Dodaj do ulubionych

Arka, Minibus czy 521?

IP: 193.178.143.* 22.03.02, 20:44
Jak musicie jechac w kierunku Falenicy, to czym jezdzicie? Ja z wymienionej w
tytule trojki jezdze tym, co podjedzie na przystanek, ale gdybym mial wybrac,
to wybralym minibus, niebieski taki stary, chyba z danii sprowadzany. Jak sie
rozpedzi na Patriotow, to mozna poczuc ze sie jedzie...
Obserwuj wątek
    • d.z Re: Arka, Minibus czy 521? 22.03.02, 21:01
      Gość portalu: Grzechu napisał(a):

ale gdybym mial wybrac, to wybralym minibus, niebieski taki stary, chyba z danii
      sprowadzany. Jak sie rozpedzi na Patriotow, to mozna poczuc ze sie jedzie...

Grzechu. Jeśli to Scania (ten bus) to on i nawet z Danii ale wcześniej (na
      początku lat 90 tych) te właśnie autobusy kursowały po Krakowie. Potem Kraków
      zaczął tabor wymieniać część starego taboru zakupiły przedsiębiorstwa
      komunikacyjne ze Śląska (Jaworzno chyba) a pozostałe prywatni przewoźnicy...
      • grzchur Re: Arka, Minibus czy 521? 22.03.02, 21:07
        ta, ale te niebieskie (sa jeszcze czerwone) maja nawet w srodku napisy po
        jakiemus dziwnemu (wygladalo na jakis skandynawski jezyk)...
    • jhbsk Re: Arka, Minibus czy 521? 25.03.02, 09:10
      Jak mam miesięczny, to "cetka" (czyli 521), a jeśli nie mam to wolę prywatne, szybciej i taniej.
    • adam_ski 521, Minibus 27.03.02, 12:18
      Właściwie Minibus powinien być na pierwszym miejscu (szybki, czysty, cichy,
      kulturalni, niepalący kierowcy), ale 521 jest na miesięcznych, czyli nie boli
      mnie kieszeń na 2 zł za każdą jazdą. Zresztą w szczycie różnica to góra 10-12
      min. (Centrum - Radość), poza szczytem - Minibus potrafi być w 25 min, a 521
      niżej 40 nie schodzi. Chociaż... Tez niektóre Ikarusy prowadzą niespełnieni
      rajdowcy... ;-)

PS. Wilga - twój wróg! Chamy i palacze! A jakie ślamazary! I nie skręcają w
      Emilkę!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka