Dodaj do ulubionych

remont kładki Saska

24.08.12, 13:11
jadąc dzisiaj do pracy zobaczyłam ustawioną tablicę i informacją, że od 27 sierpnia zamykają ten przejazd do..... no właśnie do kiedy? Nigdzie nic na ten temat nie znalazłam, może ktoś wie coś więcej?
Nie chcę być pesymistką ale to kolejna ulica-w kierunku południe-północ-jaką zamykają!!! Jak mamy się poruszać po Warszawie ?
Obserwuj wątek
    • robertrobert1 Re: remont kładki Saska 24.08.12, 13:14
      malgosiabl napisała:

> jadąc dzisiaj do pracy zobaczyłam ustawioną tablicę i informacją, że od 27 sier
      > pnia zamykają ten przejazd do..... no właśnie do kiedy? Nigdzie nic na ten tema
      > t nie znalazłam, może ktoś wie coś więcej?
      > Nie chcę być pesymistką ale to kolejna ulica-w kierunku południe-północ-jaką za
      > mykają!!! Jak mamy się poruszać po Warszawie ?

Sygnalizacja świetlna, pasy w poziomie jezdni i ....permanentne korki.
    • mariusz_zet Re: remont kładki Saska 29.08.12, 10:37
      dobrze, niech remontują, tam są takie garby, że trzeba jechać 30 km/h a i tak telepie niemiłosiernie
      • Gość: Mario62 Re: remont kładki Saska IP: 89.72.112.* 10.09.12, 17:33
        Problem nawierzchni kładki na Saskie to nic nowego . Zastanawiam się tylko i pewnie nie tylko ją , jak można było odebrać technicznie kładkę podczas poprzedniego remontu. W tamtym czasie kladka zastała zamknięta po uruchomieniu po 2 lub 3 dniach że wzglegu wad y nowej nawierzchni .Zastanawiające jest też termin rozpoczęcia prac remontowych , dlaczego nie został wybrany wcześniejszy termin kiedy natężenie ruchu jest mniejsze .Pewnie robotnicy wyjechali na wakacje , dlaczego nikt nie pomyśli o statkach wynikających z zorganizowania zmian komunikacji . Straty ponosimy również my użytkownicy dróg . Dlaczego w Polsce nie opłaca się zrobić coś raz a dobrze. Ale co tam najważniejsze " firma Stefana " zarobi kasę , my będziemy musieli kupić więcej paliwa i się kręci czyż nie o to chodzi Ppozdrawiam wszystkich którzy doprowadzają nas i Polskę do ruiny
    • Gość: artur0693 Re: remont kładki Saska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.12, 13:12
      Remont wiaduktu ul. Saskiej odwołany w ostatniej chwili
      Remont niestety został odwołany ze względów logistycznych. A może to i lepiej w obecnej sytuacji, bo i tak pół Warszawy jest nieprzejezdne...
      • robertrobert1 Re: remont kładki Saska 29.08.12, 19:34
        Kilka razy wiadukt był remontowany ale takie remonty są do duuuużej d..y. Schody jak były za Gierka tak nadal są i tylko utrudniaja komunikację kołową. Czy ci pożal się boże inżynierowie nie potrafią opracować pochylni...
    • malgosiabl czyżby odłożono? 30.08.12, 13:54
      Od poniedziałku nie ma już tablicy informującej o remoncie zaś na Saskiej i Zwycięsców nadal pozostały zmiany w organizacji ruchu. Może to tylko przełożenie w czasie? Dobrze byloby aby jednak coś z tą kładką zrobili bo jeździ się nią fatalnie!!!
      • robertrobert1 Re: czyżby odłożono? 30.08.12, 16:07
        malgosiabl napisała:

> Dobrze byloby aby jednak coś z tą kładką zrobili bo jeździ się nią fat
        > alnie!!!

Pal licho z jeżdżeniem... resory i amortyzatory wybiorą wszystko. Najwyższa pora aby zlikwidowali bariery komunikacyjne.
    • Gość: artur0693 Re: remont kładki Saska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.12, 14:33
      Remont jednak się odbędzie. Od 10.09. kładka będzie zamknięta.
      ztm.waw.pl/zmiany.php?c=102&i=2677&l=1
      • Gość: Bobi Re: remont kładki Saska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.12, 18:49
        Ile ma potrwać?
        • Gość: gizmo Re: remont kładki Saska IP: *.adsl.inetia.pl 06.09.12, 22:23
          W zalinkowanym wyżej tekście stoi: "Okazało się, że drogowcy faktycznie planują wymianę izolacji na wiadukcie, a prace mają potrwać dwa tygodnie."
          Są już znaki informacyjne, nowe pomarańczowe pasy na jezdniach i plastikowe blokady - będzie się działo. Jakie znacie alternatywy przejazdu? Paryska, Bajońska - czy można jakoś inaczej?
          • robpaine Re: remont kładki Saska 07.09.12, 00:09
            Nie dało się tego zrobić w wakacje. Oczywiście, przecież urzędnicy maja także urlopy....
            • le5zek Re: remont kładki Saska 08.09.12, 14:43
              A to urzędnicy remontują?
              • juliu Re: remont kładki Saska 12.09.12, 22:47
                Nie, ale przeważnie organizują remonty, robią przetargi itd.
        • juliu Re: remont kładki Saska 12.09.12, 22:49
          Widziałem dwie wersje: dwa tygodnie lub do końca września (czyli trzy). :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka