana Nowaka Jeziorańskiego IP: *.aster.pl 23.03.11, 17:18
            Autobus na Rechniewskiego? a zmieści się? prawdę mówiąc ja tego nie widzę. Jakiś rok temu jakiś kierowca chyba się pomylił i jechał Jeziorańskiego, ledwo wszedł w zakręt z Rechniewskiego, miałam wrażenie, że za moment się przewróci. Fakt był to przegubowiec, może gdy będą to te mniejsze nie będzie to tak wyglądało, bo faktycznie ludzie w tym rejonie Gocławia ciężko maja z komunikacją.
            • Gość: Rhino Re: Gocław-Jana Nowaka Jeziorańskiego IP: *.unknown.vectranet.pl 23.03.11, 17:56
              Jeżeli już by coś miało jeździć Rechniewskiego to faktycznie te mniejsze, konkretnie pojazdy kursujące na liniach 213 lub 311 (Soliny, Libero itp.). Z Nowaka - Jeziorańskiego to różnie może być, ale przegubowców raczej oczekiwałbym po przedłużeniu tej ulicy do Ostrobramskiej (na tyłach Leroy Merlin).
              • Gość: Szop Re: Gocław-Jana Nowaka Jeziorańskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.11, 01:34
                Miała być linia 311 (Rechniewskiego, Nowaka, Poligonowa), na razie nie jeździ, bo progi.

Czy planowane jest przedłużenie do Ostrobramskiej/Rodziewiczówny?
                • Gość: RudyLis Re: Gocław-Jana Nowaka Jeziorańskiego IP: *.aster.pl 26.03.11, 18:42
                  no i zdecydowanie wyjazd z Gocławia! z Fieldorfa w lewo w Ostrobramską, to że nie ma fazy świateł skrętu w lewo to naprawdę porażka...
        • robpaine Re: Gocław-Jana Nowaka Jeziorańskiego 24.03.11, 22:06
          Proponuje położyć "śpiącego policjanta" także na Abrahama i Meissnera, tam tez są długie odcinki i kierowcy prują swoimi blacho-smrodami.
          • Gość: fr [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.11, 08:01
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
            • Gość: kierowca. [...] IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 25.03.11, 11:27
              Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • Gość: kierowca. Re: Gocław-Jana Nowaka Jeziorańskiego IP: *.home.aster.pl 25.03.11, 18:04

> Proponuje położyć "śpiącego policjanta" także na Abrahama i Meissnera, tam tez
            > są długie odcinki i kierowcy prują swoimi blacho-smrodami.

A ten wpis jest zgodny z regulaminem? Bądż adminie konsekwentny i kasuj wszystkie chamskie posty.
          • Gość: tia Re: Gocław-Jana Nowaka Jeziorańskiego IP: *.warszawa.vectranet.pl 25.03.11, 18:26
            Proponuje położyć "śpiącego policjanta" także na Abrahama i Meissnera, tam tez są długie odcinki i kierowcy prują swoimi blacho-smrodami.

Otóż to.
            Ja bym poszedł jeszcze dalej: Cały Gocław (może poza Bora i Emila) powinien zostać uznany za strefę zamieszkania (czy jak to się nazywa) z ograniczeniem prędkości do 20 km/h.
            Ale progi dla osobówek to też dobry pomysł.
            Pozdrawiam
            • Gość: x Re: Gocław-Jana Nowaka Jeziorańskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.11, 19:04
              Te , cenzor czemu kasujesz nieprzychylne ci wypowiedzi ? Powrót Mysiej?
            • Gość: psychiatra Re: Gocław-Jana Nowaka Jeziorańskiego IP: *.home.aster.pl 26.03.11, 06:47

> Otóż to.
              > Ja bym poszedł jeszcze dalej: Cały Gocław (może poza Bora i Emila) powinien zos
              > tać uznany za strefę zamieszkania (czy jak to się nazywa) z ograniczeniem prędk
              > ości do 20 km/h.
              > Ale progi dla osobówek to też dobry pomysł.
              > Pozdrawiam
              A rodzina zdrowa?
              • Gość: tia Re: Gocław-Jana Nowaka Jeziorańskiego IP: *.warszawa.vectranet.pl 26.03.11, 09:41
                A Ty masz 30 kg nadwagi czy dopiero 20?
                Uwielbiam merytoryczne dyskusje...
            • robpaine Re: Gocław-Jana Nowaka Jeziorańskiego 28.03.11, 23:49
              To była ironia :)

Nie wiem jak można wpaść na pomysł aby na Nowaka Jeziorańskiego położyć progi zwalniające. Idąc tokiem rozumowania pomysłodawcy należałoby położyć progi na Abrahama i Meissnera , na Jugosłowiańskiej itd.

• Gość: kierowca rajdowy Re: Gocław-Jana Nowaka Jeziorańskiego IP: *.aster.pl 31.03.11, 08:37
                To akurat dobry pomysł( progi zwalniające) , Jeziorańskiego to niezła trasa wyścigowa. Mieszkam przy tej ulicy i widzę co się dzieje, wchodzenie z piskiem w zakręt, niewpuszczanie pieszych na pasy. Wczoraj jeden taki zawodnik przejechał mi prawie po palcach, a bylem na środku pasów.
                • Gość: Adam Grzegrzółka Re: Gocław-Jana Nowaka Jeziorańskiego IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.04.11, 01:18
                  Absolutnie nie może być mowy o progach na ul. Jana Nowaka-Jeziorańskiego. To nie jest uliczka osiedlowa, ale jedna z głównych ulic w tym rejonie. Faktycznie ma nią jeździć autobus, a to wyklucza układanie progów. Docelowo ulica będzie 2-pasmowa na całej długości.
                  Ewentualnym wyścigom zapobiegać będą ronda. Pierwsze powstało przy Tesco, kolejne powstaje przy Kapelanów AK, w najbliższym czasie kolejne ma powstać przy Rechniewskiego (Nowaka-Jeziorańskiego będzie przedłużana w kierunku ul. Rodziewiczówny), docelowo ma być jeszcze jedno przy Promenadzie.

Adam Grzegrzółka
                  Wiceburmistrz Pragi Południe
                  • Gość: Szop Re: Gocław-Jana Nowaka Jeziorańskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.11, 08:23
                    Znakomicie! Czyli obecnie inwestor nowego osiedla buduje połączenie z ul. Bora-Komorowskiego.

Czy w podobny sposób powstanie połączenie z ul. Rodziewiczówny? I czy planowane będzie wygodniejsze od obecnego połączenie ul. Rodziewiczówny z ul. Podolską?
                    • Gość: Adam Grzegrzółka Re: Gocław-Jana Nowaka Jeziorańskiego IP: *.pragapld.waw.pl 01.04.11, 18:16
                      Owszem, podobnie ma być na drugim krańcu ulicy Nowaka-Jeziorańskiego. W tym roku spółdzielnia mieszkaniowa, która buduje budynek na rogu ul. Rechniewskiego i Nowaka-Jeziorańskiego, wybuduje rondo u zbiegu tych ulic i fragment ulicy Nowaka-Jeziorańskiego w kierunku wschodnim. Niestety, przebicie się do ul. Rodziewiczówny jest trudne, bo nie sa uregulowane kwestie własności gruntów, po których miałaby iść ulica. Na ten etap będzie wiec jeszcze trzeba poczekać.

Adam Grzegrzółka
                      Wiceburmistrz Dzielnicy Praga Południe
                  • Gość: agata Re: Gocław-Jana Nowaka Jeziorańskiego IP: *.aster.pl 01.04.11, 17:18
                    to fatalnie, wyprowadziłam się z centrum Mokotowa by mieć ciszę a znów będę miała koszmar pod oknami.....
                    • Gość: Hey Re: Gocław-Jana Nowaka Jeziorańskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.11, 18:13
                      Na Gocław żeby mieć ciszę i spokój?
                      Wow !!!!
                      • Gość: agata Re: Gocław-Jana Nowaka Jeziorańskiego IP: *.aster.pl 02.04.11, 18:03
                        proszę mi wierzyć, mieszkałam na Puławskiej przy Parku Dreszera...tu mam ciszę :)
                  • Gość: Rhino Re: Gocław-Jana Nowaka Jeziorańskiego IP: *.unknown.vectranet.pl 01.04.11, 18:32
                    Szanowny Panie Adamie!

Mowa jest o planowanej komunikacji miejskiej na Nowaka-Jeziorańskiego oraz Rechniewskiego. Ba, nawet w Biuletynie Informacji Publicznej znaleźć można pisma, podpisane przez Pańskiego przełożonego, Pana Burmistrza Kucharskiego, z których wynika, że tymi ulicami będą jeździć autobusy. Tylko pytanie - kiedy? Jak na razie o tym jest dużo pisania, ale w praktyce zero konkretów.

Pozdrawiam!
                    • Gość: Adam Grzegrzółka Re: Gocław-Jana Nowaka Jeziorańskiego IP: *.pragapld.waw.pl 01.04.11, 19:10
                      O tym niestety nie decyduje Dzielnica, tylko Zarzad Transportu Miejskiego, który nam nie podlega. Spróbuję się dowiedzieć, kiedy zamierzają uruchomić to połączenie.

Adam Grzegrzółka
                      Wiceburmistrz Pragi Południe
                      • Gość: Rhino Re: Gocław-Jana Nowaka Jeziorańskiego IP: *.unknown.vectranet.pl 01.04.11, 19:22
                        Zgadza się - o połączeniu decyduje Zarząd Transportu Miejskiego. Jednakże, by zostało one uruchomione, Dzielnica powinna przygotować infrastrukturę - wybudować przystanki, zlikwidować progi zwalniające (lub przerobić je na tzw. wyspowe, dopuszczone przez Ministerstwo Infrastruktury). I stąd moje pytanie - Kiedy Dzielnica tym się zajmie, jeżeli miałaby zostać wprowadzona komunikacja miejska na Rechniewskiego i Nowaka-Jeziorańskiego?
                        • optymistyczny2 Re: Gocław-Jana Nowaka Jeziorańskiego 04.04.11, 10:40
                          Panie Burmistrzu,
                          Temat komunikacji miejskiej na Nowaka-Jeziorańskiego ciągnie się od kilku lat. Widać tutaj ewidentnie, że coś jest nie tak w kwestii podziału odpowiedzialności pomiędzy dzielnicą a ZTM. Oba urzędy wymigują się od odpowiedzialności, jeden zwala winę na drugi, a efektów brak od kilku lat. Uważam, że w koncu za coś Państwo biorą pieniądze... więc należy nam się rozwiązanie tego tematu. Proszę sprawdzić w ZTM kiedy powstała linia 311, już wtedy ZTM na swojej stronie internetowej obiecywał, że obecna trasa jest tymczasową i że docelowo rolą ww. linii będzie obsługa nowego odcinka Nowaka-Jeziorańskiego. Do tej pory cisza, potem było jeszcze kilka artykułów w prasie na ten temat i nadal nic. Dzielnica też coś obiecywała (patrz artykuł) Link: warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,7908018,Dlaczego_nie_ma_autobusu_w_nowej_czesci_Goclawia.html
                          Kilka razy ulica była przebudowywana, przy okazji budowy Tesco, a teraz wytyczaniu nowej drogi na osiedle Saska. I nadal nic, a dzielnica tylko umie obiecywać. Pytam, czy doczekamy się w końcu jakichś konkretów??? Wstyd, że władze dzielnicy tak długo nie umieją załatwić prostej sprawy.
                          • Gość: Rhino Re: Gocław-Jana Nowaka Jeziorańskiego IP: *.unknown.vectranet.pl 05.04.11, 10:35
                            Jak widać optymistyczny, Pan Wiceburmistrz umie napisać tylko coś bezwiednie i gdy coś nie jest zależne od Dzielnicy. A postaw sprawę, że trzeba coś zrobić to nagle cisza - nikt nic nie widział...albo to odbijanie pałeczki, opisane w Stołecznej w maju zeszłego roku - a to ksiądz, a to naczelnik WiRu, któremu wszystko przeszkadza...

Za to chwalenie się jakimś tam parkiem bez drzewek, obsikanym przez ochroniarzy to tak - nagle wielce aktywni włodarze. A Dzielnica to nie tylko parki, boiska, ale również drogi, bezpieczeństwo i czystość, której brakuje na Gocławiu.
                            • Gość: Wawiak z Gocławia Re: Gocław-Jana Nowaka Jeziorańskiego IP: *.warszawa.vectranet.pl 05.04.11, 22:10
                              Do Pana Adama Grzegrzółki - Wiceburmistrza Pragi Południe:
                              czyżby milczenie z Pana strony miałoby oznaczać, że zajmuje się Pan tą sprawą?
                              A może czerwieni się Pan ze wstydu, że przez tyle lat w sprawie komunikacji nie zrobionio NIC!!! Sprytne to: urządz dzielnicy zajmuje się sprawami lokalnymi, ale nie wchodzi w kwestie komunikacji, ZTM z kolei zajmuje się komunikacją, ale bez rozwiązań lokalnych. Sprytnie: można latami nic nie zrobić i tylko przerzucać się odpowiedzialnością... co tam, oby do wyborów, potem poleje się asfalt w czasie deszczu jak na Francuskiej, otworzy po roku "remontu" jakiś skwerek i luzik, ciemny lud to kupi... Robota po prostu pali się w rękach...
                              Czytałem artykuł z dnia 20.05.2010 cytowany powyżej, dzielnica obiecała autobus do końca 2010 roku - cytat: "(...) Ewelina Buczyńska z urzędu Pragi-Południe zapewnia: - Ta linia ruszy jeszcze w tym roku po przedłużeniu ul. Nowaka-Jeziorańskiego.".
                              • optymistyczny2 Re: Gocław-Jana Nowaka Jeziorańskiego 12.04.11, 11:14
                                Panie Burmistrzu, czy są jakieś wieści w sprawie samej ulicy oraz ww. linii autobusowej? Co dzielnica zrobiła/ robi/ zamierza zrobić dla mieszkańców?
                                • Gość: yaro wiceburmistrz od niewiadomo czego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.11, 13:04
                                  wieści będą za 3 lata, czyli przed kolejnymi wyborami... Nie zauważyłeś, że pan wiceburmistrz wtedy jest najbardziej aktywny? A tak w ogóle to on jest od parków a nie od dróg. Co prawda nie za bardzo wiadomo co teraz z tymi parkami robi, ale to wyborców nie powinno przecież interesować :-) Mam tylko nadzieję, że w następnych wyborach pan wiceburmistrz nie zmieni okręgu wyborczego a jego wyborcy będą dobrze pamiętać 5 miesięcy bezsensownych objazdów które zafundowała im dzielnica bo w tym czasie na budowie nie działo się kompletnie nic...
                                  • Gość: Yerrek Re: wiceburmistrz od niewiadomo czego IP: *.warszawa.vectranet.pl 19.04.11, 20:43
                                    Dzisiaj zobaczyłem z bliska efekty pracy przy budowie ronda. Dla mnie to są jakieś żarty, żeby od 25 października do tej pory nie było widać końca... Myślałem, że nowa droga na osiedle Saska będzie zbudowana w całości przez tak długi czas, a ona kończy się w trawie... Poligonowa to też kwestia dalekiej przyszłości. No ale skoro sadzenie drzewek i grabienie w parku nad Balatonem trwało rok, to czego można tutaj oczekiwać.

... W Londynie dziś rozpoczęto budowę kolejki linowej dowożącej na igrzyska. Kilometrowy odcinek ma zostać ukończony w przyszłym roku...
                                    • Gość: Adam Grzegrzółka do Pana Yaro IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.04.11, 21:18
                                      Na początek kilka słów do Pana Yaro.
                                      Wielokrotnie z Panem korespondowałem na tym forum i za każdym razem starałem się Panu przekazywać jak najrzetelniej informacje o które Pan prosił. Byłbym więc niezmiernie zobowiązany, gdyby mnie Pan nie obrażał.

1. Nie jest prawdą że jestem "najbardziej aktywny przed wyborami". Proszę prześledzić choćby wątki dot. "Parku nad Balatonem". Gwarantuję, że znajdzie Pan masę wpisów z lat 2009 i 2010 - a także wpisy z okresu po wyborach. Także w innych wątkach są moje wypowiedzi z różnych okresów.
                                      Faktem jest, że rzadko mam czas zaglądać na forum. Robię to raz na kilka tygodni.

2. Cieszę się, że uważa Pan że wszystko co było do zrobienia w kwestii parków udało się już zrobić. Fakt, zeszła kadencja była pod tym względem wyjątkowo obfita - 4 parki w 4 lata to rzecz bezprecedensowa. Niemniej mamy bardziej ambitne plany. Pracujemy nad modernizacją Parku Polińskiego, planujemy prace w Parku "Leśnika", planujemy budowę kilku tzw. "pocket parków" w dzielnicy...
                                      A i zmodernizowane parki wymagają troski. Każdy z nich w pierwszym okresie wymaga pewnych modyfikacji, bo projektant nie jest w stanie przewidzieć wszystkiego - np. nad Balatonem trzeba zmienić nawierzchnię wokół zjeżdżalni, zmodyfikować ustawienie kamer itp.

3. ZAWSZE kandydowałem w wyborach samorządowych z tego samego okręgu wyborczego - nr 2 - Grochów Południowy (obejmuje obszar od ul. Grochowskiej do ul. Nowaka-Jeziorańskiego). Jestem w tej sprawie wyjątkowo konsekwentny. Pana obawy, że zmienię okręg, są więc mało zasadne.

4. Jeśli nie wie Pan "od czego jestem", chętnie opowiem. Można też zajrzeć na www.prgapld.waw.pl - tam są zakresy obowiązków Członków Zarządu Dzielnicy.

5. Tak się złożyło, że od 1 marca 2011 zajmuję się także drogami. W związku z tym, w następnym poście odniosę się do aktualnej sytuacji przy budowie przedłużenia ul. Nowaka-Jeziorańskiego.
                                      Podkreślam - drogami zajmuję się od 01.03.2011 - proszę mnie oceniać za ten okres.

Adam Grzegrzółka
                                      Wiceburmistrz od parków i kilku innych rzeczy :)
                                    • Gość: Adam Grzegrzółka Komunikacja miejska i budowa ulicy Jeziorańskiego IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.04.11, 21:50
                                      W sprawie komunikacji miejskiej na ul. Rechniewskiego:

Odpowiadając "Wawiak z Gocławia" - Milczenie z mojej strony oznaczało, po pierwsze, że z braku czasu zaglądam na forum raz na jakiś czas, a po drugie, rzeczywiście oznaczało że sprawdzałem jak ta sprawa wygląda.
                                      Drogami zajmuję się od 1 marca 2011, więc jeśli chodzi o to, co było wcześniej, muszę opierać się o informacjach od pracowników.
                                      Według informacji uzyskanych w Wydziale Infrastruktury Urzędu Dzielnicy, że ZDM nie zwracał się do Urzędu Dzielnicy z prośbą o demontaż progów spowalniających na ul. Rechniewskiego ani budowę przystanków. Rozmowy prowadzone z ZTM, dotyczyły linii autobusowej jeżdżącej ul. Nowaka- Jeziorańskiego, po przeciwnej stronie ul. Fieldorfa.
                                      Jak już pisałem, dzielnica nie decyduje o przebiegu linii autobusowych. Jednak, mając na uwadze postulaty mieszkańców pogranicza Grochowa i Gocławia, zorganizuję w maju spotkanie z ZTMem, w celu omówienia możliwych rozwiązań w tym rejonie. Jeśli okaże się, że konieczne są jakieś prace ze strony Dzielnicy, to będziemy szukać na nie pieniędzy.

Jeśli chodzi o budowę przedłużenia ul. Nowaka-Jeziorańskiego, to prace miały zakończyć się 31.12.2010. Opóźniły się z winy wykonawcy. Nie da się ukryć, że zimą na placu budowy niewiele się działo - warunki na to nie pozwalały. Wykonawca ma zakończyć prace do końca kwietnia.
                                      Dalszy ciąg ulicy będzie budował developer budujący osiedle Saska. Nie wiem kiedy dokładnie chce zacząć prace.

Ulica Poligonowa (zwana też Nowopoligonową) jest w ostatniej fazie projektowania, powstanie w przyszłym roku. Dla zainteresowanych dodam, że są na nie j przewidziane przystanki autobusowe.

Adam Grzegrzółka
                                      Wiceburmistrz Dzielnicy Praga Południe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka